06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2679 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Заглавие: Re: Сериали 2021/2022
Публикувано на: 09 Юли 2022 19:26
Пфф изключително разочароващ финал на трети сезон на The Boys... Другите епизоди като цяло ми харесаха повече от сезон 2, но финала беше ужас...
Публикувано на: 10 Юли 2022 01:10
the_presator написа:
The Boys...
Беше напълно ясно, че не е възможно да завържат всички само с 1 епизод. Твърде много време загубиха с глупости в първите епизоди.
Spoiler for :
Войничето се нуждаеше от още един епизод, за да завърши Payback арката си, конфронтирайки Ноар. А не да го върнат обратно в бидона и да забравят за него.
Нещо почна да ми писва постоянно да се връщат на начална точка, без да са стъпка по-близо до изпълняването на целта. Из целия сериал, Homelander сам направи повече демидж на компанията от главните герои .
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 10 Юли 2022 20:16
the_presator написа:
Пфф изключително разочароващ финал на трети сезон на The Boys... Другите епизоди като цяло ми харесаха повече от сезон 2, но финала беше ужас...
Напълно съгласен. Яко опърдяха кочана на финала, но като цяло - доста добър сезон. Съгласен съм и с Труповоз, че нещата започват леко вече да се повтарят, но в крайна сметка ще имат да милкват Бъчър вс. Хоумлендър под една или друга форма, докато не свърши сериала. Въпреки всичко, беше голямо забавление де
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
-Stormrаge-
Публикувано на: 13 Юли 2022 13:31
Добър беше сезона, но дано все пак с 5-ти всичко да приключи преди да са го осрали...
21 Мар 2002 19:51 Мнения: 10936 Местоположение: София
Публикувано на: 13 Юли 2022 16:55
И на мен ми хареса 4ти сезон, само финалния епизод беше по-слаб заради ненужни задълбавания в диалози.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
-Stormrаge-
Публикувано на: 14 Юли 2022 20:37
Хем съм хайпнат... хем си мисля, че най-мащабната продукция на нашето време ще е и най-големият провал... Дано трейлърите ме подвеждат.
Публикувано на: 14 Юли 2022 23:23
Плаче ми се от тоя трейлър. Хем изглежда яко, хем има толкова безсмислени потъпквания на канона. Тоя сериал ще е лайно-фиеста, предчувствам го. И ми е много тъжно по тоя повод.
Плаче ми се от тоя трейлър. Хем изглежда яко, хем има толкова безсмислени потъпквания на канона. Тоя сериал ще е лайно-фиеста, предчувствам го. И ми е много тъжно по тоя повод.
Какво толкова неканонично имаше в тийзъра всъщност? На мен ми изглежда все по-добре честно казано
Ох, наистина - за черните хобити явно наистина е окей в крайна сметка и не са си го измислили те, но забравих че става въпрос и за черни елфи....
Но наистина, най-покъртителното от всичко е че явно дори Галадриел, която е станала свидетел на буквалната първа зора на света и е съществувала до самия му край, едно от първите същества изобщо и с полу-божествена, абсолютно непознаваема и мистична мощ, в крайна сметка е имала нужда да носи тежка броня, да размятва мечове и да се катери по баири. Колко по-empowered може да бъде един женски образ от това се чудя? Наистина недоумявам защо реално би им било да я принизяват до такава пародия на себе си. Тя е вечна, в косите ѝ е уловена светлината на Лаурелин - последната светлина на златното дърво, след изгубването на Силмарилите. Тва е все същият персонаж, който отказа да даде дори и един косъм от косите си на Феанор, създателят на Силмарилите...
Публикувано на: 16 Юли 2022 11:20
Елфите са с къси коси, това е абсурд. Женските джуджета трябва да са с бради, а в тоя сериал няма да са. Невъзможно е да има черни елфи. Ако толкова искаха да има расова шарения, трябваше да е с хората. Галадриел е с меч и по всичко личи, че ще е биткаджийка, а тя никога не ползва оръжия, не случайно е "The Wise". Има куп страници по темата защо не е биткаджийка. Според амазон ще има различни под-раси на хобитите. Това не е така - хобитите имат различни племена, които се различават леко по ръст, косми и цвят на кожата. По-късно тия племена заживяват заедно и всъщност почват да се наричат семейства (като семейство Торбинс). Като казах хобити - те нямат никакво място в тая епоха, защото по това време са се криели и не са се показвали на никого. Каста на елронд е повече като за хобит, ужас. Актрисата, която са наели за Галадриел казва в интервю, че сме щели да видим една млада Галадриел... всъщност по време на тия събития, Галадриел е между 6к и 60к години . Имаше някакъв метеорит - такова нещо няма в книгите. Невъзможно е да има черни джуджета, защото те живеят под земята, в сериала ще има. В сериала ще има женски орки Цирк страшен. Сори за нахвърляното, ама съм на батълграунд в new world
Еми поне що се отнася до харфутите, явно не са си го измислили за сериала - наистина са по-циглив подвид хобити, и минава да бъдат черни, иначе естествено и сред разните видове хора напълно удачно и канонично би било да има черни. Естествено, няма да видим нещо такова, а за сметка на това ще видим пародия в която самите чернокожи актьори изглеждат неуместно и стават смешни.... Чак ми е странно как изобщо си го представят че някви черни хора ще гледат това и ще си казват еее, че яко - виж ги тия клоуни са като мен
Публикувано на: 18 Юли 2022 16:42
Точно поради тази причина гледах мненията и на някакви чернокожи ютюбъри - общото мнение е, че те виждат елфите като раса и е нормално представителите на тая раса да са в един цвят. "Как така черни елфи?!" При хобитите може да има мургавки, да. Никой не каза - "аз се дразня на властелина, защото не се чувствам представен в тая вселена". Само хюманите е ок да са нашарени, защото самата хюманска раса е нашарена. Донякъде и хобитите, както казах, но там спектъра далеч не е толкова голям като при хюманите.
-Stormrаge-
Публикувано на: 18 Юли 2022 22:03
Мен щеше да ми е много по надъхващ трейлър като този примерно:
Публикувано на: 19 Юли 2022 11:41
Феноменална игра! Само дето аз направих тъпнята да изиграя War преди Mordor, щото съм тъп
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 20 Юли 2022 11:50
На когото му е интересно - във форплей направих тема за The Rings of Power по времето, когато излязоха първия тийзър със създаването на логото и постерите с ръцете на различните герои.
Ентусизмът ми беше неподправено детски и още си спомням обзелата ме надежда в оная мързелива работна сутрин, когато писах първия пост. Може да проследите с излизането на всяка нова информация около сериала как това се променя
Първо хобитите цигани, негрите елфи, смотаните ефекти от първия трейлър и т.н., цялата social justice пошлотия, която прееба и WoT сериала и която съм се опитал да дефинирам по-широко, защото проблемът на тия неща не са черните елфи сами по себе си, а цялостният майндсет на хората, които ги измислят.
Ще се самоцитирам, че не ми се пишат едни и същи неща по 100 пъти:
Цитат:
Напълно съм (бях) съгласен в частта, че не виждам огромен проблем с елф негър и т.н. други woke неща, взети сами по себе си.
Само че вече достатъчно сме видели как работи машината. Тези неща не са проблемът, те са негов симптом. Истинският проблем е, че зад тях стоят хора, които не разбират и не харесват това, което адаптират. Те нямат класическо усещане за естетика, не споделят ценностите на хората, създавали адаптираните материали, но за сметка на това са убедени, че стоят на moral high ground, защото са съвременни и по-добри. Тези хора са възпитани през virtue signaling-a на големите корпорации и са наследили бездушието им, което ги кара да произвеждат дженерик продукти.
Добре, негри елфи - ок. Обаче чисто визуално тоя трейлър е отвратително дженерик. Woke нещата ги очаквахме, но за един милиард верно ли това е естетиката, която са успели да родят? Явно да. Що? Щото са отгледани да бъдат бездарни, хомогенни, инклузивни и безлични.
Та мисълта ми е - ако някой като мен е имал съмнения, че woke елементи винаги вървят ръка за ръка с обща бездарност, най-скъпият сериал на всички времена е тук, за да бетонира извода, че това е точно така.
Впрочем, всичките излезли до момента трейлъри имат like/dislike ratio някъде около 1/4. Амазон просто скъсаха връзката със съществуващата фенбаза и евентуално ще си градят изцяло нова. Не са много хората, които ще бъдат едновременно фенове на LOTR трилогията и тоя абоминейшън.
Накрая обаче стана ясно следното:
За тия 250 милиона долара Амазон не са купили правата на Силмарилион, нито тези на Недовършени предания. Амазон притежават единствено правата Властелинът на пръстените и апендикса, прилежащ към Завръщането на краля. Петте сезона на The Rings of Power ще се базират вурху този материал.
Калкулирайте за какво става въпрос просто.
/thread
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
За тия 250 милиона долара Амазон не са купили правата на Силмарилион, нито тези на Недовършени предания. Амазон притежават единствено правата Властелинът на пръстените и апендикса, прилежащ към Завръщането на краля. Петте сезона на The Rings of Power ще се базират вурху този материал.
Калкулирайте за какво става въпрос просто.
/thread
WAT
Ебаси, от трейлърите бях останал с впечатлението че ще има някаква връзка с Нуменор, което не виждам как ще стане с права, с които разполагат
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 20 Юли 2022 16:23
Еми, ще измислят един куп нови герои и ще изстискат абсолютно всяка една думичка от апендикса. Ще е абсолютен цирк. 250 милиона за едното лого и няколкото имена. Big tech, батко, това е положението.
Този проект е изцяло, и имам предвид само и единствено, правен за пари и влияние от хора, които не уважават първоизточника.
Отново ще спомена Wheel of Time сериала - той е демо на това, което ни чака.
Цитат:
"It felt only natural to us that an adaptation of Tolkien's work would reflect what our world actually looks like." - Lindsey Weber, E.P. Amazon's LOTR Series, Vanity Fair (Feb. 2022) .
Цитат:
Peter Jackson, interview GreenCine (Dec. 2002) - "There are certainly themes Tolkien felt were important. We made a promise to ourselves at the beginning of the process that we weren't going to put any of our own politics, our own messages or our own themes into these movies. What we were trying to do was to analyse what was important to Tolkien and to try to honour that. In a way, were trying to make these films for him, not for ourselves."
Да бяха взели Warcraft вселената - тя е перфектна за това, което се опитват да направят - шарено е, епично и ефектно е, фентъзи е, дайвърс е, инклузив е, абсолютно всякакви истории могат да произлязат от там. Само че брандът не е толкова силен, а Амазон търсят силен бранд. На мен ми омръзна от тия опити да се променя ядрото на някакво произведение, когато се адаптира. Това не са адаптации, това е крадене на заглавието, за да привлечеш публика към димящото говно, което си изфабрикувал.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения