Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Ще бъде ли як Blizzcon 2019?

Разбира се, hail the Blizzard Overlords!    13%  13%  [ 1 ]
 Може би ще има няколко добри неща.    38%  38%  [ 3 ]
 По-скоро не.    0%  0%  [ 0 ]
 Загубил съм всякаква надежда за Blizzard :(    25%  25%  [ 2 ]
 Не ми пука.    13%  13%  [ 1 ]
 2012    13%  13%  [ 1 ]
Общо гласове : 8
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Заглавие: Blizzcon 2019
Публикувано на: 14 Сеп 2019 02:55

Blizzcon 2019

Image

Цитат:
BlizzCon 2019 · Anaheim Convention Center
Welcome to the most epic family reunion on the planet. BlizzCon is a place where friendships are forged, heroes come to life, and the most passionate community in the world takes center stage. Get ready for a weekend filled with camaraderie, cosplay, competition, and geeking out over all things gaming. We can’t wait to welcome you back home.

BlizzCon 2019 Show dates & hours:
Pregame Festivities: Thursday, October 31, 9 a.m. - 5 p.m. PDT
Night at the Faire: Thursday, October 31. 4 p.m. - 8 p.m. PDT (Benefit Dinner and Portal Pass holders only)
BlizzCon Benefit Dinner: Thursday, October 31. 7 p.m. - 11 p.m. PDT

Main Event:
Friday, November 1. 9:30 a.m. - 10 p.m. PDT
Saturday, November 2. 9:30 a.m. - 10 p.m. PDT
Официален сайт.

Знам, че е малко рано, но понеже в темата за Reforged се заформи дискусия, предлагам да продължим тук, за да поддържаме някакъв ред.
(също така по този начин аз имам честа да направя темата, хе-хе 8))

Нека тук да обсъждаме всички неща свързани с Blizzard и продуктите им в следващите няколко месеца, всеки да каже какво очаква да види, разни слухове/ спекулации и т.н. :)

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Blizzcon 2019 (in 48 days)
Публикувано на: 14 Сеп 2019 09:25

Копирам си поста от темата за Reforged, за да видим колко от нещата ще съм уцелил :D

Тая година ще стрелят наведнъж и по всички направления.

Неща, които силно вероятно ще се случат на този:

1) Покрай WoW правят някакви по-различни неща, така че там със сигурност ще има силен анонс - едновременно последния пач с края на настоящия експанжън, за първи път пазен в такава тайна като story, както и новия, който се очаква да е нещо по-голямо от стандартното тоя път. С инерцията от Classic + WC Reforged се очаква WC франчайза да има лек ребранд и да влезе в някаква мини "ера" на възход, така че някакъв world revamp, по-сериозно бърникане по системите и т.н. са силно чакани неща за WoW.

2) WC: Reforged с дата на излизане, която ще бъде до края на годината. Едновременно радват старите фенове и създават още една входна точка за навлизане във франчайза за новите, особено след като са решили леко да барнат историята и дизайните, за да ги доближат до визията на WoW.

3) Diablo 4. Време е - казано не просто като wishful thinking. Още миналата година ни готвеха, че ще покажат нещо, но явно не са успели да скалъпят демо. Година по-късно са имали времето да го направят, но също така от бизнес и пиар гледна точка са меко казано притиснати в ъгъла. Хората искат Diablo 4, това е едно на ръка. Същевременно имат готова мобилна игра по Diablo, която НЕ МОГАТ да пуснат, преди да са дали на феновете това, което искат, защото ще катастрофират релийза. Оценката на зрителите за Diablo Immortal в youtube е красноречив. Diablo Immortal без Diablo 4 = пълен крах.

Diablo Immortal + Diablo 4 може и да има шанс. Във всеки случай е доста интересно как ще се опитат да представят наново мобилната игра след кошмара от миналата година.

+ евентуално Diablo Netflix анимация, може би и някакъв друг синематик опит с друг франчайз.

4) Overwatch revamp/Overwatch 2. Евентуално. Ако не на тоя, със сигурност на следващия Близкон. Играта все още се играе, може би ще успее да избута още година.

5) Малко чекиики около HotS, която е в maintenance процес, Hearthstone експанжън, Starcraft-a май е съвсем мъртъв вече.

6) Още някоя мобилна авантюра, с анонса на която ще се внимава доста този път :D

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2019 14:06

Да, SC мисля че официално приключи. Иначе очакванията са за доста засилено WoW/WC присъствие + някакъв анонс за Диаблото че най-сетне да вземат да пуснат и Имортала, че отдавна го чакам. :lol: :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 15 Сеп 2019 15:41

Както е приключил стар крафт-а, представи си близз да извадят един търд пърсън във вселената, със стори телинга на масс ефект, мултито и динамиката на дестини+мазния геймплей който близз си могат и такова приключване ще има,че милиардите ще валят на камари.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2019 16:09

Я земи тая салфетка малко да си обършеш лигата :lol:

Аз не вярвам, че Blizzard могат да направят такава игра вече, ако някога са могли изобщо - и нямам предвид от гледна точка на това да получат зелена светлина за такъв бизнес модел, а чисто като способности и фокус на студиото.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2019 18:21

Ако можеха, щяха да пуснат Ghost още едно време - колкото и на някои да не им се иска или вярва наистина не мисля че някога са били способни да направят такава игра и очевидно и тe го схващат.

Впрочем не знам защо изобщо го разбра все едно говоря за целия франчайз, говоря за двойката - настоящото проявление на SC. Свършена е. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 15 Сеп 2019 22:13

Знам, че говориш за стратегията, просто ползвах контекста за да изразя моето виждане по въпроса. Иначе, според мен могат да пуснат такава игра. Огромно студио са и със огромни финанси. Не е нужно отначало да пускат огромна игра, просто да пуснат някаква основа и после-длц-та, сезони, чаптъри или там както мислят да го доят. Факта, че навремето изкараха УоУ, игра изпреварила с много времето си, е достатъчен показател. Особено пък сега бънджи като се отцепиха, какъв по-добър повод да оползотворят вселената, само трябва да имат топки, това е.

Профил

Заглавие: Re: Blizzcon 2019 (in 45 days)
Публикувано на: 17 Сеп 2019 00:21

Добре де, в такъв случай какво очакваме от диабло 4? Ясно е, че от към арт, графика, геймпей нещата ще са екстра, но другото? Щом нямат тази креативност, какво ново ще има в д4, като системи? Или ще е още от същото? Защото ако е така, не ги виждам..

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 17 Сеп 2019 22:55

Всъщност най-ключовото на този Blizzcon е какво мисли компанията за бъдещето си. Последната година беше година на големи сътресения и честно казано за първи път си мисля, че бъдещето им е под въпрос, че в момента карат по набрана инерция, която ще ги изкара още някоя друга година, но със все по-затихващи функции...

Единственото, за което е крайно време е WarCraft 4, който едва ли ще се случи в обозримо бъдеще, а ако бях на тяхно място всичко останало бих го оставил да поотлежи малко, да поизбледнее в главите на геймърите, след което много внимателно бих си помислил как виждам франчайзите си и какво искам от тях. :roll:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Сеп 2019 10:23

Serious Sam написа:
Единственото, за което е крайно време е WarCraft 4

Как Warcraft 4 бре, човек?!? След SC2, наистина ли смяташ, че ще се опитат отново да направят нещо в този жанр? А и нали точно рифорджа на WC3 подсказва, че творчески са изчерпани и могат единствено да лежат на стари лаври... Следващите игри на Близз, според мен, ще са Диабло 4 (мобилния ташак не го броим, той дори не е техен) и Overwatch 2 (защото в тоя жанр не се изисква толкова акъл, а и младежите харесват пуцалки). Ще обявят и нов уоу експанжън, сигурно. И това е.
Близкона е по-тъпо нещо и от автосалон на мерцедес - гледаш напудрените, но силно некачествени отрочета на минало величие и си спомняш с носталгия за 190ката на съседа. Щото сега средностатистически хюндай се води за по-здрава кола от рандъм мерцедес.
Винаги съм се чудел, защо един днешен тийн би бил фен на Близард? Съвременния уоу е пръдня и всяко 3то мморпг е по-добро. Хартстоун е добра игра, но в жанра има по-яки игри, които изобщо не са толкова p2w. OW е вероятно единствената им игра, която няма особена конкуренция, въпреки, че не е феноменална. SC2 сигурно е притежавана само от чичаците като нас, защото за младите това е твърде сложно и те цъкат моба игри. Като споменах моба игри... hots ахахах.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 18 Сеп 2019 20:54

Gipo написа:
Serious Sam написа:
Единственото, за което е крайно време е WarCraft 4

Как Warcraft 4 бре, човек?!? След SC2, наистина ли смяташ, че ще се опитат отново да направят нещо в този жанр? А и нали точно рифорджа на WC3 подсказва, че творчески са изчерпани и могат единствено да лежат на стари лаври...

Аз не очаквам WarCraft 4, просто казвам, че е време за това. Реално всичките им големи франчайзи получиха продължение, само WarCraft лежи на стари лаври. WoW, въпреки всичките story-driven напъни, не мога да го възприема като канонична игра, а все още като някакво spin-off приключение. А и абсурд да седна да го играя отново.

Не бих казал, че са творчески изчерпани, по-скоро са пречупени от белите якички, които свеждат геймдивелъпмънт процеса до "минимум рискове - максимум приходи", което предразполага към игри, достъпни за по-широки аудитории => сваляне на възрастови ограничения => разработване на масово-приемливо съдържание => по-тъпи и повърхностни игри.

Интересно ми е дали ще използват WarCraft 3: Reforged за да вкарат кампаниите на WarCraft O&H, ToD и BtDP в някой неопределен бъдещ момент и още повече - дали биха използвали Reforged за да направят някакви нови експанжъни, нови раси т.е. в едно поле за бъдещи WC експерименти.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Сеп 2019 09:01

Реалистично погледнато, WC4 няма да има - затова се случва и reforged под тая доста по-сериозна от обикновен римастър форма. Със сигурност ако е успешен, са го нагласили като платформа за ново съдържание - от една страна правено от къмюнитито, от друга - и от тях самите, най-вероятно под формата на някакви експанжъни или DLC-та като тези за Starcraft-a.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Сеп 2019 10:06

Ами те реално казаха, че Reforged не е финална, а отправна точка. Най-вероятно ще има експанжъни, ще обърнат повечко внимание на къстъм картите вероятно, защото нехайността им миналия път доведе до изпускане на моба жанра... Аз повече виждам WC3 Reforged като някаква платформа, на базата на която ще се развиват какви ли не неща.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Сеп 2019 17:00

За мен WC4 в такъв вид е окей - можеше дори това да не получим. Всички очакваха римастър като на SC 1. Пазар за голяма, пълна с ново съдържание WC4 вероятно няма, иначе щяха да я направят - не е до креативност, а до възвръщаемост.

Освен това, ако сме честни - WC3 има такъв култов статус, че каквото и да бяха направили като продължение, много хора, включително тоя форум, пълен с вечно недоволни чичаци, прехласнати по "едно"-то време, щяха да мрънкат как не е същото вече и просто не е толкова яко, колкото като са били на 15.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 19 Сеп 2019 22:31

Като бях на 15 мразех в червата всичко WarCraft тематично. Единствената близардска игра към която изпитвам носталгия е StarCraft, но и нея я проиграх късно.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 21 Сеп 2019 17:32

Serious Sam написа:
Като бях на 15 мразех в червата всичко WarCraft тематично. Единствената близардска игра към която изпитвам носталгия е StarCraft, но и нея я проиграх късно.

Warcraft III беше играта, в която за пръв път ме интересуваше историята и света. Дори и разни класически cRPG-ta съм ги играл предимно за геймплейя и строенето на герои, и за битките и механиките. Просто нивоти на английски и нивото на начетеност ми беше такова тогава. Реално след WC3 почнах да чета и доста фентъзи, и при преиграване видях защо Baldur's Gate е всъщност по-добре от Icewind Dale, при положение че до тогава си мислех обратното.
Та поне в моя случай, Близард изкараха игра точно когато знаех достатъчно английски, имах пари в джоба да платя за нелегалното CD, знаех къде и как да го направя, и имах достатъчно силен компютър за да я играя. И като всеки gateway drug от там към Warhammer, MTG, за първи път кампаниите на HoMM ми се сториха заслужаващи внимание, и тъй нататък.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Сеп 2019 16:27

moroel написа:
Добре де, в такъв случай какво очакваме от диабло 4? Ясно е, че от към арт, графика, геймпей нещата ще са екстра, но другото? Щом нямат тази креативност, какво ново ще има в д4, като системи? Или ще е още от същото? Защото ако е така, не ги виждам..

Ами зависи. АRPG-тата по принцип са си такъв жанр, в който е трудно да се правят иновации без да излезеш от жанра.

Единия вариант за развитие е third person - на практика няма добри melee фокусирани third person аrpg-та. Говоря за такива с много рандомизация както на нивата, така и на item-ите, а не нещо като Dark Souls или Witcher. На практика ако се направи добра бойна система в third person камера с добри random нива и random loot, това може да бъде достатъчно да съживи franchise-а и дори да го превърне в нещо полу-революционно както на времето Borderlands беше с looter shooter-ите(и както се очакваше да бъде Hellgate, но тя просто не беше достатъчно добра като игра).

Другият вариант е да е top-down и да има по-добра стат система и с нея и item-изация и да развият skill системата още повече, което ще си е голяма стъпка напред, но до някъде си е наистина "още от същото".

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 08 Окт 2019 22:52

"Подготвям" по-дълъг пост, който трябваше да напиша много по-рано...

Междувременно- отварям Twitter и на worldwide trends (поне според настройките ми?) е Blizzard... но не е защото са разкрили убийствено як проект или нещо такова :lol:

Blizzard under fire after punishing pro-Hong Kong Hearthstone player

Лудницата :lol:

https://www.reddit.com/r/hearthstone/co ... litzchung/

https://twitter.com/lackofrealism/statu ... 0332659712

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Заглавие: Re: Blizzcon 2019 (in 23 days)
Публикувано на: 09 Окт 2019 18:19

Драснах една новина и аз сутринта:

http://pcmania.bg/Blizzard-%D0%BD%D0%B0 ... wsId=15437

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: Blizzcon 2019 (in 23 days)
Публикувано на: 09 Окт 2019 20:40

Не знам защо хората забравят, че Blizzard са компания и като такава имат финансова отговорност както към инвеститорите си, така и към работниците си. Естествено, че когато е заплашена с отрязването на един от най-големите гейм пазари на планетата, компанията ще се предпази от тази евентуалност с "отстраняване" на изказване, което вече е било разпространено навсякъде и на практика изговането на един човек, който е причинил финансовата заплаха за компанията. Дори на ниво личност ако проблемът беше представен като "или сваляте видеото или ви пада заплатата с 50%" не съм сигурен колко човека биха оставили видеото, камо ли пък корпорация, при която много по-лесно се наблюдава ефекта на страничния наблюдател.

От друга страна според мен, ако видеото не беше отстранено, никой от незасегнатите от проблема нямаше да му обърне внимание и много по-малко хора щяха да негодуват срещу ситуацията в Хонг Конг.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost