21 Мар 2002 19:51 Мнения: 10936 Местоположение: София
Заглавие: Re: Сериали 2019 / 2020
Публикувано на: 23 Окт 2020 21:42
Аз запецнах на 5ти епизод на вълците. Много скука. Някой ден ще го продължа, евентуално.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 24 Окт 2020 00:11
Еми наистина последните 2 епизода рязко се засилва. Аз го изгледах с интерес, ама сюжетът като цяло има пробойни. Но съм оптимист за втори сезон - според мен има страхотен потенциал
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2679 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 27 Окт 2020 17:57
Ubisoft и Netflix ще правят сериал по Assassin's Creed. Надявам се да е нещо оригинално и доста далечно от игрите, защото в последните няколко сюжета е жалък.
Публикувано на: 28 Окт 2020 00:18
Дано поне е различно от филма
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
optimeon
Публикувано на: 28 Окт 2020 13:25
и аз имам много вяра в нетфликс и Assassin's Creed сериала. дано направят нещо наистина добро.
Първия епизод гледах, иначе трейлъра вкарва малко spartacus vibes
___________________________________ джумерки
denik
Дидко Бандитко
Публикувано на: 11 Ное 2020 11:45
Вчера изгледах The Queen's Gambit и ми хареса доста Не разбирам от шах, но го бяха направили супер интересно и зарибяващо. Донякъде съм запознат с историята на Боби Фишер и тук-там намерих някои прилики.
Не открих дупки в сюжета - наистина беше разказан супер добре, а актрисата в главната роля е доста симпатична А, и предвид че основно виждам суперлативи за сериала от жени, очаквах да е доста woke еманципиран мъжемразещ феминистки настроен (особено предвиди че шаха е доминиран от мъже), но всъщност всичко това беше мнооого леко загатнато и отношенията между половете (и това как жените страдат през 60те) въобще не бяха в центъра на историята И си личеше, че са се постарали с коректното пресъздаване на периода, в който се развива действието.
Spoiler for :
В една от сцените в Москва, където мацката е в хотел, на шкафчето се вижда часовник, точно какъвто имахме у нас навремето (който баба ми била взела от съюза)
AlShu
28 Юли 2001 17:23 Мнения: 4390 Местоположение: Sofia
Публикувано на: 12 Ное 2020 11:46
Императора написа:
при положение че всичко живо мъжко е пратено във Виетнам, или по друг начин вкарано във военното дело,
Това де, само консервативни сексуално незадоволени дъртаци наоколо.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
denik
Дидко Бандитко
Публикувано на: 05 Дек 2020 01:28
Изгледах The Young Pope/The New Pope и съм малко раздвоен. От една страна, първият сезон беше супер добър, сюжетът беше смислен, персонажът на Джъд Лоу - изграден майсторски, а и беше супер интересно да вникнеш в кухнята на Ватикана. Обръща се сериозно внимание на морални въпроси (и дилеми), свързани с гейовете свещеници, абортите, педофилията, проституция и т.н.
Вторият сезон, обаче, страдеше от кофти темпо на историята, беше като цяло малко по-скучен, по-муден и доста по-претенциозен по типично artsy еропейски стил. И финалът... по подобие на Twin Peaks: The Return, оставен за лична интерпретация.
Като цяло, 7.5/10 - страхотна игра на Джъд Лоу, Даян Кийтън и Джон Малкович, както и на повечето европейски актьори. Визуално съвършен, с мега як саундтрак. Изобщо, доста нестандартен сериал, и това ми хареса. Комбинира провокативност, но говори и за вярата.... Някво, имам чувството, че и вярващи, и атеисти (и всички по средата) биха му се накефили. Има си минусите, но става за гледане (пък и е само 2 сезона, бинджва се сравнително бързо)
Spoiler for :
Очаквах поредната модерна идея за папа, който по либерален начин да позволява някои неща като мастурбация, гей бракове и т.н и т.н. и бях доста приятно изненадан като се оказа, че е съвсем обратното - и това е едно от нещата, които правят сериала нестандартен според мен
Изгледах The Young Pope/The New Pope и съм малко раздвоен. От една страна, първият сезон беше супер добър, сюжетът беше смислен, персонажът на Джъд Лоу - изграден майсторски, а и беше супер интересно да вникнеш в кухнята на Ватикана. Обръща се сериозно внимание на морални въпроси (и дилеми), свързани с гейовете свещеници, абортите, педофилията, проституция и т.н.
Вторият сезон, обаче, страдеше от кофти темпо на историята, беше като цяло малко по-скучен, по-муден и доста по-претенциозен по типично artsy еропейски стил. И финалът... по подобие на Twin Peaks: The Return, оставен за лична интерпретация.
Като цяло, 7.5/10 - страхотна игра на Джъд Лоу, Даян Кийтън и Джон Малкович, както и на повечето европейски актьори. Визуално съвършен, с мега як саундтрак. Изобщо, доста нестандартен сериал, и това ми хареса. Комбинира провокативност, но говори и за вярата.... Някво, имам чувството, че и вярващи, и атеисти (и всички по средата) биха му се накефили. Има си минусите, но става за гледане (пък и е само 2 сезона, бинджва се сравнително бързо)
Spoiler for :
Очаквах поредната модерна идея за папа, който по либерален начин да позволява някои неща като мастурбация, гей бракове и т.н и т.н. и бях доста приятно изненадан като се оказа, че е съвсем обратното - и това е едно от нещата, които правят сериала нестандартен според мен
21 Мар 2002 19:51 Мнения: 10936 Местоположение: София
Публикувано на: 19 Дек 2020 22:47
Пичуи, ако ви се гледа свежарско комедийно сериалче, гледайте Ted Lasso. Историята е за американски треньор по ам. футбол, който бива нает за треньор по истински футбол във висшата лига на Англия. А той дори не знае правилата . Акцентът не е баш над футбола, а нелепите ситуации около цялата тая работа. Заслужава си!
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
denik
Дидко Бандитко
Публикувано на: 19 Дек 2020 23:43
Gipo написа:
Пичуи, ако ви се гледа свежарско комедийно сериалче, гледайте Ted Lasso. Историята е за американски треньор по ам. футбол, който бива нает за треньор по истински футбол във висшата лига на Англия. А той дори не знае правилата . Акцентът не е баш над футбола, а нелепите ситуации около цялата тая работа. Заслужава си!
denik
Дидко Бандитко
Публикувано на: 14 Яну 2021 10:35
Започнах да гледам Семейство Сопрано, защото ми е в уочлиста от хилядолетия. На база на един изгледан сезон, засега ми харесва бая - 90-тарският чар, черният хумор, главният герой е супер интересен, а и беше малко освежаващо да гледам мафиотски сериал, който не е "dark and gritty™" (too much Peaky Blinders )
Сега ще му дам пауза и ще видя японския Alice in Borderland, защото от няколко места ми го хвалят вече
denik
Дидко Бандитко
Заглавие: Re: Сериали 2021/2022
Публикувано на: 21 Яну 2021 01:51
Значи, изгледах Alice in Borderland и се чудих що е толкова чийзи - дали щото е японско или щото е манга адаптация. Не знам, не разбирам, някой като AlShu може да каже. Ма иначе ми хареса - занимателно сериалче, непридвидимо, бих го определил малко като guilty pleasure за мен. Комбинацията от gore и японки по бански обаче със сигурност ми хареса
Чакам втори сезон
AlShu
28 Юли 2001 17:23 Мнения: 4390 Местоположение: Sofia
Публикувано на: 21 Яну 2021 09:41
denik написа:
изгледах Alice in Borderland и се чудих що е толкова чийзи
Доколкото мога да преценя от краткото аниме, такова си е Imawa no Kuni no Alice по принцип - всеки от героите е някакъв неудачник склонен да се забърква в каши, да стъпва върху труповете на съратниците си, когато се налага да си спаси задника, а пък след оцеляването почва да се кае и да го гризе съвестта. То това е и причината тези хорица да бъдат транспортирани във въпросния Borderland. Но поне в частичната OVA адаптация (само 3 епизода) имаше яки смъртоносни капани пъзели и потискащи с карнавалността и клаустрофобията си локации. Съмнявам се в live action-а да са имали пари да отразят подобаващо това, както и sci-fi аспектите. Съмнявам се и да са отразили подобаващо брутализмите.
denik написа:
дали щото е японско или щото е манга адаптация.
Не съм гледал много live action такива, но 100% от тях са бледо копие на оригинала, с лоша игра и добавени 300% campiness. Най-поносимото беше игралният Lupin III, който е среднист heist movie, а главните герои просто косплейват персонажите на Monkey Punch. Няма ги епичните приключения, невъзможните бойни сцени и усещането, че Люпен е наистина 2-3 хода пред противниците си.
Предполагам кумулативен ефект - и оригиналът си има такива черти, но live action-ът е смизерил нещата допълнително.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
denik
Дидко Бандитко
Публикувано на: 21 Яну 2021 12:34
AlShu написа:
Но поне в частичната OVA адаптация (само 3 епизода) имаше яки смъртоносни капани пъзели и потискащи с карнавалността и клаустрофобията си локации. Съмнявам се в live action-а да са имали пари да отразят подобаващо това, както и sci-fi аспектите. Съмнявам се и да са отразили подобаващо брутализмите.
Аз бях приятно изненадан от production quality-то - като изключим 1-2 момента, където изглеждаше нискобюджетно, останалото си беше на ниво. Но пак, не мога да сравнявам с това какво е било в анимето
Иначеее, да, май campy е по-точната дума, която търсих (вместо cheesy )
The Arrow
22 Ное 2006 18:05 Мнения: 4480 Местоположение: София
Публикувано на: 23 Яну 2021 15:28
Не е от новите сериали, ама гледам Старгейт Атлантис тия дни и ми я яко кеф. Естествено, по-скучните епизоди ги пропускам ама на тия с предимно космическите сюжети ми е мега кеф.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения