Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: помогнете ми в избора на лаптоп
Публикувано на: 19 Авг 2014 15:35

iskampc.com е магазина на hardware bg :)
Като избираш компоненти само внимавай socket-ите и slot-овете да са съвместими.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2014 17:24

Спок и преди съм си сглабял PC.Само ми трябва малко повече време,за да се ориентирам в новите технологии :wink:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2014 11:00

Ха, ти да видиш...

http://hardwarebg.com/33805-%D1%80%D0%B ... factor-pc/

За тая цена компютърчето е доста сносно, първото марково геймърско РС под 1000 лева, което виждам. Че и си заслужава цената ако на човек не му се занимава да го сглобява сам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2014 11:33

По принцип готови компютри не взимам,ама тоя не изглежда никак зле...да не говорим за кутията :rockon:

Обаче съм се насочил към i7 процесорите...
А за видеото се чудя между седма серия GTX като тая на въпросната машина SLI-вариант или някъв Titan :?:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2014 11:34

Защо са ползвали i3 ми е интересно...

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2014 11:51

venenum написа:
По принцип готови компютри не взимам,ама тоя не изглежда никак зле...да не говорим за кутията :rockon:

Обаче съм се насочил към i7 процесорите...
А за видеото се чудя между седма серия GTX като тая на въпросната машина SLI-вариант или някъв Titan :?:

За какво ти е i7? Последно поколение i5 e достатъчно добър дори за SLI конфигурации, още повече ако го клокнеш леко. С Титана работата отива на много пари, препоръчвам ти GTX 760 SLI - 1080р/всичко на ултра вади 80-90 кадъра. Ако гониш бюджет можеш да си вземеш и два "миньорски" радеона R9 280x за по 350-400лв. С тях и някой i5-ца РС-то ще удари 1500лв, ама 3 години хич няма и да помислиш за ъпгрейд.

П.С. Ако ще сгобяваш РС, което или мислиш да ъпгрейдваш, или да сменяш до година-две не ти препоръчвам нови части. В момента хардуера е достатъчно издържлив и няма смисъл да се дават пари за нещо, което ще продаваш след година.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2014 11:57

hyper` написа:
Защо са ползвали i3 ми е интересно...

Защото картата ще спъне i5-ца и нагоре. Доста добре е сглобена конфигурацията - Battlefield 4/ 1080p/ всичко на High без АА Deferred/ в мулти с 32 човека вади 55-60 кадъра :shock: Black Flag-a с идентични настройки вади 40-тина кадъра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2014 12:34

Може и да те послушам,ама разликата между i5 и i7 не ми е много ясна.Трябва още да поразуча.За момента се водя от максимата"колкото повече,толкова повече".Парите не са проблем,още по-малко ,ако купувам втора ръка :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2014 16:54

Реших да използвам темата за да ви попитам за мнението ви за тази машинка:

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V5 ... _MQ4EX_004

Ще го използвам най-вече за Internet, филми, работа (разбирайте някоя и друга тежки програми) и малко игри.

Какво ви е мнението за Acer като компания, защото всякакви неща прочетох в нета? Включително прочетох и много негативни неща за смятани от мен топ марки като Dell, Toshiba и HP.

Много ми се щеше да взема някое Lenovo или Asus ама едно от основните ми изисквания е екрана. За съжаление лаптопи с читави екрани почват от 2500 - 3000 лв, а на мен не ми се ще да дам чак толкова пари. Този лаптоп ме спечели със цената си от 1500 и IPS екрана.

Другите параметри също са добре по моите разсъждения:
i5 - сносен процесор, има и конфигурации с i7 ама идват скъпо. Според мен си заслужава i7 само ако го комбинирам с някое SSD.
8GB RAM - напълно достатъчно за повечето програми и игри.
GeForce GTX 850M - много добра видеокарта като се има впредвид, че наистина нямам много време за игри.
Full HD IPS - най-якото нещо на лаптопа :)

Като недостатъци мога да посоча:
Acer - не е кой знае какво като марка...
висока температура - достига 53 градуса при натоварване. Честно казано, не знам колко много е това за лаптоп?
бавната матрица - 25 ms време за реакция си е доста. Принципно знам, че IPS са по-бавни от TN. Дали ще окаже някакъв ефект според вас?

Та какво ще кажете?

Профил

Публикувано на: 08 Сеп 2014 23:38

1500лв за Acer? Хм... Принципно не е лош лаптопа, но аз като цяло се съмнявам да има качествено охлаждане, озвучениe и като цяло солидна изработка. Откъм характеристики е добре, т.е. с нещо друго са направили компромис, за да докарат тая цена.

Ако държиш на IPS-а бих ти препоръчал ей това:
http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G550- ... 50jk_cn266

По-добър екран, много по солидна изработка, алуминиев корпус, двойка вентилатори(голям плюс). Тъмничен и лек е в сравнение с останалите в този клас. Аудиото също е супер, може би най-добрия лаптоп в това отношение. B&O все пак. Има оптично устройство, за разлика от Acer-а. Пък и е брутално красив. Препоръчвам ти го от опит, имах доскоро G56 на Asus, G55 преди него и за друга марка не искам и да чуя, особено пък за Dell или HP. Друга опция е:
http://www.technomarket.bg/products/091 ... 6jr-cn142d

Също с IPS, плюс поне 2 пъти по бързи видеокарта и процесор+блурей.
53 градуса при натоварване са нищо за лаптоп. Ако реално 1500лв е тавана Acer-а не е лош, ако можеш да инвестираш повече в по-добра машина - обмисли горните варианти. Успех :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2014 10:53

Благодаря за подробния съвет. Аз също се бях насочил към G550, но това което не ми хареса беше трептенето на просветката: http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na- ... -seriyata/ Честно казано не знам точно какво значение има тя и дали се усеща, но тъй като екрана е много важен за мен в крайна сметка се спрях на Acer-a. Освен това гледам, че тази V5 серия е доста напред в доста класации. Може пък това да е високия клас на Acer... Аз вече си го поръчах, така че каквото такова. Моите приятели вече 3-ти лаптоп сменят, мен това ще ми е първия :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost