Автор |
Съобщение |
Алминатора``
|
 |
|
|
Заглавие: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 13 Мар 2010 21:38
Искам да попитам някой чел ли е книгата? Преди 2-3 месеца си я купих, но прочетох само 5-6 страници и в тях през ред прочитах думите "Дева Мария" , "Бог" и прочее, та реших, че ще е някаква религиозна тъпня. Въпроса ми е, ако някой е чел книгата заслужава ли си да преглътна тия работи и да я прочета? Ето линк към книгата : http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=27180
___________________________________ Все агенти сме.
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 13 Мар 2010 21:50
Абе в заглавието на книгата има "рицар", "тамплиер", "йерусалим", Ти за какво си мислеше че ще е книгата? Екшън с трилър елементи или детективска история?
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 13 Мар 2010 21:51
Omega-x написа: Ти за какво си мислеше че ще е книгата? Това е алми. Той не си мислеше. Той не мисли.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
Алминатора``
|
 |
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 13 Мар 2010 21:57
Omega-x написа: Абе в заглавието на книгата има "рицар", "тамплиер", "йерусалим", Ти за какво си мислеше че ще е книгата? Екшън с трилър елементи или детективска история? Мислех, че ще е за разни рицари, битки, кланета и задкулисни игри, абе мислех, че ще е като "Песен за огън и лед", само че с реалносъществуващи събития 
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 13 Мар 2010 22:12
Факт е обаче, че замалко да се подведа от корицата и аз да си я купя...
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
Изход
|
 |
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 13 Мар 2010 23:48
Алми не мисли. Той троли 
___________________________________ секс едва ли - just cavalli
агентите са педали напускам форума
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 00:02
Алминатора`` написа: Мислех, че ще е за разни рицари, битки, кланета и задкулисни игри, абе мислех, че ще е като "Песен за огън и лед", само че с реалносъществуващи събития  Реалносъществуващите неща в книгата са рицарите,тамплиерите и йерусалим.Може и вярата!
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 01:03
Изход написа: Алми не мисли. Той троли  Всъщност Алми не е тъп като гъз, нито безинтересен. Той троли. Мда.
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
 |
Алминатора``
|
 |
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 01:11
Декстъре, плс, купи си книгата, прочети я и ми кажи дали е хубава да знам дали да я чета! 
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 10:33
Алминатора`` написа: Декстъре, плс, купи си книгата, прочети я и ми кажи дали е хубава да знам дали да я чета!  Само тъпаци като теб гледат книгата по кориците.
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
bulLshi7
|
 |
В момента играе: dota 3
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 10:57
Гледал съм филма по който е направена книгата, водят го за най-скъпата продукция в Европа и на мен много ми допадна. Не е така предсказуем като американските бози и има интрига, държи те под напрежение. Колкото до книгата щом е правена по филма трябва и тя да става. Религията не е нещо срамно и незнам защо алминатора я ненавижда така, да не би а е гъзарско сега всички подрастващи да са против нея като я смятат за начин на промиване ма мозъка ?!
___________________________________ LA COKA
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 11:59
|
|
|
|
 |
Алминатора``
|
 |
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 12:07
@Vermic, купих си книгата, защото прочетох, че е исторически роман. И като такъв, пак казвам, очаквах "Песен за огън и лед", само че с реалносъществуващи събития  . Никога не бих си купил книгата заради корицата. @bulLshi7, аз смятам за малко дразнещо в една книга във всеки втори ред да има някаква референция към религията. Вярно е, че през Средновековието хората са били бая набожни, ама чак толкоз :S Сми, ето за какво става въпрос : Сигрид решително потисна внезапното желание да разкаже, че Светият дух току-що й бе проговорил... Ти си благословена в много отношения жена, моя Сигрид... Утре ще повикам при себе си отец Хенри... Светият дух може да донесе изгода, а пътищата Божии не винаги са неведоми...Това е в рамките на 2 случайни страници и така сигурно е до края на книгата. И освен това, bulLshi7, факт е, че религията в цялата си история и всичките й форми или въобще ако щеш, нейното съществуване, винаги е било повече във вреда на хората, отколкото от полза.
|
|
|
|
 |
shizo123
|
 |
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 12:09
bulLshi7 написа: Гледал съм филма по който е направена книгата, водят го за най-скъпата продукция в Европа и на мен много ми допадна. Не е така предсказуем като американските бози и има интрига, държи те под напрежение. Колкото до книгата щом е правена по филма трябва и тя да става. Религията не е нещо срамно и незнам защо алминатора я ненавижда така, да не би а е гъзарско сега всички подрастващи да са против нея като я смятат за начин на промиване ма мозъка ?! Религията Е начин за промиване на мозъка, и за контрол над големи групи и хора. Трябва да си много ТЪП, за да си вярващ!
___________________________________ Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 12:10
bulLshi7 написа: ...да не би а е гъзарско сега всички подрастващи да са против нея като я смятат за начин на промиване ма мозъка ?! Ми да ве, ти да не си раснал в саксия, та сега разбираш? Алминатора`` написа: И освен това, bulLshi7, факт е, че религията в цялата си история и всичките й форми или въобще ако щеш, нейното съществуване, винаги е било повече във вреда на хората, отколкото от полза. Това просто не е вярно. Казва ти го заклет атеист.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 12:19
Цитат: Това просто не е вярно. Казва ти го заклет атеист. Съгласен съм. Заклет агностик
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 12:34
bulLshi7 написа: Гледал съм филма по който е направена книгата, водят го за най-скъпата продукция в Европа и на мен много ми допадна. Я дай линк. Иначе алми е тъп трол тва е ясно
|
|
|
|
 |
Оne
|
 |
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 13:15
Omega-x написа: Цитат: Това просто не е вярно. Казва ти го заклет атеист. Съгласен съм. Заклет агностик Съгласен. Човек, който се интересува от история.
|
|
|
|
 |
Алминатора``
|
 |
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 13:53
Гоненията на християните в Римската империя, войните на немските крале срещу "езичниците", болярските родове, изклани от Борис I, защото не са приели християнството, 5 вековното робство, което е превърнато в ад въз основа на религиозните различия, Вартоломеевата нощ, в която са избити 20 000 протестанти от католиците, нестихващите конфликти в Близкия изток между евреи и мюсюлмани, между шиити и сунити, коли бомби и терористи-камикадзета, които ежедневно убиват десетки, отвличане на самолети, убити много учени и философи през Средновековието, което от своя страна е забавя човешкото развитие с поне 500 години, 5 милиона избити евреи по време на ВС2...
И всичко това дело на престъпната политика на хората с власт, политика обаче, която е основана изцяло на религията и на която хората по един или друг начин са повярвали.
Защото един единствен човек не може да накара хиляди да се избиват просто ей така, но виж ако вече става въпрос за религията, същите тези хиляди лесно го обръщат на фанатизъм.
Ако нямаше религия, ами изцяло рационално мислене, мислите ли си, че терористът в действителност би оставил семейството и децата си, само за да прати в ада заедно със себе си и още няколко невинни души?Аз не мисля.
|
|
|
|
 |
bulLshi7
|
 |
В момента играе: dota 3
|
|
Заглавие: Re: "Рицарят тамплиер - пътят към Йерусалим" Публикувано на: 14 Мар 2010 13:57
Wannabe написа: bulLshi7 написа: Гледал съм филма по който е направена книгата, водят го за най-скъпата продукция в Европа и на мен много ми допадна. Я дай линк. Иначе алми е тъп трол тва е ясно http://zamunda.net/details.php?id=165521&hit=1
___________________________________ LA COKA
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|