Пълна трагедия се оказа играта. Пре ордернах и се преебах ... ама тогава имах кинти и бях много доволен от 3ката ... кефи wing suit-а планинския терен мисиите за шангри Ла и онез наркоманите Yogi & Regie това е забавното в играта .. скиловете са безполезни .. спокойно можеш да си минеш играта и без тях ... още преди да се преполови играта в основната кампания ги отключваш всички на тигъра ...
След като отключите side arm гранатомета лъка и калашника със заглушител другите оръжия са безмислени след като с тези сте мега хипер РАМБОТО с тях и героя вие яко OVERPOWERED ... единственото което прави играта трудна е че пртивника е адски точен с изтрелите ... летиш с 200 км в час нема грийи .. с патлака ти преполовяват половината здраве и armor смисъллл това лие level difficulty-то на убитъпаците ???
Всеки един outpost на най-висока трудност може да се мине със 5 спринцовки за wall hack и лък ... нищо трудно или предизвикателно.
малоумния изкуствен интелект който така и не видях в игра на убисофт до ден днешен но в тази игра е изключително дразнещ... NPC-тата са крайно неадекватни през цялото време дали в мисия по време на битка или просто докато се разхождаш из хълмове и горички. карат и мачкат наред тия от "златния път"
Веднъж дадох назад съвсем леко и хората които бях току що освободил се паникьосаха че ще ги згазя с 2 км в 4ас на заден ход и се хрвърлят на умряло точно върху бронята ... тъпите скиптове отчитат че ги блъскам със 100 км в час и хвърчат ??? КАКОООООООООООООО и губя карма ... ай сиктирикс клиторикс ??? Какво е туй нещо .. постоянно стрелящи идиоти които хабят амуниции а ти играеш мисии за supplies and ammo а онез 20 мин стрелят и врякат ... дебилщини от всякаде
Изключителнно дразнят атаките на орлите ... които са обявили война срещу хората ...
Дразнещия автоматичен деплой на парашута когато минеш на по - малко от метър от земята и ти проваля якия base jump ... умиране от сблъсък в невидими стени или дървета докато пак си цъкаш с костюма за бейз скокове ....Безмъртни крушки .. светещи в бяло интерактивни обекти ... липсата на каквито и да било динамични сенки включително вие не хвърляте сянка от вашето собствно тяло ... макар че това се наблюдава в игри от сорта на ридик които са от памти века

ПОнякога по навик задържам шифта за спринт за да скоча и то се активира wing suit-a и падаш от 1 метър с него и умираш веднага ... иЗКЛЮчително дразнещо нещо.
Още в самото начало може да си купите всички карти със всички обекти на картата ... което елиминира фактора изследване и откриване по картата .. EXPLORING-a го няма никъф ... всички locations са питънки и просто тряя отидеш до тях за да им изпише името .. това не е е EXPLORing това е гейм механики за ментално недоразвити ретардирали кретеноидни американци.
Прекалено лесна игра... нищо ново под слънцето мислех че страничните мисийки са различни и интересни ... то само едно игране от всяка и другото е повтаряемост с различен маршрут....
Недостоверен злодей а.k.a. Лошия ... The big BOSS ... е издегустиран хипстърски педал със swag прическа и розоф гейски костюм който никога не го сваля??? UBISHIT .. r u fukin` kiddin` me ????
Блудкава история .. лишена от всякаква интрига и драма... предксазуемост от всякаде ...
Малките подобрения в графиката са страхотни .. като GOD RAYS но не крият множестовто недосмислици .. качваш се на някой наистина висок връх ... и гледаш ЧЕЕЕРНО АМА ОГРОМНО ЧЕРНО НА МНого места където е празно между двуизмерния фон и картата където можеш да ходиш ... да бяха направили малко бета тестове идиоттите мързеливи. Отново висящите въжета на 10 сантиметра от ръба на скала .. Кулите са изключително лесни .. в 3ката половината от тях бяха доста труднички и много пъти се пребивах .. тия са малоумни ... някфи камъни и зидове на върха ии таз кула се клати като люлеещ се стол без да пада. ... ФИЗИКА ??? АЙ ебете се ве уби.....
Грозната двузмерна трева ... дърветата са красиви .. но войниците са клонинги от 3ката ... и червеното свети сякаш са нарисувани с фулмастер от фосфор ... и някак странно изпъкват на целия природен фон от дървета храсти и тъй нататък... ТОлкова ли труъдно беше да измислят друг цвят за войници ? ?!?! ?! ?! ?! ?!
Храстите отново минават през пода на колата ... ебало си фара ... играта може да се подкара с доста повече кадри и с по вечер детайли ако знаете какво да ровичкате в xml файла според вашия hardware ...
Ето и някой настройки които съм направил .. играта изглежда доста по красиво на 1600х900 на FULL HD всичко е .. някак направено от кашони нз .. някфо ръбато ми е .. но на 1600 х 900 като пъсна и 4хSMAA става бижу със стабилни 60 70 кадъра ...
Ооо и най фрапантнотно .. оригинала крашва или забива понякога като чете преправен xml файл. За да спра крашовете го нарпавих read only .. но реших да пробвам версията на Reloaded ... и ооо боже ... тя върви по добре от оригинала който бях PRE ORDER-нал ..
Ето и малко настройки от мен
Настройки за мишка без mouse acceleration важното е MouseAccelerationOn да е на нула а преди това да е едно - MouseAcceleration="1" MouseAccelerationOn="0" MouseInvert_y="0" MouseInvert_y_Flying="1" MouseLookSensitivity="1.95916" Invert_x="0" Invert_y="0" Invert_y_Flying="1"
Сложил съм гладкост на мишката туй като сякаш без него като гледаш и въртиш глава движенията са странно накъсани ... ето ги настройките - UseMouseSmooth="1" Smoothness="2" Smoothness_Ironsight="1" Движенията стават доста по гладки
Графични настройки : EnableNvidiaPCSS="0" това трябва да е на нула .. щото поне при мен имаше много гаден stuttering ефект при каране на коли или хвърчене ... сложете го на нула тоав е алгоритъм за сенките който по default e 1 ... колко се иззорих докато намеря решения за тия stuttering.
кадрите ще се подобрят изключително мнОГО поне 10 15 ... отидете в контрол панела на nvidia и задайте път към far cry4.exe и включете vsync от конторл панела и изключте vsync oт играта ... ако използвате вертикална синхронизация от опциите на играта адски много лаги и кадрите доста падат. Ето и командите .. те ся няколко за всинк-а но и от менюто в играта можете да ги изключите
това задалже трябва да е на 1 иначе доста бъгни и крашове ... VSyncMode="1" VSync="0" VSyncWindow="0" RefreshRate="60" GPUMaxBufferedFrames="0"
TreeTessellationLevel="0" това е опциа за изключване на теселацията по дуърветата .. разлка няма никаква .. tesselation-a се усеща когато е приложен върху терен скали и тн .. разлика не се забелязва .. спад в кадрите при мен няма така или иначе но при някои може да има .. за това го изключете .. нищо не губете ...
Ето някои от render настройките които ми подобиха доста качеството на Post processing-a OtherQuality="medium" по дефаулт е на low ShadowCinematicQuality="medium" по дефаулт е на low ... quality ResolutionX="1280" ResolutionY="720" e резолюцията в която ви рендва текстурите на динамичните обекти в играрта .. въпреки че тяхната резолюция е по голяма .. това е алгоритъм който придава понякога този попинг ефект или хиляди малки дупчици я на варел с вода .. я на сандък я на стена .. сложих го на резолюцията на която играя и кадрите паднаха на 10 15 ... което показва само по себе си че енджина е доста тежък. Същия алгоритъм го ползват и крайтек и го забелязах в коридорната си шитня RYSE SON OF циганетата ...
Странното за този енджин е че играта разчита изключително на HBAO за визията си .. без него всичко е графика 2001ва
Разлики в настройките на текстурите от UTLRA VERY HIGH няма никаква .. на high са съвсеееем леко по не качествени .. ако искате от текстурите да си подобрите фрейхм рейта .. сложете ги на медиум чак тогава се усеща грозната разлика.
Наистина god rays Придава уникална атмосфера на играата .. светлината която пада исе отразява върху която и да е повърхност е страхотна ... подобрени ефекти particle effects по готини експлозий, подобрена физика и динамика на лъка ... по готин rag doll ефект .. ноооо до там ..
Колите всички до една ... са copy paste от 3ката .. и не стига че това .. са 5 броя ... хеликоптерчето е нещо ново само ...
Всички outpost-ве могат да се минат било трудни или лесни с 5 спринцовки за интегрирания wall hack (който присъства в всяка една игра на убисофт) Лък-а със другите 2 вида стрели .. и ръчния гранатомет + някой assault rifle ..и всичко се минава изключително лесно .. след като виждате всеки един противник през стената ...
И куп други неадекватни идиотизми в играта които толкова дразнят че убиват малкото дето ме кефи в нея. Ще я врътна от любопитство и ще поцъкам още малко с wing suit-a и до там е играта ... а3ката я врътнах 3 пъти ... таз не бях стигнал и до половината и взех да псувам по адрес на всичките майки на онез дето работят за таз насрана компания ... дано съм ви бил полезен .. ако таз пародия стане shooter of the year ...значи гейминга вече се прави за ретардирали кретеноидни ментаолно увредени мУриканци.
---------------------
И hyper` падането на кадрите в черния флаг не идваха от динамичните храсталаци .. понже на малко островче играта ми лаги яката .. а в кингстън с много расителност или някоя друга жунгла си вървеше мнг приятно ... просто некадърниците не зняят как да оптимизират ... след AC 2 оптимизация и убисофт са две понятия на разтояние светлинни години .. спомням си как се тюхках че няма да мога да играя 2ката катко тряя щот първата ми въреше малко спечено и то с компромиси от графични настройки .. пускам аз 2ката .. тя фърчи на Mаксимум ... но след това ... ЛАЙАНА >> ЛАЙНА .. и пак лайна ... ! ! ! ! !