Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 14 Юли 2011 00:32

Katanagatari го гледах и ми хареса дори и на дизайн ;) Въпреки есането наезици, даже го гледах преди тебе :D
Иначе аз ползвам само anidb.info

Ами за Deadman Wonderland, както казах основно бой, им някакво чесане на езиците, но не е много. Историята е за момче, което го обвиняват че си е убило класа и го натопват яко. Пращат го затвор, където всеки се опитва да го преебат, а той е цивреща михлюза , което е дразнещо. Но на нико й историята не е толкова разказана, че да ти пука за него. Пък и както казах - оставиха огромна врата за продължение , ако все пак решиш да го гледаш, изчакай някакво продължение.

Сега взимам две седмици почивка на море и после ще мисля какво да гледам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2011 08:18

Цитат:
Katanagatari го гледах и ми хареса дори и на дизайн

Отказвам се от всякакви опити да разбера какво ти харесва и какво не :lol: ...нали уж не обичаш карикатури и дъра-бъра...

Kamisama Dolls - впечатления от две серии. Замисълът е доста идиотски и донякъде клиширан: някаква древна (вероятно извънземна и в същото време магическа :lol: ) mecha е на почитание, като божество в малко японско селце. Същата се използва от местните, като нещо средно между трактор и танк от векове. Селяните пазят този свръхестествен предмет в тайна, а освен това са доста влиятелни в Япония и са организирали солидна конспирация около него (SkullMan anyone?). Главният герой и сестричето му могат да пилотират дистанционно mecha-та, като малката още се учи...имаме и ренегат пилот, който е психопат-убиец...имаме и други mech-ове...имаме още и маса загадки...
Защо пиша синопсиса?
За да си направите извода, колко е клиширана историята и на колко други анимета прилича: вече споменатия SkullMan, Fafner-а...макар че роботите не се пилотират отвътре, а се управляват дистанционно...има нещо и от Persona: Trinity Soul. Написах все имена на добре направени анимета, но засега Kamisama Dolls поне в сюжетно отношение не може да се мери с тях и звучи, като среднист шонен.
Това което ми хареса в него са красивите картинки (сгради, планини, гори). Засега ще се следи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Юли 2011 08:13

Загледах първи епизод на Dantalian no Shoka.
Впечатленията са ми противоречиви.
От една страна въпреки различния керъктър дизайн и арт, заглавието по атмосфера ми напомня за Gosick: псевдоевропейска старинна обстановка, масивни сгради, библиотеки, pop-up книги, легенди, мистерии за разплитане, лоли-образна тсундере главна героиня :lol: и пр. и пр.
Разликата е, че тук мистичните елементи са реални, а не илюзионистки трикове, като в Gosick. Другата разлика е, че при кастването на магиите може да се "насладим" на трансформационни анимации в стил mahou shoujo...нещо което не очаквах в заглавие от тип detective-mystery-horror. Третата разлика е, че Gainax са си стиснали здраво кесията и ни пробутват едно относително евтино шоу за разлика от eye-candy-то на Gosick, където Bones демонстрират характерната си разточителност.
Абе нещо не ме радва Dantalian-ката, но засега ще го следя.

Втората серия на Blood-C не ми хареса - два пъти повече от нещата, които дразниха в първа серия (ох това пеене на белостишия), два пъти по-малко от хубавите неща. Първи епизод беше извинен да ни мотка и запознава с героите...ама във втори трябваше вече да почват с plot-а.

Май от новите заглавия само Usagi Drop ме зарадва и с втората си серия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юли 2011 11:45

Приключи OVA-та на Black Lagoon...нещо съм разочарован въпреки, че имаше 1-2 култови моменти и красиви престрелки..."схемата на Рок" накрая се оказа пълен тъпизъм...тамън бях решил, че пичът се е ориентирал в обстановката и е станал играч (за което имаше хинтове в първите 1-2 серии)...освен това прекалено малко сцени с Балалайка...мамка му!

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2011 09:33

Изгледах Trigun: Badlands Rumble.
Доста ми хареса.
Май излиза, че 2010 е била силна годината за аниме филмите. До тук ми правят добро впечатление: Mobile Suit Gundam 00 The Movie: A Wakening of the Trailblazer, Suzumiya Haruhi no Shoushitsu, Gintama: Shinyaku Benizakura-hen, Uchuu Show e Youkoso, Macross Frontier: Itsuwari no Utahime и Trigun: Badlands Rumble. Който и филм да загледам, от който и да е френчайз (независимо дали любим или не) или пък някое самостоятелно заглавие все кеф :shock: .
Не съм голям фен на Trigun. Не че е лошо, но комбинацията между кретенски хумор и мегатежка драма ми беше скучна (а явно е най-любимата черта на феновете му :lol: ). Главният герой ми е доста анитпатичен. Ако има някой, който да ми е наистина симпатичен в Trigun това е "отчето" Wolfwood.
Въпреки студените ми чувства към Trigun TV, филмът Badlands Rumble ми допадна много.
Заглавието има всичко от което се нуждае един sci-fi western: як upgrade на графиката (но е запазен общият вид), тонове престрелки, екзотични пушкала, преследвания, комедийни скечове, кръчмарски сбивания, тонове bounty hunters-ка сволач (всеки с уникална грозна мутра, дрипави дрехи, крив нож, пушкало и потрошено возило) и тонове интересен механичен дизайн и превозни средства.
Сюжетът не е нищо особено и е в стил по-ранните серии от TV-то, но не ме дразни като тях и се преглъща заради тупаниците и стънтовете. За съжаление бяха сложили една досадна lone sexy gunman героиня, а и любимките ми Meryl и Milly почти не бяха важни за историята. Антагонистите бяха интересни кретени, особено Gasback.
Имаше нещо странно в керъктър дизайна. Всички нови герои бяха много готино и подходяща нарисувани...докато дизайнът на оригиналните герои: Vash, Wolfwood, Meryl и Milly беше някак размит, не толкова подчертан и определено се различаваше от този на останалите. :shock:
Музиката - не си спомням и един мотив, но беше подходяща за western обстановката.
Какво ми хареса най-много:
- Голямото количество герои и най-вече отрепките, outlaw-овете и bounty hunter-ите, кой от кой по-екзотични и по-големи идиоти.
- Екшънсцените са много. Може би не са грандиозни, но са добре замислени и добре storyboad-дирани.
- Механичните устройства и превозните средства.
- Background-тите може да не са чак толкова много, но са готини и подходящи.
- Wolfwood е ултимативният badass.
- Gasback е имба отвсякъде. Хем е физически як, хем оръжията му са абсолютен overkill.
Поредното аниме което не харесвам като сюжет, но чиято графика и анимации са достатъчно готини, че да го пренебрегна.

Апропо, филмът може да се гледа и без човек да е запознат със сериала...дори може би ще му е по-интересно докато се ориентира кой кой е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Авг 2011 11:23

Изгледах 2 епизода на Fairy Tаil и доста ми харесаха. Но още по-голямо впечатление, ми направи музиката - вплетени ирландски мотиви и електрически китари, които се ползват както трябва, ако мога така да се изразя.... :lol:

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2011 16:34

Fairy Tail е учудващо добро, поне според мен. Въпреки че ми трябваха 5-6 серии да преджапам преди Луси да спре да ме дразни каква е кифла. За щастие после се оправя или аз започнах да я харесвам :D Хубавото му за момента е, че няма филъри ( 1-2 не се броят кат минус), ма да не го оручасвам от сега.

Искам да се похваля, че изгледах Broken Blade. Шест пълнометражни филма. Основно меле с роботи, Сравнително добре разказана история, която обаче реве за продължение. Битките бяха общо взето добри и поне ни спестиха задължителните за роботите гига мега яки оръжия и лазерни джиджавки. Има и много добри опенинг и ендинг. Като цяло е приятно за гледане, но определено има нужда от още няколко филма за да доразкажат историята. Дано да ги направят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Авг 2011 08:48

Малко ще те корегирам за "пълнометражни" филми...не знам какъв е точният минумум в минути...но трябва да е към 70-75...продължителността на сериите на Broken Blade е някъде към 45-50 минути. Определено не са пълнометражни.
Аз го дропнах след втора...беше ми скука.

Цитат:
Fairy Tail е учудващо добро

Що пък "учудващо"...стандартна шоненска тупалка по хитова манга...ти си падаш точно по такива неща (ако въобще знам нещо за вкуса ти)...значи нищо чудно

На мен пък точно затова ми стана скучно след десетина серии - издемонстрираха ми всички биткаджийски клишета, trope-ове и формули, които ненавиждам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Авг 2011 14:42

:D Едното парче, въпреки че е стандартна тупалка, така и не можах да го гледам :D
Beelzebub, също не ми е съвсем по вкуса :D
Подозирам, че Katanagatari tи внесе смут в разбиранията. Истината е, че свикнах с него защото ми приличаше на Samurai Jack, а и се успокоявах, че е само 12 катани.

А колкото до изказването за пълнометражните филми. Обикновено съм свикнала епизода на аниме да ми е 18 мин (без песни и реклами). И понеже са го охарактеризирали кат филм ...
Иначе, да ... То самото Break Blade кат' аниме не е кой знае какво. Общо взето за тия шест филма се случи едно голямо Нищо. Но поне не беше досадно нищо :D

Ал, хвърлила съм око на Gintama от известно време. Харесаха ми картинките на оня среброкосия дето ги засичам тук там ... Има ли смисъл да го пробвам, защото съм малко идиот и не обичам да дропя анимета, дори и да са ми доста безинтересни...

И кат казах безинтересни. Опитах да гледам Queen's Blade ... Богове!!! Няма такава простотия! Сериите са по 18 мин, а имам чувството, че се точи с дни. Успях героично да стигна 5/12 серии, преди да замина за морето и косъма ми се къдри, като се сетя, че това чудо има още 2 продължения ....

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Авг 2011 21:35

One piece (of shit) не е стандартна тупалка, както и да го гледаш...феновете му дори го величаят за нещо доста оригинално и абстрактно (аз пък не изтраях повече от 3 епизода).
Beelzebub е предимно комедия и после тупалка...и най-вече идиотия заради безкрайните филъри...жалко, че ОВА-та беше толкова обещаваща.

Gintama подозирам няма да ти хареса...съдържа странен доста хумор, а понякога и доста цинизми...
Както препоръчах по-горе...не е лошо, човек да загледа филма (римейк на един от арковте в сериала) и да реши дали му е по душата или не...
А и първите 5-6 серии са досадни и не демонстрират абсурдните гаври, които предстоят.

Цитат:
среброкосия дето ги засичам тук там

Гинтоки е ултимативният пич, а мацката в чиито цици е паднал в аватара ми е ултимативната булка за него (появява се доста по-късно)...той пък тъпакът я нарича "пияният терминатор"

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Авг 2011 22:34

Мерси, ще видя тогава филма и ще реша дали става за гледане ;)
Иначе на Парчето имам към 20 серии от тук, от там, каквото съм засичала по RTL2, но ми е откровенно грозно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2011 01:22

Изгледах филма на Gintama. Почти се бях отказала. На моменти просто шегите ми бяха прекалено груби. А и бая плямпат. Всъщност почти го бях отписала и тогава плеснаха онази, последната битка на ония двамата гръб в гръб... Е и бъзика с Лупин също ми хареса :D Сега имам голям проблем. Ако има повече от останалото, определено ще ми е трудно за гледане аниме, но пък ако има достатъчно толкова добри битки, не бих искала да не го гледам...
Ал... помагай...

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2011 17:28

"Redline" - trailer - съвсем бях эабравил, че ще излиза това... (доколкото си спомням release-а му в Япония беше миналата година)

link

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2011 17:34

IceQueen
Цитат:
Ал... помагай...

Ами такива битки се случват на края на по-сериозните аркове...каквито има по-рядко...
Ако ще го гледаш само заради екшъна, подобен излиза на по 10-20 серии...защото заглавието е с доста тънък бюджет (дори има 10-15 (от 222) епизода в които действие няма и главните герои само плямпат как продукцията е опукала парите в екшън сцените на предния арк и как в тази серия няма да има нищо друго освен рециклажни сцени и тъпи диалози...обикновено сценаристите успяват да направят и тези дрънканици забавни, но мисля, че не е твоя хумор...).

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2011 09:31

Приключи Steins;Gate.
За мен определено най-добрият проект от пролетта насам.
Без сложни и тежко анимирани сцени. Историята е представена с множество диалози и размисли. Това е заглавие, в което трябва да се внимава в детайлите и да се следят мислите на героите.
Керъктър дизайнът е приятен, а локациите въпреки, че са относително малко и относително прости са добре изпълнени и реалистично нарисувани.
Сюжетът почва като sci-fi и conspiracy theory geek feast. Главният герой е пълен откачалник, живее в собствен свят, говори свой собствен език и ползва своя собствена научна терминология. Приятелите му са свикнали с това и го игнорират, но непознатите малко се стряскат от него :lol: . Останалите герои въпреки, че са малко плоски и клиширани (отаку-хакер, отнесена простодушна девойка, тсудере, травестит, косплейърка, интровертна психопатка, tomboy-ка и пр. и пр.) също са интересни и заслужават внимание.
Колкото повече се разгръща историята толкова повече неща разбираме за особеностите на машината за пращане на електронни текстове в миналото, за успехите на конкуренцията и за тайната организация с големи средства, големи амбиции и никакви скрупули.
Този етап е интересен и доста комичен (примерно включва купонджийско променяне на времевата линия в стил "я да видим, кво ще стане сега"), докато в един момент тайната организация не предприема по-решителни действия. Тук нещата загрубяват и стават драматични. Главните герои трябва решат загадката, да премахнат всички натворени от тях глупости и да спасят бъдещето.
Spoiler for :
Част от действия по реставрирането на оригиналната времева линия заради комично стечение на обстоятелствата са нещо, като мини date-simm игра (Steins;Gate е адаптация по VN игра :lol: ). Разиграването е забавно защото първо имаме клише, после деконструкция на клишето, а накрая пълна бруталност.

Има още много туистове, изненади и загадки.
Краят ми дойде малко anticlimatic. Решението вече беше ясно в 23-ти епизод и напрежението някак не беше толкова голямо, а драмата не беше толкова дълбока, колкото в предните епизоди.

За бъдещето на Steins;Gate. Предвидени са спешъл епизод, както и филм.
Няма информация дали те ще са адаптация на алтернативните пътища в играта, адаптация на екстра игрите/мангите или просто ще са бонус епизод и рекап филм.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2011 11:18

RAISE!~

Минавам оттука само да се похваля, че изгледах The Dawn - бонус филмчето от Hellsing OVA 8, което явно ще продължи със следващите OVA. Стилно нарисувано, origins история на Walter, Anel of Death, зараждането на нациската идея за Гуловете, бащата на Интегра.

Очаквам доста касапница в следващите епизоди и то хубава касапница. И да, Хер Щурмбанфюрера може спокойно да се класира, като един от най-откачените и болни типове, които съм гледал в аниме.
http://www.youtube.com/watch?v=INotAKQV2tk&feature=youtube_gdata

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2012 16:05

Wow, Redline е наистина яко - гледа се със звук на макс...психоделично преживяване.

Зима 2012 е доста умрял сезон.
Какво си харесах от него:

Aquarion Evol - продължение на Sounsei No Aquarion - по-шарен и по-скъп проект, но и по-mainstream-ски. Историята има твърде малко общи неща с оригиналният Aquarion (предимно странни и сложни референции) и се развива 12000 години по-късно...така че може да се гледа и от хора незапознати със Sounsei No Aquarion.
Аз го гледам заради шаренията.

Danshi Koukousei no Nichijou - яка slice of life комедия за гимназисти (и гимназистки). Навява носталгични спомени за това какви идиоти бяхме навремето.

Kill Me Baby - нискобюджетна комедийка с тъпи момиченца (между които наемна убийца на руската мафия и модерна нинджа :lol: )

Mouretsu Pirates - cosplay maid сервитьорка става космически пират :shock: ...защото е гений и обича предизвикателствата :shock: :shock: :shock: .
Гледам го защото ме забавлява с това, колко отчайващо нелогично е.

Nisemonogatari - продължението на Bakemonogatari. Не ми харесва колкото първия сезон.

Други On-going неща:

Detective Conan и Magic Kaito - за тях съм си "абониран".

Gintama - още един абонамент.

Persona 4 - тъпо е ама смятам да го довърша.

SKET Dance - в началото имаше готини серии, но в момента е в застой.

------------------------------------------------------

Какво харесах най-много през 2011

Gosick - беше красиво, приятно и мистериозно. Нищо особено, но плакне очите с гледки.
Mahou Shoujo Madoka Magica - нищо революционно, но поне се изгавриха с mahou shoujo-то.
Level E - приятна комедийка
Fractale - красиви картинки, но наивно-дебилен сюжет
Norageki! - кратко sci-fi трилърче. Става.
Steins;Gate - нърдското нискобюджетно sci-fi приключение на годината.
Nichijou - абсурдистката комедия на годината
Tiger & Bunny - sci-fi екшъна на годината
Fireball Charming - убийствено продължение на микро комедията Fireball
Gintama`- то се подразбира
Sket Dance - нищо особено, но става. Бедният гимназист братовчед на Gintama.
Yondemasu yo, Azazel-san - забавна просташка комедия
Seitokai Yakuindomo - забавна просташка комедия
Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou - добро продължение на първи сезон, за мен е фентъзи екшънът на годината
Usagi Drop - приятна драма + комедия
Dantalian no Shoka - нищо особено: нискобюджетен сюрреалистичен детектив, но става за гледане
Working`!! - добро продължение на първи сезон
Shinryaku!? Ika Musume - добро продължение на първи сезон
Un-Go - sci-fi fantasy детективският сериал на годината
Mazinkaiser SKL - дебилно сечене на пълчища роботи на фона на рок музика: кеф до дупка

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 21 Фев 2012 18:49

Добре дошъл Ал-сама :!: Като гледам не си си губил времето :D

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2012 11:15

Аре още малко активност по темата...

Бонус епизода на Steins;Gate.
Както се очакваше - нищо особено, но пък беше приятно да си припомня какви идиоти са главините герои.
Препоръчвам титрите на WhyNot, тези на Commie бяха нещо омазани (може би от бързане).

Mahou Sensei Negima: The Movie
Разочарование.
Знаех предварително че сюжетът ще е алтернативен финал на мангата, но се оказа "изстискан от прътите и фрашкан с дебилни клишета и развития алтернативен финал".
Да не говорим за глупавия fast forward през най-яките моменти от мангата.
Особено зле бяха диалозите, мотивационните речи (за къде без тях :lol:) и нахвърляните групички от второстепенни герои, които присъстваха, като статуи и искаха да кажат "Вижте сега, не сме забравили за тях, но наистина не се сещаме какво да ги правим.".
Особено досаден беше случая с Ariadne групичката (Emily, Beatrix и Collet), които са ми любимки от мангата. Те бяха набутани насила и нямаха никаква работа във филма.
Графика и анимация - на ръба на поносимото. Имаше претупани foreground-и background-и. В някои сцени героите изглеждаха, като ваденки върху несъответстващ фон. Имаше сцени изцяло в розово. Имаше пълнежни сцени почти без анимация (когато пееха песента при церемонията по дипломирането).
Ако това беше TV проект сигурно тези детайли нямаше да ми направят впечатление, но говорим за филм, а и предните 4 OVA епизода наистина вдигнаха стандартите много високо. Спрямо тях за мен Mahou Sensei Negima: Anime Final е стъпка надолу и е по-скоро продукт от ранга на първото TV.
Играта на сеютата. Мързи ме да проверявам, но май част от тях бяха сменени, а пък останалите играеха някак различно от предишните им изпълнения. Може би режисьорът е имал друга концепция как трябва да звучат героите. Не че e голям проблем, но примерно Negi и Kotaro ми звучаха прекалено женствено, а Chisame и Haruna не ползваха характерните им иронично-цинични интонации.

Накратко - филмът е общо взето добре направен, но не ме изкефи, а и сюжетът му е пълно разочарование.
Доколкото знам в кината е бил представя в double-bill с друг посредствен филм по голям френчайз - Hayate the Combat Butler! Heaven Is a Place on Earth.

Гадното е, че мангата приключва и то по бързата процедура.
Това от което имам нужда е spin off (манга или аниме) с Yue и останалите мацки от академията Ariadne. При тях има потенциал за много приключения, екшън и дедективски разследвания. Особено ако включат в действието магическите им cool looking armor-и: летящи рицарски доспехи - отвън, контролни компютърни екрани и air condition отвътре. На практика магическа mecha в mahou shoujo обстановка :lol: :lol: :lol: .

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2012 10:42

Toaru Hikuushi e no Tsuioku - филм на Madhouse.
Сюжетът се оказа тъпотия. Не ми сe навлиза в подробности: очевидно принцесата ще си падне по пилота, пилотът понеже е полу-японец ще е жертва на расов тормоз, но пак защото е полу-японец ще преглътне лошите си чувства и ще си върши съвестно работата. За mamoru речите да споменавал ли или за пеенето на приспивна песен, която и двамата помнят от детството си?
Общо взето всичките стандартни неща, за които се сетите...и понеже е филм, а не сериал, имахме стандартния bitter-sweet финал.

От друга страна страшно красиви картинки - китни острови (единият беше като взет от Macross Zero), летящи крепости, различни самолетчета, приятен керъктър дизайн и въобще радост за окото.
Въздушните битките също са красиви, въпреки че на места бяха доста нереалистични - турбовитлов самолет не може да избягва толкова дълго време ракети, а пък с наличните технологии тези ракети нямаше начин да следват така неотлъчно самолета и пр. и пр.
Т.е. "Майната му на реализма, дай да рисуваме шарени картинки!".
Светът в който се развиваше историята също беше интересен, но не видяхме много части от него, само 2-3 острова и гигантският водопад насред океана. :shock:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com