Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: Света на киното
Публикувано на: 20 Апр 2014 20:26

Голямото скачане: Значи за тоя филм имах прекалено високи очаквания явно, фактически от комедии нямам кой знае какви очаквания в последно време, защото са си доста зле. Тази също. Четирима човека решават да сложат край на живота си в един и същ час на едно и също място. И не го правят. Стават приятели, ходят по почивки и разни такива бозави неща. По добре да беше драма филма и някой/всички да бяха скочили да има някакво развитие, а не да се търси първична хахо-хихи реакция. Не се разсмях нито веднъж, такива филми е безсмислено да се правят, а още повече да се гледат. Нещото което ме изненада е, че Арън Пол и Имоджен Потс се оформят като стабилно дуо, добри актьори са, но след NFS доста паднаха с тоя филм и не знам дали бих им гледал следващ филм, щом са се съгласили да играят в това. Също много жалък Пиърс Броснан, докъде стигна тоя човек, от Бонд дотук...

Щети: Здрав екшън с история на втори план. С участието на легендата на кеча Ледения Стив Остин. Отново си го играе как си знае човека, не е някакъв голям артист, но пък се връзва идеално в такива второкласни екшъни с много бой в тях. Хареса ми филма, който обаче беше сравнително постен. Имаше си моментите, на Ледения не му върви с жените във филмите, все сам остава съм забелязал :D Искаше ми се и да спраска фасона на менажера си, обаче и така се ядва филмчето. Очаквам го скоро време по диема в 20 часа, в часа на истинските мъже по диема. Гледайте го, задържа интереса.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2014 12:26

Набързо да разкажа за още два филма, че отдавна не съм писал:
Последния оцелял: Типично по американски е да си вдигат интереса към филма с малоумни от играни фрази: История за епична мисия; Истинска проява на геройство; Най-добрия военен филм за годината и тн. Ми не, даже ми се струваше малоумно точно така както е заснет да са се развили събитията, ама айде. Като цяло не лош филм, леко тъповат, солидна доза американска пропаганда и радост за окото, ако сте фенове на Америка, като Андрей, иначе спокойно може да се пропусне. За отбелязване са няколко добри каскади с падане от високо и нищо повече...

Превъзходство: Солиден филм, показващ ни едно не много далечно бъдеще, което обаче не може да се определи добро ли ще бъде, или лошо. Джони Деп играе страхотно, което е радващо, понеже филмите в които се снима напоследък не бележат голям успех. На всеки, който има интерес към науката, нанотехнологиите и конспирациите го препоръчвам горещо този филм. Добрата актьорска игра също допринася към качеството. Лошото обаче е, че няма много обяснения как, какво, защо, даже почти никакви и така се губи ефекта. Някак си изглежда лесно да вкараш човек в машината...като се абстрахираме от това, филмът е добър и интересен за гледане.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Май 2014 16:52

Ще се възползвам от темата ти… че ми се приписа нещо. Та, в последно време изгледах три филма на що годе близка тематика и реших, че някак си заслужават да бъдат споменати.

„On the road” /история за едно поколение/– с гордост заявявам, че така и не дочетох книгата. Причината – не намерих нищо близко до мен в нея. И тук не съм тръгнал да заявявам, че е лошо написана или пък прехвалена, не, тя просто не бе за мен. Стори ми се отегчителна, сива, без капка интересен изказ и никой от героите не ме спечели, стигнах едва до средата и след като ината ми се изчерпи я зарязах безславно. Дадох шанс на филма, с мисълта, че той ще успее да синтезира най-доброто и че може би ще ми покаже нещо, което не намерих в книгата, но за жалост сгреших. Да, филмът като филм не е лош, направо си е гледам, но до тук. Същият безцелен изказ, дори още по-прозаичен. Малките неща, които единствено ми направиха приятно впечатление в книгата тук ги няма, за сметка на това може би филма постига своето без да претендира за нищо изключително, дава ни пълнокръвен образ на едно колкото и романтично, толкова и не разбрано поколение. Поколение от хора, които не ги е страх да живеят, да горят. Дийн си е Дийн и това мога да разбера поне малко, но не и повече. В заключение песничката в началото е готина, а педерастията в филма е в повече. Филм ставащ за гледан особено ако ти се гледа нещо с цици.

„Into the wild”/история за едно самоубийство?/ – да това вече е филм с главно ф вътре в лентата си. Този е от онези, които си заслужава да видиш, заслужава си да ги допуснеш в себе си и за момент да се замислиш над тях. Най-добрият от трите и най-ефектния. Филм тъжен, но и жив. Малко думи имам към него, защото и няма и нужда от много думи. Може ако Крис бе осъзнал как умее да променя хората около себе си би променил и самия себе си. Но това е, той е дете на нашата епоха, мечтаещ да я загърби, да я остави зад себе си някъде там сам в пустошта. Там като че ли и намери себе си, но късно. Осъзнато или не Крис вървеше към своето самоубийство и това бе и най-логичният край както е в живота, а не на кино. Филмът ме накара да прочета сумата неща за него и с това навярно и постигна целта си да запамети един разбит човек с един красив дух. Филм за онези, на които им се гледа нещо смислено.

„Diarios de motocicleta”/история за една култура/ - този гледах първи, този ми хареса най-много. Да „Into the wild” ме накара да будувам цяла нощ, но за да се влюбиш в един филм това не винаги е достатъчно. Ето това бе нещото, което търсех – двама пича,мотори, прашен път и един континент древен и непознат. Непознат дори за хората вътре в него, както се разбира. Ще те накара да осъзнаеш, че всички сме хора, че всички искаме просто живот. Може би ще ти и покаже защо Че се е превърнал в това, което е бил, но само ако го искаш, ако не пак ти остава страхотен филм с готини персонажи и приятна ободряваща атмосфера. Това не филм за Че, това е филм за Южна Америка такава каквато е без грим и суета. Филм за онези, които искат да гледат нещо стойностно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Май 2014 20:12

Да изразя едно мнение и за Саботаж:
Много здраво екшън-криминале, с доста обрати и що годе добра игра от повечето актьори. На лице са доста псувни и бъзици в стил "Силвестър Сталоун", които си бяха ненужни. Накратко историята изглежда преекспонирана в други филми - изчезват 10 милиона и биват набедени погрешните хора. Да, ама не, както ще установите ако го гледате - далеч няма да ви е лесно да познаете кой аджеба е главния виновник в този филм. Бат Арни както винаги е солиден дъб, с гримаси броящи се на пръстите на едната ръка. Но с изключение на края на филма, не се акцентираше толкова върху него, което си беше плюс. В заключение - гледайте филма, заслужава си.

ПП: Авторът над мен добре се справя с ревютата си на филми, ще се радвам ако по често се включва в темата, филмите за които написа не съм ги гледал, но може и да им хвърля едно око, добре ги промотира!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Май 2014 21:04

Набързо да метна мненийца за филмите по кината в момента:
Отмъщение по женски: Леко, приятно и разтоварващо филмче, със солидна доза наивитет в него. Трите мацки във филма добре стоят на екран. Единственото, дето може да не ви се понрави, е как във филма жените са супер умните същества и бързо-бързо измислят пъклени планчета. Мъжа е лошия и малко от чисто мъжка солидарност ми остана горчив вкус в устата накрая на филма. Но някои сцени си бяха смешни, като цяло нелош филм, ако искате да поизгубите малко време, а не ви се гледат годзили и екс мени...

Престъпно Предградие: Докога в Холивуд ще правят малоумни римейкове на филми бе? Тоя филм е воняща буца и не си струва изобщо. Даже честно казано не знам как са го закупили кината в България и защо? Може би понеже е последният филм на Пол Уокър, бог да го прости! Единственото, което си заслужава във филма е една черна шаврантия, която обаче не е от главните действащи лица. Също за отбелязване е Дейвид Бел, който направи някои интересни каскади. Като цяло обаче не си заслужава да се гледа. Хич.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com