Автор |
Съобщение |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 08:19
Чудя се по тоя въпрос.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 08:33
Можеш да си сигурен, че повечето тук не знаят какво означава това.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
kaboom
|
|
В момента играе: С пъпа на баба ти
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 10:28
в пцм щастие няма
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 10:33
kaboom написа: в пцм щастие няма само смърт
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 10:37
Мъдобрад написа: kaboom написа: в пцм щастие няма само смърт в тоалетни
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 10:42
и на дъното - ти, едно ЛАЙНО
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 12:40
Serious Sam написа: Чудя се по тоя въпрос. По-скоро да. Но кое кара човек да се чувства щастлив или нещастен? С един приятел наскоро точно това обсъждахме и стигнахме до следния извод: Тук изключваме някои извънредни ситуации, като смърт на близък човек, болест, катастрофа, природно бедствие и др. В нормалното протичане на житейския път, на относително млад човек има две основни компоненти (може да са и повече, но аз за тези се сещам), които са от значение за щастието/нещастието. Или поне аз така го чувствам. Първият компонент е устойчивото развитие. Чувствал съм се най-щастлив в продължителните периоди, когато трайно и постъпателно съм напредвал в поставените си житейски цели. Обратно имал съм периоди на застой или по-лошо на липса на ясна цел, периоди в които едни и същи житейски проблеми не намират решение за дълъг период от време. В такива моменти съм се чувствал, не бих казал точно крайно нещастен, а по-скоро подтиснат и депресиран. Друг важен компонент, който е и пряко свързан с горния е чувството за контрол върху собственият живот. Чувствам се най-щастлив в моментите, в които аз направлявам пътя на собствения си живот. Когато основните събития са планирани и инициирани от мен. Когато не завися от друг човек за най-съществените неща в живота си. Обратно, чувство за несигурност, депресия, липса на самочувствие, са налични в периодите на пасивност. Когато основните събития ме застигат и аз трябва да реагирам на тях, но не ги предизвиквам и не се случват по мое желание. Когато други хора определят основния дневен ред на собственият ми живот. Когато съм зависим за основните си приоритети. TLDR версията: Степента ми на щастие се определя от скоростта на лично развитие и постигане на целите и степента на лична независимост.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 14:16
Liberty написа: Степента ми на щастие се определя от скоростта на лично развитие Имайки предвид колко си спрял... Трябва да си доста нещастен. Нещастник. Кефи ме темичката. Напомня ми на ранния пубертет, когато всички разисквахме такива въпроси. Включително и тук. Ся като гледам хора на по 20 и кусур да пишат същите глупости... Май и аз съм доста спрял, щом продължавам да пиша тук. С дебили като вас. А щом съм спрял - явно съм нещастен. Но пък не се оплаквам. Ям хляб с кренвирш. Ко
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 14:54
Да. Уча здраво, излизам с приятели всеки ден, има една мома, с която си имаме закачки, пътувам когато мога, ходя на стаж, чета книги. Какво повече му трябва на човек? Че съм скъсан - скъсан съм, та само остава да си намеря някой бач, дето да мога да го съчетая с ученето и всичко ще си дойде на мястото. Че от тая стипендия нищо не остана - въпросната мома ме мъкне по баровете почти всяка вечер и то... не остана.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 15:28
Тоалетен маг написа: Кефи ме темичката. Напомня ми на ранния пубертет, когато всички разисквахме такива въпроси. Включително и тук. Ся като гледам хора на по 20 и кусур да пишат същите глупости... Ем да бе, ама се сещаш, че едно е да дискутираш по темичката, когато си някакъв невръстен лешпер, който повечето му дертове са били дали еди-коя си игра ще му тръгне и прочее и когато вече леко си се сблъскал с живота.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 17:07
По-скоро да. Не ми се изпада в подробности като тъпия Андрей. Преди имаше такава тема.
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 17:12
Аз съм доволен от живота си бе. В перфектна форма съм, тренирам редовно, радвам се на интерес към мойта особа от представителки на женския пол, пара имам доста, достатъчно да ми стигне да се прехранвам и дори да остане за забавления. Жив и здрав съм, защо да ми е тъжно. Братлета според мен такава тема трябва да се направи като станеме на по 40-50 години и да почнем всички да се оплакваме как вече не сме силни като волове, не ставаме за всяка работа, жените не ни поглеждат и имаме проблеми със здравето. Сега на възраст 20-30 години няма какво толкова лошо да ти се случи, най-много да те уволнят и един месец да го караш на лютеница и маргарин. Големата работа.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 17:24
А как ти се струва да те диагностицират с рак на 22 годишна възраст и да понесеш 4 месеца химиотерапия? Нямало какво толкова да се случи, споко батка.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
австриискиа дънер
|
|
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 17:34
Ц, ежедневни проблеми, все изниква нещо и трябва да го мисля и така н.
___________________________________ 0887152992 - званете тука за персонален фитнес инструктор 5 години опит имам работиа нежно тарифа на тренирофка - 25 лева с ддс
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 18:29
2 неща ме тревожат от месеци: 1. Защо Андрей винаги пише стени от текстове? Нали знаете какво е казал Айнщайн за простичкото обясняване... 2. Защо на Warbringer профилния му пик е счупен от 1996-а и още го мързи да си сложи нещо?
|
|
|
|
|
Motorolaz
|
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 19:01
очевидно мозъчните кори на повечето потребители в този форум са по-гладки и от стъклата на огледалата затова първо ще разоблича някои глупости написани по-горе.Какво трябва да означава "по-скоро да" , представете си че ви задават следния въпрос : Имаш ли пенис между двата джоба на панталоните си ?Вие отговаряте с "по-скоро да" ??? Тоест това "по-скоро да" изразява една дълбока несигурност и математическото му изразяване е следното 3/4-да и 1/4-не аналогично , "по-скоро не" се изразява с 3/4-не и 1/4-да изобщо това по-скоро да всъщност е едно по-скоро не , а по-скоро не си е едно съвсем сигурно не тъй като на първо време , ако чувстваш нещо го чувстваш , а ако си задаваш въпроса чувствам ли нещо сам на себе си и очакваш отговор от самият себе си значи не го чувстваш , иначе нямаше дори да си задаваш въпроса.Отделно ако си щастлив си щастлив и ако си нещастен си нещастен състоянията на духа(така изглежда го възприемате) са антагонистични и не могат да бъдат сбъркани.Andro Drone по-скоро се чувствал щастлив и то най-вече когато се чувствал свободен последното е равносилно на това да кажеш чувствам се най-щастлив когато се чувствам тъп...Но аз като представител на човешкия род разглеждам света от перспективата на човек и признавам си няма как да знам какво се случва в неговата кутия , човека живее в човешки свят , кучето в кучешки следователно машината в света на машините.Тук добавям и факта че човек няма никакъв контрол над собствения си живот , но да му се споменава това е напълно ненужно защото вече изясних , че той не е човек.Затова оставяме Andro Drone на страна , както съм казвал и преди щом позитивния елемент на съществуването е злото и страданието е това което чувстваме , а щастието това което не усещаме тъй като времето тогава минава бързо и неусетно , то тогава под щастие всъщност трябва да се разбира липса на нещастие иначе казано щастие е евфемизъм за липса на болка , така щастливия момент е този в който не страдаме за нещо тоест всичките ни нужди към момента са задоволени , тогава разбира се започваме да скучаем , а скуката си е достатъчно тежка сама по-себе си.Затова и клишето "Пълно щастие няма"(тоест щастието си е кажи речи една идеологическа измислица подкрепяна от консумеризма)е толкова вярно и неоспоримо колкото са и физичните закони съществуващи на планетата. тематично : http://vbox7.com/play:97ae5bcd
___________________________________ “If children were brought into the world by an act of pure reason alone, would the human race continue to exist? Would not a man rather have so much sympathy with the coming generation as to spare it the burden of existence" Arthur Schopenhauer
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 20:10
hyper` написа: ... 1. Защо Андрей винаги пише стени от текстове?... Ти ако това наричаш стена от текст
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 20:22
Liberty написа: hyper` написа: ... 1. Защо Андрей винаги пише стени от текстове?... Ти ако това наричаш стена от текст Всъщност важното е да го обясниш така, че да го разбере и шестгодишно дете т.е. това не изключва и по-обширно обяснение.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 21:14
The Wolf написа: Сега на възраст 20-30 години няма какво толкова лошо да ти се случи, най-много да те уволнят и един месец да го караш на лютеница и маргарин. Големата работа. nqma6 ideq kolko ne si prav
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Чувствате ли се щастливи? Публикувано на: 13 Апр 2014 22:21
The Wolf написа: Големата работа. тва дет го изписа не те прай по-малко прос бил жив - ама прос здрав бил - ма прос големата работа - е прос деба начи кат си прос квот и да става пак си оставаш прос затва аре байко ся изпий един бирчок, преосмисли си приоритетите, като цяло помисли манко е така, 15 минути, не е кой знай колко и после пак погледни тва дет си написал и белким разбереш че беше грешен отговор на въпроса а къв е въпросът въпросът беше "шо съм такоз просто дърво"
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|