Автор |
Съобщение |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Мар 2010 13:36
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Мар 2010 09:34
Още стари серии на Конан + най-новата...изненадващо всички бяха добри. Напреднах малко в Gintama до 74-ти...Гот! 74-ти беше в чест на някаква уберпопулярна манга (за която естествено не бях чувал). Ако не бяха бележките на преводачите, тотално нямаше да направя връзка. Иначе си беше типична зомби история с всички характерни ключови моменти (или по-скоро гавра с тези моменти).
The Chameleon, що не пробваш Gintama, въпреки че не прелива от лолита...апропо до къде стигна с Hyakko (просто ми е любопитно, щото излиза, че адски малко хора са го гледали, а според мен е направено страхотно)
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Мар 2010 15:15
Hyakko изгледах 1-2 епизода, ще го догледам, но не знам кога Иначе имам също Yamato Nadeshiko да доглеждам ии исках да гледам вчера 2-рия сезон на Хигураши, но не открих файла и ме домързя да тегля и вместо това теглих Kodomo-H packs
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Мар 2010 01:11
*bump* --- http://www.youtube.com/watch?v=Kk3Nmu8Kq6YКойто още не е гледал Хигураши мисля, че трябва да поправи тази грешка.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Мар 2010 11:49
Това аниме е прокълнато! Всеки пък, като го гледам...него и Уминеко-то (историята е от същите хора) се случва нещо лошо със семейството ми или с мен ...без майтап...изтрих от хард-диска си всички ТВ серии, OVA-та и т.н. неща свързани с двете заглавия... За довечера съм си приготвил поредната порция Railgun (последна серия), Baka To Test, Durarara, Detective Conan и Cobra The Animation 2010... Малко се забавих, защото се амбицирах да изгледам целия Star Trek DS9. Навремето гледах само еденични серии (първи от 4-ти, после от 3-ти, после от 1-ви сезон)...заради хубавите програмни схеми на телевизиите. Сега поне мога да седна и да изгледам всичките 7 сезона без пропуски. Догледах няколко излезли серии на Star Wars Clone Wars - интересното е, че докато сюжета цикли в едни и същи клишета, визуално има някои интересни иновации - движения на камерата, интерсени ъгли и пр.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Мар 2010 12:33
А мен ме вкарва в 1 много странно настроение http://www.youtube.com/watch?v=w1AZn7qfUxk !!
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Мар 2010 21:18
AlShu написа: Fenrir, наричам го Конан, но всъщонст съм писал доста пъти за него под името Дедектив Конан (Meitantei Conan - буквално Великият дедектив Конан). Май не ти трябва. Дедективски сериал, в който едно хлапе решава криминални случаи - предимно убийства. Далаверата е в това, че всъщност не е хлапе е нагъл 17 годишен тийн върху който са изпрабвали нова отрова...която обаче му се отразява по странен начин (това е чисто условно, само за да се създаде абсурдна ситуация - подобно на ръката на главния герой в Midori No Hibi). Предизвикателстово е, да се преструва на хлапе и да манипулира възрастните така, че да върши неща недостъпни за първокласник. Въпреки, че не почва много впечатляващо (обикновени криминални случаи в съвременна Япония в стил Агата Кристи или Конан Дойл) малко по малко в сериала се натрупват много герои (всеки със своята предистория), интриги и митология - нещо монументално...това в 566 серии + 13 филма (от април 14) + 9 OVA + спешъл с Lupin III. Силата на поредицата е в героите. Голяма част са адски симпатични: мързеливия и небрежен дедектив Когоро Мори (страхотно изпълнение на сеюто на City Hunter) сладката гимназистка Ран Мори (изгората на Конан от преди да се смали) бившата жена на Когоро - Аири Кисаки съучениците на Конан - Мистухико, Гента и Аюми (хилав нърд, тъп дебелак и сладко наивно момиченце) другият "намален" персонаж в поредицана - Ай Хаибара (страхотно изпълнение на сеюто, което дублира още и Лина Инвърс от Slayers и Фей Валънтайн от Cowboy Bebop) полицаите от одел убийства инсп. Мегуре, тъповатият но верен Кейджи и яката и интелигентна Сато (естествено Кейджи е влюбен в нея) другият нагъл тийн дедектив в поредицата Хатори Хейзо и гаджето му Казуха най-добрата приятелка на Ран - Соноко Сузуки (вечно се забърква в каши) професор Агаса (вечно помага и се грижи за Конан и Ай) и още адски много персонажи, които се появяват нееднократно и участват в сюжета. Защо се нарича Конан - главният герой трябва да измисли набързо фалшиво име и погледът му попада върху библиотеката, където една до друга са сложени две книги на Арътр Конан Дойл и на Едогава Рампо. Така му хрумва да се представи за Конан Едогава (истинското му име е Шиничи Кудо). Basquash до 24-ти епизод...към края това шоу става ама наистина МНОГО ЗЛЕ...чудя се с какви мъки ще го догледам...а почна толкова обещаващо и готино Благодарско. Сега, за да завърша списъка - екшън-комедии....
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Мар 2010 00:23
Сега си пускам да се тегли едно Claymore. Стори ми се интересно от едно клипче , върколаци, кървища, ала бала дано да е добро
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Мар 2010 11:13
Епизодите на Railgun (24), Baka To Test (11), Durarara (11) и Detective Conan (568) бяха много яки. Railgun-ката завърши с тъпи диалози (по-скоро монолози), но и със страхотни екшън сцени. Въпраки слабостите си Toaru Kagaku no Railgun е доста приятно сериалче и задължително заглавие за феновете на Toaru Majutsu no Index Baka To Test 11 беше убийствено смешно и динамично. Durarara 11 съдържаше страхотно камео на двама герои от Baccano. Detective Conan 568 - е първата част от арк, но ми напълни душата въпреки, че е ясно кой е убиеца. Просто одавна не бяхме гледали история с дедектив Ширатори, а и всяка серия, в която участва Ай Хаибара е добра серия ! Gintama 75 - беше някакъв рекапитулационнен епизод - т.е. отбиване на номера, а не истински епизод.
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Мар 2010 01:56
Мале това аниме Claymore е по-яко и от Hellsing адикшънннннннннн Който не го е гледал му го препоръчвам (има много cat fights ) Казвайте още някое средновековно такова рицарско без самурай и нинджи
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Мар 2010 10:04
Ако някой иска да гледа Конан, в animes-bg пуснаха 1-200. Абе не знам дали някой е гледал Kateikyoushi Hitman Reborn, ама е прилично забавно. В началото почва малко мудничко(поне за моя вкус), но скоро историята става по-голяма и по-голяма и така до безкрай. Иначе се води шоуненче със супер сили оръжия и филъри Има доста забавни моменти и го препоръчвам, ако си нямате работа. (Пак има пак 1-174 в анимеса)
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Мар 2010 08:11
Освен редовните неща загледах и 2 епизода от Kobato - бахти отврата...имах тотално грешна информация за него. То е вярно, че репликите на кучето стават, ама всичко останало е толкова плоско... Не ви трябва Kobato, вервайте ми!
Иначе аз си се рия предимно в Gintama. Казват че май 201-ви му е последен. Ще видим. Аз съм на 94-ти. Както във всеки дълъг сериал и тук от време на време се случват и някои тъпи серии - примерно 93-та, която е пародия на Doraemon...но общотото ниво на поредицата си е доста добро. Примерно 92-ри беше як, а в 94-ти почва един монго як арк пародия на съдебните сапунени драми.
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Мар 2010 14:52
Ред Мърси написа: Казвайте още някое средновековно такова рицарско без самурай и нинджи Западни филмчета си търси, японските са с източни воини. Иначе Bastard!, Record of Lodoss wars, Ninja scroll, Sword of the Stranger, Serei no Moribito. Преди 2 страници са обяснени.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Апр 2010 16:18
indigo написа: Ред Мърси написа: Казвайте още някое средновековно такова рицарско без самурай и нинджи Западни филмчета си търси, японските са с източни воини. Иначе Bastard!, Record of Lodoss wars, Ninja scroll, Sword of the Stranger, Serei no Moribito. Преди 2 страници са обяснени. Е то има ли такова нещо - западно аниме Иначе ги видях дето и ти си писал и ги гледах всички освен Record of Lodoss wars и Serei no Moribito ма тях мисля да ги прескоча.
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Апр 2010 13:39
Загледах първите епизоди на три нови неща - Kaichou wa Maid-sama!, Ichiban Ushiro no Daimaou и Heroman. Kaichou wa Maid-sama! - за сега е симатична шоджо романтична комедия. Heroman - за сега е страхотно нарисуван шоненски екшън. По идея на Stan Lee (да този Stan Lee от Marvel...със Spider Man, X-Man, Fantasic Four и пр. пр. ...дори пича има камео в серията, което си е традиция във всички адаптации по негови идеи - игрални филми, анимации...). Страхотни анимации и убийствено сладък керътър дизайн. Готина музика. Почва точно толкова силно, колкото и Burdy Decode...да се надяваме, че няма и да пропадне толкова бързо. Защо го сравнявам с Burdy, ли? Ами има нещо сходно в дизайна пък и участват част от същите сеюта. Ichiban Ushiro no Daimaou - от това очаквах най-много, но се оказа обикновен ечи харем. Въпреки това е готино и съчетава фентъзи със sci-fi. По някаква причина силно ми напомня за Regios (което очевидно не е похвала). Приключих новите серии на Cobra The Animation - както вече много пъти писах: тъпо, но шарено. Приключих Baka to Test to Shoukanjuu. Последната серия, не е нищо особено, но за 13 серийна комедия си го бива доста. Май ще има втори сезон. Ред Мърси Цитат: Е то има ли такова нещо - западно аниме Не няма...просто когато японците се хванат с темата, рядко се получава нещо стойностно (Ромео и Жулиета - приключенско драма фентази ). Май има няколко много добри манги, но аниметата са кът. От личен опит мога да ти кажа, че просто е по-лесно да търсиш качествено направени заглавия отколкото определени сетинги. Примерно аз навремето загледах аниметата, защото не ми достигаха sci-fi заглавия от другите медии...Но се оказа че и японците не задълбават много, точно като западните им колеги (които примерно изпадат в дебилни мании по супер герои или пък бълват бутафорни боклуци в стил Старгейт). Най-близкото нещо което намерих беше mecha жанра. Обикновено sci-fi и фентъзи елементите са само за атмосфера или с цел Deus Ex Machina. Сериозна фантастика - мнооого рядко! Подобно е и положението със средновековните мотиви. За японците те са по-скоро символ на безнадеждните любовни истории (от рицарските романи), а не примерно сетинг за брутална сеч (като в Breserk). Постепенно открих че намирам най-интересните неща в жанрове, които или не обичам (роматична комедия ) или за които не знаех, че съществуват (slices of life). Така че, отвори разума си, избягвай тематичните фетиши (като пантсу, ечи и лоликон) и просто се оглеждай за красива анимация и интересна история.
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Апр 2010 15:57
AlShu написа: Загледах първите епизоди на три нови неща - Kaichou wa Maid-sama!, Ichiban Ushiro no Daimaou и Heroman. Kaichou wa Maid-sama! - за сега е симатична шоджо романтична комедия. Heroman - за сега е страхотно нарисуван шоненски екшън. По идея на Stan Lee (да този Stan Lee от Marvel...със Spider Man, X-Man, Fantasic Four и пр. пр. ...дори пича има камео в серията, което си е традиция във всички адаптации по негови идеи - игрални филми, анимации...). Страхотни анимации и убийствено сладък керътър дизайн. Готина музика. Почва точно толкова силно, колкото и Burdy Decode...да се надяваме, че няма и да пропадне толкова бързо. Защо го сравнявам с Burdy, ли? Ами има нещо сходно в дизайна пък и участват част от същите сеюта. Ichiban Ushiro no Daimaou - от това очаквах най-много, но се оказа обикновен ечи харем. Въпреки това е готино и съчетава фентъзи със sci-fi. По някаква причина силно ми напомня за Regios (което очевидно не е похвала). Приключих новите серии на Cobra The Animation - както вече много пъти писах: тъпо, но шарено. Приключих Baka to Test to Shoukanjuu. Последната серия, не е нищо особено, но за 13 серийна комедия си го бива доста. Май ще има втори сезон. Ред Мърси Цитат: Е то има ли такова нещо - западно аниме Не няма...просто когато японците се хванат с темата, рядко се получава нещо стойностно (Ромео и Жулиета - приключенско драма фентази ). Май има няколко много добри манги, но аниметата са кът. От личен опит мога да ти кажа, че просто е по-лесно да търсиш качествено направени заглавия отколкото определени сетинги. Примерно аз навремето загледах аниметата, защото не ми достигаха sci-fi заглавия от другите медии...Но се оказа че и японците не задълбават много, точно като западните им колеги (които примерно изпадат в дебилни мании по супер герои или пък бълват бутафорни боклуци в стил Старгейт). Най-близкото нещо което намерих беше mecha жанра. Обикновено sci-fi и фентъзи елементите са само за атмосфера или с цел Deus Ex Machina. Сериозна фантастика - мнооого рядко! Подобно е и положението със средновековните мотиви. За японците те са по-скоро символ на безнадеждните любовни истории (от рицарските романи), а не примерно сетинг за брутална сеч (като в Breserk). Постепенно открих че намирам най-интересните неща в жанрове, които или не обичам (роматична комедия ) или за които не знаех, че съществуват (slices of life). Така че, отвори разума си, избягвай тематичните фетиши (като пантсу, ечи и лоликон) и просто се оглеждай за красива анимация и интересна история. Тъкмо това си мислех ... Сега гледам Death note като си мислех че детективските истории няма да ми допаднат ,но се оказа доста зарибяващо А след това мисля да гледам Ghost in the Shell Кажи най-качествените анимета за които можеш да се сетиш, само да не са повече от 50 епизода ,че не обичам много дългите
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Апр 2010 13:18
Ами ето няколко заглавия...те са карашък манджа от жанрове...ако не си гледал някое, потърси интформация и виж дали ти е в кръвната група:
Afro Samurai, Afro Samurai: Resurrection, Agent Paranoia, Apple Seed 2004, Apple Seed 2 (Ex Machina), Baccano!, Baka To Test To Shokanju, Bamboo Blade, Black Lagoon, Blood, The Last Vampir (без ТВ сериала), Bounen No Xamdou (известно още, като Xamd's Lost Memory), Cat Soup (това е късометражно и безподобно откачено), Cowboy Bebop, Darker Than Black - всичко (вторият сезон свършва малко незавършено), Dead Leaves, мангата на Death Note, Detroit Metal City, FLCL (доста странна комедия), Full Metal Panic - всичко, Freedom, Ghost Hunt, Ghost In The Shell (силата е в ТВ сериите и втория филм), Gundam SEED, Gundam Unicorn, Gun X Sword, Halo Legends, Highlander: The Search For Vengeance, Hyakko, Jin-Roh : The Wolf Brigade, Kakurenbo (късометражно), Karas, Kino No Tabi, Lovely Complex, Lupin III The Castle Of Cagliostro, Macross Zero (ако ти хареса, хващай Macross Frontier), Memories, Midori No Hibi, Natsu No Arashi - всичко (доста странна комедия), Needless, Ninja Scroll - филмът, Project Blue Chikyuu SOS, Renkin San Kyuu Magical Pokaan, Robot Carnival, Samurai Champloo, Scryed, Sentou Yousei Yukikaze, Seto No Hanayome, Skull Man, Summer Wars, Sword Of The Stranger, Tenchi Muyo OVA 1-3, Tenchi Muyo GXP, Tengen Toppa Gurren-Lagann, To Aru Majutsu No Index, To Aru Kagaku No Railgun, Tokyo Godfathers, Toradora, Umisho, Vampir Hunter D: Bloodlust, Vandread, Welcome To The NHK, Wings Of Honneamise, Zone Of The Enders: Idolo и Zone Of The Enders: I, Dolores
|
|
|
|
|
странник
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Апр 2010 18:10
Fuck..Fuck ,damn it ! Прочетох Claymore мангата ,а то па се оказа че не е свършила още и сега трябва да чакам цял месец за следващия брой Баси ,това е толкова непоносимо ,така отдавна не се бях зарибявал по манга. Трябва да намеря заместител бързо! Сега почнах да гледам Trigun ,което засега е забавно аниме ,идеално за убиване на време.Може и мангата да му прочета.И това ме подсеща че още не съм дочел Berserk-а ( ) и може скоро да го продължа ,макар да е лишено от руси какички с мечове . Edit : Сбърках за Trigun. Въобще не е забавно ,или леко. Със всеки следващ епизод хуморът намалява ,като в последните епизоди се вихрят драма след драма. Анимето е добро ,ама направих грешката да очаквам и да се настроя за неангажираща екшън-комедия , поради което се разочаровах .
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Апр 2010 08:57
Излезе български превод на Macross Zero...и всички го псуват, колко нещастен бил...лоша работа, надявах се подобен фенсъб да популяризира едно от любимите ми анимета, а то дефакто ще го низвергне...къде се намират тези лайна със самочувствие на преводачи... Загледах 4 серии от нещо наречено Isekai no Seikishi Monogatari...оказа се, че действието се развива в свят паралелен на този от оригиналното OVA на Tenchi Muyo...а главният герой е брат на Тенчи (баща му се ожени повторно в OVA 3) на име Кенчи . Керътър дизайнът е малко по-различен, бекграундите и обстановката са малко по-фентъзи насочени, има някакви bio-mech-ове, а анимацията е по-дървена . Въпреки това хич не е лошо, богато е на локации/събития, митологията му е добре замислена и силно ми напомня по-скоро за Tenchi GXP отколкото за OVA-то т.е. по-комедийно е и по-харемско (от OVA-та) а музиката е почти същата (като в GXP). Взети са някои идеи и от друг "паралелен" проект на Масаки - Dual! Parallel Trouble Adventures. Не е истинки Tenchi Muyo OVA аналог, но е приятно и става за разтуха.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Апр 2010 09:47
От новите неща: Ichiban Ushiro no Daimaou - след 2-ри епизод се оказа тъпо ечи...язък за готиното интро, което те оставя с впечатлението, че ще има яко екшън и схватки с демонични сили. Kaichou wa Maid-sama! - ми е много сладурско и след 2-ри епизод. Мацката е егати тсундере-то. Heroman - нещо не ме израдва толкова с втория си епизод, но картинките и анимацията си ги бива. Mayoi Neko Overrun! - сладурска ечи комедия. Направо ми замества Baka-та дето свърши. Arakawa Under the Bridge - абсурдистка комедия, изгледах 2 много забавни серии. Senkou no Night Raid - нещо като политически трилър за отряд шпиони със супер сили...в първа серия действието се развива през 1931 в Китай...за сега изглежда добре... K-ON втори сезон, първи епизод - ами аз вече го писах за OVA-то. Много е сладурско, но идеите се изчерпаха още в средата на първи сезон. Новото интро не е нищо особено, но новото аутро е кавайиииииииииииииииии... От по-старите: Durarara 13 не ме израдва Изглезах и Macross Zero с лошия БГ превод (заради една позната)...ми нищо чудно, че е отврат превода - правен е с програма, а не от човек. Иначе яките шарени картинки на Zero, нямат голяма нужда от сюжет . Случайно открих, че сеюто което дублира провесорката е същото, което дублира даскалката в Heroman (е и Cagalli от Gundam SEED, и Noike от Tenchi Muyo)...просто ги пуснахме едно след друго...пък и този секси глас се запомня... От картуните: Наваксах два епизода от Star Wars Clone Wars втори сезон - 16-ти и 17-ти. 16 - беше ебати якия епизод. Определено космическите битки им се отдават най-добре. Избие ли ги на "политика" го омазват, защото хем в света на Star Wars политиката е доста мръсен бизнес, хем това е шоу за хлапета и трябва да се набляга на политическа коректност и положително мислене. Адвенчър сюжетите също не им се отдават, защото голяма част от историите в SWCW са си рециклаж на популярни филми...което като подплата за масивни космически битки не е зле, но за адвенчър сюжет си е скука. Ето примерно епизод 17-ти беше уж адаптация на Седемте самурая (велик филм с велики изпълнения), но всъщост си беше поредната досадна версия на Великолепната седморка (свръхдървено уестърн копие на Седемте самурая, което става за гледане само заради музиката, стънтовете и брътвежите на главният антагонист). От визуална гледна точка - да, шоуто се развива добре, за жалост сценаристите се чудят с какво да напълнят сезона. Да се надяваме, че са оставили по-добрите неща за края. Доколкото чувам, 3-ти сезон е в продукция. Някой да знае нещо?
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|