bushido написа:
За мен този сериал ще бъде пълен фейл. Аз лично не виждам смисъл да се прави ОЩЕ една origin история. Year One, Batman Begins, Mask of Phantasm, анимациите, че дори и Arkham Origins доста добре покриват каквото има да се каже. А в този сериал всичко ще бъде НАСИЛЕНО и ще се разтягат излишно локуми в 5 сезона за неща, които са изчерпани кратко и ясно в комикси, филми и игри. Това ще е Смоувилския вариант на Батман вселената с цел да се дои франчайза. Ако не беше свързано с Батман никой нямаше да го гледа.
Под НАСИЛЕНО имам предвид, че ще се опитат всеячески да обвържат всички герои и злодеи в една обща история, сякаш и преди са се познавали. Спомняте ли си прикуелите на Star Wars? Например C3PO и R2D2 по принцип изобщо не трябва да присъстват там, защото са дипломатически дроиди, съвсем различни планети итн. Обаче заради старите фенове Лукас ги обвързва с историята и видиш ли C3PO е бил построен от Анакин итн. Просто твърде много реткони убиват чара и lore-a на една вселена. И сега ще видите какво ще стане - малката Селина Кайл ще се сприятели с Брус. Примерно ще се опита да обере имението и после ще си станат приятели. Пингвинът пък постепено ще намрази Уейн и всички герои ще ги обвържат насила. Да не говорим, че много от злодеите не се появяват преди Батман, а има и много известна теория, че всъщност Батман е самата причина тези злодеи да съществуват, но това е друга тема.
Женчото от Ориндж Каунти е най-неподходящия избор за ролята на Джим Гордън. А като ще правят сериал за ГОТАМ, поне да бяха да докарали готическата атмосфера както във филмите на Бъртън, а не просто кадри на Манхатън или Чикаго. От трейлъра виждам само недобра актьорска игра с пошли екшън сцени с некадърно добавена CGI кръв. Силно се съмнявам този сериал да блесне.
Сори за дългия коментар.
Защо за Бога се извиняваш за дългият коментар ?