Автор |
Съобщение |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Last Epoch Публикувано на: 18 Авг 2020 12:23
Пичове, тва е новото голямо ARPG in the making.
Предвид всичкия скептицизъм към бета/ЕА неща, това е на прав път и прогреса, който виждам може да се сравни с бързите темпове на развитие на ПоЕ от едно време.
Що си мисля, че имаше тема вече? Не намирам нищо.
Иначе, някой цъка ли го ?
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 18 Авг 2020 21:52
Първото нещо, което направих на времето след като чух за нея е да проверя дали не е азиатка  . След като се успокоих, че не е, просто я буукмаркнах и си чакам до ден днешен да излезе в някаква по-завършена версия.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 19 Авг 2020 09:23
Аз я взех на промоция някаква, да не ми е много мъка ако се окаже ташак. В момента остава един клас + няколко специализации на другите, мулти-то и предполагам да завършат сторито. Не знам колко акта е, ама кампанията е доста дълга дори в сегашния си вариант. Наскоро вкараха изцяло нова енд гейм система с прогрес, тип атласа в ПоЕ. Постоянно има новости, вдигам нови герои, все по-яко става. Играта върви нагоре, дано си остане стабилна алтернатива измежду титаните за момента 
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 19 Авг 2020 11:03
Еха, това е много яко. Амбицира ме да я следя по-отблизо. Предлагам да не се бърнаутваш от нея, докато не е готова, за да можем някой ден на фул релийс да се разцепим 
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 19 Авг 2020 14:09
Аз съжалявам, че не се зарибих по ПоЕ, та може и да го пробвам това. Особено сега като е в началото още играта, а не да я почвам тепърва години след като е излязла.
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 20 Авг 2020 10:23
бате не ми се спори за глупости
не говоря за транзишъна от бета до релийс и то по стандартите от преди 10 години, ами това че веднъж стъпила здраво, добавянето на нов контент става с по-бързи темпове
в тази игра обещават пак лиги под някаква форма, та ще видим
|
|
|
|
 |
bulLshi7
|
 |
В момента играе: dota 3
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 21 Авг 2020 11:40
Надъхах се и си купих играта.. и за първи път волтажа има право за нещо - камерата наистина може да е малко по-отдалечена и менютата и хъда са малко лоу рез. Но за сега ми допада доста, направих си паладин и е същата чернилка като в диабло 2. И най-якото е че оръжието ти не е просто пръчка която седи на гърба като кастваш магии (д3) ми наистина го ползваш.
___________________________________ LA COKA
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 21 Авг 2020 11:57
Миналата година я взех, от тогава ъпдейтнаха няколко пъти графичния дизайн и UI-то, като явно още работят по това.
Много от иконките ( които вероятно ви се струват пикселизирани ) са плейсхолдър, според мен.
Преди месеци беше доста дръвце - сега е много по- buttery smooth що се отнася до клирване на траш, примерно, и някви такива неща. А за камерата - айде де - мене пък ми се струва много далечна и някак дребно всичко и ми се размива ( щот преобладават тъмните тонове ). И като си пусна ПоЕ, се едно сменям от съвременна игра на Д2 800х600 рез. В смисъл, в ПоЕ всичко ми изпъква на преден план и героя е огромен и виждам ясно нещата.
Ако ви се занимава, вижте клипчета от преди година, вижте и сега. Най-вече се усеща при геймплей на някви стриймъри с яки машини, щот за момента тоя Unity им се опъва и пърформанса е доста слаб на средно ниво.
И в крайна сметка - имахме Wolcen с Unreal и най-яката графика за АРПГ - и кво ? Умря за 2 седмици, че и стана епохална в провала си.
Тука лека-полека, ще блесне. Щом си имат якия skill customization, мегдан за много theorycrafting, гъвкав ендгейм - въпрос на време е.
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 22 Авг 2020 11:21
Детайли, анимации, супер fluid и с тежест при замаха и удара - в Wolcen това беше перфектно направено. В това отношение и Д3 беше супер. Не знам какво си гледал по стриймове - малкото, което го има във Волцена е супер красиво и много бих искал някой да хване играта и да я оправи от-до. Но за момента, няма какво да правиш в нея, освен да бъг тестваш А, да, във Волцен интерфейса е ужасен - за това съм съгласен. Супер груб и квадратен и ръбат, не знам точно как да го опиша - малко като за сай-фай ориентирана игра. И уменията, начина по който са изобразени, описани и вплетени в UI-то е трагично. Иначе Булшита вероятно има предвид, че оръжието е от голямо значение за билда и мейн скила който ползваш ( заради още неясните за мен статове :Д ) В Д3, както и в ПоЕ понякога, оръжието е stat stick, освен ако не е build enabling unique. Хората сравняват itemization-a в ЛЕ с този в Д2.
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 24 Авг 2020 11:16
Преди година някъде, този мод имаше проблем с хакери ( май ) и шът даунваха сървъра и съпорта? Сега как е? Иначе най-колосалния мод за Д2 е Median XL. Скъсвал съм се, и то с приятели, по лан партита, изобщо - начесах си Д2 крастата преди няколко години с него така както трудно бих могъл с която и да е друга игра. Ъпдейтва се постоянно, имаше изцяло нова версия миналата година. Руска работа 
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 25 Авг 2020 09:35
голяяяма излагация брат - тва да ми е
иначе съм останал с такова впечатление, може би щот из някви руски форуми/сървъри едно време играта просперираше - тва говорим много, много отдавна, в първите му версии
и съм почти сигурен, че някъде из тия форуми някой беше написал че е руснак или живее в русия и така ми е останало в съзнанието
или го бъркам с друг мод, ба ли му майката
за волцен не съм казвал, че са руснаци? ако съм - карай - много неща се случват, помня ли всяка тъпотия знам само че дълго време бях скептичен към тях като студио щот нищо френско хубаво няма
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 25 Авг 2020 11:15
shub niggurat написа: знам само че дълго време бях скептичен към тях като студио щот нищо френско хубаво няма Е морето им е перфектно 
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 25 Авг 2020 11:47
Валентин написа: shub niggurat написа: знам само че дълго време бях скептичен към тях като студио щот нищо френско хубаво няма Е морето им е перфектно  Вярно е. Бях шокиран от факта, че единственото ми познато местенце "Сен Тропе" всъщност беше най-неугледно от всичко наоколо.
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 25 Авг 2020 12:58
Не знам, бех много сърдит че тая година имах пътуване до Париж, и че ще тре го изтърпим. И благодарение на ковид-а отпадна, за което се изкефих. 
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 25 Авг 2020 14:59
shub niggurat написа: Не знам, бех много сърдит че тая година имах пътуване до Париж, и че ще тре го изтърпим. И благодарение на ковид-а отпадна, за което се изкефих.  Зарежи париж, отиди на юг, когато можеш. Много им личи на тия хора, че не са били под турско и после под руско робство и селцата са им феноменални. Като в някакъв романтичен филм си 
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 26 Авг 2020 08:51
Нема доказателство - не съм го казал ударил си си главата и си измисляш  ай убеди ме ся На юг съм бил из Италия/Сицилия и е наистина приказно - точно из малките селца бяхме. Някакво диво спокойствие и спиране на времето е там. Естествено из големите градове всичко беше осрано от мангалите - във всичките им форми и цветове. А за историята в LE - не знам, честно казано - не чета диалозите още, щот така или иначе кампанията не е завършена, ще го правя като е готово всичко. Самите герои имат някво бекстори, имат ( вече ) готинка кът сцена с резюме или поне някъв мотив, рисувана ( като в Грим Даун ). Сега като направиха паладина да е жена-негър - сигурно неговата кътсцена ще тряя да я преправят, щот преди като го вдигах беше с някъв корав алфа в тежка броня Всичко се върти около пътуване във времето - hub-a ти е някъв twilight world на края на ''времето'', мешаш епохите, някои куестове се минават като намериш пролука/wormhole в друго време и примерно даден храм все още не е разрушен и имаш възможност да вземеш някъв артефакт от него и тн. Даже някои НПЦ-та, които си убил като покварен, мутирал бос, ги срещаш напред, в ранна епоха, като нормални хора и героя ти прави някъв намек че ги чака тегло Иначе нещата, които вероятно ще държат играта сред топ АРПГ-тата за идните години, според мен, са : - як ендгейм с добра основа, който може да се развива ( тип ПоЕ ) - itemization, който много хора харесват и одобряват с добре направен крафтинг за който не ти трябват екселски таблици и 2 часа гайд от стриймър само за да брик-неш нещо дето си чакал да ти падне 2 години ( като знаете в коя игра ) - огроооооомно build diversity - за момента има респек на таланти и точки, но НЕ и на ''асенданси-то'', демек ако решиш, че искаш beastmaster, не можеш да спекнеш на друид с primalist-a ; това е малко олд скуул диабло 2, дето ако искаш коренно различен герой, по-добре да реролнеш. Няма да си ''видял всичко'' вдигайки всеки герой по 1 път и айде готово.
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 27 Авг 2020 09:19
Град , със сташ, нпц-та, търговци, ГЕМБЪЛ ( хе-хе ), и разните ''пътища'' към енд гейм системите.
Не знам дали ще вкарват hideout система по-нататък.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 30 Авг 2020 22:22
Кире, играта подходяща ли е за начинаещи в жанра? Много пъти съм казвал, че ме е яд че пропуснах РоЕ в началото, но това изглежда подходяща алтернатива, с потенциал за мейн игра.
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 31 Авг 2020 08:57
В момента доста от механиките не са ясни. В смисъл, как се изчислява демиджа, кое какво е и как скейлват нещата. До преди половин година нямаше никъв туултип май. Сега поне имат тагове различните скилове, та знаеш кой стат на коя магия скейлва дпс-а, но нито с колко, нито нищо. Но пък в момента всичко е един тест, така че - голяма работа дали разбираш билда ти как работи, и дали ЩЕ работи. Всичко ще уайпне в един момент, а и много от нещата ще претърпят промени. Май се работи по някъв LE tools, тип Path of Building-a за ПоЕ - калкулатор за билдове най-просто казано. Дори да си начинаещ в АРПГ-тата, винаги ще можеш да гледаш билдове в тубата и обяснения кое какво е. Бтв, тия дни съобщиха че я отлагат още. Което е добре, смятам че има доста дървенийки, които просто не могат да си позволят да ги оставят ако тва ще излиза барбар с ПоЕ 2 и Диабло 4 
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Last Epoch Публикувано на: 31 Авг 2020 09:23
Ясно, мерси, ще я поцъкам явно, но не като мейн игра. много ми се ще да се зарибя и да навляза яко, а и дано да стане популярна и актуална поне няколко години напред.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|