Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Заглавие: Училище вкъщи
Публикувано на: 13 Мар 2010 20:28

Гледах предаването и реакцията ми беше "OMGZOMGWTF!?!1"
Та, подобни глупости не бях слушал от доста време-тия родители съвсем акъл нямат.
Да, вярно е, че е по-спокойно да си учиш вкъщи, но вие как си представяте социалните контакти на това дете след време?! Онова момче, дето тренира таекуондо, го питат имаш ли други приятели освен тия тука-"ми...май не". Еми ебаси къртиците са тия родители!
Телевизор 1 път в седмица, компютър по 45мин-да му се не види, това е терор!
Да не говорим, че майката си развява байрака вкъщи, мъжът "работел на няколко места".
Тая тъпа крава, също, въобще си няма никаква представа за действителността в училище.
И накрая-тя откъде накъде ще преподава-по каква програма, на каква основа?! Нима е завършила българска филология(примерно), че да има правото да се нарече учител?!
Тия деца не са възпитавани по американска програма, а по това, какво скимне на майката.
Просто съм потресен!

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Училище вкъщи
Публикувано на: 13 Мар 2010 20:44

link pls

Профил

Публикувано на: 13 Мар 2010 21:02

По-добре такива олигофрени, отколкото такива, които те хвърлят на улицата да е оправяш сам :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2010 21:39

Тъжната истина е, че в домашна обстановка едно дете в днешно време би могло да научи много по-добре материала, поради това, че в училище има десетки фактори, отразяващи се негативно на обучителния процес. Като се започне от времевото ограничение, мине се през пречките, които създава липсата на дисциплина (особено сред модерните подрастващи), та се стигне до пълната некомпетентност на едно 1/2 от учителите (в този случай майката съм силно убеден, че не се справя по-лошо от който и да било преподавател; ако става въпрос за предгимназиален период, естествено, защото не си уточнил нищо, Декстъре).

Разбира се, съвсем отделна тема е по какъв начин това би повлияло на социалните и комуникативни умения на детето/децата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2010 21:54

One написа:
Тъжната истина е, че в домашна обстановка едно дете в днешно време би могло да научи много по-добре материала, поради това, че в училище има десетки фактори, отразяващи се негативно на обучителния процес. Като се започне от времевото ограничение, мине се през пречките, които създава липсата на дисциплина (особено сред модерните подрастващи), та се стигне до пълната некомпетентност на едно 1/2 от учителите (в този случай майката съм силно убеден, че не се справя по-лошо от който и да било преподавател; ако става въпрос за предгимназиален период, естествено, защото не си уточнил нищо, Декстъре).

Разбира се, съвсем отделна тема е по какъв начин това би повлияло на социалните и комуникативни умения на детето/децата.

Баце, тва трябва да си ебати тъпака, за да си мислиш, че училището е да научиш нещо.
Баш за социални контакти е създадено.
Аз лично в даскало много рядко научавам нещо ново и интересно, повечето неща или вече ги знам или никога няма да ми потрябват.

Единствените полезни и задължителни неща са :
- да пишеш грамотно ;
- да имаш някаква базова обща култура ;
- да смяташ достатъчно добре, че да не те лъжат в магазина ;
- да откриеш в какво си най-добър и на тази основа да развиваш бъдещата си професия ;

Ако искаш да развиеш някоя от тези области ходиш на частни уроци и после в университет.

И до тук с ползите от даскалото.Всичко останало е ненужен баласт.

ЕДИТ: И да не забравя - чужд език!Но пак, ако искаш да го развиеш добре си трябват частни уроци.

Профил

Публикувано на: 13 Мар 2010 22:00

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2010 22:02

cola написа:
значи накрая все пак учиш това-онова там

Учиш , да, но основно създаваш приятелства и социални контакти, които са ти много по-полезни от 80% от материала.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2010 22:07

Цитат:
Баце, тва трябва да си ебати тъпака, за да си мислиш, че училището е да научиш нещо.

Цитат:
1) - да пишеш грамотно ;
2) - да имаш някаква базова обща култура ;
3) - да смяташ достатъчно добре, че да не те лъжат в магазина ;
4) - да откриеш в какво си най-добър и на тази основа да развиваш бъдещата си професия

ЕДИТ: И да не забравя 5) - чужд език!Но пак, ако искаш да го развиеш добре си трябват частни уроци.

Прецизирай си изказванията, защото тръгваш още в първото изречения с крайност, а след това се самокомпроментираш - една от причините, поради която никой не те взима насериозно, дори когато се опитваш да кажеш нещо без да се лигавиш.

Ще допълня, че в училище все пак можеш да научиш много, стига да имаш желание и да притежаваш упоритост.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2010 22:10

One написа:
Цитат:

Цитат:
1) - да пишеш грамотно ;
2) - да имаш някаква базова обща култура ;
3) - да смяташ достатъчно добре, че да не те лъжат в магазина ;
4) - да откриеш в какво си най-добър и на тази основа да развиваш бъдещата си професия

ЕДИТ: И да не забравя 5) - чужд език!Но пак, ако искаш да го развиеш добре си трябват частни уроци.

Прецизирай си изказванията, защото тръгваш още в първото изречения с крайност, а след това се самокомпроментираш - една от причините, поради която никой не те взима насериозно, дори когато се опитваш да кажеш нещо без да се лигавиш.

Ще допълня, че в училище все пак можеш да научиш много, стига да имаш желание и да притежаваш упоритост.

Учиш се да пишеш до 7ми клас, да не те лъжат в магазина в 4ти, а за общата ти култура я развиваш много повече с разни книги или Уикипедия.
Излиза само, че чуждият език ти е единственото нещо, което ти е полезно след 8ми клас.

Профил

Публикувано на: 13 Мар 2010 22:11

:D :D :D

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2010 22:19

Хлапета бяха...някъде 1,2,3 клас. Но си водят програмата само на английски с изключение на български и математика. Майката каза също, че ги оставяла да се съсредоточат точно в един предмет...еми тъпо е!
Алми е прав относно училището-ама на 100% прав!
И все пак, с родители като тия представям си какво мекотело ще станеш след като навършиш 18...о да, то ще се превърне в "университет вкъщи".
Не, наистина ебаси къртиците. Това е просто мъчение...
Обаче линк не мога да пусна...просто да видите тая мизерия. На няколко пъти ми се щеше да извикам-толкова много ме дразнеше тая майка....
А и още нещо-спрете да вините учителите.Половината от тях за нищо не ставали...ами не е така. Но това, че не могат да научат учениците на дисциплина си е изцяло техен проблем...

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2010 22:21

Склонен съм да се съглася, че голяма част от изучаваните в гимназията дисциплини са безполезни. Част от тях обаче спомагат умственото ти развитие (математика), разширяват задължителната обща култура (география и история), подобряват изказа и правописа ти (литература). И това са не сладки приказки, с които майка ти се опитва да те придума да учиш, а факти.

Повтарям - с достатъчно желание и амбиция, дори в принципно немотивираща среда като училищната можеш да се усъвършенстваш в тези аспекти. Учителите, в по-голямата си част, дори са склонни да ти помагат допълнително, да дават консултации и т.н. В крайна сметка всичко си зависи от теб самия.

От друга страна, системата би трябвало да бъде такава, че да не ти се налага да полагаш извънредни усилия, за да си изучил качествено дадена област...

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 13 Мар 2010 22:39

Някой няма ли да линкне причината за философските ви диарии? Не всички сме гледали/чели и можем да вземем участие.

Иначе в името на сайбърпънк ориентацията ми - всичко да се прави от вкъщи!

Чакам инфо за по-сериозен аутпут.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2010 12:29

да...да направим всичко да се прави от вкъщи, и тотално да изгубим контакт с околния сят, не искате ли?
ФАКТ е, че в даскало не се научава НИЩО ползено, но поне се запознаваш с различни хора, да създаваш приятелства....

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2010 12:35

indigo написа:
Някой няма ли да линкне причината за философските ви диарии? Не всички сме гледали/чели и можем да вземем участие.

Иначе в името на сайбърпънк ориентацията ми - всичко да се прави от вкъщи!

Чакам инфо за по-сериозен аутпут.

Даваха го снощи по Бтв, около 19.30-19.45.
От нямане какво да правя взех, че се загледах...

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2010 12:38

Предвид качеството на образованието ,което се предлага от повечете учлища ,може и това да е по-добрият подход .От друга страна обаче, това би било супер хазартен ход, защото никой не може да бъде сигурен ,че всички деца и родители съответно, ще подходят с нужната сериозност към нещата .За огромно съжаление ,голяма част от днешните деца са много отдръпнати от родителите си и трудно може да става дума за какъвто и да било контрол от тяхна страна .

Прекалено утопично ми звучи всичко да се остави в ръцете на деца и родители .Далеч по-добрият вариант е да се направи реформа на образователната система ,защото каквото и да си говорим огромна част от даскалите по училищата ,а и не само ,не са способни да се справят с задълженията си по достатъчно адекватен начин .Да не говорим и за това кое си струва да присъства в учебната програма, и кое не - говоря за части от учебния материал .

Разбира се ,все още има десетина качествени гимназии ,но какво остава за децата не успели да се доберат до чиновете им ?Според мен различието в качеството на обучение, между едни и други учебни заведения ,просто разделя децата на такива с бъдеще и на такива - без .
:)

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 14 Мар 2010 12:49

Златоокия написа:

Разбира се ,все още има десетина качествени гимназии ,но какво остава за децата не успели да се доберат до чиновете им ?Според мен различието в качеството на обучение, между едни и други учебни заведения ,просто разделя децата на такива с бъдеще и на такива - без .
:)

Глупости на търкалета, поне за София. Моето беше 1 от най-елитните училища, когато влезнах - пък боклуци и наркомани без бъдеще излезнаха, че някои и вече пропаднаха, и то не еденични случаи.От друга страна, познати учили в забити люлински училища ( от където не може да излезат хора, по принцип ) учат каквото искат сега, някои дори в чужбина.Ако родителите ти са те направили човек и са се погрижили поне до 7 клас да си имал нормална среда и развитие - по-натам трудно ще те съборят и ще опозорят бъдещето ти.За това и примерно пред моето училище има опашки от родители месеци по-рано, за да запишат първолаците.По мои наблюдения дали ще излезеш човек зависи най-вече до 7 клас как си се развил.После пропадняка продъжава да пропада, а умното хлапе търпи простотията и си знае целите.В края на крайщата, гимназиалното образование носи само и единствено формиране на бъдещите ти цели, според мен - не и реални знания, които са много полезни ( изключая езиците и математиката за хората, които се занимават с нея )

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2010 12:56

Не казвам ,че е това е сто процентов и неоспорим факт !Казвам само ,че средата предразполага към едната или другата крайност ,а и изискванията в "елитните" гимназии са доства по-различни от тези в остатъка .
В крайна смекта - разбира се ,че всеки решава сам за себе си ,разбира се ,че бъдещето си е в твоите собствени ръце .

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 14 Мар 2010 13:03

България!Това си ТИ! :lol:

В училище става най-добрия кеч!Как може това да се изтърве!

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2010 19:05

Скуиз много вярно го каза-в елитните гимназии най-добрите влизат, най-големите боклуци излизат.
Аз също уча в т.н. "най-елитна" гимназия и никак, ама никак не съм доволен. И забележете-проблемите не идват от момците, а от нашите убави, обични български...ъм "момичета". Пушене, пиене, дрогиране, бой. С един приятел за 3 години вероятно сме се питали към 216 пъти защо, по дяволите, сме влезли в това училище...

@Златооки-какво разбираш под "учителите не са способни да се справят със задълженията си"? Защото според мен задължението им е да ни учат-а не да ни възпитават. Сега колкото и загубени да са съучениците ми, има и попадения, де...като мен :lol: ) все пак учителите си знаят работата. Вярно е, че в 7 клас бяха къде-къде по-добри, но все пак. Учат, обясняват, помагат, бутат нагоре. Дават ти шанс. Изобщо съм доволен от учителския екип.
Обаче извинявайте директорът да рекламира гимназията като "най-елитното училище в града"...опазил Господ!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost