Аз и отделих два дни. Играта е много добра, всичко е изпипано, но след 40,000 жители играта се обезсмисля, тъй като липсва съдържание за по-нататъшно развитие. Градският транспорт е леко куц и е нужно доизпипване, както и пътестроенето и показателите, но това са детайли.
Играта си личи, че е оптимизирана, но въпреки това
тежи. Аудиото е очакваното - джазче и улични звуци. NRC-тата човекомравки са малко безсмислени, тъй като не играят никаква роля, но пък МПС-тата ме поизпотиха на моменти, докато зацепя как точно да поставям еднопосочните улици и
имбавите детелини. Справянето с трафикът като цяло май е най-готиния момент от цялото кметуване, лично за мен другите "проблеми" някак си останаха на заден план.
Радвам се, че на картата, която играх, имаше доста вода, за да ползвам пристанища, защото влаковете нещо ми се сториха с много ниско КПД. След 60,000 жители търсенията на всички зони спадат до минимум и играта се
затлачва могъщо. Колкото и идеален да е града, процесът на нанасяне на новодомците става адски бавен, което логично води до липса на работна ръка и съответно икономически срив, което е малко глупаво, тъй като в реалността се случва точно противоположното.
Аз лично не зацепих ролята на природните ресурси, защото където и каквото да строя, фабриките си работят, пък дали ресурсите ще са импорт или не, при +50,000/w income ме боли хуя.
За два дни игра направих малко над 100,000 жители и над 8 милиона кинти. Останаха ми заключени 7 специални сгради, тъй като условията за тях са доста абсурдни. В заигравката си направих от града ми мини макетче на Стара Загора, ето резултата:
http://oi59.tinypic.com/2u73ztj.jpg 
В заключение мога да кажа, че това е приятен city builder, но определено не бих препоръчал закупуване, тъй като за мен играта засега е с нереализиран потенциал - играта направо си е
бета. Четох, че paradox са решили да борят пиратството с всекидневни официални ъпдейти и пачове, ама аз лично бих изчакал за крайния резултат, защото те и за SimCity говореха така, а го правиха по дяволите.