Автор |
Съобщение |
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
 |
В момента играе: Всичко без аниме игри
|
|
Заглавие: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 14 Май 2010 19:49
Предлагат ми един без пари сегашния ми е 17 инча(стария ми се счупи и ми дадоха тоя) много е малък, сега ми предлагат едно лсд май 19 или 20 инча ама всички ми казват че лсдтата много разтягали картината. За тва ще питам спецовете кое е по добре да си остана с тоя и да чакам още 6 месеца за нормален или да взема лсдто?
Drecher написа: От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
|
|
|
|
 |
Минотавъра
|
 |
В момента играе: Mozilla Firefox
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Май 2010 19:58
Колко точно инча е новият монитор и каква максимална резолюция поддържа на какво съотношение?
Не се безпокой за "разтягане", игрите поддържат widescreen резолюции. Вземай го - широкоекранните монитори са новият хит.
P.S. Сбъркал си форума, пич.
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!
|
|
|
|
 |
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
 |
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 14 Май 2010 20:14
нема нищо нали ми отговори щом каваш че е по добре го взимам
Drecher написа: От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
|
|
|
|
 |
Gοסgle [Bot]
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 14 Май 2010 20:23
Нищо не се разтяга. Пикселите на ЛЦД екраните са квадратни, а не разтеглени (ако това ти говори нещо).
|
|
|
|
 |
hypnozye
|
 |
В момента играе: Гоненка с две пусита в леглото :-)
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 14 Май 2010 20:30
Имам един hanns няма грешка..  Има и по големи (ест.) който са много добри..
___________________________________ I just don't give a fuck.
|
|
|
|
 |
Минотавъра
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Май 2010 20:33
Gοסgle [Bot] написа: Пикселите на ЛЦД екраните са квадратни, а не разтеглени (ако това ти говори нещо). Надали... Резолюцията на компютъра представлява броя квадратчета, от които е направено изображението. 1024х768 означава, че картината се прави от 1024 пиксела хоризонтално и 768 пиксела вертикално, което прави общо 768432 квадратчета. Това определя и съотношението на картината. На обикновените монитори тя е 4:3, т.е. ако екранът е широк 40 см. то ще е висок 30. Ако е 80 см широк, ще е 60 см. висок. Важното е да се запази пропорцията. Стандартът за widescreen мониторите е 16:9. Търси такъв. Няма да е зле да споменеш колко точно инча е новият ти компютър и каква максимална резолюция поддържа, за да ти дам повече инфо.
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 14 Май 2010 22:54
Абе на ЛСД и без монитор ще си главния герои в психо трилър с елемнти на разсъждение.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 14 Май 2010 22:55
iddqd написа: Абе на ЛСД и без монитор ще си главния герои в психо трилър с елемнти на разсъждение. тру, тру
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 15 Май 2010 09:44
Minotaur King Цитат: Стандартът за widescreen мониторите е 16:9. Търси такъв. {SuPa-1337-Killa}, можеш спокойно да се оправиш и с 16:10 монитор. Просто в настройките на ОС-а или играта за видео режим трябва да избереш резолюция отговаряща на съотношението на монитора (примерно 1280x768 вместо 1280x720) и всичко ще ти е OK. Няма да виждаш всичко смачкано. Ако не знаеш какво е съотношението на монитора ти, просто налучкай на око. Има някои по-стари (абе бая стари) игри които не поддържат резолюции различни от тези за 4:3...тях ще ги играеш в windowed режим, а не full screen и така ще виждаш картината в оригинален aspect ratio, а не смачкана.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
 |
Albtraum
|
 |
В момента играе: Singularity
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 15 Май 2010 10:49
iddqd написа: Абе на ЛСД и без монитор ще си главния герои в психо трилър с елемнти на разсъждение. омг иддяд факин оунва 
___________________________________ Aber selbst nachdem ich dass zugebe Gibt es keine Katharsis.... Dieses Geständniss war völlig bedeutungslos...
|
|
|
|
 |
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
 |
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 15 Май 2010 13:40
нещо не схващам еми незнам какъв е точно това е проблема те ме питат "искаш ли ЛСД или ще чакаш за нормален" и аз викам че не съм сигурен за тва че нямам представа какъв ще е  трябва скоро да ми го докарат от софия па дано да е хубав но би трябвало да е 19 инча не по малко
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 15 Май 2010 16:43
Добре де, не пишеш сериозно, а се ебаваш...дори и аз рзабрах накрая...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
 |
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
 |
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 15 Май 2010 16:57
щом казваш като си го сложа ще пиша пак
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 15 Май 2010 17:09
{SuPa-1337-Killa} написа: щом казваш като си го сложа ще пиша пак И аз мога да ти го сложа! 
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 15 Май 2010 19:24
AlShu написа: Има някои по-стари (абе бая стари) игри които не поддържат резолюции различни от тези за 4:3...тях ще ги играеш в windowed режим, а не full screen и така ще виждаш картината в оригинален aspect ratio, а не смачкана. чакай малко ако играеш игра на широкоекранен монитор с резолюция за 4:3 не би ли трябвало картината да е разтеглена, а не смачкана? смачкана ще е ако е обратния вариат - ако играеш на неширокоекранен монитор игра с резолюция за 16:9.
|
|
|
|
 |
Минотавъра
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Май 2010 19:55
@AlShu: Не съм казал, че това е ЕДИНСТВЕНОТО aspect ratio. Казах, че е стандартното, най-често използваното. 16:10 не е лошо, но лично за мен 16:9 е по-добро.
Трябва да се избягват монитори с оптимална резолюция 1366х768. Който е виждал такава знае за какво говоря.
Почти всички стари хитове имт widescreen mod-ове, добавящи широкоекранни резолюции. На твое място не бих се тревожил за това.
@Der Meister: Картината нито не ще се разтегли, нито ще се смачка. Просто ще играеш в window mode. А, както казах по-горе, за почти всеки стар хит вече има widescreen mod.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Широкоекранен ЛСД монитор Публикувано на: 15 Май 2010 19:57
е аз имах предвид ако играе фул скрийн, не window mode.
|
|
|
|
 |
Минотавъра
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Май 2010 20:03
Не можеш да играеш full screen, само в прозорец.
|
|
|
|
 |
Undead Dude
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 15 Май 2010 20:51
Minotaur King написа: Не можеш да играеш full screen, само в прозорец. АХАХАХАХА Бате, влез в гимназия и тогава пиши у форума, моля те 
___________________________________ flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth
|
|
|
|
 |
Минотавъра
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Май 2010 23:07
Undead Dude написа: Minotaur King написа: Не можеш да играеш full screen, само в прозорец. АХАХАХАХА Бате, влез в гимназия и тогава пиши у форума, моля те  По-възрастен съм от теб, майна. Специално за теб махнах widescreen mod-а на KOTOR - въобще не позволява да го играя фулскрийн. Автоматично ме прехвърля в прозорец.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|