Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 27 Окт 2010 03:43

pzy написа:
Гледах Акира :shock: :o :shock: :o

Хами-сама и Ал ще са горди от теб ^^
Не ме разбирайте погрешно. Гледала съм Акира 3 или 4 пъти. Сама се учудвам на себе си. И всеки път когато оня почне да се разплува и месищата му да се разрастват стомаха ми почва да се бонтува зверски, самата аз да гледам с едно око и буквално през пръсти ида се питам "Защо пак си го причиних?"
Смешното е че първият път когато съм го гледала съм била много малка, 7 или 8г. Помня само оня дъртия с манистата дето се молеше на моста, червения мотор и месищата :D
Този спомен е и основната причина периодично да си го причинявам ... явно има нещо сбъркано в мене :D

Как да е. Исках да се похваля, какво успях да изгледам, но имам един основен проблем ... самата аз забравих :D

Aко не ме лъже паметта, най сетне се престраших да изгледам 203 еп на Katekyo Hitman Reborn. Всъщност като изключа молумните филъри, на които съм си била главата в стената и съм ги гледала по над 10 часа серия, а и първите 23 епизода - анимето не е никак лошо. Сладурско, изродско, а и си прави гавра само със себе си. Много се надявам да има следващ сезон.

Загледах Nurarihyon no Mago, хубаво нарисувано, шаренийка, демони - с 1 дума става. Само не разбрах що 3 серии много държаха да ми повторят първи епизод и после предишната. Явно мангата нещо е изкуцала или аз съм изпуснала смисъла...

Origin - Spirits Of The Past Доста интересен филм. Няма го по БГ сайтовете, минимова,исохънт и т.н. Което съответно ме въодушеви да реша, че ама ТРЯБВА да го гледам. Така де, как може да не може да го намеря.
Красиво изрисуван. Действието се развива доста напред в бъдещето. Човека е ебал мамата ( с извинение) на планетата. Оцеляли са някакви хора иГората, която изобщо не е добронамерена, мрази ни, иска ни мъртви и се скрънзи за вода - ама яко.
Съответно имаме група тийнейджъри, а едното момче докато се опитва да избяга от драконите на гората ( не твърдя че съм разбрала правилно) попада в дълбините на една от изоставените сгради, която се оказва функционираща и намира ... момиче.
Девойката се събужда от свят на технология в почти пещера. Съответно почва да страда, но се оказва, че има и един др оцелял, който е леко лошковец.
Гората в опита си да се спаси, дава сила на избраните и нащо момче, Агито, решава че трябва да си върне момичето и помеждудругото да спаси и града си.
Изтъркана до безобразие история, която обаче се изгледа учудващо леко и някак завладяващо.

Следващото изгледано беше Hakuouki. Саморайска история. Чест, оръжия, война, а нашите бяха заклеймени за "кучета" и "боклуци". Доста бой с мечове, почти няма изгъзици. Едно момиче, което търси баща си и около 13 саморая от въпросният патрул, които почти я държат кат пленник. Но за да й запазят живота, девойката се прави на момче.
Красиво нарисувано. Който го гледа, бързо ще схване какво лошо мисля на самураите :Ь
Като изключим тези ми наклонности, това е първи сезон. Би трябвало в момента да излиза втори, но ме е страх да погледна, защото тези 13 серии ги излапах на 1 дъх и неща да чакам на седмица за серия.

Тук някъде започнах Slayers Revolution. Лина ... Лина ... Лина... Обвинена е в 1 престъпление, че е "Лина Инвърс!" и доказателството, че всичко лошо на земята е нейно дело, е това, че е Лина Инвърс!
Сериозно, по-голяма простотия отдавна не бях гледала.... май от последният Слеър :D
Но определено ми се видя по-слаб от предишните.

Последно изгледах Avenger. Действието е някъде в бъдещето. Главно място - Марс. Главен герой - Лейла Ашлей. Момиче войн. Хората живеят под Куполи. Всеки купол си има по един войн. Нещата се решават чрез дуели. Който победи - взима всичко. Ако купола си загуби война - загива. Храна на вънка се намира трудно, защото "тази червена почва отхвърля всичко". Кукли са заместили децата, защото през последните десет години няма раждаемост. лейла е мълчаливо момиче, което обича да рита, бие се като демон и си има кукла, която е с името Ней и е "неизправна". Достатъчно добра причина куклите-ловци да искат да ги убият.
13 серийно, добре изрисувано и съм му влюбена в саундтрака.
Постепенно си се разкрива историята, само последната серия ми свърши малко ... нз.
Все пак никак не е лошо. Който му се гледа нещо, което не е наземята, имаме високи технологии, но споровете се решават чрез прост ръкопашен бой и по-силния печели. Добра времегубка е.

Сега мисля да гледам Madlax, aко някой ( Аl & Хами-сама) имат някакво впечатление, да споделят. Ако не - аз ще се оплаквам, като го видя :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 12:57

IceQueen

1. Nurarihyon no Mago - проблемът доколкото знам е в продукцията на анимето...имат някакви сътресения, изостават от графика и пр. Почна силно, но сега нещо не е наред.
Доколкото съм чувал мангата си е свестна и вече е бая напреднала...проблемите се на ниво студио Deen.
2. Всъщност има и едно Slayers EvolutionR, което не е подобрение спрямо Revolution, но поне приключва историята. (и двете са по 13 серии...може да се окаже, че си изгледала и двете под името Revolution)
3. Madlax не му изтраях и едно серия...което не означава нищо...примерно на Avenger му изтраях не повече от 3 серии...Разбирачите водят Madlax за класика. Аз не си падам по военни екшъни дето всъщност изкристализират, като драма.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2010 16:29

Darker Than Black. Изглежда доста яко и същевременно доста депресиращо, та се колебая.Мнения?

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2010 18:43

Darker than Black е задължително :) Поне първото аниме, второто можеш да го изгледаш само ако искаш да видиш какво става, но според мен не е чак толкова добро. Просто имах чувството, че второто е отрязано по средата. Но първото е задължително :)

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 28 Окт 2010 22:44

pzy написа:
Гледах Акира :shock: :o :shock: :o

Ше се сетиш :lol: кви неща изпускаш ;Д

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2010 08:42

Fenrir, Darker Than Black е готино...хич не го намирам за депресиращо.
Принципно мразя изтискани от пръстите депресарщини, а това е по-скоро екшън-трилър. Е, атмосферата е малко мрачна и краят (на втори сезон) не е особено хепи, но това е абсолютно подходящо за историята.
Има един недостатък - вторият сезон свършва някак прибързано и недовършено, а 4 серийното OVA (Black Contractor), вместо да продължи историята обяснява дупката между първи и втори сезон. Въпреки това си заслужават страхотната графика, готината атмосфера и красивите екшън сцени (особено в 4 серийното OVA).
Препоръчвам с две ръце.
(Те първи сезон май са го давали по Супер 7...с БГ дублаж :? )

14-тото филмче на Detective Conan беше тъпо. И някак по-нискобюджетно от останалите (или поне визията му не беше толкова впечатляваща). Структурата на сюжета ми напомня онзи предишен филм с морския круиз - там пак участваха Кид и Хатори и пак имаше двойна кулминация - с псевдо бос и после истински бос.
Екшън сцените бяха добре анимирани, но абсоютно безумни. Конан колко куршуми отнесе и покрай колко се промъкна с гъвкави движения не е истина :lol: :lol: :lol: . Може би трябва да го броим, като част от хумора.

За Magic File 4, което се води бонус към филма - нищо особено, просто моткане из Осака. Стискам го от пролетта (когато излезе преводът му), за да не си наспойля филма...оказа се, че не съдържа кой знае какви спойлери.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2010 08:57

Ал, Darker than Black ще го продължават следващата година :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2010 10:10

Sentry
Цитат:
Ал, Darker than Black ще го продължават следващата година

Би било хубаво, но няма да си поддържам надеждите докато не видя релийз дата...
В wikipedia пише само, как в щатите през 2011 ще излъчат втория сезон...и нищо друго...
А иначе има достатъчно манга материал за продължение.

Новите серии на Black Lagoon ги чаках от сума време и сега агонизирам между релийзите на OVA епизодите...приключих с нетърпеливото чакане...не се отразява добре...
Да не говорим, че Ninja Scroll 2 все ще излиза...от поне 15 години насам (а сериите бяха такова разочарование)...слуховете са почнали 2 години след като е излезло (т.е. някъде по времето когато аз го гледах за първи път по Sci-Fi).

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2010 20:13

Значи догледа ми се някакво аниме наскоро ,което (даже нз дали ще има такова) да е някаква драма , дори да няма битки етц. , - просто сериозно аниме и да не е нито филм нито пък 30+ епизода. Та ще съм благодарен ако някой се сети за нещо такова.
( и да не е във някакви виртуални пространства както ghost in the shell). Нещо по-близко до западната киноиндустрия. Благодаря предварително.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Prime World
Публикувано на: 04 Ное 2010 20:47

Ergo Proxy

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2010 00:31

Black Heaven :)

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 05 Ное 2010 02:22

Kurau Phantom Memory

Не е лошо. Не знам, до колко ще покрие изискванията, ама ако отчетем, че действието се развива в някакво бъдеще, може да ти покрие изискванията или поне по-голяма част от тях ;)

ЕДИТ: Сега видях, че след масовото изтриване на торенти в анимес, отново никой не го е качил вместо мен, за това, ако решиш да го гледаш пиши да го сложа.

A и още нещо. Опитах да гледам Madlax. 3 серии изгледани за 5 дена. Това определено ще е едно много трудно начинание :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2010 13:32

10x
Сега си тегля Ergo proxy и Kurau PM пък по-нататък като ги гледам ще пиша пак.
Едит: Ако някой може да намери Ерго Прокси със английско аудио ще съм му много благодарен. (има торент в пайрътбей но е със 3 сиида само а е 7ГБ :/ )

Профил Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 08 Ное 2010 14:48

Zac Efron is in the frame for the Hughes Brothers' re-imagining of Akira.
АХАХАХХАХА
'Звездата' на High school musical, за незапознатите. Добрата новина е, че е само слух, нищо официално потвърдено.

http://www.google.bg/search?sourceid=ch ... +for+akira

btw изгледах Paprika, никак не е лошо. Трябва да намеря време и за Perfect Blue.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Ное 2010 16:19

Планират го за PG-13, така че...

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2010 12:17

Sentry
Цитат:
Планират го за PG-13, така че...

Освен това са преместили цялото действие в Neo Ню Йорк и са адаптирали всички културни референции към западни такива...
Абе профанизиране на оригинала в стил "Великолепната седморка" спрямо "Седемте самурая"...т.е. в най-добрия случай може да се получи приличен екшън...не им пука за социално/политическите и психологическите пластове в Akira...както пишеш няма да съдържа и класическите gore елементи (щом ще е PG-13)...

Морган Фрийман го спрягат за ролята на полковника.

Подпуках Bakemonogatari...много ме кефи. Някой ми беше казал, че е едно към едно с Arakawa Under The Bridge. Не е вярно. Не че не съдържа сходни елементи, но Bakemonogatari прилича повече на Zetsubo Sensei, но с малко поразлична тематика и герои.
Абе този сезон гледам предимно неща на Studio Shaft (Arakawa Under The Bridge 2, Soredemo Machi wa Mawatteiru...пък и смятам да си припомня поредицата Hidamari Sketch)

Tiny, щом си подхванал нещата на Сатоши Кон, да ти препоръчам Tokyo Godfathers и Paranoia Agent (т.е. ако вече не си ги минал)

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Ное 2010 15:32

elfen lied elfen lied elfen lied

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Prime World
Публикувано на: 15 Ное 2010 05:41

я ми подхвърлете някое аниме от типа на Durarara

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Ное 2010 12:25

ex1s7
Цитат:
я ми подхвърлете някое аниме от типа на Durarara

Baccano!! - дори е по-яко...но за съжаление по-кратко (13+3 епизода).

Довърших Bakemonogatari (12+3 епизода) - радва ме много.
Шантаво, нелинейно, алтернативно и оригинално. Много ме кефят псевдомитологичните елементи (пъзелите зад историята на краба, охлюва, маймуната и котката - развити и разрешени).

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 23 Ное 2010 03:31

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com