Реших да използвам темата за да ви попитам за мнението ви за тази машинка:
http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V5 ... _MQ4EX_004Ще го използвам най-вече за Internet, филми, работа (разбирайте някоя и друга тежки програми) и малко игри.
Какво ви е мнението за Acer като компания, защото всякакви неща прочетох в нета? Включително прочетох и много негативни неща за смятани от мен топ марки като Dell, Toshiba и HP.
Много ми се щеше да взема някое Lenovo или Asus ама едно от основните ми изисквания е екрана. За съжаление лаптопи с читави екрани почват от 2500 - 3000 лв, а на мен не ми се ще да дам чак толкова пари. Този лаптоп ме спечели със цената си от 1500 и IPS екрана.
Другите параметри също са добре по моите разсъждения:
i5 - сносен процесор, има и конфигурации с i7 ама идват скъпо. Според мен си заслужава i7 само ако го комбинирам с някое SSD.
8GB RAM - напълно достатъчно за повечето програми и игри.
GeForce GTX 850M - много добра видеокарта като се има впредвид, че наистина нямам много време за игри.
Full HD IPS - най-якото нещо на лаптопа

Като недостатъци мога да посоча:
Acer - не е кой знае какво като марка...
висока температура - достига 53 градуса при натоварване. Честно казано, не знам колко много е това за лаптоп?
бавната матрица - 25 ms време за реакция си е доста. Принципно знам, че IPS са по-бавни от TN. Дали ще окаже някакъв ефект според вас?
Та какво ще кажете?