Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Окт 2015 15:37
Нов рекорд с Lance'n'Masques - не успях да стигна дори до opening-а... Не помня да съм дропвал аниме толкова бързо.
Ninja Slayer From Animation ep. 25 - може би най-откачената серия. Селекция "най-доброто" от неща, които дори не съществуват. Първият сегмент беше тъп и може да се нарече "Нинджа джанай, мазокисто десу!" Останалите бяха готини по свой кретенски начин. Най-добрите бяха за шоги-то и за Чупакабрата.
Heavy Object ep. 1 - такъв дебилизъм, че не е истина. Визуално също е грозно. Нисък детайл на CGI 3D-то и на 2D-то. Най-забавно ми беше, че еполетите на мъжките униформи приличат на рола с тоалетна хартия. Дроп.
Ushio to Tora (TV) ep. 14 - за стандартите на шоуто, доста добър епизод. Двама от четиримата конкуренти всъщност се оказаха относително разбрани хора...ако първо ги натупаш в шоненски стил.
Hacka Doll The Animation ep. 1 - ъх, идиотизъм. Само едни-два гега ставаха. Засега ще се задържа, но подозирам, че скоро ще го дропна. Kagewani ep. 1 - грозно, тъпо и евтино, обаче ме радва с идиотията си.
Miss Monochrome: The Animation 3 ep. 1 - още от същото. Не е ясно, защо го водят трети сезон, като си е напрактика втори.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Окт 2015 17:23
Пропуснах да отбележа, но то си личи - нов аниме сезон. Young Black Jack ep. 1 - като игнорираме абсурдността на идеята и естествената липсата на реализъм в медицинските моменти, идеята е добра, а анимационната продукция е достатъчно добра. За съжаление формулата, която се ползва не ми харесва, особено когато се опитват да минат за кавай и много човечни, в мегадраматичната ситуация. Ако съдя по превюто за следващия епизод, нещата няма и да се развият в по-интересна за мен посока. Усещането от шоуто ми идва някак в стил Golgo 13. Разликата е, че праволинейната идиотия и елементаризма на Горго ми мяха забавни, а тук не са. Не знам как се отнася към оригиналния Black Jack, защото не съм гледал/чел нищо по темата, но някак не ми е любопитно да тръгна да го установявам. Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns 2nd Season ep. 1 - още от същото, обаче имам чувството, че с по-тънък бюджет. Фоновете са с по-малко детайл, а някои от анимациите - доста зле. God Eater ep. 9 - досега беше интересно, когато обясняваха за миналото. В този епизод обаче част от обяснения и идеите, които стоят зад света ми идват леко безумни. Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans ep. 1 - както обикновено съчетава елементи от предишни Gundam поредици. Нов елемент - за радост на фуджошитата, всички мъжкари пилотират голи до кръста. Продукцията ми изглежда малко евтина за фернчайза, но засега е поносимо. Мутрите на очевидните злодеи са доста малоумна идея. Не е нищо особено, но запали любопитството ми. Ако не друго репликите и реакциите не са толкова несвързани, колкото в сериала, където Томино беше сценарист.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Окт 2015 22:07
One Punch Man ep. 1 - всъщност е готино. Майтап и пародия на доста неща. Тези които го сравняват с Dragon Ball - това е само една от препратките, а и не помня да ми е било толкова весело, докато гледах DB-то. Тези, които пък хвалят анимацията - нищо по впечатляващо от Kill La Kill. Забавно е, ще се следи. MadHouse се прави на Trigger => The end is nigh
Gakusen Toshi Asterisk ep. 1 - доста дебилно и фенсървисно е, но при тази суша се радвам и само на такива шарени картинки и екшънът.
Concrete Revolutio: Choujin Gensou ep. 1 - някакво шантаво и динамично е. Напомня ми за кръстоска между Mekakucity Actors и Punch Line. Тъпо е, но ме забавлява. BGN музиката ми хареса. Bones се прави на Shaft => The end is nigh
Comet Lucifer ep. 1 - и това не е особено интелигентно...даже никак. Стават някакви безумни неща, а и ми напомня поне на сто анимета (най-изненадващо и на Macross Frontier). Ма както казах по друг повод - в тази суша и шарено ме кефи. През сезона май има няколко.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Окт 2015 22:24
Teekyuu 6 ep. 1 - стори ми се, че съдържаше два пъти повече реплики от обикновено.
Osomatsu-san ep. 1 - както винаги Yoichi Fujita напипва къде е проблемът в конкретния шаблон, trope или мода която пародира и го излага на показ, но за разлика от Gintama тук нещо не ми е смешно...щом се кефех на-много на черно-белите гегове... Получава се, като при Ixion Saga DT и бившия му партньор Shinji Takamatsu. Добра деноконструкция, но липсва хумор и особено дълбок смисъл. Или пък просто съм преситен. Както и да е, дроп. Някой ден може и да се върна, но сега не съм в настроение.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Окт 2015 21:40
Kekkai Sensen ep. 12 - най-после края на историята. Като останалата част от сериала - интересен свят, не чак толкова интересна история, предадена по леко шантав начин, готини герои, готин арт, леко пестене на анимациите, но с добър краен резултат. Финалът беше по шонески леко безсмислен и прекалено емоционален, но става. В крайна сметка не е нещо велико, но е приятно за гледане и се отличава малко от стандартно, което идва по конвейера.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Окт 2015 23:03
Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru ep. 1 - признавам две неща. Картинките са красиви (ако игнорирам един два фона, които бяха неприятно blured), а още самите CSI елементи са качествени и добре замислени. Евентуално можеше да се получи добро детективско шоу. Обаче характерите и реакциите на двамата главни герои ми лазят по нервите. Да не говорим, че реално и двамата си опъват нервите взаимно. Някак нито ми е забавно, нито може да мине за приятелството, което уж съществува между тях. Отделно ченгетата са фрустриращо тъпи. Обикновено в детективските заглавия са поне донякъде компетентни, за да може любителят да блесне. Честно казано не съм сигурен дали да го дропна или да продължа да се мъча...може пък да му свикна... Ще се задължа поне епизод, пък ще видя.
Tantei Team KZ Jiken Note ep. 1 - WTF? Пропадна още едно потенциално тантей заглавие.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Окт 2015 23:06
One Punch Man ep. 2 - забавно, като първа серия. Нещата почнаха да се развиват. Сеютата се раздават. Concrete Revolutio: Choujin Gensou ep. 2 - и този епизод ми хареса. Темата беше, че нещата винаги са по-сложни. Comet Lucifer ep. 2 - почнаха да изплуват глупостите, но екъшънт беше добър и е забавно. За мен най-смешното беше, откъде познавам гласа на Мора. Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns 2nd Season ep. 2 - продължава в същи стил. Явно този сезон ще го караме евтино. Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans ep. 2 - принципно го кара добре, но е нелогичното, колко сдържани, добрички и информирани са тези сираци дето живеят в наказателна колония. Хич не ми се връзва. Gakusen Toshi Asterisk ep. 2 - историята върви, като в ероге. Шматчето дето "застреля фонтана" ме изкефи. Ninja Slayer From Animation ep. 26 - финалът не беше по-смислен от другите безумия в сериала, но беше забавно. Ако не друго пичът си уреди нов нинджа костюм. Ushio to Tora (TV) ep. 15 - среднист епизод. Kagewani ep. 2 - боклучавият ужас с UMA чудовища продължава. Не ме кефи - дроп. Hacka Doll The Animation ep. 2 - това си остава неособено забавно - дроп. Miss Monochrome: The Animation 3 ep. 2 - стандартните глупости. Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider ep. 1 - кефят ме артът, героите и диалозите, дори още да не е ясно на къде се насочва историята. Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai ep. 1 - голяма простотия, но ме забавлява, като Asterisk.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Окт 2015 15:35
One Punch Man ep. 3 - един от плюсовете на това аниме покрай екшъна, пародията и хумора е, че демонстрира как дори в moster of the week формат може де се разказват интересни истории, а не да се пробутват поредните разтягания на локуми и множество, но супер-еднообразни персонажи, познати от доста други заглавия. Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans ep. 3 - все повече го разлюбвам това, особено как някакви келеши макар и с морално право, завзеха толкова безпроблемно фирмата. Няма ли някакъв законен собственик? Не са ли част от корпорация или военна организация? Логично е, някой да си поиска нещата обратно...със сила. Не съм съвсем сигурен и какъв им е точно бизнесът освен да правят мускули, да живеят в мизерни общежития, да носят якета и да карат ръждясали mech-ове из марсианската пустиня. Има нещо силно сбъркано в цялата икономическо-политическа ситуация. Обаче главната ми критика си е като в началото - твърде евтино за Gundam и твърде малко битки. Concrete Revolutio: Choujin Gensou ep. 3 - любовна драма с роботи . Взе че ми хареса. Comet Lucifer ep. 3 - язък им за красивите картинки, сюжетът е прекалено идиотски. Дроп. Tantei Team KZ Jiken Note ep. 2 - това не пожела да стане интересно или поне детективско. Просто ривърс харем за съвсем малки момиченца. Дроп. Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru ep. 2 - имаше и интересни моменти, но главните ме дразнят. Още един такъв епизод и дроп. Gakusen Toshi Asterisk ep. 3 - простотийка, но ми е смешно. В епизода: най-тъпото извинение за среща. Brave Beats ep. 2 - появи се и Team Rocket, но малко се държат и изглеждат физически, като Dorombo. Doamaiger D ep. 2 - странна нискобюджетна мека нарисувана в 60-тарски стил. Общо взето туристическа реклама за Киото и региона. Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider ep. 2 - харесах и втори епизод. Може би най-ценното е, че не се вписва в нито един точен жанр. То и почти нищо не се случва, а почти изпразнените от смисъл диалози ме кефят. До тук изглежда така, че някой е направил аниме (и написал книга), баш като за мен. Добре де, майтапя се, но нямам обяснение защо ме кефи. Просто искам още. Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai ep. 2 - героите са невероятно идиотски клишета и фенсървис, но пък светът е готин и екшънът макар и евтин ме радва. И стига с това "Who killed Cock Robin?"! Явно японците са вманиачени на тази тема. Monster Strike ep. 1-3 - това е рекламка за някаква тъпа мобилна игра, но ме забавлява с глупостта си. Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns 2nd Season ep. 3 - историята преди 18 години се оказа глупава, а разрешението на триковете го оставиха чак за следващия път. Ushio to Tora (TV) ep. 16 - относително приличен епизод, но русата цицеста мадама ми лази по нервите. Естествено по сценарий, трябваше да се съблече дибидюс гола...с цел да излекува брат си. Miss Monochrome: The Animation 3 ep. 3 - mister Monochrome е по-MOE и от miss Monochrome .
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Окт 2015 09:35
Teekyuu 6 ep. 3 - прияде ми се къри с форма на шоколад. Robot Girls Z Plus ep. 6 - приятно последно епизодче, но все пак предишният сезон беше в пъти по-мощен. Imawa no Kuni no Alice ep. 3 - последната история от поредицата не ми харесва. Някак неочаквано леко оцеля главният. Тук трябваше да покажат лошата му страна по-дълго, а не приятелите му да се жертват, което дойде абсурдно. Gintama° ep. 25-27 - финалната арка от второто тримесечие на сезона не беше зле, но леко прибързана и с невъзможно тънък бюджет. Те си го признаха във финалния панел, че с удължението качеството ще падне. 27-ми беше доста смешен особено с гега за тайното движение, което може да се тълкува, като комбо за бойна игра.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Ное 2015 09:46
One Punch Man ep. 5 - скъсваща комедия, както обикновено, а двубоят беше епичен. (Ако не друго промениха пейзажа, което за мен е критерий за епичност.) Според очакванията тези от геройската организация, също са някакви идиоти. Concrete Revolutio: Choujin Gensou ep. 5 - няма добри-лоши в това шоу. Всички са гадове, лъжат, манипулират и топят противниците с мръсни тактики и провокации. Харесва ми колко мрачно и политическо стана това шоу, въпреки детинския арт и ярките цветове. Май цялата история е алегория за студентските бунтове по света през 60-те или по-конкретни японски събития. Навява ми и Jin-Rou спомени. В същото време е деконструкция на кайджу екшъните и супер-героичните жанрове. Определено скритият диамант на сезона. Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai ep. 4 - както предния епизод и този изглежда ръшнат. Цундерето най-неочаквано прояви здрав разум. Много експозиция и обяснения за очевидни неща. Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans ep. 5 - най-накрая нещо по-гъндамообразно, включително и тъпнята шефът да яхне в битка mobile suit и да го убият безславно на бойното поле...щото самуройски символзъм и пр. Продължава и сценаристката тактика "teen - good, adult baaaad" . Не уважават особено публиката си...ма гледам и тя се лови на бастун и взима историята за много deep. Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns 2nd Season ep. 5 - най-неочаквано началото на тази арка ми хареса доста. Хем е с нормален премайз, хем артът е по-добър от предните четири епизода. Действието се развива в невероятно красива локация. Старинно японско имение, с традиционна градина - храстчета, дървета, камъни, езерце...естетика. Май е истинско място, което са сканирали от снимки. Новите герой също ми харесват, особено капитанката на отбора по Го на нашите. Сеюто и ми е някакво познато, но не се сещам откъде. Gakusen Toshi Asterisk ep. 5 - тъп епизод (естествено), но намаленото количество екшън води до по-качествени бойни сцени. Ushio to Tora (TV) ep. 18 - този епизод демонстрира, какво ми е най-скучно в бойните шонени: дъги репетативни диалози по време на свръх-напрегната битка. Плюс е, че все пак я опукаха за 2-3 епизода. В някое монгосерийно, щеше да се точи поне 12. Имаше и един-два смешни момента с Тора и Маюко. Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider ep. 4 - разглеждане на сцената на местопрестъплението. Много разсъждения и анализи. Кефят ме, въпреки бавното темпо. (Това го повтарям за всеки епизод. ) Изкефи ме репликата "Няма достатъчно информация", която доказва, че не сме в meitantei сериал, където детективът познава "с орлов поглед и галеното има на престъпника" (Цитат по памет от "Инспекторът и ноща" ). Miss Monochrome: The Animation 3 ep. 5 - нещо не get-нах референцията. Някаква роля на Юи Хорие?
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Ное 2015 18:03
Вчера и оня ден успях да изгледам One Punch Man.
Искрено съм впечатлен от цялата идея зад анимето, всевъзможни пародии на така добре познатите биткаджийски тропи. Гениално, просто гениално.
Разликите в анимацията в отделните сцени за мен е плюс, но цялата ебавка с героите, злодеите, битките - 10/10.
"Той каза, че ще бушува цяла седмица до неделя. Ако е цяла седмица, това означава че днесе е неделя. Неделя...РАЗПРОДАЖБАТА" и Бум gg no re.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Ное 2015 18:12
Доста е приятно. Шокиран съм, че толкова популярно заглавие ме кефи и мен (не че съм чак толкова софистициран, просто харесвам различни боклуци). Ето няколко популярни gif от 5-та серия. Това е само тренировъчен бой.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Ное 2015 09:34
One Punch Man ep. 7 - забавно епизодче. Организацията демонстрира за пореден път, че хич не знае какво се случва по места, а пък на членовете с ранг S не им дреме за нищо. Дядката е готин. Напомня ми за Лао Джи от бандата на Донфламинго, който също ми е симпатичен. Concrete Revolutio: Choujin Gensou ep. 7 - главната героиня май е най-големият злодей, но и сама не го съобразява. Поредната история колко са относителни представите за добро и зло. Странно, Ърт-чан в заспало състояние прилича на Спутник. Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans ep. 7 - стандратните "тийновете къртят" малоумщини, но поне битката беше готина...по гъндамските идиосинктратични стандарти, де. Brave Beats ep. 5 - ъъъ, детинщините дотук ме радваха, ама вече не. Дроп. Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns 2nd Season ep. 7 - новият арк почна обещаващо. Ако не друго локацията е красива и със сложна структура. Gakusen Toshi Asterisk ep. 7 - лолито сериозно ми лази по нервите. Ако продължи да доминира в харема - дроп. Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai ep. 6 - и това вече не ме забавлява с тъпизмите си. Дроп. Miss Monochrome: The Animation 3 ep. 7 - мечтата на всяка супер-идолка...да захвърли лукса и да се върне на най-ниското ниво в бизнеса - раздаването на рекламни памфлети. Тези вярват ли си? Ushio to Tora (TV) ep. 20 - реално погледнато доста глупави неща се случиха, но поне задълбаха в митологията на главния злодей и компресираха драмата. Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider ep. 6 - най-накрая Мое изнуди Сохей да почнат разследване. Той пък защо си говореше сам? (Може би навик, който е описан в по-предните книги.) От записа се вижда, че има вероятност някой де е бил под количката (но едва ли). Светещият индикатор на асансьора също е добро откритие. Най-забавният момент беше как Мое се напи с безалкохолна бира. Нито тя може да се напие (по-скоро и стана лошо то много течност), нито някой нормален човек би се наливал с бира толкова интензивно.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Ное 2015 00:14
Gintama° ep. 28-33 - за маймуните беше ръшнато. Афро самураят почна добре, но краят му не ме зарадва толкова . Не ми хареса и погребението на Кагура. Най-смешно ми беше за мангаката.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Ное 2015 09:36
One Punch Man ep. 8 - добър епизод за ескалация на напрежението. Някак ми напомни за One Piece с морските хора и трансексуалния мускулест тип.
Concrete Revolutio: Choujin Gensou ep. 8 - поредния дебат за това, какво е справедливост и как трябва да се бориш за нея: сам ли да налагаш представата или само да и помагаш. BL детективчетата бяха между другото и някаква деконструкция на Detecive Conan, дори си имаха тяхна версия на крадецът фантом.
Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans ep. 8 - в 7-ми ги похвалих и още в следващия побързаха да залеят зрителя с глупости. Gakusen Toshi Asterisk ep. 8 - това вече и аз не го понасям. Дроп.
Kindaichi Shounen no Jikenbo (TV) ep. 1-6 - върнах се в началото на историята и почнах първи сезон. Загадките са от познатия вид, само дето историята я избива на по-сълзлива и по-емоционална драма от всичко, което съм видял в поредицата. В най-новите приглушават малко нещата.
Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns 2nd Season ep. 8 - арката го кара добре, но артът и анимацията спаднаха рязко, в сравнение с предния епизод. Готик поетесата е пълна идиотка...или се преструва на такава.
Kindaichi Shounen no Jikenbo: Kuromajutsu Satsujin Jiken-hen ep. 1-2 - като по-новите ТВ серии, но с по-добра анимация.
Lupin III: Bye Bye Liberty - Kiki Ippatsu! - стандартно спешълче с Люпен Трети, но годинките си казват думата, а и анимацията е по-близка до дъртите ТВ серии и по-далече от филмите. Сюжетът също не е особено смислен. Компенсацията е в тоновете традиционно добри гегове и игра на сеютата. Видеореставрацията на която попаднах също е много добра. Смятам малко по малко да напредна в усвояването на Lupin III филмите и спешълите. Досега съм гледал 10-тина, които са само малка част от океана, който представлява френчайза.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Ное 2015 12:09
Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider ep. 7 - и обичайните епизоди тук са безцелни, но настоящият беше от най-безполезните (само един-два щриха от миналото на Мое), а любимите ми празнодумско/отвлечени диалози/монолози почти липсваха не ме изкефиха. Скука. Ushio to Tora (TV) ep. 21 - случиха се важни неща, но точно в това тематично русло на battle shounen-ите, което ми е най-досадно. Скука.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Дек 2015 13:34
One Punch Man ep. 9 - получи се леко мазелаж с различните артове и анимационни стилове. Не че и преди нямаше такива неща, но бяха комбинирани по много по-подходящ начин. Явно бюджетът или ресурсите на екипа вече издишат. Понеже остават още само три серии не е толкова драматично.
Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans ep. 9 - ъх, "семейните отношения" между главните герои са толкова досадни. Искам пак да се сбият с някого. Concrete Revolutio: Choujin Gensou ep. 9 - едни не чак толкова напрегнат епизод. Дори главните герои си сътрудничеха донякъде, вместо да се антагонизират. Целта беше предполагам да покажат, че и американците не си поплюват.
Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns 2nd Season ep. 9 - малко по-добре от предишния епизод и като история, и като арт. Аркът с розенкройцера продължава.
Kindaichi Shounen no Jikenbo (TV) ep. 16-27 - пак стигам до неизбежното сравнение с Detective Conan. Принципно историите при Shinichi ми харесват повече, но пък анимето му почва с доста по-мизерен арт и анимация, а насочеността е по-детска и семейна отколкото в мангата. Чак по-късно надобрява. Kindaichi пък почва с по-скъпа и по-пипната анимационна продукция, а загадките не са зле (с изключение на единични издънки), обаче наистина прекалява с мелодрамата и изпържените емоции. Със задълбочаването на сезона, дори става по-зле. Не че е чак толкова непоносимо, но на времето след решаването на случая гледам, като на пълнеж и теглене на локуми, за разлика от някои фенове, за които това е главната атракция.
Ushio to Tora (TV) ep. 22 - мраза изкуствено overpowered хлапенца, но задълбаването в миналото беше интересно.
Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider ep. 8 - върнаха се в предишния стил и празните приказки пак ми харесват. Дори малко продължиха с разследването. Miss Monochrome: The Animation 3 ep. 9 - гледам го по инерция. Хич не си заслужава.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Дек 2015 09:40
Detective Conan Movie 19: The Hellfire Sunflowers - за Conan филм има типичния малоумен сюжет и дори по-зле. Предишният със снайперистите беше една идея по-смислен. Фокусът тук беше повече от обикновено към Кайто Кид и неочаквано към Соноко, но пък на нея ни и бяха дали нищо интересно да прави освен експозиция. Има и известен спад в арта и анимацията - през повечето време имах чувството, че гледам сериала. Иначе пак по традиция: интересни локации и архитектура из която да се помоткат героите и после да срутят. В крайна сметка не съжалявам, че го гледах, но има много по-добри Conan филми. В превюто за 20-тия филм май загатнаха, че Джин ще разкрие за кого работят Кир и Бърбън, но може и да не е неговия глас, а на някой друг от Черната организация. One Punch Man ep. 10 - приятна серийка. S-овете са забавни идиоти, а и краткият тупаник не беше зле. Teekyuu 6 ep. 8-9 - приятно, странно и неочаквано както винаги. Monster Strike ep. 7-10 - тук внезапно шоуто стана интересно, смешно и динамично, като в началото. Още откачени персонажи (един от тях се преструва). Concrete Revolutio: Choujin Gensou ep. 10 - приятно парадоксална серия за пътуване във времето . Чудя се дали Ягуарът не е препратка към Booster Gold или Rip Huneter (заради споменаването на 25-ти век и някои други общи черти, примерно че тогава вече няма метахуманоиди и супергерои). Доста токусацо моменти и позьорщини. Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans ep. 10 - я, те се помислиха за истинска фирма. Новата блондинка ми лази по нервите и аз не знам защо. Последните минути ми харесаха, защото вкараха малко mecha. Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider ep. 9 - интересно развитие, но скучни и елементарни врътки около компютърните системи. Генийн не би ползвал такива прости трикове. Ushio to Tora (TV) ep. 23 - както обикновено: Тора е пич, а Ушио го спасява Deus Ex Machina. Miss Monochrome: The Animation 3 ep. 10 - традиционно тъпо, но този път още по. Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns 2nd Season ep. 10 - разкриха очевидният злодей: готик лолито (което естествено не е лоли, а косплей от лелка...и това всъщност е истинското "готическо лоли"...). Обяснението за триковете и солидната доза сапунджийска драма характерна за Kindaichi Shounen - в следващия епизод. Kindaichi Shounen no Jikenbo (TV) ep. 28-42 - я, историята на идолката, дето е втора/резервна изгора на Киндайчи, била супер трагична и сополива .
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Дек 2015 09:17
Detective Conan ep. 794-797 - в момента шоуто е в дълъг anime original период и това означава ужасни серии нямащи нищо общо с мангата. Единственият плюс е, че понякога анимацията е поносима. От тези четирите 797 бе най-зле. Ако Funachi е персонаж от истинска отоме игра и този епизод е реклама за нея, значи шоуто е в най-дълбоката си дупка досега. Мисля, че това струпване на AO-та е резултат от времето, когато Гошо Аояма беше болен и не се знаеше, кога мангата ще продължи.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Дек 2015 10:14
Detective Conan ep. 798-801 - още една ужасна порция anime original простотии. Поне последната серия е част от поредицата с туристически реклами и разхожда зрителя из Тоттори.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|