Производител: Raven Software(Hexen, Quake 4)
Платформа:PC(Windows & Linux), Playstation 2, Dreamcast
Дата: 29 февруари 2000(Северна Америка), 28 Март 2000(Европа)
Жанр: Стреляница
Това е една от любимите ми игри и бях много учуден, че тази игра няма собствена тема. Напоследък започнах да я играя наново. Играта е супер. Тя използва много модифициран
Quake II двигател(Като
Half-Life, 1998 г.).
Ако не греша, с появата на
Quake II на пазара, стреляниците започнали да се ориентират към, всъщност, разказване на история чрез самата игра. Използвайки анимации и ефекти от самата игра(Cutscenes примерно), за да си разкажат сюжета. Разбира се, може веднага да се направи аргумента, че
Jedi Knight: Dark Forces предхожда това с няколко години, но мисля, че е невалидно, тъй като играта използва реални актьори и театрален комплект.
Играта в много аспекти е паднала графично(нормално, все пак е на близо 17 години), но ѝ харесвам стила. Даже много се радвам, че са избрали някакъв полу-реалистичен стил за моделите на хората.
Обичам кръвта в тази игра! Обичам кат' пръсна ръката на един с помпа и тя му се къса! Всъщност, когато на играта ѝ предстояло да излезе, се е водил дебат на тема дали насилието във видео игрите прави хората, които ги играят, по-агресивни.
Играта се развива на доста места, включително Косово. Може и да не съм разбрал правилно, но май трепеш някакви радикални сърби на тази мисия. Сякаш албанци щеше да е по-подходящо. Както и да е, „србе на върбе“ казал националистът.(Надявам се да не ми изтриете темата за това)