IGN – 6.5 When it comes to online RPGs, Anthem's barebones launch is, sadly, the same old song and dance.
Metro – 6 There are flashes of brilliance, especially when it comes to the flying, but confused storytelling, boring loot, and unsatisfying missions don’t justify the game’s massive time investment.
Играх през втория свободен weekend и за мен играта беше доста разочароваща. Когато си извън first person safe area-та играта изглежда добре, но gameplay-ът е доста еднообразен и битките основно бяха или бързо омитане на слаби противници или обикаляне на голям камък, докато някой бавно точиш HP-то на някой бос със skill-овете, които имаха доста голям cooldown, защото да стреляш боса с основното ти оръжие е равностойно на самоубийство. AI-то също не е особено добро, но това е типично за жанра така или иначе. Според мен проблемите с gameplay-а идват основно от калпав баланс и от това, че не ти дават достатъчно играчки, с които да си играеш. Чух, че като цяло няма достатъчно content и мисиите са изключително еднообразни като objectives, но според мен това може да се преглътне по-лесно, ако основния gameplay loop ти допада. Историята и разговорите с NPC-та се случват основно във first person area-та. От това, което видях в демото, историята е малоумно написана, героите са дразнещи, а опциите за диалог са по-козметични от тези в MMO. Самата first person area изглеждаше отвратително - не знам как са го постигнали, но в нея всичко беше размазано със същите настройки, с които външната area изглеждаше добре. Като цяло за сега от видяното играта не представлява интерес за мен. Ако евентуално се ребалансира gameplay-а и се добавят повече skill slot-ове, както и се подобри мелето, може би ще я пробвам отново.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Anthem (2019)
Публикувано на: 23 Фев 2019 14:57
Предвид обстоятелствата, според мен не трябва да обръщаме внимание на Bioware и игрите им. Щото реално погледнато това не е Bioware
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
Gipo
21 Мар 2002 19:51 Мнения: 10975 Местоположение: София
Публикувано на: 23 Фев 2019 18:45
Гледах стриймове, за да се запозная с играта. Повече няма, брутално безинтересна ми е.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
the_presator
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2694 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 24 Фев 2019 05:55
Angry Joe направи брутално 50-минутно ревю. Ще ми трябват 2 пакета пуканки
Публикувано на: 24 Фев 2019 12:45
Все още ли някой го има за фактор тоя дебил? Понякога наистина нацелва нещата, защото наистина има и лоши игри, но в повечето случаи просто плюе по игри, за да си поддържа реномето на канала. Тоя човек сякаш прави рисърчовете си на базата на постовете на форумните хейтъри, а такива има в абсолютно всяка игра. Това в никакъв случай не е в защита на антем. Идеята ми е, че ако по цял ден стреляш с пушката в една и съща точка, все в един момент ще оцелиш някаква птица
the_presator
Публикувано на: 24 Фев 2019 21:15
Gipo написа:
Все още ли някой го има за фактор тоя дебил?
Мммм, Джо е най-популярният критик на видео игри в YT? Това все трябва да се брои за нещо.
Gipo написа:
Понякога наистина нацелва нещата, защото наистина има и лоши игри, но в повечето случаи просто плюе по игри, за да си поддържа реномето на канала. Тоя човек сякаш прави рисърчовете си на базата на постовете на форумните хейтъри, а такива има в абсолютно всяка игра.
Не мога да се съглася с това твърдение. Гледам му ревютата на игри почти редовно, от много години, и в повечето случаи мненията му са адекватни. Вярно е, че фокусира доста повече на негативните неща/ проблеми, но ако една игра е добра той няма да я изкара като лоша, само за да събира views или разни други глупости. В последно време, поради увеличаващият се брой излизащи игри, Джо фокусира предимно върху големите заглавия, защото сегашният му формат на ревюта не му позволява да прави повече от 1-2 на месец. А всички знаем, че през последните години голяма част от AAA игрите се превърнаха в overhyped и недовършени боклуци, които 100% си заслужават хейт-а. Начинът му на изказване може да не е професионален, но мненията му са детайлни и дава ясна представа какво може да очакваш от дадена игра. И понякога skits (пародиите), които прави са адски забавни
Anyways, нещо свързано с Anthem, на което ми се струва, че не се обръща достатъчно внимание, а именно: Bioware pulled an Ubisoft and visually downgraded Anthem. Доста жалко.
Това видео ми се струва, че най-добре илюстрира промените:
Spoiler for Additional Comparisons:
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 25 Фев 2019 19:12
Аз мислих, че това вече е практика в индустрията и по дифолт трябва да си знаем, че игрите обикновено не изглеждат като в трейлърите.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
the_presator
Публикувано на: 26 Фев 2019 16:16
Да, но ако не се лъжа, това е първият сериозен downgrade от BioWare. При ME: Andromeda имаше малки промени спрямо промоционалните видеа, но те бяха по-скоро sidegrades, а финалната игра получи доста патчове, които определено подобриха нещата.
Edit:
Публикувано на: 03 Апр 2019 13:10
Jason Schreier е интервюирал хора от BioWare и разкрива какво по дяволите се е случило в процеса на разработка. Изненадващо EA имат сравнително малка вина в случая, BioWare сами са се закопали.
Звучи невероятно колко много време е било пропиляно, без да се свърши нещо съществено и как множество проблеми са били напълно пренебрегвани. Към края целта им е била просто да изкарат MVP (minimum viable product) на всяка цена, а проблемите щели да ги оправят после
Макар и долнопробна булевардна жълтина,тази статия размята лайната в позитивна насока според мен,защото BW се нуждаят от наистина сериозно освестяване и да си стъпят здраво на краката и да започнат да се организират.
Agent
14 Юли 2008 14:51 Мнения: 775 Местоположение: Hyperion
Публикувано на: 03 Апр 2019 19:19
1-2 дни преди public release на 22 Feb бях направил една тема в subreddit-a как IP-то е солидно и играта, въпреки че има потенциал като цяло се очертава да е най-вероятно провала, който се оказа и че е по-добре да дадат 100-150 mil $ на Blomkamp да напрай един хубав филм.
(предвид live trailer-a за играта който направиха Oats Studios)
Тъпите олигофрени веднаги ми скочиха, че играта не била още излязла (тва става след 2те демота и много gameplay footage в нетa) и как никой си няма представа каква ще е, колко content и в какъв state ще излезе.
Кво да прайш, колкото балъци в нета, толкова балъци и в irl. Няма голяма разлика
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 17 Апр 2019 23:38
Ся последно играта става ли или не
Gipo
Публикувано на: 17 Апр 2019 23:51
Ами на фона на това, че всички са единодушни, че играта е боклук, не знам как ни питаш това
kaboom
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 18 Апр 2019 10:10
Не разбрах много какво се случва в темата. Иначе и бях мернал око преди месеци и сега видях, че е на 70 лева в Озон. Търсих free trial ако ще за един ден да е да я пробвам ама не.... Както и да е след година може и да става за игра или да е тотално умряла
the_presator
^ Съвременния гейм журнализъм in a nutshell.Девовете пускат някакво инфо около играта и драскачите в името на кликбайта започват да създават всякакви сърцераздирателни истории.За мен това е много по-зле от това игри,като антем и ФО76 да се издънят,защото последните,макар и проблемни,са някакъв вид кънтент,докато драскачите и ютуб просяците са гнусни паразити,хранещите се от сеира в гейм индустрията,от което губят всички.И какво като са забавили роад мапа?Играта е с еднократно плащане,няма събскрибшън,няма сизън пасове,няма длц-та.Заебаваш я докато пуснат нов кънтент и това е.Примерно последния GoW,който обра една камара награди и има средна продължителност 40 часа,да не би да има роад мапове?И уарфрейма и ЕСО бяха зле в началото,ама сега са екстра.Това е,шит хаппенс,няма нищо непоправимо.
Gipo
Публикувано на: 27 Апр 2019 14:58
moroel написа:
^ И уарфрейма и ЕСО бяха зле в началото,ама сега са екстра.Това е,шит хаппенс,няма нищо непоправимо.
Така е, но тези две игри са част от изключенията. Докато игри, които излизат боклук и си остават боклук - ето това е нещото, което се случва почти винаги.
moroel
Публикувано на: 04 Май 2019 23:06
Gipo написа:
moroel написа:
^ И уарфрейма и ЕСО бяха зле в началото,ама сега са екстра.Това е,шит хаппенс,няма нищо непоправимо.
Така е, но тези две игри са част от изключенията. Докато игри, които излизат боклук и си остават боклук - ето това е нещото, което се случва почти винаги.
Да,вярно е,даже в случая със Антем има голяма вероятност играта да си замине като кофти такава.Въпроса е във супер скапания журнализъм,който се ползва за формиране на мнения и вече директно влияе на развитието на индустрията.Защото става въпрос за жестоко изкривяване на общественото мнение и то единствено със цел изкарване на пари.Ще дам последния пример с антем,който всички повтарят,като папагали последните дни-че BW са зарязали антем заради новия драгън ейдж.И това всичкото се разнася по всякакви ютуб канали и гейм медии на единствения факт,че трима от продуцентите във студиото вече не се занимават с играта.А простата истина е,че по новия драгън ейдж се работи отдавна,Марк Дара винаги си е бил изпълнителен продуцент на серията,както и Майк Геймбъл е такъв на масс ефект серията и двамата са били прехвърлени за година по антем,за да се довърши играта и сега са обратно по франчайзите си.А Джонатан Уорнър,който е гейм директор на антем,си остава такъв,просто отсъства от студиото по семейни причини.Супер елементарно.Обаче трябва да има сеир и мизерии,да може масите да кльопат,нали.Колкото и проблеми да има антем,който си пада по такъв геймплей,играта си избива парите,като кънтент.Естествено,това не служи за извинение на супер многото дизайнерски недомисцлици на канадците,но е факт,че игра със кънтент-има.
Gipo
Публикувано на: 05 Май 2019 00:24
Аз затова се информирам за съществуването на игри от сайтове, а за останалото има Twitch(и ютюб, когато никой не стриймва играта).
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения