Автор |
Съобщение |
stefgamer
|
 |
В момента играе: Watch Dogs
|
|
Заглавие: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 18 Апр 2015 21:42
Здравейте! Нов съм във форума и сигурно сте се уморили от този въпрос, който ще задам Искам да попитам дали ГТА 5 ще ми тръгне на лаптопа и дали ще мога да я играя поне на Medium Graphics ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) . Ето и параметрите: Процесор: Intel Core i7-4510UПамет: 8 ГБХард Диск: 1 ТБВидео карта: AMD Radeon R5 M255 2 ГБАко има нещо, лаптопът е HP ProBook 450 G2 Благодаря Ви!
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 19 Апр 2015 03:12
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
stefgamer
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 19 Апр 2015 10:34
Omega-x написа: http://www.systemrequirementslab.com/cyri Проблемът е такъв, че още не съм купил лаптопа. Имам парите, само трябва да съм сигурен, че ще ми върви добре ГТА 5.
___________________________________ -Животът е една много тъпа игра с много тъп сюжет! -Да, но каква графика само :3
|
|
|
|
 |
doggymien4o
|
 |
В момента играе: Квот фана
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 19 Апр 2015 12:18
Моя съвет е - вземи PC, не лаптоп. За тия пари ебати PC-то можеш да си сглобиш. 
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
|
|
|
|
 |
stefgamer
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 19 Апр 2015 15:23
doggymien4o написа: Моя съвет е - вземи PC, не лаптоп. За тия пари ебати PC-то можеш да си сглобиш.  А да ми препоръчаш сайт, на който да вярвам за сглобяването?
___________________________________ -Животът е една много тъпа игра с много тъп сюжет! -Да, но каква графика само :3
|
|
|
|
 |
doggymien4o
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 19 Апр 2015 17:41
Ами за София една от най-добрите фирми/сайтове е тези пичове. http://sky.bg/Печени са като цяло и не те пържат. 
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
|
|
|
|
 |
stefgamer
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 19 Апр 2015 17:56
doggymien4o написа: Ами за София една от най-добрите фирми/сайтове е тези пичове. http://sky.bg/Печени са като цяло и не те пържат.  Еми аз съм от Пловдив. Трябва ли да ходя на място някъде или от самия сайт се осъществява услугата? Защото не намирам нищо за сглобяване в сайта.
|
|
|
|
 |
doggymien4o
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 19 Апр 2015 18:01
Има конфигуратор, братле. На лентата си го пише, Конфигуратор. Ето ти даже линк http://sky.bg/Configurator.aspxСглабяш и поръчваш. Принципно на място да идеш е най-добре, но и през сайта става. А може и да врътнеш един телефон, колко му е. 
|
|
|
|
 |
- Алминатора -
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 20 Апр 2015 10:20
Ако все пак искаш да си вземеш евтин лаптоп за игри с добър пърформънс, препоръчвам ти този - http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G551- ... 51jmcn127dАз съм с него, цената му е с около 200 лв. по-висока от този, който си си избрал, същевременно обаче видеокартата е над 4 пъти по-бърза. GTA V с всичко на макс ми върви с 37-50 кадъра. Ако тръгнеш да си сглобяваш PC с тази производителност, заедно с периферията, цената ще ти излез горе-долу същата, но няма да имаш мобилността, която лаптопът предлага. П.С. Реших да проверя и сглобих настолен компютър с производителност и възможности, аналогични на този лаптоп. Ето го резултата:  П.С.С. Объркал съм сокета на процесора и дънната платка, така че ако решиш да си сглобяваш същата конфигурация - недей  Това е само ориентировъчно. П.С.С.С. Колкото до въпроса ти - дали ще ти тръгне на този лаптоп горе - да, ще ти тръгне, обаче на ниска резолюция, ниски кадри и лоша графика.
___________________________________ САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
 |
Cpl. D.Hicks
|
 |
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 20 Апр 2015 12:16
Ти хубаво си му сглобил конфигурация, но видеокартата е слаба. Вместо да купува монитор BENQ да си купи AOC, Philips или нещо от сорта, че да спести 30-40лв. Също така дъното е безбожно скъпо за процесор, който не е К- модел (демек няма да се клоква). Някое по- обикновенно 4- фазно дъно ще свърши работа и ще се спестят около 100лв. А тия спестени пари ще ги инвестира я в 760GTX, я в R9 270X.
|
|
 |
- Алминатора -
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 20 Апр 2015 12:50
ЦицоманЪ написа: Ти хубаво си му сглобил конфигурация, но видеокартата е слаба. Вместо да купува монитор BENQ да си купи AOC, Philips или нещо от сорта, че да спести 30-40лв. Също така дъното е безбожно скъпо за процесор, който не е К- модел (демек няма да се клоква). Някое по- обикновенно 4- фазно дъно ще свърши работа и ще се спестят около 100лв. А тия спестени пари ще ги инвестира я в 760GTX, я в R9 270X. 750Ti я избрах, защото е дефакто същата видеокарта като GTX 860M. Целта ми беше не да му сглобя конфигурация, а да му сглобя конфигурация, подобна на този лаптоп (G551JM) и да му покажа колко е не съвсем вярно твърдението, че "за тези пари ще си сглобиш много по-яко PC".
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
 |
stefgamer
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 20 Апр 2015 16:50
Джони Спагети - написа: Ако все пак искаш да си вземеш евтин лаптоп за игри с добър пърформънс, препоръчвам ти този - http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G551- ... 51jmcn127dАз съм с него, цената му е с около 200 лв. по-висока от този, който си си избрал, същевременно обаче видеокартата е над 4 пъти по-бърза. GTA V с всичко на макс ми върви с 37-50 кадъра. Ако тръгнеш да си сглобяваш PC с тази производителност, заедно с периферията, цената ще ти излез горе-долу същата, но няма да имаш мобилността, която лаптопът предлага. П.С. Реших да проверя и сглобих настолен компютър с производителност и възможности, аналогични на този лаптоп. Ето го резултата:  П.С.С. Объркал съм сокета на процесора и дънната платка, така че ако решиш да си сглобяваш същата конфигурация - недей  Това е само ориентировъчно. П.С.С.С. Колкото до въпроса ти - дали ще ти тръгне на този лаптоп горе - да, ще ти тръгне, обаче на ниска резолюция, ниски кадри и лоша графика. Благодаря! Доста изчерпателен отговор  , но все пак помогна. Мисля да направя, каквото казваш, щом наистина е толкова добър! А дали ГТА 5 ще върви добре на този : http://www.technopolis.bg/bg/Laptops/La ... A/p/527811 Разбрал съм се с баща ми и повече от 1300 не мога да дам!
|
|
|
|
 |
- Алминатора -
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 21 Апр 2015 09:40
stefgamer написа: Джони Спагети - написа: Ако все пак искаш да си вземеш евтин лаптоп за игри с добър пърформънс, препоръчвам ти този - http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G551- ... 51jmcn127dАз съм с него, цената му е с около 200 лв. по-висока от този, който си си избрал, същевременно обаче видеокартата е над 4 пъти по-бърза. GTA V с всичко на макс ми върви с 37-50 кадъра. Ако тръгнеш да си сглобяваш PC с тази производителност, заедно с периферията, цената ще ти излез горе-долу същата, но няма да имаш мобилността, която лаптопът предлага. П.С. Реших да проверя и сглобих настолен компютър с производителност и възможности, аналогични на този лаптоп. Ето го резултата:  П.С.С. Объркал съм сокета на процесора и дънната платка, така че ако решиш да си сглобяваш същата конфигурация - недей  Това е само ориентировъчно. П.С.С.С. Колкото до въпроса ти - дали ще ти тръгне на този лаптоп горе - да, ще ти тръгне, обаче на ниска резолюция, ниски кадри и лоша графика. Благодаря! Доста изчерпателен отговор  , но все пак помогна. Мисля да направя, каквото казваш, щом наистина е толкова добър! А дали ГТА 5 ще върви добре на този : http://www.technopolis.bg/bg/Laptops/La ... A/p/527811 Разбрал съм се с баща ми и повече от 1300 не мога да дам! Ще ти върви ето така: https://www.youtube.com/watch?v=44Iy04ZDm7wНа тези настройки. Дори малко по-добре, защото процесорът, който си избрал е по-бърз. За лаптоп до 1300 лева бих ти препоръчал ето този: http://laptop.bg/laptops-asus-X550_dark ... 0jk_xo058dВидеокартата му е GTX 850M, която е с около 60% по-бърза от тази, която си посочил по-горе; на нея, GTA V ще ти върви ето така: https://www.youtube.com/watch?v=nSKV15XIdnsКато минус на този лаптоп може да се посочи резолюцията на дисплея, която не е Full HD (впрочем, и лаптопите, които си посочил по-горе също са с такава резолюция), но това от друга страна е и плюс - всички игри ще ти вървят по-гладко. Дори не би трябвало да имаш проблем да подкараш и съвсем нови заглавия като Dying Light, Battlefield 4, Call of Duty: Advanced Warfare и Crysis 3. Ако решиш все пак да си вземеш този лаптоп, задължително го вземи с 8 гигабайта РАМ, тъй като 4-те вградени са твърде малко. Това реално ще ти оскъпи лаптопа до 1270 лв., под 1300-тата, дадени от баща ти.  Освен това ти препоръчвам да не си взимаш лаптопа от Технополис, а от истински магазин,предназначен за компютърна техника, какъвто е Ardes, тъй като при тях освен всичко и клиентското обслужване, поне от моя опит с тях, е на много високо ниво. Ето го същия лаптоп в техния магазин: http://ardes.bg/laptop/Asus+X550JK-XO058D-66613Цената му с 8 гигабайта рам е 1290 лв. Провери за техен сервиз в твоя град, ако не си от София, където ще ти пристигне поръчката. Освен това имай предвид, че лаптопът ти ще пристигне без инсталиран Windows, и е добре да си намериш Windows 8.1 за него, тъй ASUS предлагат пълен комплект от драйвери единствено за тази операционна система.
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 21 Апр 2015 18:27
Джони Спагети - написа: Целта ми беше не да му сглобя конфигурация, а да му сглобя конфигурация, подобна на този лаптоп (G551JM) и да му покажа колко е не съвсем вярно твърдението, че "за тези пари ще си сглобиш много по-яко PC".
Проблема на геймърските лаптопи за 1600 лева е не че им е слаб хардуера, ами че бързо се скапват и прегряват. Стария ми лаптоп беше такъв и трябваше да го чистя и пастирам през няколко месеца. Да не говорим че реално процесора и видеото рядко рабтеха над 50% капацитет, щото просто вентилатора не позволяваше. Ако ще даваш 1700 лева за "геймърски" лаптоп, то по добре дай още 1000 отгоре за геймърски без кавичките - http://laptop.bg/laptops-asus-G751-asus ... d_120gbssdКоето естествено си струва единствено ако пътуваш често и десктоп не ти върши работа (като в моя случай).
|
|
|
|
 |
stefgamer
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 21 Апр 2015 19:13
Джони Спагети, мерси , пич. Отскоро се ,, занимавам" с PC-та и още не разбирам някои неща. Мисля да си купя посочения от теб лаптоп, но ще е след 2-3 месеца и евентуално ако няма останали, става ли да ми дадеш Скайп, Фейсбук или нещо за връзка, за да мога да се консултирам (естествено, само ако ти се занимава)! 
|
|
|
|
 |
- Алминатора -
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Ще ми тръгне ли GTA V? Публикувано на: 22 Апр 2015 08:22
wannabe написа: Джони Спагети - написа: Целта ми беше не да му сглобя конфигурация, а да му сглобя конфигурация, подобна на този лаптоп (G551JM) и да му покажа колко е не съвсем вярно твърдението, че "за тези пари ще си сглобиш много по-яко PC".
Проблема на геймърските лаптопи за 1600 лева е не че им е слаб хардуера, ами че бързо се скапват и прегряват. Стария ми лаптоп беше такъв и трябваше да го чистя и пастирам през няколко месеца. Да не говорим че реално процесора и видеото рядко рабтеха над 50% капацитет, щото просто вентилатора не позволяваше. Ако ще даваш 1700 лева за "геймърски" лаптоп, то по добре дай още 1000 отгоре за геймърски без кавичките - http://laptop.bg/laptops-asus-G751-asus ... d_120gbssdКоето естествено си струва единствено ако пътуваш често и десктоп не ти върши работа (като в моя случай). Не знам какъв лаптоп си имал, обаче моят например никога не работи на базовата си честота от 2,8 GHz, а е винаги с включен TurboBoost на 3.4 GHz и мога да те уверя, че тази честота никога не пада. Дори ако оставя Prime95 да работи половин час, тя ще падне най-много до 3 гигахерца, не повече. Докато играя игри като Dying Light, GTA V и Metro:LL с всичко на макс, температурите на процесора и видеото рядко минават 70 градуса. При Crysis 3 и Far Cry 4 процесорът стига до 80, и на моменти до 85, но само това. Чел съм доста мнения от притежатели на Asus G750JM, който е със същия хардуер като моя, но е 17 инчовия модел с 2 вентилатора и тези големи отвори отзад и мога да те уверя, че ако има разлика в температурите, тя е в рамките на градус - два, не повече. Иначе и на мен ми се искаше да си взема G751, но просто нямах още 1000 лева отгоре. stefgamer, скайпа ми е al_flex
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|