Автор |
Съобщение |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: The end of the human race Публикувано на: 29 Юли 2010 23:47
От скоро следя предаванията Mega disasters и Earth Without People и те ми дадоха "материал" да се замисля за най-вероятният край на човешката раса. Успях да отсея един top ten, макар много от нещата са взаимно свързани, от вас се иска да пуснете по едно гласче, да коментирате свободно и моля да ме извините, ако съм пропуснал нещо. Вариант 1. Война- всякакъв вид директно самоизтребление на човеци от човеци - ядрен апокалипсис и употреба на химически оръжия, граждански войни... Вариант 2. Климатични промени/Изместване на магнитните полюси - климатичните промени и техните последици - циклони, наводнения, засушаване, както разбира се и ледникова епоха... Вариант 3. Екологична катастрофа - отравяне на въздуха и питейната вода, масово нашествие на скакалци, глад заради агрокултурна катастрофа... Вариант 4. Серия от земетресения - инфраструктурни разрушения, цунамита, изригващи вулкани, (тук влизат мега цунамита и вулкани) Вариант 5. Пандемия с неизвестен смъртноносен вирус - попадане на извънземен вирус от космоса в атмосферата ни (щамът "Андромеда"), възраждане на пандемия от топящите се ледници на полюсите, изкуствено създаден смъртоносен вирус от човека, който инцидентно е изтекъл в околната среда... Вариант 6. Мутации- появяване на човешки хищник на земята в следствие на еволюцията, увреждане на размножителните функции при индивидите, фатално влошаване на генетичния материал. Вариант 7. Космическа радиация - облъчване на Земята с радиационни гама лъчи от близка супернова, Слънцето или друг космически обект. Вариант 8. Сблъсък или влияние с друг космически обект - сблъсък с астероид или комета (тук като следствие идват в.2 и в.4), друга планета, черна дупка, колапс на Млечния път, сигурно унищожение на Земята от Слънцето след 5 млрд. години. Вариант 9. Нашествие на извънземна цивилизация - дори и да не са враждебно настроени, тяхното предимство в технологиите и различната им култура водят до вероятност контакта с тях да бъде пагубен за човечеството по една или друга причина. Вариант 10. Непредвидени технологични грешки - изкуственият интелект поробова/избива хората, проектът ЦЕРН се обърква фатално и тем подобни технологични катаклизми от sci-fi културата... Вариант 11. Ненаучната концепция за край на света - всякакви алтернативни сценарии като 2012, Краят на дните, Рагнарок, Планетата Х, Страшния съд, crab people, Армагедон, Чък Норис... ![[Rock On!] :rockon:](./images/smilies/rockon.gif)
|
|
 |
Мr.Anderson
|
 |
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 00:12
Смятам, че всички варианти с изключение на 5, 6 и може би 11, са напълно plausible .За едни от оставащите вариатни се изисква време, а за други - не. Някой вариатни са ми малко фантастични, но не и невъзможни. Така или иначе вниманието, което се отдава на евентуален апокалипсис, поне според мен е прекалено голямо и неправдано. Толкова ли и им е омръзнало на хората да живеят, че се мисли толкова много за края на света? Толкова ли няма от какво друго да се измисли сензация или предизвика масов смут? Както и да е де, темата е интересна, за което те поздравявам. Надявам да не я осерат, защото би могла да се получи интересна дискусия. 
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
 |
Fanatic
|
 |
В момента играе: The Second Encounter HD....
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 00:25
Eм...май май всички без 11, въпреки че и 10 е много съмнително. Всички останали е много вероятно да се случат с течение на времето.
___________________________________ I wanna be sedated.
|
|
|
|
 |
Мr.Anderson
|
 |
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 00:33
Защо 10 ти е съмнително? Човешката раса има навика и природата да се самоунищожава, макар и донякъде на подсъзнателно равнище. Даже като се замисля, този изход намирам за един от най-вероятните. Както аз, ти и всички останали сме се научили да не пипаме котлона. Трябвало е първо да го докоснем, за да разберем, че не бива. По същия начин ще разберем следварително, какво ще/сме причиним/ли от човъркане в неща, които човек просто не можем да си обясним и/или не разбираме. Любопитството има навикът не само да дава, но и да отнема.
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 00:43
Аз пък не мисля, че човечеството ще изчезне.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
Fanatic
|
 |
В момента играе: The Second Encounter HD....
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 00:45
Смятам, че е малко вероятно да допуснат някаква апокалиптична грешка. Колайдера още не е взривил земята. А цялата идея за ГЛОБАЛНИЯ СКАЙНЕТ АПОКАЛИПСИС е просто недъгава.
___________________________________ I wanna be sedated.
|
|
|
|
 |
Warbringer
|
 |
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 01:41
т.5 определено ! 
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 01:53
Epic topic is epic Вариант 1. Война- всякакъв вид директно самоизтребление на човеци от човеци - ядрен апокалипсис и употреба на химически оръжия, граждански войни...- Дори да унищожим цивилизацията си, човешкият инстинкт за самосъхранение е много по-силен от стремежа да навреди някому. Ако останат 1000 човека живи, те няма да воюват. Никога. Но пък би било ебати якото да живеем във Fallout вселена. Вариант 2. Климатични промени/Изместване на магнитните полюси - климатичните промени и техните последици - циклони, наводнения, засушаване, както разбира се и ледникова епоха...- Такова нещо не може да затрие паразити като нас, прекалено напреднали сме. Ще бъде катаклизъм, но някаква част от човечеството ще оцелее. Вариант 3. Екологична катастрофа - отравяне на въздуха и питейната вода, масово нашествие на скакалци, глад заради агрокултурна катастрофа...- Пак така, дори да има чуми и пандемии, да измират милиони, милиарди, пак някои ще живеят. Защото вече сме в оная ера, в която ако се наложи ще можеш да си филтрираш пикнята и да я пиеш безкрайно. Вариант 4. Серия от земетресения - инфраструктурни разрушения, цунамита, изригващи вулкани, (тук влизат мега цунамита и вулкани) Непредвидима технологична грешка (изкуственият интелект поробва хората)- И тук ще се мре много, но няма да е заплаха за самото човечество. Вариант 5. Пандемия с неизвестен смъртноносен вирус - попадане на извънземен вирус от космоса в атмосферата ни (щамът "Андромеда"), възраждане на пандемия от топящите се ледници на полюсите, изкуствено създаден смъртоносен вирус от човека, който инцидентно е изтекъл в околната среда...- Вируси от космоса няма, това няма как да се случи. Но болестите и епидемиите са следсвие на свръхпопулацията ни - живеем прекалено близо един до друг и болестите се разпространяват. Но гласувам тук, защото тази опция е най-възможна, особено ако е изкуствен вирус. Вариант 6. Мутации- появяване на човешки хищник на земята в следствие на еволюцията, увреждане на размножителните функции при индивидите, фатално влошаване на генетичния материал.- Пресъздаването е в основата на еволюцията, никаква логика няма станем неплодородни на еволюционно ниво. Ако ше е мутация, не мога да си представя какъв е тоя мутаген който ще обхване всички, винаги и навсякъде. Вариант 7. Космическа радиация - облъчване на Земята с радиационни гама лъчи от близка супернова, Слънцето или друг космически обект.- Не знам защо хората като чуят "радиация" и се паникьосват. Слънчевата радиация не е като оная покрай Чернобил. Или поне не точно. Ние сме създадени с тая радиация, живеем си покрай, че и във нея, трябва нещо много да се преебе, че тя да стане опасна за нас, че и да ни изтреби до крак. Вариант 8. Сблъсък или влияние с друг космически обект - сблъсък с астероид или комета (тук като следствие идват в.2 и в.4), друга планета, черна дупка, колапс на Млечния път, сигурно унищожение на Земята от Слънцето след 5 млрд. години.- Абе... Ако Слънцето избухне, май май и ние ше си отидем покрай него, поне на това ниво. Но аз вярвам в планетарната колонизация, жалко само че няма да я доживея. А няма да доживея и взрива на Слънцето, който след тези няколко хиляди години ще бъде незначителен спрямо цивилизационното ни равнище. Вариант 9. Нашествие на извънземна цивилизация - дори и да не са враждебно настроени, тяхното предимство в технологиите и различната им култура водят до вероятност контакта с тях да бъде пагубен за човечеството по една или друга причина.- Почти невъзможно. Шансът да съществува извънземна цивилизация, която да е и напреднала поне колкото човечеството, та да е достатъчно близо за нашествие, че и да е враждебна към човечеството, не си струва дори да се разглежда. Забавно е по филмите де... Вариант 10. Непредвидени технологични грешки - изкуственият интелект поробова/избива хората, проектът ЦЕРН се обърква фатално и тем подобни технологични катаклизми от sci-fi културата...- Изкуствения интелект - пак прекалено далечна и обвързана главно със sci-fi културата идея, че даже и лежи още в основите на научната фантастика. Нещо като извънземните, които са зелени и хуманоидни. Много ме кефи идеята, но е доста невъзможна.  ЦЕРН или друг подобен проект не могат да се объркат така. Адски много параноя, и то единствено от страна на неразбиращите. Ето Brick Top, например, обяснява за пипането на котлона. Само че няма как като пипнеш нагорещен котлон да запалиш атмосферата. Просто... света не работи така. Пропорционалността не се нарушава. Човъркайки експерименталната физика, дори и в 18 километрови тръби, на света нищо няма да му стане. Вариант 11. Ненаучната концепция за край на света - всякакви алтернативни сценарии като 2012, Краят на дните, Рагнарок, Планетата Х, Страшния съд, crab people, Армагедон, Чък Норис...- Готино е когато се ебаваш по форуми, но не, единствено Чък Норис е заплаха тук. 
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
Frosty.
|
 |
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 07:48
Където започва PCM,там свършва човешката раса <.<
___________________________________ a.k.a Frosty
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 10:27
Max. написа: Където започва PCM,там свършва човешката раса <.< Хаха 
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
човек
|
 |
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 10:29
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 11:34
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 11:58
Според мен най-вероятния вариант е екологичната катастрофа, просто защото в момента сме най-близо до такава. Но както изтъкна Ерик, едва ли една такава ще доведе до края на хората. Но може би повече от една...
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 12:05
[quote="Captain Hero"] Epic topic is epic Вариант 9. Нашествие на извънземна цивилизация - дори и да не са враждебно настроени, тяхното предимство в технологиите и различната им култура водят до вероятност контакта с тях да бъде пагубен за човечеството по една или друга причина.- Почти невъзможно. Шансът да съществува извънземна цивилизация, която да е и напреднала поне колкото човечеството, та да е достатъчно близо за нашествие, че и да е враждебна към човечеството, не си струва дори да се разглежда. Забавно е по филмите де... В голяма грешка си човече  Извънземните отдавна са на земята, те ни контролират, а на всичкото отгоре повечето ни технологии са откраднати точно от тях.  И така да го кажа - "Няма по-голям роб от този, който мисли, че е свободен. " Мисля, че вече съм  , затова ако искаш може да продължим на ЛС.  Мога да ви дам и линк към едно интересно, поне според мен сайтче 
|
|
|
|
 |
странник
|
 |
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 17:31
Истината е ,че японците ще завладеят и колонизират цялата планета чрез глобално мозъкопромиване и хипноза . След 2012 всички ще сме като Хамелеона ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 17:40
seanepich написа: В голяма грешка си човече  Извънземните отдавна са на земята, те ни контролират, а на всичкото отгоре повечето ни технологии са откраднати точно от тях.  И така да го кажа - "Няма по-голям роб от този, който мисли, че е свободен. " Мисля, че вече съм  , затова ако искаш може да продължим на ЛС.  Мога да ви дам и линк към едно интересно, поне според мен сайтче  дай линка
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
thewhitestig
|
 |
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 17:44
seanepich написа: В голяма грешка си човече  Извънземните отдавна са на земята, те ни контролират, а на всичкото отгоре повечето ни технологии са откраднати точно от тях.  И така да го кажа - "Няма по-голям роб от този, който мисли, че е свободен. " Мисля, че вече съм  , затова ако искаш може да продължим на ЛС.  Мога да ви дам и линк към едно интересно, поне според мен сайтче  Lizzard people/Reptilians. За тях ли говориш ? Който се интересува да хвърли едно око тук http://zamunda.net/details.php?id=222548&hit=1
|
|
|
|
 |
Frosty.
|
 |
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 17:45
seanepich написа: Извънземните отдавна са на земята, те ни контролират, а на всичкото отгоре повечето ни технологии са откраднати точно от тях. Дааа бе,и Барак Обама е бял.
___________________________________ a.k.a Frosty
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 20:13
По-интересното е, че де факто продължавам да съм единственият, гласувал за вариант 11. 
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
долу_админа
|
 |
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Re: The end of the human race Публикувано на: 30 Юли 2010 20:47
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|