moroel написа:Хъм,доста странен подход имаш към филма.Стар уарс си е забавно приключение и толкова.Целия франчайз е толкова чийзи,че няма накъде повече.Та в тоя ред на мисли,за какви престъпления,лоши предчувствия и трагедии говориш?
Съгласен съм с това, че е чийзи.
Престъпление за мен е фактът, че шест филма не стигат. За шест филма Лукасфилм направиха що-годе добре развита история (нещата малко се разкиснаха в епизоди едно, две и три, но в общ план съм повече от доволен), което е може би един от най-големите позитиви на сагата въобще. За още три филма, задачата да се направи добра връзка с всичко излязло до 2005 г. е меко казано трудоемка. От тази гледна точка трябва да са много внимателни. Останалото ще видим... дори като фен на Star Wars, който иска да види още материал, новата посока, в която пое вселената, меко казано ме разочарова дотук. Пример: промените в Clone Wars, помията, която е Star Wars Rebels... Дисни дотук съм ги намразил яко и трите филма са, така да се каже, нещото, с което могат да си изкупят вината. Но вървят по много тънък лед.
Лошо предчувствие искаш? Кажи ми поне пет поредици от МНОГО филми, които не са оплескани?
Трагедия ще е, ако филмите се окажат разочарование, защото според мен сагата не завърши зле, напротив, тя завърши по правилния начин. От такава гледна точка, според мен тези филми преспокойно можеше да ги няма. Не че се оплаквам

.