Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Alshu и Герасим си говорят за 2d waifu
Публикувано на: 30 Май 2016 10:59

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Май 2016 11:33

troublesome = обезпокоителен, неприятен, досаден
bothersome = досаден, отегчителен, неприятен

Сиреч синоними.

desudesudesu
Цитат:
той също бил по сценарий на Мари Окада

Прави ли ти впечатление, в колко много проекти участва?
Дори да беше гениална (а аз не я признавам за такава), пак нямаше да насмогне да бълва интересни неща.
Просто се е намърдала в бизнеса и експлоатира ситуацията, докато може.
Аз в моите представи я водя за японски аналог на Damon Lindelof.

Норико ми е прекалено зловеща за уайфу. Притеснява ме. :lol:
По-скоро Чидори, но много ми прилича на Анджу от AnoHana, а и така или иначе го дропнах анимето, нищо че е на Trigger.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Май 2016 14:46

Bonus round cartoons.

Young Justice - пълно е с waifu

Artemis

Image

Image

Cheshire (каката на Artemis)

Image

Image

Miss Matian

Image

Zatanna

Image

Image

Mercy

Image

Дори епизодичните, като Queen Meera

Image

или Alanna

Image

хич не са за изхвърляне.

Въобще целия сериал го препоръчвам на общо основание, защото - готин арт, добра анимация, добре замислени битки и засукан сюжет.

Профил

Публикувано на: 30 Май 2016 19:14

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Май 2016 19:29

AlShu написа:
009 Re:Cyborg - ми има една кибер-мацка за цвят

Françoise Arnoul (по името на една френска актриса)

Image

Image

taq me kefi :oops: ima li o6te material s neq :P :oops:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Май 2016 19:46

desudesudesu, абсолютно не съм съгласен.
Всичко хубаво от този списък е адаптация на някакъв сорс - примерно Gosick е поредица от книги, а Sketchbook манга.
По изброените продукти не е работила и сама - примерно Mine Fujiko to Iu Onna

От списъка са пропуснати сигурно най-омразните M3 и Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans.
Иначе да, професионалист е - умее да ти хване вниманието или да разкаже нещо по подходящ начин, обаче се проваля в развитието и приключването на истории, а напоследък с масата проекти, които жонглира, се справя дори по-лошо.
За мен участието и е гаранция, че анимето няма да ми хареса.

Der Meister влизаш в google images и пускаш търсене на Françoise Arnoul from Cyborg (иначе ще ти покаже една дърта френска чанта, която е вдъхновила образа на героинята)

Профил

Публикувано на: 30 Май 2016 21:09

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Май 2016 22:43

desudesudesu
Цитат:
шантавият арт? странната анимация? сюрреалистичните гегове? идиотската музика?

Да, както и фактът, че същите правеха най-интересните Gainax заглавия, когато работеха за тях.
Признавам, че в Trigger са със значително по-тънки бюджети, но пак е по-добре от нищо.

Освен това кратки проекти, като Little Witch Academia (оплачи се в него от странен арт или кофти музика, ако можеш) ме кефят повече от 500+ серии шоненски бълвоч.

Цитат:
Hanasaku Iroha е по неин оригинален сценарий

Ми хубаво, само дето това аниме го изтраях с мъка, само защото беше доста красиво нарисувано и сеютата се раздаваха. Сюжетно не ме зарадва никак - стандартна семейна мелодрама. Май Окада преди аниме бизнеса беше работила в live action телевизията.

Цитат:
дали заглавието ще е успешно или не

Дали ще е успешно или не...не ми дреме, всъщност.
Ето Титаните са ми страшно противни пък са спуер успешни.
Ловът на духове пък ме кефи много, но народът не си падна по него. Още няма адаптация на следващите книги от поредицата и най-вероятно никога няма да има.

Цитат:
в нейните проекти определено се забелязва един pattern

Едно е това, друго е че са я харесали за майстор на мелодрамата и продуцентите я търсят за такива проекти.
Typecasting.

Профил

Публикувано на: 31 Май 2016 01:28

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2016 08:14

desudesudesu
Цитат:
И кой е виновен според теб за това?

Виновна е публика, че не харесва същите неща, каквито аз :lol: :lol: :lol: .

Цитат:
Не знам какво им харесваш на западналите анимации.

Тук-таме се срещат - яка анимация и/или интересна история.

Цитат:
Аз една сносна/поносима не съм срещнал.

За мен ето тези стават:

Young Justice - качествена анимация и арт. Най-доброто с герои на DC (може да се гледа без предварителни знания за техните комикси). Не са лоши и direct-to-video филмите, примерно: Batman: Under the Red Hood, Justice League: Doom и Batman: Assault on Arkham (което де факто си е Suicide Squad филм).

Avatar: The Last Airbender (почва малко бавно, но после се развива мащабно) и The Legend of Korra - епична история вдъхновена от източните приключенски епоси, включително аниме (има безброй препратки - Akira, Cowboy Bebop, Full Metal Panic и пр.)
И аз не вярвах, но случайно гледах пилота на Korra, който ми отвя мозъка и си казах "Трябва да видя как се стига до там!" и това ме мотивира да опукав The Last Airbender.
В момента съм ги rewatch-вал няколко пъти.

Wakfu - детиско, но идва доста епично и с времето става мрачно. OVA-та вече не е много за деца. Третият сезон е финансиран от Netflix, защото Fr3 вече не го смята за детска програма.

Rick and Morty - връх на цинизма и странните научно фантастични идеи.

Абе писал съм някакви работи ето тук - https://forum.nexttv.bg/discussion/132/ ... i-poredici

Цитат:
Gakusen Toshi Asterisk следеше ли го?

Почнах го, ма го дропнах - обичайната скука.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2016 09:02

Продължавам с обхода на списъка ми с приключени.

Aru Tabibito no Nikki - това е арт, мацки няма.

Arve Rezzle: Kikaijikake no Yousei-tachi - абсолютно съм забравил за какво ставаше дума.
Yui Hirasaka трябва да ставаше, която и да беше тя.

Asobi ni Iku yo! - ъъъ, неко мими и шиппо? Някакво стандартно ечи и съм го гледал за пълнеж. Няма запомнящи се уайфута за мен.

Asu no Yoichi! - още един харем от който нямам съществен спомен.

Asura Cryin - малко по-идейно от горните.
Определено Misao Minakami ставаше, а още и Shuri Kurosaki-sempai.

Ayashi no Ceres - от малкото типични шоджота, в които намерих някакъв интерес.
Мисля, че Suzumi Aogiri - беше интересна мацка и естествено самата Ceres, която е ултимативната кучка (нищо, че донякъде има извинение).

Azumanga Daioh - много приятна адаптация на 4-koma.
Най-култовият персонаж естествено е Ayumu "Osaka" Kasuga, но тя не е уайфу.
От набора най-яки са Sakaki (мацката, която обичаше котки, но те нея - не), Kagura (tomboy-ка отвсякъде), Koyomi Mizuhara (мегане) и естествено даскалките Yukari Tanizaki-sensei + Minamo Kurosawa-sensei.

Azusa, Otetsudai Shimasu! - спортна OVA, чийто сюжет хич не помня. Мацката беше робот и хич не ме кефеше.

Baccano! - непризнат шедьовър. Сто пъти е по-добро от Durarara, ама народът нали са масово тийнове "Ааа, ние искаме да сме в центъра на вниманието!".
Уайфу кандидатки тук - Ennis, Miria, Chane Laforet, Eve Genoard, Nice Holystone (не харесвам eye-patch мадами, но тази тук наистина има нужда), Lua Klein, и Rachel.

Baka to Test to Shoukanjuu - това беше приятна комедийка. Ъъъ, Хидеоши няма да го броим, нали? :lol:
Minami Shimada (цундере понитейл), Mizuki Himeji (мисля, че може да я броим за яндере), Shouko Kirishima, Yuuko Kinoshita (по-добрият Хидеоши :lol: ), Yuuka Koyama, Aiko Kudou, Yoshiko Mikami, Hiromi Nakabayashi, Miho Satou, Miharu Shimizu и Akira Yoshii.
Това май са всички женски персонажи без малката сестричка на Минами и без директорката. :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2016 09:28

Bonus round Avatar.

Изпитвам безрезервна любов към антагонистката принцеса Азула

Image

Image

Image

После е Суки

Image

Image

Катара

Image

Image

Мей

Image

Тай Лии

Image

Бойното комбо Азула, Мей и Тай Лии

Image

Всъщност един от най-мощните женски персонажи е Тоф Бейфон, но тя е хлапе и нотуайфу.

Иначе още доста уайфута (като принцесата на северното водно племе), но просто нямам време да ги изреждам всичките.

Споменах ли че има и плажен епизод, което е малко необичайно за западна анимация.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2016 09:50

Bonus round Korra

Асами

Image

Image

Корасами е истина :lol:
Image

Кора

Image

Image

Еска

Image

Image

Жу Ли (ъхъъъм)

Image

Опал

Image

Куивира

Image

и още много

Image

Профил

Публикувано на: 31 Май 2016 22:26

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2016 23:05

Картинките на аниме уайфутата изискват прекалено много търсене - мендоксай.

Цитат:
ще се изчерпаш бързо

Има още 900, а ако броим дропнатите +380.

Цитат:
преди 10 години

Ми де да знам. Почва детско, ама се развива.
Може да постъпиш, като мен - да почнеш от пилота на Кора (първите две серии от първи сезон от 2012-та), пък ако не те кефи, не е чашата ти с чай.

Профил

Публикувано на: 01 Юни 2016 00:10

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2016 09:12

Цитат:
от тях всъщност са годни

Въпрос на дефиниция.
Според мен щом не ме кефи, значи не е годно.

Цитат:
пък на български съвсем никакъв смисъл не правят

Аз не държа да има смисъл.

Bakemono no Ko - мацки няма (е, има една ма не става). Един от тези филми, където се предполага да почувстваш и разбереш разни дълбоки неща, обаче с мен не се случва.
Същото и с други филми на режисьора, примерно "Момичето, което скочи през времето". Да, картинките и играта на сеютата си заслужават, но не съм фен на съдържанието.
Виж "Летни войни" беше малко по-разбираемо.

Bakemonogatari - казвал съм го и друг път: Senjougahara и нито една от другите шматки. Този сериал ме подлъга да чакам повече от поредицана, но Nisemonogatari ми разби надеждите и не я следих повече. В нея Shaft наистина почнаха да досаждат с тяхната визия и стил.
До едно време правеха леко по-различни неща, като Natsu No Arashi, Hidamari Sketch, Arakawa Under the Bridge и Soredemo Machi wa Mawatteiru - където само тук-таме ги имаше тези визуални трикчета, които бяха намигане - "Вижте това сме ние".
С времето обаче стана "Мързи ни да вкарваме традиционна анимация. По-лесно ни е да работим с тези слайд-шоута.".

Bakuen Campus Guardress - това беше някакво дебилно OVA. Пише, че е шонен, но според мен беше с шоджо мелодраманичен уклон. Титуларната пазителка, хим не ми се вписва в представите за уайфу.

Bakumatsu Gijinden Roman - пълна глупост, а обещаваше да е Едо алтернатива на Lupin III-ти. Твърде безумно и мелодраматично за тази цел.
Уайфутата бяха сестричката на главния герой - Кохару и местната версия на Фуджико - Окуни.

Bakuretsu Hunters - и това беше някакъв идиотизъм, без забележителни уайфута. Е, имаше някакви садо-мазо дрешки и преобличания - по-скоро дразнеха.

Baldr Force Exe Resolution - отчаян нискобюджетен опит да се заблуди зрителя, че гледа киберпънк екшън. И тук гъските по-сколо ме дразнеха.

Bamboo Blade - странното е, че навремето ми хареса, а принципно не обичам спортни. Май съдържаше едно от най-тъпите яндерета.
Героините бяха някакви дечица (поне, като арт) - без уайфу.

Bannou Bunka Neko-Musume - тази поредица се предполага да е тотален фенсървис, само дето на мен ми лазеше по нервите, но героично я изтраях цялата.
Явно съм я гледал в периода, когато още не дропвах така масово.

Basquash! - изключително странно аниме. Шантав арт и анимация, оригинална концепция на мека-баскетбола и дори до едно време беше доста интересно. В един момент обаче сюжетът напълно се разпадна и избуя безумието.
Уайфу - Rouge, Haruka Gracia и Sela D Miranda (ако това беше тази със змията)

Bastard!!: Ankoku no Hakaishin - всъщност е пълно с фенсървис, но помня да ме бяха впечатлили само Nei Arshes и принцеса Sheila.

Bayonetta: Bloody Fate - самата Bayonetta естествено. Имаше и някаква друга шматка, но нашата я бие с по-екзотична прическа :lol: .

Профил

Публикувано на: 01 Юни 2016 21:14

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2016 22:45

Цитат:
ти я добави по-рано

Често я забравям, защото рядко се мяркаше.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2016 10:12

Betterman - изключително странна комбинация от жанрове.
Любовният интерес на главния очилатко и сестра на титуларния герой - Hinoki Sai.
Още - Kaede Kurenai и Miyako Asami-sensei.

Binbougami ga! - една от най-яките комедийки. Momiji Binboda естествено, както и tomboy-аката Ranmaru Rindou. Главната героиня Ichiko хич не става, щото е кучка и гъска.

Bishoujo Senshi Sailor Moon - вече съм писал Sailor Venus и Sailor Mars. Black Lady - бъдещето на Chibiusa също ставаше.
Сега, като се замисля и повечето злодейки - Queen Beryl, Queen Nehelenia, Sailor Galaxia и т.п.

Black Blood Brothers - много приятно вампирско приключенийце, което подозирам, не е популярно просто, защото хората очакват някаква дълбока драма от тази тип анимета.
Доста е очевидно, какво харесвам тук, медиаторката - Mimiko Katsuragi и злодейката Cassandra Jill Warlock.

Black Lagoon - и тук е очевидно - Balalaika, а чак след нея Revy, ЦРУ агентката Eda и откачената тайванка с ножовете Shenhua.
От OVA-то не е за изхвърляне малката maid-ка Fabiola.

Black Magic M-66 - силно подценено 80-тарско екшънче. Главната героиня Sybel според мен е доста подходяща.

Blood-C - направих грешката да изгледам тази глупост. Напрактика мразя всеки един персонаж.

Blood: The Last Vampire - единственото хубаво нещо във френчайза. Доста качествена вампирска екшън-драма.
Най-приемливата версия на Saya, но не е уайфу материал.

Boku dake ga Inai Machi - добро сериалче се оказа.
За уайфу най-много си харесах възрастния вариант на Kayo и milf-ката Sachiko...въпреки, че я възприемах малко странно, защото говореше с гласа на Detective Conan.
Чувал съм актрисата да ползва и по-различен глас, но може би с годините и е писнало и си перка всички роли еднообразно.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai - това дето му викав "Приятелите ми съкват".
На теория се предполага зрителят да ахка по целия харем, но мен ме кефят само цундерето Yozora Mikazuki и генки богаташката Sena Kashiwazaki.
А иначе Kobato-chan е сладко imouto, но не и waifu.

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan - върховна глупост, която не знам защо съм изтърпял до край. Ето такива заглавия са ме научили да дропвам докле е време.

Bosco Daibouken - детско от далечното минало. Даваха то по нашата БНТ (или както се казваше тогава, Канал 1, БТ 1?). Единственото което помня е, че имах детски crash по злодейката Damia. Това дали я прави waifu?

Bounen no Xamdou - доста оригинално, като идея и прекрасен арт/анимация, но е силно подценено.
Материал - Haru Nishimura и по-добрият избор Ishuu Benikawa.

ПП
На тема MLP:FIM има и една такава тенденция
Всъщност Флътършай не ми е любимка, но по някаква причина най-хубавите са с нея и затова почвам с тях.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

ПППП
За малко да пропусна Трикси

Image

Image

И ако не е ясно 3 с Флътършай, 1 Рейнбоу Даш (като момче?) + Флътършай, 1 Туайлайт Спаркъл (вече е прицеса Туайлайт, но я харесвах повече, като интровът-сайънс-нърд Туайлайт), 1 Рарити, 1 Епълджак, 1 Рейнбоу Даш, 1 Пинки Пай, 1 принцеса Моле...това де Селестия, 1 принцеса Луна (бивша супер-злодейка, следователно моя любимка) и 2 Трикси (още една бивша злодейка).

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com