Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 02 Фев 2010 07:20

Гледам Wakfu и ми харесва. Не знам защо, но ми харесва. Хъм.

Иначе Търтълс форевър е забавно направено, мернах го преди няколко месеца.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Фев 2010 16:34

Baka-та 4, Durarara 4, Railgun 17...всичките стават.
В 4-ката на Durarara поизясниха малко произхода на мацката без глава...изясни се и, че докторчето при което тя живее е абсолютен психопат "Харесвам те повече без глава" :shock: .

Загледах малко серии на Star Wars Clone Wars втори сезон...въпреки красивите картинки имам чувството, че шоуто запада...

Закледах и една френско-канадско-индийска комерсиалщина - Skyland.
сюжетът - клише до клише
играта на дублиращите актьори - дебилно отблъскваща и елементарна...поне такава е на англоезичния състав, френския не знам
керъктър дизайн и лицеви анимации - някакъв невъзможно грозен ужас

дизайн и анимация на превозните следства, бекграунди - убийствено красиви и пипнати :shock: . Принципно сялата анимация е сложна смес от 2D, 3D и 3D със cell shading, но комбинацията не е толкова лоша, колкото звучи.
В motion capturing-а, който се ползва за аничиране на персонажите също са хвърлени доста добри усилия.

Основната причина да гледам Skyland са гледките и битките.
Основните недостатъци (ако преглътнем керътър дизайна) са в отвратителната игра (особено на второстепенните герои), както и в усещането за deja vu, което лъха от всеки кадър.
Човек остава с впечатлението, че създателите на Skyland или са ултимативни фенове едновременно на Star Wars, The Matrix и Dragon Ball...или пък смятат, че всички зрители са такива...Има и някои елементи взети от други места (я игрички, я анимета), но култови форми, движения и жестове от споменатите 3 френчайза бъкат в индустриални количества навсякъде по екрана...

Профил

Аватар
В момента играе: Дзверене в монитор.
Публикувано на: 03 Фев 2010 23:37

Загледах наново Bebop - а. Just felt like letting you know.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Фев 2010 13:27

Докарах се до едни епизоди на Gintama, които бяха гавра с Oruan Host Club. Харесаха ми защото тотално подиграха педалообразния Oruan.

Една от най-култовите серии до сега се оказа тази, в която Едо идолката с промоционална цел беше временно капитан на Шинсенгуми, а Gin-тройката бяха второстепенни герои (играеха кентавър и неговата жертва :shock: )...не че пак не спасиха деня...
Общо взето сериите насочени повече към Шинсенгуми са едни от най-забавните (има си хас с тези психопати убийци в състава и малоумния, но героичен командир).

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Фев 2010 17:20

Queen's Blade?Мнение? :)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
В момента играе: Halo:Combat Evolved,Team Fortress 2.
Публикувано на: 06 Фев 2010 17:45

Единственото "аниме" което съм гледал и ми е харесало.Като изключа Покемон и Ю ги о..ама те са вече за прекалено големи и развити хора :В

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2010 09:55

Цитат:
Queen's Blade?Мнение?

Миии...това което видях от първа серия хич не ми хареса - гигантски (ама грозно гигантски) цици и вопиюща тъпотия...

isummon, ми що не пробваш да загледаш нещо в стил Black Lagoon или да кажем Sword Of The Stranger или Ghost In The Shell (2-кайта и сериалът са за предпочитане)...

Изгледах Cobra The Animation Movie - егати тъпнята и грознята....дори в светлината на моите ретро предпочитания...Единственото, което е по-зле от самия филм е БГ преводът - то бяха грешно интерпретирани реплики, то героите говореха в различен род (премерно Кобра понякога говореше в женски род...май преводачът е чел само субтитрите...) и пр.
Ето заради такива примери не обичам преведени на български анимета. Не стига, че част от нещата са се загубили при транслирането на английски, но и нашите преводачи интерпретират адски неадекватно съвсем елементарни изрази (и то от такъв познат и близък език, като английския).

5-тите серии на Durarara, Baka To Test To не-знам-кво-си и Railgun-ката бяха добри.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Фев 2010 12:43

Още 3 серии от новото TV за Cobra. Както вече писах: страхотни бекграунди, транспортни средства, реквизит (ако мога така да се изразя), музика и анимация...обаче странен керъктър дизайн (особено във 6-та серия) и безумно идиотски и нереалистичен сюжет.
Хъм...и в 5-та серия накакъв фетишизъм към мъртви (от хилядолетия) женски тела :shock: :shock: :shock: .
WTF?

Създателите на това чудо са доста амбициозни, но и май доста болни.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2010 10:24

Изгледах Halo Legends и ми хареса.

Вярно е, че звучи като тотален рипоф на Animatrix...особено с тази предистория в две части, но пък е приятно за гледане.

Най-любимите серии:
Prototype - олдфешън mecha екшъна (драматичната нотка беше тъпа :? )
The Package - 3D екшън в стил Apple Seed.
The Babysitter - абе не знам в какъв стил беше, но ми хареса (мацката как изнесе цялата мисия...не е истина...)
Odd One Out - готина пародия в стил Dragon Ball (или нещо подобно)

Изгледах Eden Of The East (11 серии) - страшна графика и анимация, обаче сюжетът въпреки, че имаше доста потенцял не ми хареса.
Чудя се, ще харесам ли някога нещо друго на Production I.G. освен Ghost In The Shell и Dead Leaves.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2010 10:18

Durarara 6 - страхотна серия!
Baka to Test 6 - як фън
Railgun 19 - приятна непретенциозна серийка
Cobra The Animation (2010) 7 - както вече много пъти писах, дебилно но някак забавно

ПП
Сега видях - четворен BUMP. Yeeeeeeee!!!

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 16 Фев 2010 15:59

C-C-C-C-C-C-C-C-COMBO Breaker :o

AlShu написа:
Загледах малко серии на Star Wars Clone Wars втори сезон...въпреки красивите картинки имам чувството, че шоуто запада...

Втори сезон е доста по-добър от първи, като изключим един-два епизода, които са точно толкова слаби, и тоталната гавра с канона, която периодично се вясва :)

'Бах, анимета нещо от много време не съм гледал. Откак свърших FMA нещо ме мързи да почвам ново (а и май време нямам :oops: )

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2010 13:12

Бе не знам защо, ама някак Клонираните 2 не ме кефят, както първи сезон. Може би формулата им вече ми досади.
Искам нещо сексуално да си случи с Ашока :lol: .
Дъртото гадже на Оуби Уан и арковете с нея, не ме изкефиха.
Имаше и един отвратителен арк с Амидала.
Шоуто има нужда от Хан Соло еквивалент...досега Ашока и Аникин покриваха някои елементи, но толкоз.

Искам бой в който Дуку и Вентрес се бият рамо до рамо и си пускат саркастични забележки. :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2010 10:45

Загледах едно нещо наречено Slap Up Party - фентази, и очевидно правено по някаква RPG игра. Излезе че това буквално е корейска анимация (а не японска реализирана в Ю. Корея примерно).
Японската дивизия на Gonzo просто е дублира заглавието на японски език (и е дала пари :lol: ).
Накратко - Slap Up Party не е аниме.

Някой ще попита, ми каква е разликата, след като 99% от аниметата се анимират в Южна Корея ?

Някак се забелязва разлика между нещо замислено, концептуирано и поръчано от японци и оригинален корейски продукт.
(Говоря за хора, като нас, които си нямат и представа от Азия...за самите азиатци, резликата ще е очевидна...)
Керъктър дизайнът е леко различен включително и заради разни културни традиции, диалозите са някак по-кратки, решенията които взимат героите са някак различни и с по-различна мотивация, а не на последно място по важност сюжетът е някак по-опростен и като за деца, в сравнение дори с най-детското японско заглавие.
Т.е. разликите са само в някои детайли, но се набиват на очи.
(Е, естествено може да се згледаш в началните и финалните надписи и да видиш само корейски имена :lol: )

Не че корейци не могат да направят продукт неразличим от япноските - Kurokami е точно такъв пример, но пък там нещата са минали и през японски креативен контрол.

Иначе за самото Slap Up Party - както казах, фентази и при това малко детинско, но принципно става за гледане...малко разнообразие. Япоския дублаж го предпочитам пред корейския, защото поне интонацията ми е по-понятна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2010 10:51

Slap Up Party не ви трябва!
Освен че е за малки хлапета някои от арковете му са отвратителни - като онзи с "летящите сухопътни акули", който в този си вид и малчуган няма да може преглътне... :?

Нищо чудно, че по-талнтливите корейци гледат да работят за японци, статуквото в южнокорейските телевизии е отврат - щом е за деца, трябва да е дебилно :shock: .
Примери: всички анимации, които съм заглеждал по AriRang...имаше идно страшно красиво - Legends Of The Blue...красиво, но с несвързан, дебилен и безкрайно нелогичен сюжет. Имаше и други ...добра идея, добра анимация, но лоша разработка на сюжета и отвратителни аркове.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 22 Фев 2010 15:13

От кога ми се гледат анимета и все не мога, не е истина... дано близките седмици успея... :( Алшу, темата е безценна, след години ще я прочета цялата! :D

( това ми напомня как преди 3-4 години си приказвал за " Welcome to the NHK " и аз бях ВТФ О>О ) :ДД

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2010 21:18

От къде ги теглите всички тези анимета бе :shock:

агентите са педали
напускам форума

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2010 17:07

http://www.youtube.com/watch?v=ikGHQRhe0Qc

Enjoy! :D

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2010 20:55

The Chameleon написа:
http://www.youtube.com/watch?v=ikGHQRhe0Qc

Enjoy! :D

Ей такива лиготии най-много ги мразя

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2010 21:22

Demon__Hunter написа:
Ей такива лиготии най-много ги мразя

едит : Мен пък ме разсмя, като за 2 мин филмче изобщо не е зле. :)

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2010 13:22

Изход
Цитат:
От къде ги теглите всички тези анимета бе :shock:

Ъъъ...

http://animeobsession.net/
http://torrents.animes-bg.com/

и някои международни търсачки като:

http://baka-updates.com/releases
http://www.tokyotosho.info

Изгледах първи епизод на Gundam Unicorn - бахти якото! Визуален екшън-оргазъм!
Иначе сюжетът си е Gundam клише, керъктър дизайнът - също.
Лошата новина - втора серия излиза, чак през есента (3-та следващата пролет ? :shock: :shock: :shock: )

Седмите серии на Baka-та и Durarara-та бяха готини. 20-ката на Railgun-ката също.

Две скучни серии на Conan - 565 и 413 (преведоха я чак сега). 565-цата ставаше (защото се появиха и Шонен тантей, но без Ай Хаибара), но 413 - гнус! (е, нищо чудно за филър)
Предните серии 563-564 бяха по-стабилни. За малко се появи Джоди-сенсей със сладурския си развален японски, а и ни успокоиха, че Акай Шу е жив.

Тази седмица точа зъби да загледам едно completed - Basquosh...яко шаренийка и готина графика. Керътър дизайна е малко странен, но не се връзвайте на грозния плакат! Вижте бекграундите в анимацията и ще си говорим пак!

Demon__Hunter, това не е лигаво, това е MOE (т.е. дума за лигаво, което те кефи :lol: ). А и реакцията на мацката си беше съвсем адекватна :lol: .

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com