Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered
Публикувано на: 25 Сеп 2024 12:04

Release Date: 10 December 2024

Най-накрая го reveal-наха remaster-а. Една от най-великите поредици.

Имам малко забележки към lightining-a (на места доста bright изглежда и се губи малко атмосферата + Разиел е една идея малко по-cartoony, а цялата атмосфера траа да е доста мрачна и готик.
Дано да го поопраят до release-a, ако не - модерите още от сега казаха, че няма драма и лесно ще се оправят тез неща...

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered
Публикувано на: 26 Сеп 2024 06:50

Като чух новината, направо ударих гъзо в тавана :lol: :lol: Това е една от любимите ми поредици изобщо и ако тези римастъри се представят добре, като нищо ще направят и нова игра.

Някои от моделите са твърде cartoon-y и изглеждат малко като взети от WarCraft - виж Рахаб, например, който мяза малко на мъпет, ама това са бели кахъри - има ни модове за тая работа.

Също така съм обнадежден от това, че Kickstarter-a на The Dead Shall Rise събра над 1 млн. долара, прескачайки многократно първоначалната цел.

За който не знае, това е официален прикуъл комикс за Soul Reaver, където ще видим Разиел преди началото на играта. Казват и че ще се фокусират върху някаква мацка, която има общо и с Разиел, и с Кейн.

Аз съм предпазливо оптимистично настроен, като акцентът тук е "предпазливо". Наистина се надявам да не насерат историята с DEI шитни. Леко притеснително е, че Ейми Хенинг няма да пише историята. Но, нека почакаме и да видим.

А вече дали тези римастъри ще дадат тласък за нова игра... Един Бог знае, но при всички положения, не знам дали тази нова игра би била продължение на Defiance. Играта е на 21 години. Дори да я римастърнат (на което силно се надявам), според мен е много по-вероятно просто да направят reboot на поредицата. По-скоро ще направят това, което направиха с Tomb Raider - цялостен reboot за модерна аудитория.

Но да видим. Дано греша :D

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2024 08:26

Евала, много приятна изненада.

Бях тотално погълнат от поредицата в продължение на години :D Даже тотално бях отписал всички възможни варианти за нещо новичко по темата.

Ремастърите окей, но един рибуут според мен само ще нацапа нещата. На такива неща не се прави рибуут. Историята е перфектна, и разказана по перфектен начин.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Сеп 2024 22:16

Много се кефя на тия ремастъри и ремейкове.

Първо бяха Crash Bandicoot игрите. После Spyro, Shadow Man и Tomb Raider и накрая Soul Reaver.

Все заглавия от топ 10 най-любимите ми игри които същевременно и наистина имаха нужда от ремастър.

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 10 Дек 2024 12:46

Няма как да не се разпиша тук, при положение че LoK ми е един от най-любимите франчайзи евър :D
Остават броени часове до излизането на римастарите и силно се надявам да са прилични. Ако се продадат добре може би ще има шанс за нова игра в поредицата.

Комикса беше супер рандъм и нямам представа какво се случва там и не съм сигурен дали се интересувам много. Предполагам, че ще го прочета един път и толкова, най-добре ще е нови истории да получим под формата на игри.

Lino написа:
А вече дали тези римастъри ще дадат тласък за нова игра... Един Бог знае, но при всички положения, не знам дали тази нова игра би била продължение на Defiance. Играта е на 21 години. Дори да я римастърнат (на което силно се надявам), според мен е много по-вероятно просто да направят reboot на поредицата. По-скоро ще направят това, което направиха с Tomb Raider - цялостен reboot за модерна аудитория.

Но да видим. Дано греша :D
Дано да грешиш, защото новите Tomb Raider игри са адски зле и гоненето на "модерна аудитория", която не съществува, никога не свършва добре :D

shub niggurat написа:
Ремастърите окей, но един рибуут според мен само ще нацапа нещата. На такива неща не се прави рибуут. Историята е перфектна, и разказана по перфектен начин.
Историята е супер, да и няма нужда да се променя, но като махнем розовите очила геймплея е супер дървен и еднотипен, особено в SR 1 :D
Римастърите отнемат значително по-малко ресурси и време, ако правеха римейкс щяха да са практически нови игри. Най-вероятно би се получило нещо много близо до Darksiders 1/2, с което аз лично нямам проблеми :twisted:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 11 Дек 2024 04:01

Успях да поиграя малко SR 1 Remastered и е 99% същата като оригинала :D
Аудиото е оправено (аз лично в миналато най-много с него имах проблеми, но зависеше много от коя версия играете), повечето текстури са съвсем малко по-добре (г/д ~10% по-добре изглежда, има бутон с който можете мигновено да превключвате между "новата" и класическата графика и си личи доста... липсата на разлика :D ).
Управлението и геймплея е 1:1 същото с оригинала.
Опциите (поне за SR1) са доста ограничени, изглежда неща като резолюция/ фреймрейт са автоматично избрани (в моя случай 165fps/ 1440p и изглежда има форсиран v-sync?), има съвсем базови избори за аудио нива, субтитри и конфигурация на kb+m/ controller.

Все пак играта е супер яка както винаги и неща като атмосферата, дизайна, музиката, историята, и най-вече озвучението на персонажите доказват за пореден път колко напред са били Crystal Dynamics през далечната 1999-та :)

Малко ми се струва завишена цената ($30 или какъвто еквивалент имате в региона ви), за това което предлагат римастърите, но ок, за LoK си струва 8)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Дек 2024 19:29

Една от игрите с най-яката атмосфера си е SR1 и една от топ игрите за мен изобщо. За ремастърите аз лично ще чакам някакво физическо издание за PS4/PS5, ако не се появи такова здраве да е.

Така или иначе май-най добрият начин да се играе SR1 е Sega Dreamcast версията на емулатор - това е SR1 с графиката на SR2 + благинките като хубав 4k ъпскейл и поддръжка на какъвто си искаш геймпад.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com