06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2680 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Заглавие: Re: Star Wars VII
Публикувано на: 27 Мар 2017 15:57
@newcomer За кайбер кристалите и връзката между семейството на Джин и Креник е описано в книгата Catalyst >.> Иначе AlShu e прав за годините. Началото на филма е 15 години преди Ep 4, а останалите действия са буквално преди Еp 4 да започне.
05 Авг 2012 18:08 Мнения: 784 Местоположение: София
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 27 Мар 2017 16:38
АлШу. Да, говоря за началото на филма. За цвета на изстрелите не знам. Аз като малките деца знам само, че по времето на Републиката всички войски, които й служат, стрелят в синьо, с малки изключения, докато при Империята строго преобладава червено. По-дълбоки причини не знам... Пресаторе, не мога да кажа, че съм запознат с книги по "Междузвездни войни". Благодаря ти за информацията.
Бунтовниците пак стават юбер мощни в битка - X-wing-ове унищожават AT-AT-та с бластерите си, но снаряд от базука в главата не прави нищо.
Доста не съм съгласен. Бунтовниците дадоха адски много жертви, а щурмоваците бяха доста ефективни. Нищо общо с първата трилогия, където последните са неадекватни.
+1, впрочем. Дори според мен това беше един от акцентите на филма - де факто това е в баш най-ранните години на Империята и опитите на бунтовниците за дори толкова минимален пробив, извършен от всичко на всичко двама души, беше подплатен с неимоверни жертви, и в края на краищата ВСИЧКИ умряха. Дори мисля, че последната сцена, която се явява едва ли не минути преди началото на Нова надежда, беше ебати показателната. Просто Дарт Вейдър ги измаза и размята до ама най-последния, който със сетния си дъх предаде щафетата с дискетата на друг, който едва изобщо се измъкна с последната капсула на някакви сантиметри. Точно за това ставаше въпрос, суровата методичност на Империята още преди да загуби инерцията, и ако не бяха комплексите на Орсън Креник вероятно и до тук нямаше да се стигне. А предполагам се досещате, че ако не беше този мъничък пробив, ясно е че бунтовниците никога нямаше да имат шанса да свалят Звездата на смъртта, и вероятно цялата инициатива и надеждата, която ги обединява, щеше рано или късно да се изпари. След като и последната им планета бъде заличена или след като и последния от предводителите им се предаде много преди това.
05 Авг 2012 18:08 Мнения: 784 Местоположение: София
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 02 Апр 2017 15:36
Прави сте и не сте прави. Щурмоваците бяха ефективни в един филм и това е The Force Awakens. Само там Първият Орден (Империята) не е в позиция на преимущество, напротив, принуден е на свой ред да прави рейдове и после да се изтегля, за да не губи ценни войници (и пак успява да е опасен и да нанася много сериозни щети). Там сцените с репликата "TRAITOR" са единствените, които показват, че всъщност и лошите имат морален компас. И там искат да има братство. Логично, не желаят някой тъпак да дезертира и да вдигне оръжие срещу онези, които са го/я обучили. Когато някой умре ги боли, защото процесът на клониране е спрял напълно и вече не са безчувствени хуманоиди, изпълняващи заповеди, без да се замислят. Това е единственият филм, в който и на лошите е дадена душа. Заеби оригиналната трилогия, където първо са дървета и второ говорят като роботи. В Роуг Уан по-скоро виждаме образа на щурмоваците от оригиналната трилогия. Да, използват тактика, което обяснява как успяха да изметат сганта, наречена бунтовници, от плажа, но ги има и сцените, в които са абсолютно неадекватни. Там като капитанът и Джин са в града и започва престрелката, има един момент, когато той й казва да се прикрие и десет щурмовака пропускат да я свалят докато е с гръб към тях. Освен това тия са абсолютни ретарди. Загатнато е, че имат впечатляваща военна техника, но когато Бейз ги почне с неговото пушкало, падат като мухи. Къде е имперският отговор на това? Ами, те ползват само бластерчета. Първият Ордер, който е само фракция от бившата Империя, предлага по-разнообразно снаряжение от тия жалкари. Когато капитанът и Джин се катерят, за да вземат плановете, Креник и още двама имперци не могат да ги застрелят. Нищо чудно, че Империята губи накрая.
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 06 Апр 2017 19:35
Аве чудех се - ами ако Хан Соло е натиснал бутона на меча? По този начин е освободил сина си от задачата да го убие и затова Кайло му казва "Благодаря ти"?
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 08 Апр 2017 11:33
Ами знам ли.. Може би няккъв eye talk...
the_presator
Публикувано на: 08 Апр 2017 12:02
Nope. Мисля, че даже Ейбръмс беше говорил за това и каза, че са пълни глупости, даже обида за персонажите или нещо подобно. Не съм на пц и не мога да намеря източника сега, но като се прибера (след 6 дена...) ще се разровя.
Бтв Ewan Mcgregor и Hayden Christensen ще присъстват на SW Celebration. Мислите ли, че е само заради годишнината, или са замислили да ги вкарат отново в някой филм?
Горд Пролетарий
Публикувано на: 08 Апр 2017 16:29
Аз силно се надявам за Хайден Кристенсен да изиграе някакъв force ghost на Анакин в епизод 8. И на Макгрегър бих се радвал.
Бтв, още една порция фенски теории:
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 11 Апр 2017 19:45
the_presator
Публикувано на: 11 Апр 2017 22:58
Относно видс: 1. Mmmmmmm Daisy Ridley >.> 2. Honest Trailer-a ме счупи от смях Радвам се, че не са спестили нищо, макар и така да си навлекат гнева на разни фенбойс
Бтв днес официално излезе книгата за Траун (неофициално от седмица и половина някои хора имат физически коипия ). Дано я има някъде в нета, за да я прочета асап на пц-то, макар и със зор xD
Горд Пролетарий
Публикувано на: 13 Апр 2017 20:04
Star Wars празненствата текат с пълна сила!
the_presator
Публикувано на: 14 Апр 2017 00:40
Стрийма на откриването беше доста зле >.> Иначе беше супер яко, че са докарали почти всички актьори, не го очаквах. Радвам се, че (Джордж) Лукас и Хейдън бяха посрещнати с изцяло позитивни емоции. Останалите неща ще ги гледам на запис. Ако на панела за The Last Jedi пуснат тийзър вероятно ще чуем Люк да проговори за първи път от ~34 години В идеалният случай ми се иска изобщо да го няма по трейлърите и да го чуем за първи път като гледаме целият филм в кината, но с цялата хайп машина има 0% шанс
Горд Пролетарий
Публикувано на: 14 Апр 2017 09:29
Трейлърът мисля, че ще бъде пуснат днес към 19:30 ч. - 20:30 ч. наше време.
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 14 Апр 2017 11:37
Междувременно, докато чакаме трейлъра:
the_presator
Публикувано на: 14 Апр 2017 14:05
Serious Sam написа:
Трейлърът мисля, че ще бъде пуснат днес към 19:30 ч. - 20:30 ч. наше време.
Ако не се лъжа панела започва в 18:00 наше време Дано този път да си оправят стрийм-а, защото ще е голям тейбъл флип, ако засече по време на трейлъра
Edit: Забравих да спомена, че нещата за Кери Фишър бяха доста трогателни. (едното вид е част от тези, които SS линкна, но с по-добро качество).
Иии мнението на Джеръми, с което съм 100% съгласен
Горд Пролетарий
Публикувано на: 14 Апр 2017 17:10
На живо, започна, налазвайте! Към момента на поста още не са дали трейлъра.
the_presator
Публикувано на: 14 Апр 2017 17:59
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Горд Пролетарий
Публикувано на: 14 Апр 2017 18:06
От тая финалната реплика ме побиват тръпки.
the_presator
Публикувано на: 14 Апр 2017 18:10
Забравих постера, който кърти!!!!!!
Горд Пролетарий
Публикувано на: 14 Апр 2017 19:22
Бтв, загледай се в светлината на меча на постера, съответства на това:
Голяма тъпня. Предпочитам си оригиналното схващане - баланс на Силата е Светлата страна на Силата. Точка по въпроса. Всички тия модерни разбирания за баланс и прочее ми идват малко като изкуствени напъни за дълбочина...
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения