Цъках я няколко часа днеска. Все още не съм видял голяма част от late game-a (а и на няколко пъти ме залавят looter-и и ми рестартират партито

), но честно казано засега бих казал, че е по-добре да си играете Warband, ако не ви е до графиката, за модове ако не друго. Първоначалните ми впечатления са, че няма кой знае какво за правене по картата освен избиване на looter-и и поемането на доста безидейни куестове, говоренето със случайни селяни е безмислено (буквално имаш опция да ги питаш къде са други главни нпц-та, въпреки факта че Alt директно highlight-ва въпросните нпц-та по мапа), companion опциите също засега само опират до това да назначиш ролята им в клана, Аи-то все още е безмозъчно и просто charge-ва напред (добри са в блокването и стрелбата де, признавам), няма особено какво да се прави по градовете и селата освен да говориш с единствения куест гивър и да търсиш recruit-и в таверните; липсват някои елементарни фийчъри като Camp опцията от Warband, не мога да намеря Log в UI-a и Енциклопедията е доста празна. И като цяло доста бъгове. Гледах, че клан системата става доста интересна, така че може би като напредна и почна да работя по собствен kingdom, играта ще се разгърне повече, но early game-a ми седи доста сух до тоя момент.
Character creator-a е доста як и combat-a, въпреки че все още ми е дървен, е значително подобрение откъм цялостен feel.
Общо взето съм малко разочарован (може да е щото early game-a принципно ми е любимата част от Mount and Blade; харесва ми чувството да си прошляк и едвам-едвам да свързваш двата края). Вярно, че е early access, но имам чувството, че огромна част от development процеса е бил прекаран в пренасяне на Warband в нов енджин. Играта засега ми идва прекалено много като рескин на Warband, отколкото като пълнокачествен sequel. Вярвам, че след година-две нещата ще са много различни, но на тоя етап от времето прекарано в Bannerlord по-скоро ми се приигра Warband с Game of Thrones/LOTR модовете