Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 02 Мар 2010 09:46

Ааа...объркал съм се...

иначе -
Цитат:
The presentation and style of the series has been compared by reviewers to the more realistically grounded segments of Kentarō Miura's classic dark fantasy manga Berserk.

Иначе вярно, че Planetes му беше другото известно заглавие (на Makoto Yukimura).

8-мите епизоди на Durarara и Baka To Test ми харесаха.
21-вата Railgun-ка също.

Загледах първите два епизода на Basquash.
Не е зле, въпреки че очаквах повече.
Динамично, шарено и стилно. Страхотни графики и анимации. Малко маниерничат, малко се заиграват с модни тенденции и това угодничество към публиката ме дразни, но принципно се гледа много леко.
Nike е спонсор и има референции към продуктите им дори в интрото на анимето :lol: .

Профил

Публикувано на: 02 Мар 2010 22:13

От всички анимета най-ме кефи dragon ball и най много него съм гледал филми епизоди всичко. :IMNOOB:

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Мар 2010 10:00

jerito, загледай точно Basquash, за да видиш какво пропускаш:
1. Basquash пак е типична шоненщина с подобно чувство за хумор, но в една серия се случват повече неща, отколкото полувин сезон на Dragon Ball.
2. В Basquash са приложени всички модерни анимационни технологии, докато Dragon Ball си е класическа, рисувана на ръка вехтория.
3. В Basquash рядко се повтарят сцени и анимации, докато Dragon Ball е буквално изградено от "зациклени анимации" и флешбекове.
4. Basquash е само 26 серии и се намира и изглежда лесно и бързо.
5. За да видиш, колко по-велик жанр е меката и как той може да съдържа в себе си всички останали жанрове - в случая на Basquash дори нямаме стандартния военен конфликт а нещо, като спортна тупалка.

Други неща, които може да загледаш:
Needless - за да видиш всъщност колко повече забава може да се измъкне от същата формула, която ползва Dragon Ball.

History`s Strongest Disciple Kenichi - за да видиш колко забавно може да се представи една тренировка на пълен заубеняк, до абсолютен шампион (за разлика от най-досадните аркове в Dragon Ball :roll: )

Kurokami - просто, за да видиш какви са модерните тенденции в тупалките.

Аз успях да изгледам Basquash до 11-ти епизод...голям фън!

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2010 22:13

Защо, по дяволите, всички аниме комедии трябва да свършват тъжно. -.-

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 07 Мар 2010 22:15

Fenrir написа:

Като Green Green... :cry: Гледал ли си го!

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2010 10:24

Fenrir
Цитат:

Ами не чак всичките, но 2/3-ти са така...обаче по-кофти е, когато историята не свършва и конфликтът породил комичните ситуации си остава досадно същия без промени (примерно в стил Ranma 1/2).

Кое точно заглавие те разочарова толкова бе, Fenrir?

The Chameleon, Green Green зе мен не свършва лошо, защото героите му ми бяха антипатични и не ми пукаше за тях. :lol:

Аз изгледах няколко стари епизада на Конан (сега ги преведоха).

305-306 - класически епизоди от добрите години на шоуто.

357 - пак от "класическия период", но с леко неадекватен мотив на убиеца

566 - най-новия преведен епизод. Пълна тъпня. Особено финала.

Baskquash до 14...просто прекалиха с тази шматка Руж...а и както мразя "айдолки"...Очевидно един от най-драматичните моменти в края, ще бъде Дан да се пребори с upgrade-ната, свръхдрогирана и надъхана да го мрази Руж (бахти клишето).

Загледах две западни анимацийки:
Cloudy with a Chance of Meatballs - като сюжет, холивудска боза за себеотвърждаването и доверието в собствените способности, но като анимация и като хумор страхотно. Геговете са непостижимо смешни и са комбинация между пантонима, култирни референции и slapstick.
Дизайнът на някои от сцените е абсолютно гениален - примерно замъкът от желе, "физиката" му и геговете свързани с него.
Приятно филмче. Абсолютен фън!

Fantastic Mr. Fox - бях чел големи приказки и за книгата и за анимацията. Е, с книгата още не съм се запознал, но филмчето не е лошо. Има много приятни моменти, но според мен не покрива амбициите си. Първо защото куклената стоп-анимация според мен се проваля малко в сцените с козина и лицева животинска анимация. Второ защото на създателите на заглавието хуморът им се отдава, но драмата май не толкова. Налага им се да повтарят едно и също нещо по няколко пъти, а малко досаждат с тези мотивационни речи в стил "да знам, че съм тъпак и се издъних, но сега имам добра идея и ще се боря за нея"...блях, останах с впечатление, че имаше поне 3-4 такива речи...

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2010 14:38

AlShu, зъл си!! :Д Аз бях толкова навътре в историята :С

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 09 Мар 2010 11:47

Ще почна

Ако ми хареса ще мина на Macross Frontier.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2010 15:08

The Chameleon, що да съм зъл бе...просто не ми пукаше за тези тъпаци...за разлика примерно от героите в Midori No Hibi или Onegai поредицата.

Tiny, препоръчва се HD верисията, защото точно във визията са 90% от плюсовете на заглавието.
За съжаление тук-таме някои сцени са попретупани и MECH-овете от 3D минават в 2D.
Историята е малко неясна ако не си гледал оригинлния Macross (който пък е бая примитивен и най-вероятно да не ти хареса), но пък така нещата ще изглеждат по-мистериозни.

Macross Frontier може и да не ти понесе, заради j-pop инвазията и сладникавите тийн романтизми, но пак си има бая яки екшън сцени. Ако ще го гледаш задължително намери Director's Cut на първа серия!

Basquash от 14 до 20 - случиха се яко тъпи неща, екшънът намаля драстично, имаше и яко претупани сюжетни линии. Явно след смяната на Shoji Kawamori (Macross, Macross Zero, Macross Frontier...абе май пишеше, че едниствения Macross проект, в който не е участвал е Lovers, Again) работите са тръгнали надолу. Явно с края на Macross влиянието Basquash запада.
Ще видя какво става в последните 6 серии, надявам се да възстановят малко предишната динамика.
Едно от нещата, които ме радват постоянно в Basquash е сеюто на Spanky. Оказа са, че е същото сею, което играе Sheryl Nome от Macross Frontier (и Miyuki от Lucky Stars, и Cruz Shield от NEEDLESS...). Мацката е много добра.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2010 21:00

А, бтв случайно попаднах на файл дето съм си написал онова аниме, за което ти говорех! :D

А именно -> Kimi ni Todoke

Гледал ли си го ??

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2010 22:37

Гледам Toradora.Много ме радва! ^^ Изгледах си и края предварително да знам какво да очаквам. :lol: Хепи енд !Йей!

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2010 23:07

Оооо как може да си спойлвате краищата... т'ва винаги съм го мразел.. нз как се кефите после да го гледате :? :?

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2010 10:16

Kimi ni Todoke - Angst, Coming of Age, Daily Life, High School, Romance, Shoujo.

Точно тази комбинация не ми е по вкуса (макар и да се случва описанието в anidb да е пълен шит).
Обичам Shoujo в комбинация с comedy, mistery, detective mistery, super powers, sci-fi и action.
Angst и сополивите драми не ми понасят.

Като каза романтична комедия си помислих, че става дума за Kobato, което ще го загледам като излезе цялото, но Kimi ni Todoke ще го пропусна.

Всъщност краят на Toradora не е хепи...но не е и сед...просто обикновен отворен край, в който нещата се връщат в първоначалното равновесно състояние...
Доколкото съм чувал май ще има спиноф с други герои, а Рю, Тайга и дригите ще се мяркат във фона (точно в стил Onegai Tweens спрямо Onegai Teacher)

9-тите серии на Durarara и Baka To Test не бяха нищо особено (темата в Baka-та беше инцест...блях...не ми е смешна бе...).
22-ката на Railgun-ката беше добра.

Загледах 2 серии от 2-ри сезон на Lupin III. Съмнявам се някой тук да може да го издържи. Аз и без това имам само 50 серии от този сезон и не смятам да търся повече. Принцилно те не се и намират. 1-ви сезон го няма никакъв. 2-ри 1-50 и после продължава чак след 70-ти. Има и маса филми и спешъли, които нямат събиране.
Ще си остана само с тези 50 серии (изгледах и един кратък пилотен епизод), спешъла с Конан и Замъкът на Калиостро.

442-ри епизод на Конан - пълна тъпня. Май точно непреведените с години епизоди са най тъпите.
В края на всяка от новите серии има реклама на 14-тия филм. Ран изглежда адски сладка с костюма на Кайто Кид! Бахти, нима ще го преведат чак през есента :cry: .

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2010 18:00

Т'ва Конан....само Конан ли се казва, че ми е любопитно(наясно съм ,че няма нищо общо с Арнолдчо ;д), ама не мога да го намеря.Я дай пълното име.

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2010 12:18

Fenrir, наричам го Конан, но всъщонст съм писал доста пъти за него под името Дедектив Конан (Meitantei Conan - буквално Великият дедектив Конан).
Май не ти трябва. Дедективски сериал, в който едно хлапе решава криминални случаи - предимно убийства. Далаверата е в това, че всъщност не е хлапе е нагъл 17 годишен тийн върху който са изпрабвали нова отрова...която обаче му се отразява по странен начин (това е чисто условно, само за да се създаде абсурдна ситуация - подобно на ръката на главния герой в Midori No Hibi).
Предизвикателстово е, да се преструва на хлапе и да манипулира възрастните така, че да върши неща недостъпни за първокласник.
Въпреки, че не почва много впечатляващо (обикновени криминални случаи в съвременна Япония в стил Агата Кристи или Конан Дойл) малко по малко в сериала се натрупват много герои (всеки със своята предистория), интриги и митология - нещо монументално...това в 566 серии + 13 филма (от април 14) + 9 OVA + спешъл с Lupin III.
Силата на поредицата е в героите. Голяма част са адски симпатични:
мързеливия и небрежен дедектив Когоро Мори (страхотно изпълнение на сеюто на City Hunter)
сладката гимназистка Ран Мори (изгората на Конан от преди да се смали)
бившата жена на Когоро - Аири Кисаки
съучениците на Конан - Мистухико, Гента и Аюми (хилав нърд, тъп дебелак и сладко наивно момиченце)
другият "намален" персонаж в поредицана - Ай Хаибара (страхотно изпълнение на сеюто, което дублира още и Лина Инвърс от Slayers и Фей Валънтайн от Cowboy Bebop)
полицаите от одел убийства инсп. Мегуре, тъповатият но верен Кейджи и яката и интелигентна Сато (естествено Кейджи е влюбен в нея)
другият нагъл тийн дедектив в поредицата Хатори Хейзо и гаджето му Казуха
най-добрата приятелка на Ран - Соноко Сузуки (вечно се забърква в каши)
професор Агаса (вечно помага и се грижи за Конан и Ай)
и още адски много персонажи, които се появяват нееднократно и участват в сюжета.

Защо се нарича Конан - главният герой трябва да измисли набързо фалшиво име и погледът му попада върху библиотеката, където една до друга са сложени две книги на Арътр Конан Дойл и на Едогава Рампо.
Така му хрумва да се представи за Конан Едогава (истинското му име е Шиничи Кудо).

Basquash до 24-ти епизод...към края това шоу става ама наистина МНОГО ЗЛЕ...чудя се с какви мъки ще го догледам...а почна толкова обещаващо и готино :cry:

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 11 Мар 2010 20:48

Аз пък точно заради съучениците му не ми харесва. Прекалено лигаво и детинско ми става.
Иначе macross zero-то чака да излапам последните 7 епизода на bsg.

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2010 21:10

AlShu, забраши лошите, които носят имената на различни алкохоли. Падам си от смях като ги видя.

Бтв, новият Dragon Ball напълно оправда очакванията ми и съм много доволен.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Мар 2010 10:46

Omega-x
Цитат:
AlShu, забраши лошите, които носят имената на различни алкохоли.

Не ги забравям, просто ако почна да описвам подробно всички, списъкът ще се получи гигантски - примерно списъка на всички от отдел убийства в квартал Бейка (фиктивен квартал) в Токио или списъка на полицаите, които Конан и Когоро срещат из всички префектури на Япония, или списъка на полицаите в Осака, с които Хатори работи и е приятел...
Накъдето и да задълбаеш - огромно количество герои.

Естествено има я и "Черната организация" и кодовите имена на всички в нея са алкохолни напитки. Примерно Ай Хаибара се води Шери...най-любимата "лоша" мадама обаче е Вермут...Имаме още Джин, Водка, Бърбън и какво ли още не...

Може да задълбаем и в списъци с агенти на ФБР, ЦРУ...списъци с адвокати и прокурори (по линията на майката на Ран), списъци с известни писатели на криминални романи, списъци с известни илюзионисти, списъци с бивши Idol-ки, списъци с j-pop групи, списъци с баскетболисти и какво ли още не...Просто не можеш да не пропуснеш нещо...

Tiny
Цитат:
Аз пък точно заради съучениците му не ми харесва. Прекалено лигаво и детинско ми става.

Ами точно с Шонен Тантей (т.е. групата Конан, Аюми, Мистухико, Гента и Ай) са най-готините серии и майтапи. Удоволствието идва от непосредствените и детски реакции на Аюми, Мистухико и Гента в контраст с цинизма на Конан и Ай.
Другият фън е, че с течение на годините Аюми, Мистухико и Гента се поотракват, понаучават това-онова и почват да действат по-зряло отколкото се очаква от тях...най-малкото не се шокират от трупове и насилие и приемат спешни и (понякога) адекватни мерки. Особено нърдчето Мистухико надобрява доста...въпреки, че дефакто още си действа като хлапе :lol: .
Това е едно от другите интересни неща в шоуто - сблъсъкът хлапета срещу света на възрасните. Конан и Ай са тоталното олицетворение на този конфликт...Особено Ай с нейните мрачни и цинични настроения и действия - изпълнени с детското и тяло и имидж. Конан си е добре, защото Шиничи в много отношения още си е хлапе, докато Шихо (истинското име на Ай) е приживяла доста неща и изпитва вина за смърта на сестра си Акеми, както и постоянен страх от "Черната организация".

Добре де, ще се опитам да престана да пиша по темата. Може би досадих на всички с тази моя любов към това шоу, чиято красота можеш да разкриеш, само ако си затваряш очите пред тъпите епизоди (предимно неща, които не са по мангата) и ако понатрупаш поне 200 серии, за да можеш да оцениш комплексността на замисъла.
Иначе на пръв поглед, не е нищо особено и първите серии дори малко тъпеят и са дървено анимирани.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Мар 2010 15:26

Днес ще свърша TOradora и ми се гледа нещо приключенско.Идеи? :)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2010 09:47

Довърших Basquash...пълна тъпня...опитаха се да компенсират, като направиха финала относително по-мрачен, ама нищо не може да компенсира нелогичността и неадекватността.
Моята препоръка - Basquash се гледа до 11-та, максимум 14-та серия и после се дропва.

10-ките на Durarara и Baka To Test ставаха.
Raigun-ката излезе на финалната права - остава още една серия до края.

Загледах малко Cobra The Animation - както вече писах, странно, малоумно, но някак става за гледане.

Загледах и няколко серии от Gintama. Страшно добра гавра...само дето малко изморява да следиш и разпознаваш всички референции, намери и пародии.

ПП
Fenrir, аз лично не смятам, че има такова нещо, като чист жанр...много рядко излизат такива загравия. Ето, сам виждаш, че Toradora е и комедия и драма.
Единствените "по-чисти" жанрови неща са примерно slapstick комедиите, защото ги избиват на гавра с всичко, включително собствения им сюжет.
Поради тази причина не се сещам за същинско приключенско заглавие (е сещам се - Splap Up Party aka Arad Senki...ма то е корейско и пълна тъпня). Cobra де факто също е приключенско, но е пълно с изродщини, които биха отблъснали феновете на адвенчъра. Не се сещам нищо хубаво, което формално да се води в приключенския жанр.
Slayers и El Hazard уж са приключенски фентъзита, но според мен ги избива повече на комедия и романтични шоненизми.
За мен най-голямото приключенско заглавие е Gundam Seed...а то се води mecha :shock: .
Виждам като приключенски и Macross Zero, както и екшъна Black Lagoon.
Tenchi Muyo OVA и Tenchi Muyo GXP според мен са в голяма степен приключения, а не толкова хареми и космически опери, за каквито се водят.

Не знам, просто не се сещам за нищо чисто приключенско - все ще задълбаят я в шоненски, я в шоджо клишета.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com