Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 19 Апр 2018 12:15

Uchuu Senkan Yamato 2202: Ai no Senshi-tachi ep. 13-14 - вече и аз не знам какво се случва тук. Заради големите паузи между епизодите, заради накъсания наратив, заради глупостите и нелогичните действия, абе пълна каша.
Битките са зле - картък разпокъсан екшън и неестествено дълги драматични паузи, а mech-овете изглеждат и са анимирани ужасно.
Няма го бавното, но стабилно темпо от първи сезон, няма ги естетически красивите гледки, няма ги добре разиграните битки, в които се ориентираш е лесно.
Няма друга причина да следя сериала, освен комплетизъм, защото няма начин на човек да му пука и за кухите герои.

Steins;Gate 0 ep. 2 - не бих казал, че се случиха много повече неща спрямо предната серия. Беше очевидно, че в Амадеус са заредени спомените на Курису.
В крайна сметка Ринтаро се снабди с чатбот с нейната личност, който да му звъни от време на време и да го депресира.

Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari ep. 2 - геговете са едни и същи, но шоуто мени алгоритъма, по който се случат. Не че е кой знае колко смешно, но абсурдите му забавляват. Приятна пародия на и в същото време реклама за играта Last Period.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Апр 2018 08:16

Hisone to Maso-tan ep. 1 - това е толкова странно и в същото време толкова идейно, че нямам думи да го опиша.
Англоезичното заглавие е Dragon Pilot и става дума точно за това, но за може пилотът да управлява трябва да бъде погълнат, да е оборудван със специален костюм + система за навигация, а още да е минал специални тренировки, как да предизвиква повръщането си...или в противен случай ще трябва да излезе по "долния път".
Всичко това не е представено линейно на зрителя, а през несхватливостта, стреса, липсата на самочувствие и останалите странности на главната героиня. Като оставим настрана абсурдната идея, анимето е по-скоро коментар за японското общество, адаптивността му към екстремални условия и как се чувстват тези единици от него, които не се толкова корави и приспособими. Контрастите са още по-силни в условията на таен военен проект.
Технически анимето е мишмаш от 2D и 3D, някъде изпипани, но на повечето места претупани и с множество некосистентни преходи, но понеже е карикатурно, а и във важните моменти е добре анимирано се понася.
Голяма част от преживяването е играта на сеютата и всъщност те оформят най-точно образите на героите.

Tada-kun wa Koi wo Shinai ep. 3 - разпускаща серийка от гледната точка на котарака. Оказа се, че "шоколадовите лъжици" представени тук са съвсем истински продукт. Събуди се любопитството ми, не съм виждал такива в България.

Galactic Patrol Lensman ep. 9 - old fashion приключения на родната планета на Бъскърк. Хората от местното село го направиха свой кмет (защото не го познават достатъчно добре) :lol:. Таман разкриха историята на Зелда, тя е нещо, като пра-пра-пра... баба на Бъскърк и епизодът завърши с мощен клифхенгър.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Апр 2018 08:56

Hisone to Maso-tan ep. 2 - това продължава да удивлява с оригинални идеи и неочаквано смислени герои, нищо че са карикатури. Ако не друго отношенията между тях са реалистично лоши. :lol: Някак ми напомня за Little Witch Academia, но правено за сейнен/джосей публика.

Mazinger Z Movie: Infinity - имам доста бегла представа за френчайза (най-вече от ечи комедията Robot Girls Z :lol: :lol: :lol: ) съответно пропуснах маса препратки и намигания към поредицата, но останах с впечатлението, че авторите не се подходили особено амбициозно. За кино продукция дори ми идва евтино и претупано. 3D CGI-ът е отвратително интегриран, анимацията колкото да не е без хич, а битките се броят на пръсти и само две са с по-сложна структура.
Сюжетът е кух и елементарен - клише до клише. Може би това е умишлено с цел да се емулира 70-тарския сериал, но дори не правят минимален опит за разширяване на митологията или разкриване на нови черти на героите. Целият филм е безразборен и невдъхновен порой от камеота (които не ми говорят нищо с изключение на случаите, когато случайно разпозная някой от женската му версията от Robot Girls Z :lol: ).
Ако го сравня с Mazinkaiser SKL, което е среднобуджетно OVA и с което са донякъде роднини, Infinity си е направо падение.
Друго сравнение, в предишния super robot, който гледах: Yuusha-Ou GaoGaiGar се наблюдава много по-добро отношение от страна на студиото. Неговото Final OVA не е просто доиздояване на феновете - увеличен е светът, битките са по-комплексни, промени в героите и пр. и пр.
Явно Toei предпочита маргиналния подход, знаейки че твърдите фенове ще приемат всякакъв боклук стига да е от любимия им бранд.

Full Metal Panic! Invisible Victory ep. 2 - wow, екшън. Леко дървен в CGI частта, но добре замислен. За съжаление към края на епизода има една сцена с Теса, която не ми хареса, а и си беше излишна.
Затвърждава се впечатлението ми, че този сезон ще прилича повече на първи.

Akai Koudan Zillion ep. 2-17 - това почна, като приятно ретро приключение, но с всяка серия става все по-безумно и евтино направено. Най-смешно е положението с избягването на изстрелите - героите се "гмуркат" между енергийните лъчи, както и с експлозиите, които подхвърлят персонажите, все едно скачат на батут - после нищо им няма.
Не се оплаквам от липсата на реализъм в такъв тип безмозъчно заглавие, но сценаристите прекаляват. От една страна си дават труда да вкарват протагонистите, в пълни безизходици, от друга ги измъкват с циркова акробатика.
Някои епизоди са толкова странни, че все едно са взети от друго шоу. Други сякаш са писани в по-ранен етап на историята, преди определени събития.
Накратко - голям боклук.

Shinkansen Henkei Robo Shinkalion The Animation ep. 14 - ъъъ, доста плосък и на места нелогичен епизод, но пък най-накрая вкараха ютюбърката Азуса в централната история.

Granblue Fantasy The Animation Special - вече съвсем не разбирам, какво се случва, явно трябва да си играл играта. 70% от главните герои ги нямаше никакви. Allgirl Halloween Special. Явно и краят на първи сезон ще си остане необяснен.

Hinamatsuri ep. 3 - тук различни гледни точки към историята през погледа на странични герои. Историята с Анзу и скитниците не ми хареса - нито беше достатъчно драматична, нито пък беше смешна.
Останалото си бяха стандартните идиотийки.

Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama-hen ep. 3 - wow, Чидори ги смля.

Asagiri no Miko ep. 1-2 - пробвах да го гледам и не че нямаше сладурски моменти, а и централната история е интригуваща, но епизодите се влачат досадно бавно, въпреки че са с половин дължина.
Дроп.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2018 08:17

Golden Kamuy ep. 3 - в епизода малко повече за културата на народа Айну. Отношенията между Саичи и Асирпа, не че са същите, но ми напомнят за Гинтоки - Кагура. Сходни моменти на координирани действия, редувани със заяждания и детински номера. Друг елемент, който ми напомня за Gintama - Хиджиката. Герой който се предполага да е вдъхновен от реалната личност, но си е пълно куку. То и всички лошковци тук са откачалки, а насилието е толкова идиотско и сюрреалистично, че чак смешно.

Uchuu Senkan Tiramisù ep. 4 - стандартното "малките недостатъци водят до големи проблеми". Разговорът с косъма звучи, като идея хрумнала на ученик в основното училище и демонстрира нивото на хумора (не е кенефно, а доста по-ниско, вече някъде в отходната тръба).

Gegege no Kitarou (2018) ep. 4 - този път без конспирации и нечии подли планове. Просто запознаване с гората на Гегеге, което се оказа достатъчно опасно.

Yokohama Kaidashi Kikou OVA 2002 ep. 1-2 - нещо съм се объркал и почнах от втората OVA. Голям фен на мангата съм, но това аниме ми е скучно. Според мен темпото идва леко по-бавно от нужното, музиката не ми се връзва с атмосферата, а най-зле е анимацията особено лицевата. Явно проектът е бил относително скромен. Не харесах и изпълнението на сеюто на Алфа. Понеже съм я слушал в много по-добри роли, приемам че вината е на режисьора.
Иначе гледките са много красиви, но тях си ги знам от мангата.
Като адаптация анимето е близко до оригинала, но предполагам ще е доста загадъчно за човек незапознат с него, защото е само малка извадка от историята. Има и някои леки промени, които бият на фенсървис и не ми харесват.

UQ Holder! OVA ep. 2 - историята с това, как Тота и Кирие откриха начин да спират времето...дето и в оригинала си е тъпа. Естествено тотално не се връзва с промените спрямо мангата, които въведе сериала.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2018 08:19

Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou ep. 4 - интересно, показаха някои детайли от живота на Янг Вен-ли, които ги нямаше в старите епизоди. Може да се появяват в някои от спинофите и прикуълите, но не и в централния сериал.
Излиза, че отглеждането на Юлиан е по-скоро схема за усвояване на държавни пари и за нея го е открехнал онази дърта лисица Казерн. :lol: Джесика е толкова досаден персонаж, колкото я помня. Мерна се и Фредерика, като малка.

Lupin III: Part 5 ep. 4 - този епизод беше по-муден, но пак не беше зле. Тук се измайтапиха с още един шипинг на феновете Люпен - Зенигата. Във втора серия имаше нещо подобно на тема Люпен - Джиген. Авторите определено са се разровили по форумите и социалните мрежи преди да почнат да пишат сценария.
Поредният клифхенгър. Очевидно Люпен е жив и нищо чудно да е най-големият печеливш от залозите срещу себе си. :lol: Предполагам този номер беше планиран още за появата на Фуджико, но Зенигата са намеси съвсем несвоевременно.

Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File ep. 3 - дзомби китааа! Доста гегове на тема зомбита. Това шоу е консистентно тъпо, да видим следващия път случая със скъпоценния камък.

Gundam Build Divers ep. 4 - тора-сан какойии. Интересен тренировъчен епизод, може би защото тигровълкът е такъв забавен персонаж. Беше фрашкано с Mobile Fighter G Gundam препратки - реплики, локации, машини.

Yokohama Kaidashi Kikou OVA (1998) ep. 1-2 - значително по-добро в сравнение с OVA-та от 2002-ра и нищо чудно, това тук е от режисьора на Spirit of Wonder, а онова там от режисьора на Pupa.
Артът е по-малко детайлен, но анимацията е повече и по-естествена, а разкадровката като за игрален филм. Имаше много красиво заиграване с промяната на осветлението - преминаване на облаци, timelaps-ове и пр. Може да се каже, че визуално е абсолютен шедьовър съответстващ на нивото на мангата.
Не се изненадах и от това, че същите сеюта играеха по-добре отколкото в по-късната продукция.
Музиката не че беше по-хубава, но поне беше по-малко. Подразниха ме само insert песните.
Тук зрителят е въведен малко по-добре в историята, но пак ще остане дезориентиран, ако не е чел мангата. Гледам в MAL народът се е шашнал от пистолета. Наистина трябваше да го обяснят по-добре или въобще да не го показват.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2018 08:03

Steins;Gate 0 ep. 3 - Амадеус става все по-добър в емулацията на Курису, но в същото време я докарва по-настойчива и агресивна отколкото беше. Интересното е, че с Махо общува малко по-различно, един вид индивидуален подход към потребителя. Друго интересно нещо е, че по косвени данни събира информация за неща, които не са му казани. Опасна машинка, ако не друго алгоритмите му работят по-добре от тези, които ми вадят реклами в браузера и анализират търсенията ми в Google и YouTube :lol: .
Отвориха дума за нещо, което премълчаха в първи сезон - отношението на Маюри към Ринтаро.
Професор Лескинен е нагъл, но забавен тип.
На коледното парти се събра почти цялата стара банда.

Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari ep. 3 - пак същите гегове, но пренаредени по нов начин. Подходът ми харесва, но се чудя, кога ще им писне да го правят.
В серията множество камеота, както шефове от компанията създала играта - Happy Elements, така и герои от фернчайза Higurashi.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 26 Апр 2018 20:52

Аз последно време гледам разни романтични слайс ъф лайфове :lol: :oops:

Имена дето ми идват наум са Kuzu no Honkai / Kimi no Na Wa / Eromanga sensei / Sakurasou no Pet na Kanojo / Ano Hana

и стъф като Aku no Hana / Puni Puni Poemi / Flying colours игралния / World of Kanako игралния / Wata Mote / NHK ni Youkoso за кой ли път :Д ; и още разни дето ми се губят 100%

едит: Prison School, примерно

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 27 Апр 2018 08:18

The Chameleon, това дето го пишеш ми бие повече на драма и ечи, не толкова романтика. :lol:

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) 2 ep. 14 - по-скоро от среднистите епизоди. Обединението на тримата училищни еспера ми хареса, защото са дезорганизирани и си пречат по най-глупав начин.

Tada-kun wa Koi wo Shinai ep. 4 - почти нищо не се случи, освен че разкриха очевидното - инчото е моделката, в която е влюбен председателя на клуба. Нейната дегизировка в стил Супермен работи по същата причина - хората в нейния свят са пълни идиоти.
Ще е интересно да обяснят, кой е русият тип от OP-то: бащата или по-големият брат на Тереза. Тогава ще знаем, дали Александра с времето няма да и се окаже мащеха. :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2018 08:26

Full Metal Panic! Invisible Victory ep. 3 - серия с прилично направен екшън. Arm Slave-овете, които нормално изглеждат доста големи тук са играчки в сравнение с Behemot-ите. Сблъсъкът между едните и другите е почти комичен. Демонстрираха отново, че при изключването на Labda Drive-а, Behemot-ът се разрушава от тежестта си.
Митрил оказва ожесточена съпротива, но все пак яде бой.
Драмата между Соске и Канаме почна да се проточва излишно.

Gegege no Kitarou (2018) ep. 5 - добре де, разбрахме за "ками" и "каминари", нямаше нужда да го повтаряте! Човекът плъх може да е най-интересният герой, но пък получава най-тъпите епизоди.
Вече се чудя дали да не го дропна това, защото нищо интересно не се случва.

Hisone to Maso-tan ep. 3 - продължава запознаването на зрителя с личния състав на летателната базата. Може да се каже, че всеки в нея е откачен на някаква тема. Амакасу малко по малко намира общ език с партньора си и дори заслужи позивно име.
Най-смешният елемент - чучелото на Кайзаки във фалшивия кокпит на дракона.

Detective Conan ep. 899 - поредният от тези напълно дебилни филъри. Следващият път ни чака още един такъв, а пък аз се надявах, че някак ще отбележат 900-ния епизод с нещо добро. :lol:

Hinamatsuri ep. 4 - не ми се стори особено смешен. Дали ще продължава все така или авторите са решили да се отърват рано от адаптацията на по-тъпите глави?

Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama-hen ep. 4 - битката беше добре. В крайна сметка изпитание по-скоро за волята на генералите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Май 2018 12:02

Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou ep. 5 - тук пак пришпориха нещата излишно. За новите зрители информацията идва в твърде елементарен вид. Няма да могат сами да си изградят впечатления, всичко им се тъпче с лъжица в устата.
Обикновено в края на епизода показват емблемата на страната в конфликта, за която ще става дума следващият път - или Империята или Алианса, но този път беше нашивката на Розен ритерите :lol:. Добра идея, защото в следващата серия почва битката за Изерлон.

Gundam Build Divers ep. 5 - невъзможен хаос от глупости. 100 километра пеша само, за да видят моделите на някакъв тип? Няма ли телепортиране? Няма ли галерия с негови модели, където да ги разгледаш виртуално в мащаб 1:1, опция за лични съобщения? Пълен игнор, че се намират в мрежа. Това аниме се справя дори по-зле от SAO в представянето на футуристични компютърни симулации и игри.

Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File ep. 4 - какво безумие беше. Тъпизмите му дори не ме забавляваха. Още един такъв епизод и дроп.

Kindaichi Shounen no Jikenbo ep. 117-119 - както винаги много добро начало, но при разкриването на престъплението, методите и мотивите нещата куцат.
Аркът е по-лошо анимиран от обикновено, а някои от сцените са с по-малко детайли.
Не е от най-нескопосаните случай, по-скоро среднист.

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) 2 ep. 15 - арката с бейсбола беше ебавка с всички спортни клишета, едновременно ги избягва и демонстрира. Останалите сегменти не бяха толкова смешни.

Uchuu Senkan Tiramisù ep. 5 - това вече беше странен епизод.

Golden Kamuy ep. 4 - половината от епизода е за бита на Айну, другата брутална смяна на атмосферата с изтезанията, на които е подложен Саичи от Цуруми и хората му.
Естествено пускат шегички и в най-мрачните моменти.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2018 10:21

Lupin III: Part 5 ep. 5 - и с този епизод приключи първия арк. Люпен надцака всички, а подозренията за ролята на Фуджико в предния епизод се потвърдиха.
Просто не мога да спра да хваля сериала - нови динамични идеи, преплетени с класическите черти на персонажите. Това е най-добрият подарък за феновете на поредицата. Арът и анимацията привидно изглеждат семпли и детински, но в тях са вложен доста труд и внимателно планирани сложни сцени.
Превюто за следващия епизод обаче ме изненада. Историята изглежда в съвсем различен стил. Чудя се, дали всеки арк няма да се отличава драстично от останалите подобно на ТВ сериите от 70-те? В такъв случай може да се окаже, че всичките ми адмирации тук може да не важат за целия сезон. :lol:

Steins;Gate 0 ep. 4 - малко по малко, щрих по щрих, историята набира скорост и става все по-сложна. Дали Ринтаро проживя промяна във времевата линия (къде му е устройството показващо, в коя дивергента се намира?), с какво всъщност се занимава Лескинен, защо в историята е набъркана Моека и какво крои гостенката от бъдещето Кагари Шина, която в момента е на гости при бащата на Рука?

Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari ep. 4 - стандартните сладурски картинки, но сюжет по-тъп от обикновено. Още в началото намекнаха дебело, че историята ще се върне до статуквото. Чакането това да се случи беше досадно.
Уайзман естествено пак откраднаха шоуто.

Emiya-san Chi no Kyou no Gohan ep. 5 - този пък гратен с бамбукови кълнове. Както винаги най-смешното е, колко приятелски и добросъседски се отнасят враговете от fate/staynight.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2018 08:11

Tada-kun wa Koi wo Shinai ep. 5 - както винаги нищо изключително не се случи освен появата на годеника в сцената след финалните надписи. Основата на епизода беше яденето на най-тъпите манджи, които могат да се намерят в Япония и реакциите на героите "Аууу, колко вкусно!", "Бреййй, колко чудесно!" и т.н. Знам че храната там е скъпа и оскъдна, но напоследък прекаляват с food porn-ото. Дори в дърти и закостенели сериали, като Detective Conan ми пробутват подобни епизоди. Във втората част на едно място бяха изсипани всички клишета на тема баня - от меренето на циците между момичетата, до припадането в жегата на героят дето се има за най-голям мъжкар.

Robot Carnival - реших да го rewatch-на и 20+ години по-късно май не ме впечатли, както едно време. Все пак имаше 4 сегмента, които много ми харесаха, а анимационните експерименти в останалите бяха достатъчно интересни.
Отново най-много ми харесаха Opening, A Tale of Two Robots, Nightmare и Ending (най-важната му част е след финалните надписи).
От днешна гледна точка забелязах, че най-доброто от всички: Nightmare е пълно с препратки към експерименталните филми на Дисни, като сегмента Нощ на голия връх от оригиналната Fantasia и The Adventures of Ichabod and Mr. Toad. Въобще цялото Robot Carnival, като формат и изпълнение навява спомени за Fantasia.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 06 Май 2018 09:38

Днес изгледах 1 епизод от ->

Magical Girl Ore - WOW. Nani did I watch? Беше някакъв епизод, който беше УБЕР МЕТА и беше един огромен меме за цялата аниме индустрия (някакви киборги я спасяваха правейки епизод за 3 дена, който вкараха в устата на Годзила). Определено ми хареса идеята.

Другото, което искам да линкна е 23 min видео за ефекта Акира върху западния свят, аниме индустрията и всъщност защо остава едно от най-важните събития в нея ->

https://www.youtube.com/watch?v=IqVoEpRIaKg

От тук научих връзката между филма и мангата, и в каква последователност са излизали. Че мангата, която е сложила за основа на филма, след това бива повлияна от самия филм, което е мега парадоксално, но ей на. Отделно установих че наистина анимето от 80те години и пълнометражните филми като формат ми харесват много повече от модерните неща.

И последно. Гледах 2 anime-та от каталога на Нетфликс, а именно -> B: The Beginning и SWORDGAI. Посредствени shonen-и, които са правено ан блок за да видят Нетфликс кое ще хване дикшиш. И двете не са лоши, но и не са и нещо свръх. Отделно историите са написани, хем да сложат някакви яки герои, хем всичко е мега ръшнато и не се знае кво става.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 07 Май 2018 16:17

^ на харабията го гледах тва клипче за Акира и аз вчера :Д

Акира е единствената манга дето съм чел от до бтв

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 08 Май 2018 09:46

Golden Kamuy ep. 5 - този път повече екшън и бруталщини. Кралят на бягствата е вече част от бандата на нашите идиоти. Нови герои (още един член на Шинсенгум и един легендарен ловец) и нови групи намесени в сюжета.

Uchuu Senkan Tiramisù ep. 6 - коледният сегмент е неочаквано добър и пълен с екшън, но следващият изби рибата с изненадващите обрати и разкрития.
Не смятах, че в тая глупост Тирамису-то ще вкарат толкова съдържание.

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) 2 ep. 16 - един от най-добрите епизоди. Любимият ми сегмент е този, в който Саики трябваше да се прави на matchmaker.

Gegege no Kitarou (2018) ep. 6 - ооокеййй, някаква семейна драма тук. Китаро почти не взе участие в прогонването на йокайя.
Сериалът ми е скучен - дроп.

Detective Conan ep. 900 - избрали са егати тъпата серия за този кръгъл номер.
Поне следващият път се връщаме към адаптацията на мангата със случай, в който Ери ползва някои от триковете от арката със зомбитата.

Hisone to Maso-tan ep. 4 - поредният страхотен епизод. Запознаха ни с други пилотки и драконите им. Satomi Arai играе една от тях и изпълнението и е близко до това на Ranko Hata от Seitokai Yakuindomo. Дори персонажът и тук има сходни черти - драконът и е разузнавателен самолет. Беше толкова логично тя да участва в този проект.

Full Metal Panic! Invisible Victory ep. 4 - много добре откъм екшън, но май прекалиха с мелодрамата в триъгълника - Канаме-Соске-Лео.
Още Wraith = best kickass = best girl.

Hinamatsuri ep. 5 - кефи ме все по-малко. Не че не ме радват персонажите, но шегичните тъпеят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Май 2018 08:19

Lupin III: Part 5 ep. 6 - въпреки, че тук Люпен носеше розовия си костюм от 3-ти сезон, героите бяха някаква смес между 2-ри и 3-ти, а Фуджико направо си беше различен персонаж. Историята е безумна, антагонистите са тъпи, геговете са плоски и несмешни. Същият подход, като в Time Bokan 24 - маргинално прилича на оригиналното Time Bokan, но всъщност е отбиване на номера и пълнеж за телевизионен слот.
Вярно е, че в старите серии на Люпен имаше големи глупости, но не помня чак такава.
Превюто за следващата серия ми хареса - връщаме се към централната история във Франция и дори ще ни запознаят с главния лошко.

Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou ep. 6 - появата на Грийнхил и розен ритерите. Мисля, че Фредерика са я направили прекалено сервилна спрямо Янг. Речта, с която последния омая Шонкопф ми дойде куха и неубедителна (може би защото знам бъдещите събития :lol: ), но гледам останалите зрителите са я харесали.

Gundam Build Divers ep. 6 - невъзможна бъркотия от клишета на тема хикикомори, които трябваше да ни обяснят определено сюжетно развитие...а можеше просто да присъединят този персонаж със същата предистория и без много шум.
Сериал почва да ми идва, като един от най-лошо написаните Gundam-и, ако въобще е писан, а не е съставен от AI с интелекта на chat bot. Дали ще се пребори да го класирам в същата срамна категория, като Victory Gundam? В момента е по-скоро другарче на Fighter G Gundam.

Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File ep. 5 - малко по-поносима и логична серия от предната, но пак заорава в семейната драма, вместо в загадките.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2018 07:58

Steins;Gate 0 ep. 5 - някак така уж случайно всички несвързани и подозрителни герои се събраха на едно място. Естествено, двойничката на Курису - Кагари Шина е с амнезия, иначе всичко щеше да се разкрие прекалено бързо, но май разпозна "майка си" Маюри :lol: . В допълнение някой следи Махо.

Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari ep. 5 - поредният опит същите кухи шегички да се разнообразят, като се подадат в различен формат. Този път псевдо документално предаване с коментари от студиото.
Щом и Уайзман бяха отегчени от еднообразието, какво остава за зрителя?

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Май 2018 08:49

Fate/stay night Movie: Heaven's Feel I - Presage Flower - много хора, които бяха гледали филма по кината го обявиха за аниме на 2017-та, или поне им беше в топ 10 за годината. Честно казано не ги разбирам.
Първо той не е за самостоятелно гледане. По-скоро бонус или DLC с един от алтернативните пътища в историята. Ако зрителят не е играл оригинала или ако не е гледал някой от Fate/stay night сериалите няма да разбере много. Запознатите и с Fate/Zero, и със stay night ще са най-добре, но тези само със Zero също ще останат объркани.
Имайки предвид, че Fate поредицата в голямата си част не е нещо изключително, да обявиш добавъчен филм в нея за аниме на годината си е проява на необуздана фенщина.
Второ самият филм има маса проблеми. Боевете не са кой знае какви, а точно в кино версията се очакваше най-големият спектакъл. Техническото качество варира, някои сцени са прекрасни, в други CGI-ът изпъква неприятно, определени фонове са едва-едва ретуширани и си личи грозно, че са снимки: претупване като за телевизия, не кино. Най-големият дефект обаче е темпото и скоковете във времето. Сегментите на филма се влачат досадно бавно, а преходите между тях са твърде резки и понякога пропускат важни събития. Липсата на каквито и да е обяснения за действията на Сакура също ме дразни. Може би целта е с информацията от Zero сам да си направиш извод за тях или да бъдат разкрити в бъдещите филми, но според мен не работи добре.
Трето тук е представена само част от Heaven's Feel, която освен с някои препратки към Zero и алтернативни събития, не се отличава много от другите stay night. Може би интересните неща предстоят, но на този етап нищо впечатляващо.
Иначе не беше толкова лошо преживяване - все пак тук-таме хубави картинки, познати герои - Тайга-сеней е безполезна, Рин е best girl и пр. и пр.

Tada-kun wa Koi wo Shinai ep. 6 - годеникът е свестен човек и нищо чудно, че Алек се кръшва по него. Последва стандартното клише "среща на бала, където проличават социалните разлики".

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2018 09:09

Hisone to Maso-tan ep. 5 - безличен епизод, липсва я експлозията идеи от предните. Хвърлиха малко повече светлина върху отношенията пилот-дракон и евентуално на какво са метафора :lol: .
Оцеляването на пустинен остров се предполагаше да подобри работата в група, но де факто прави точно обратното.

Hinamatsuri ep. 6 - става ми все по-скучно. Нито е смешно, нито е драматично.
Още един такъв епизод и дроп.

Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama-hen ep. 6 - еее, няма край тази битка, а и всеки епизод от нея завършва с клифхенгър. Това battle shounen влачене на локуми почва да ми досажда.

Mobile Suit Gundam AGE ep. 18-29 - реших да се върна към тази глупост. Концепцията е напълно сбъркана. Шоуто ме може да реши за какъв тип публика се бори. Главните герои са ту невръстни гениални дечица участващи без проблем в бойни действия, ту тийнейджъри търсещи правилната си мотивация. Политическата интрига е безумна и плоска. Скоковете във времето развалят преживяването окончателно - таман си харесаш някой герои и в следващата серия няма и следа от него. Въпреки, че историите се развиват в един и същи свят има големи противоречия между тях, които авторите са замазали прибързано и грубо. Подозирам, че всъщност това са концепциите от няколко неосъществени Gundam проекта изсипани на едно място. Добрите моменти са рециклаж от Gundam UC 0079. Дори малко в стил Build дебна да открия препратката - примерно местният аналог на "Звездното трио", които бяха много наперени, но главният ги натупа за нула време.
Най-силното в Age може би са сладурският шарен арт, mecha porn-ът и почти непрестанните битки. За съжаление последните са доста елементарни и пълни с plot armor-и и deus ex machina. Потрошените пари са отишли на вятъра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2018 09:00

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) 2 ep. 17 - епизодът не ми хареса особено. Само сегментът с братчето на Шън донякъде радваше, а и как Кокоми ревнуваше от Микото.

Golden Kamuy ep. 6 - в земята на бруталната мъжкарска простащина ловецът Нихей е няколко нива над останалите. Не говори за друго освен за лов, убийства, надървяне и сране.
Сайчи ще види зор с него :lol: :lol: :lol: .

Uchuu Senkan Tiramisù ep. 7 - бурните сюжетни развития продължават. Нашият идиот реши да се присъедини към противниците, само защото батко му е важна клечка при тях.
Естествено и те са пълни идиоти, но пък Субару се дразни от най-несъществените им недостатъци.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com