Автор |
Съобщение |
bushido
|
 |
|
|
Заглавие: Legacy of Kain Публикувано на: 20 Окт 2014 18:35
Последното ревю за Legacy of Kain събуди отдавна забравен интерес към поредицата, която не съм цъкал от има-няма 10 години. Реших да попитам какво мислите по повод хронологията на самия меч Soul Reaver и някои неизяснени въпроси с нея. Доколкото знам, хронологията на меча е следната (без да е изчерпателна). Непотвърдената информация е лична интерпретация и е отбелязана с курсив. На някои места пиша Рийвър, на други Соул Рийвър, мисля, че е ясно защо: 1. Ворадор изковава Рийвъра (много отдавна, в ерата на древните вампири). 2. Преди събитията в BO1 Мобиус дава Соул Рийвър на William The Just. 3. Рийвъра от точка 1 е положен в покоите на Янус до времето на сарафанския геноцит срещу вампирите. 4. Човешкия Разиел и сарафанските му братя взимат Рийвъра и сърцето от Янус. Непотвърдено: Мобиус после взима този меч и се връща назад във времето, за да го даде на Уилиам (точка 2) 5. В отделна времева линия Младия Кейн взима Соул Рийвър от Авернус катедралата (BO1) и след това се връща назад във времето, за да се бие с младия Уилиам. И двамата са със Соул Рийвъри. 6.Кейн убива Уилиам. Тук двата меча поемат различни „посоки“ в историята: а) Соул Рийвъра на Кейн остава в него чак до събитията в BO2, където Сарафан Лорда му го взима и по-късно в играта Кейн си го присвоява обратно. Мечът остава в Кейн до събитията в SR1. Разиел се сблъсква с Кейн и мечът се чупи. Разиел взима wraith blade от счупения меч. б) Рийвърът на Уилиам е счупен на две и е положен върху мощите му. Събитията в SR2, в началото на играта Разиел съединява счупения меч и го захвърля. В края на играта го взима отново. (непотвърдено: това е мечът, който по-рано Разиел взима от гроба на Уилиам, а не този, който сарафаните взимат от Янус. Последният Мобиус го дава на Уилиам, точка 4). С Рийвъра Разиел убива човешкия Разиел и сарафанските братя. Разиел отива в спектралния свят, а Кейн взима Рийвъра, който остава в него чак до края на Defiance. 7. Събитията в Defiance. Душата на Разиел влиза в Рийвъра и мечът вече е „пълен“ – вече е SOUL Reaver. Мечът си остава в Кейн. 8. (непотвърдено) Кейн се свъща назад във времето във времевата линия от точка 5 и оставя Соул Рийвъра в Авернус катедралата, където Младият Кейн по-късно ще вземе меча. Цикълът се затваря, а съдбата на Стария Кейн остава неизвестна. Тази теория обаче не отговаря на въпроса как Уилиам се е сдобил със СОУЛ Рийвър, а не просто с Рийвър. Защото в битката с Кейн и двамата са със СОУЛ Рийвъри, а не просто Рийвъри. Има и друга теория, че след Defiance са се случили действия, поради които Соул Рийвърът на Стария Кейн да се озове в ръцете на Уилиам в миналото, а Соул Рийвърът който взима Младия Кейн от катедралата всъщност е възстановеният счупен меч от гроба на Уилиам (SR2). Но последният няма как да е Соул Рийвър, защото ясно се вижда, че мечът иска да погълне Разиел, демек още не е Соул Рийвър, а просто Рийвър. Също така не вярвам, че мечът, който получава Уилиам е съединеният от бъдещето върху гроба му, защото така се получава time loop и парадокс.
Та въпросът е: кой е Соул Рийвърът в Авернус катедралата и кой е Соул Рийвърът в ръцете на William the Just?
Дано не съм ви объркал много. Истинските фенове ще са наясно. Поздрави на всички!
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 20 Окт 2014 20:46
Не мога да бъда сигурен, но мисля, че събитията са нещо такова: 1. Мечът се изковава от Ворадор и се дава на Янос 2. Разиел довежда серафимите до скриващето на Янос, убива себе си в човешка форма и меча попада в ръцете на Кейн 3. Цялата Defiance с Кейн, накрая Blood Reaver-a става Soul Reaver 4. Кейн се връща назад във времето и оставя меча там където Разиел го взима и евентуално попада в ръцете на Уилям 5. Кейн се бие с Уилям и меча на Уилям се счупва 6. Разиел поправя счупения меч на Уилям 7. Младия Кейн намира поправения от Разиел Soul Reaver 8. Сарафан Лорд-a взима Soul Reaver-а от Kain и всичко от Blood Omen 2 9. В бъдещето Кейн счупва меча в Разиел и душата на Разиел се увива около ръката му, което му дава силата да не се подчинява на съдбата като го прави ходещ прадокс
Другия вариант е след 2 да съществуват 2 Reaver-а - един от линията, в която Разиел е назад във времето и Кейн взима меча и след това по някакъв начин го дава на младото си аз и един от нормалната линия, в която Разиел не убива себе си, а меча остава при серафимите и евентуално е даден на Уилям.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
bushido
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 20 Окт 2014 22:11
Sentry написа: 4. Кейн се връща назад във времето и оставя меча там където Разиел го взима и евентуално попада в ръцете на Уилям Мечът който взима Разиел е или този от Янус, или поправеният счупен от гроба на Уилиам. Sentry написа: 7. Младия Кейн намира поправения от Разиел Soul Reaver Няма как Младия Кейн да намери в катедралата Soul Reaver, който да е и поправения в сарафанската крепост Blood Reaver. Sentry написа: Другия вариант е след 2 да съществуват 2 Reaver-а - един от линията, в която Разиел е назад във времето и Кейн взима меча и след това по някакъв начин го дава на младото си аз и един от нормалната линия, в която Разиел не убива себе си, а меча остава при серафимите и евентуално е даден на Уилям. Няма времева линия, в която Разиел да не убива човешкото себе си. Иначе няма да се случи Сарафанското клане като историческо събитие и да последват стотиците други неща. Единствените нови времеви линии, които се създават са тези от Парадоксите с Рийвърите, като последната създадена линия се създава в края на SR2, когато Кейн спасява Разиел и която позволява да се случат събитията в Defiance. Де факто последната времева линия е и обща за всичките игри.
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 20 Окт 2014 23:40
За 4 имам предвид, че Кейн връща меча в катедралата на серафимите, където Разиел убива себе си, което е 500 години преди събитията в Blood Omen 1.
За 7 - Raziel поправя меча около 30 години преди събитията в Blood Omen 1, което значи, че има време меча да бъде пренесен до катедралата.
За времевите линии - има доста времеви линии, като предмети от една линия може да съществуват без проблем в друга. Например линията, в която Уилям е жив и се превръща в Nemesis е линията, в която Kain взима Soul Reaver-а, но след като Kain убива William 50 години и се връща в настоящето, времевата линия е различна и вместо войната с Немезис съществува войната за вампирско изтребление на Мобиус. Тоест историята на меча може да е съвсем различна в тази линия, от линията, в която Разиел се слива с меча. Всъщност в последната линия знаем, че по едно и също време съществуват поне 3 Reaver-а - Soul Reaver-а на младия Кейн, Blood Reaver-а на Kain и Spectral Blade-a на Разиел и Разиел като личност.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
bushido
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 21 Окт 2014 11:28
Sentry написа: За 4 имам предвид, че Кейн връща меча в катедралата на серафимите, където Разиел убива себе си, което е 500 години преди събитията в Blood Omen 1. Хронологично е така, но няма как Соул Рийвърът на Кейн да е оставен за Разиел, защото се вижда ясно в СР2, че мечът е само Рийвър и се опитва да се храни с Разиел. Различни мечове. Също така Катедралата (Авернус) и Сарафанската крепост са две различни места. Sentry написа: За 7 - Raziel поправя меча около 30 години преди събитията в Blood Omen 1, което значи, че има време меча да бъде пренесен до катедралата. Пак различни мечове. Поправеният меч е Рийвър (Blood), а в катедралата е Соул Рийвър. Sentry написа: За времевите линии - има доста времеви линии, като предмети от една линия може да съществуват без проблем в друга. Например линията, в която Уилям е жив и се превръща в Nemesis е линията, в която Kain взима Soul Reaver-а, но след като Kain убива William 50 години и се връща в настоящето, времевата линия е различна и вместо войната с Немезис съществува войната за вампирско изтребление на Мобиус. Тоест историята на меча може да е съвсем различна в тази линия, от линията, в която Разиел се слива с меча. Всичко, което казваш е така, но досега парадокси с други предмети, освен с мечовете не са разглеждани в игрите. Доколкото знам съществуват само 4 времеви линии, образувани от 3 Парадокса: 1.Немесис парадокса от BO1 с двата рийвъра на Уилиам и Кейн 2.SR2, Разиел отказва да убие Кейн и чупи гроба на Уилиам с меча. 3.SR2, Кейн спасява Разиел от поглъщането му в меча Това са единствените известни пъти, когато историята е пренаписана. Всичкото останало пътуване във времето само създава илюзия за промяна, но реално нищо не променя и затваря историческия цикъл. Първата времева линия е тази, в която Кейн взима Соул Рийвъра от Авернус катедралата, но тази линия спира да се развива, защото той се връща в миналото при Уилиам и после се задейства Линия 2. Но в същото време в Defiance се вижда, че хаосът в Катедралата все пак се е случил, независимо промяната в историята с Немезис и походите срещу вампирите. Което значи, че Стария Кейн може да остави меча в катедралата за Младия Кейн и хронологията да се спази. Единствено се изтрива от историята Битката между Отомар и Немезис. Sentry написа: Всъщност в последната линия знаем, че по едно и също време съществуват поне 3 Reaver-а - Soul Reaver-а на младия Кейн, Blood Reaver-а на Kain и Spectral Blade-a на Разиел и Разиел като личност. Ами реално ако се замислиш и проследиш нишката, през цялото време Острието е едно единствено във всички игри. От неговото изковаване до неговото окончателно счупване в SR1. Просто постоянното му пренасяне през времето и дублирането му в различните епохи създават илюзията за няколко меча, а реално винаги е бил един единствен. Или поне аз искам така да вярвам. Защото въпреки че в игрите се говори промяна на историята, парадокси и времеви линии, ако се загледаш в общата линия на игрите, тя е построена на Принципа на Новиков - Принципа на 12те маймуни. Не можеш да промениш нищо, само да допринесеш да се случи. Един цял затворен цикъл. Това и сценаристите го казват.
|
|
|
|
 |
vanmx
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 22 Окт 2014 02:17
Истроята на тези игри винаги ми е била скучна, прекалено завъртяна, трудна за разбиране и тези диалози между героите винаги да ме отегчавали. Казвам това, въпреки че определям себе си като фен на тази поредица. За мен силната страна на тези игри е атмосферата - левъл дизайна и саундракът, нелинейния геймплей и пъзели, всичко това го намирам за гениално като реалицзация. Играта наистина те пренася в някакъв античен свят, където ти си безсмъртен и неподвалстен на времето. От историята ми е достатъчно да знам само че съм умрял вампир, проспал някакъв апокалипсис и сега се е събудил да си отмъстява на Кейн затова че го е хвърлил в гьола, като междувременно трябва да трепи и някакви други гадове  Като гледам какви неща сте писали тук, направо ме заболява главата. И игрите с Кейн по мое мнение не могат да се сравняват с качеството на Soul Reaver игрите. Пак са хубави, но ги няма тези пъзели, дизайн, разнообразие и атмосфера. Не разбирам как един Blood Omen 2 може да бъде такава дървенящина ако го сравним с първия Soul Reaver. Defiance пък тотално го отписах като излезе, защото пак е с Кейн и заради гадния изглед. Миналата година реших да и дам отново шанс и я превъртях за първи път с егаси кефа, та незнам какво съм си мислел преди десет години като съм решил че играта не става  . Смятам, че в този тип екшън адвенчър игри има бая хляб, но за съжаление има доста малко игри от него. Единственото подобие като концепция на SR1 което знам е мега подценената Shadowman, излязла през същата година, сходен геймплей, но мнго по-хорър анмосфера и саунд, която намирам за една от най-добрите игри изобщо 
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 22 Окт 2014 14:53
bushido, притурката беше втори вариант, ако приемем, че при парадокс меча се мултиплицира.
Иначе меча ако приемем, че меча е само един, тогава точките ми от 1 до 9 би трябвало да са така. Нещо обаче гледам, че явно не съм го написал както трябва така че нека да ги перефразирам.
1. Ворадор изковава Blood Reaver и го дава на Янос. - антична история, над 500 години преди BO 2. Янос се опитва да даде Blood Reaver на Разиел, но Разиел отказва. Серафамите нахлуват и убиват Янос и взимат меча. Разиел убива сарафаните и взима Blood Reaver-а от тях като временно меча става на Soul Reaver заради wraith blade-a, след което убива човешкото си аз и Soul/Blood Reaver-а се опитва да го изяде. Кейн го спасява и взима Blood Reaver-а. - края на Soul Reaver 2, 500 години преди BO 3. Следват събитията от Defiance, където Blood Reaver-а се превръща в Soul Reaver. - 500/0 години преди BO. 4. Кейн след събитията в Defiance се връща във времето и оставя Soul Reaver някъде, най-вероятно в укреплението на серафимите, където го е взел от Разиел и където меча е щял да бъде ако Разиел не го беше взел и убил човешкото си аз, но след събитията в края на Soul Reaver 2 - спекулация 5. Уилям взима Soul Reaver. 6. Уилям и Кейн се бият. Парадокса счупва Soul Reaver-а на William. - 50 години преди Blood Omen 1 7. Разиел се появява във fortress-а, намира счупения Soul Reaver и го поправя. - началото на Soul Reaver 2, около 30 години преди BO 8. Меча се премества от fortress-a в катедралата. - спекулация 9. Кейн намира меча и се връща във времето до преди 50 години, убива Уилям, връща се обратно отказва да се жертва и започва да изгражда империята си. - Blood Omen 1 10. Събитията от Blood Omen 2. - 200 години след BO 11. Кейн изгражда империята си и евентуално хвърля Разиел в abyss. - началото на Soul Reaver 1, 1500 години след BO 12. Кейн разбива меча в Разиел и wraith blade-а се закача на ръката на Разиел. - Soul Reaver 1 - 2500 години след BO
|
|
|
|
 |
bushido
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 22 Окт 2014 17:19
Хронологията на игрите си е така, но Sentry написа: 2. ...Разиел убива сарафаните и взима Blood Reaver-а от тях като временно меча става на Soul Reaver заради wraith blade-a, след което убива човешкото си аз и Soul/Blood Reaver-а се опитва да го изяде. Дори и да е възможно временно да стане Soul Reaver, там ясно се вижда, че мечът е Blood Reaver, защото острието се храни с кръвта на враговете и босовете. Самият Разиел си го казва. Единственият начин мечът да стане SOUL REAVER е, ако Разиел влезне изцяло в него, както става в края на Defiance. "You must reunite what has been set asunder." Wraith blade (Raziel) + Blood Reaver = Soul Reaver. В BO1,BO2,SR1 и края на Defiance ясно се вижда, че мечът е Soul Reaver - острието свети и излъчва енергия, храни се с души, а не с кръв. По това най-лесно се познава. Sentry написа: 5. Уилям взима Soul Reaver. Да де, но откъде?! Това и аз питам! Мобиус ли му го дава и той откъде го е взел? Кой му го дава? КОЙ? КОЙ предложи Делян Пеевски?! Абе аз си мисля, че по времето когато са правили Blood Omen 1, все още не са мислили да доразвиват цялата тази концепция за Blood Reaver -> Soul Reaver и оттам се получава цялата каша и затова тука да търся под вола теле. Или е много възможно тези гапове да са искали да ги запълнят с нова игра. Но това едва ли се е отнасяло за Dark Prohpecy, която е щяла да бъде между BO2 и SR1, нито пък Dead Sun, която пък е щяла да бъде съвсем отделен филм. vanmx, историята на игрите е многопластова и това й е якото. Винаги откриваш по нещо ново. Колкото до самите диалози, те бяха едно от най-силните неща в поредицата, достойни за аудио новела или театрална постановка, както казаха Дидо и bROkO. (Знаем, знаем колко мразиш историята и филмирането в игрите. Не отваряй отново тази тема, моля те ![[Twisted Evil] :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif) ). Колкото до геймплея, днес малко игри ги правят с толкова готини пъзели (засега се сещам само за God of War). Спомням си в Soul Reaver 1 имаше един пъзел, дето отнесе много часове и псувни! Имаше едни колонки, дето трябва да ги активираш и да се завъри нещо, но няма никъде ръчка или действие за бутон, а всъщност трябвало да ги обиколиш един оборот и така се задействали! ДА ТИ --€§%$€§%$ За Defiance отговорно мога да ти кажа, че си изпуснал много.  Играта беше много балансиран хибрид с двата героя, много люти битки, готини пъзели и още по-готини диалози и история. И най-сетне имаше дългоочакваната епична badass битка между Разиел и Кейн. Единственото тъпо нещо, за което всички сме единодушни е камерата. Охх спирам да пиша, че за LoK мога с часове да драскам. Ако можеха да направят един графичен overhaul на всички игри, бих си дал цялата заплата, пък ако ще после да ям един месец само компири!  Или пък да направят една аудио книга, за да чуя невероятните гласове на Michael Bell и Simon Templeman. Поздрав: http://www.youtube.com/watch?v=mbrjNAvbabM
|
|
|
|
 |
vanmx
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 22 Окт 2014 18:15
LoK: Defiance е мега добрата игра, в това се убедих едва миналата година. Както казах, отказа ме кофти камерата ама наскоро я играх с кеф. God of War има доста откровен копи пейст от SR1 - пъзелите с каменните блокове, крилата на крейтос, по същия начин се катери по стълби и грапави стени, по същия начин плува и има същите движения във водата и т.н По мое мнение това нескопосано плагиатство не прави играта дори и да се доближава до SR1, ама това нали е PS еклузив - само с маркетинг става GOTY още преди да е излязла на пазара  . Иначе нямам нищо против историята - дразни ме когато това се представи по такъв кинематографски начин и стане основния критерий по който се оценява играта. Доколкото знам, историята на LoK e взета от една английска книга писана през 17 век. Ако толкова ме кефи бих подхванал да чета книгата, мен лично обаче не ме кефи такъв тип литература.
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 22 Окт 2014 20:18
В края на Soul Reaver 2 wraith blade-а временно влиза в Blood Reaver-а и като Разиел убива серафим Разиел става мазалото.
Иначе Soul Reaver-а е подарък от Мобиус към Уилям и наистина е Soul Reaver, а не Blood Reaver, което значи, че след като Кейн вземе Soul Reaver-а в края на Defiance се връща във времето и го оставя някъде, където Мобиус може да го намери.
|
|
|
|
 |
bushido
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 22 Окт 2014 22:36
Sentry написа: Иначе Soul Reaver-а е подарък от Мобиус към Уилям и наистина е Soul Reaver, а не Blood Reaver, което значи, че след като Кейн вземе Soul Reaver-а в края на Defiance се връща във времето и го оставя някъде, където Мобиус може да го намери. Ами реално никъде не се казва директно, че Mобиус му го е дал. В една кътсценичка преди да биеш Уилиам, той си говори с Мобиус и последният му е дал оръжия. Предполага се, че сред тях е Соул Рийвъра. Най-вероятно той да му го е дал, все пак Мобиус оркестрира цялото събитие. Ама как го е взел и от коя епоха... Абе да имаше още някоя игра-две, мамка му, щеше да се изясни! Иначе всичко е толкова готино навързано, дявола е в детайлите. Примерно в Defiance разговора с Разиел и Мортаниус и после обсебения Мортаниус се телепортира, за да се бие на Пилоните с Кейн от BO1. Абе лудница! Ама нова игра йок... ПП: vanmx, кой е казал, че Shadowman е мега подценена?? 
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 22 Окт 2014 23:42
Принципно ако се интересуваш от историята и всички отрязани, променени и какви ли не други неща може да видиш http://www.thelostworlds.net/. Аз съм се занимавал да го гледам, както и други wiki-та и неща, но не помня всичко. Иначе за Мобиус и Reaver-а - не мисля, че е казано излишно, че той го дава на Уилям, но вариантите са или той да му го дава или по някакъв начин Уилям да го притежава от преди да го срещне, което ще рече, че може да е наследство или нещо такова. Въпросът е, че това е Reaver-а след събитята от Defiance.
|
|
|
|
 |
bushido
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 22 Окт 2014 23:52
Жив ли е още този сайт?!?! 
|
|
|
|
 |
doggymien4o
|
 |
В момента играе: Квот фана
|
|
Заглавие: Re: Legacy of Kain Публикувано на: 23 Окт 2014 12:43
Пък аз наскоро започнах осмото си превъртане на Defiance :3
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|