Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

The King of Kings
Аватар
Заглавие: Пътешествие до края на Вселената (science)
Публикувано на: 07 Мар 2010 13:37

Това е най-добрият начин да разберем колко незначителни, лайняни, шибани, безполезни, селски, примитивни прашинки сме ние :)
Филмчето е must see, един от най-красивите (в такива моменти съжалявам, че нямам 80 инча видеостена :lol: ) и добри научнопопулярни филми, които съм гледал, а принципно гледам само Дискавъри, Хистори и ЕвропаТВ :oops: Освен това е озвучено от Алек Болдуин, лол :lol: .
Може би единственото, което пропуснаха да кажат, че след неизброимо много време Вселената ще се свие отново до субатомна частица, подобно на всяка една експлозия в нейната крайна латентна фаза. Най-много ми хареса цитатът, че природата, освен велик инженер е и велик художник. Евала, че нямаше и религиозни простотии и пропаганди, които са ужасно дразнещи.
Може да заформим и дискусия за Вселената, ако искате, затова пускам темата в общия форум, а не в раздел "Кино и Филми".

@ Zamunda - http://zamunda.net/details.php?id=211912&hit=1
Субтитри: http://subs.sab.bz/index.php?act=downlo ... h_id=43421

Enjoy.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие: Re: Пътешествие до края на Вселената (science)
Публикувано на: 07 Мар 2010 14:04

Ем още с първото изречение ме отказа

Профил ICQ Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2010 14:05

Това не променя факта :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2010 14:10

Са го лочим и довечера ще го пусна ,след което ще изразя своето мнение .Мерси !

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2010 14:17

Ще го пробвам, въпреки, че въм малко предубеден към идеята NG да правят филми за Вселената.

Също така според последните теории, Вселената няма да се свие до субатомна частица, а ще продължи да се разширява до безкрай - напрактика доката всички атмоми във Вселената се разпаднат и материята изчезне. Причната е, че Гравитацията е твърде слаба за да преодолее "тъмната енергия", която кара Вселената да се разширява.

Най-добрите неща, които могат да се намерят по темата (писани за простосмъртни) са книгите на Карл Сейгън и "Кратка история на времето". Книгите на Michio Kaku също ги водят добри, но аз съм чел само Physics of the Impossible.

Профил

Публикувано на: 07 Мар 2010 14:29

предполагам е интересно, но мисля, че ще пропусна, с оглед на това, че съм гледал към 4200 филми с подобна тематика (прекалено неконкретни, обясняващи едни и същи неща.. да кажем за масата) и вече са ми писнали
но за дискусията съм на шес (шес, шес..)

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 07 Мар 2010 14:43

Всеки месец си купувам списанието ;) Няма по-добро!

Профил Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2010 16:26

Това лято имах възможността да посетя National Geography Museum във Washington D.C., но бях малко разочарован, защото точно в този момент подготвяха някакви експозции и 90% от музея беше затворен. Въпреки това се убедих, че този музей е един от най-натуралистичните, в коио съм бил. Тогава единствено зала "Африка" беше отворена, която представляваше една голяма притъмнена зала с много извивки и колони, с изключително автентична среда на африканската савана. Даже имаше препарирани лъвове, антилопи, боабаби, храсти и т.н., като озвучението си беше адското 3D. Определено беше едно от най-бруталните места, на които съм бил, защото от около 60-70 големи плазми имаше само някакъв animal gore с лъвове, разкъсващи зебри или крокодили, душащи говеда, абе не беше за хора със слаби сърца :shock:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 07 Мар 2010 16:57

Иначе филмчето е супер яко. Бях го гледал лятото и сега си го изтеглих преди няколко дена да го гледам пак. Оная част за the face of extinction , направо scared the shit out of me :oops:

Не е озвучено от Болдуин а от един известен британец...

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2010 17:49

гледал съм го и мога да кажа, че не е най-интересния филм за вселената.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2010 21:39

Този филм ме накара да осъзная истинското величие на Металика!

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2010 14:18

Интересно как AcTivE се е впечатлил от единичен филм за вселената след като точно по Нейшънъл Джеографик Ченъл съм засичал не една или две поредици за произхода не вселената и за космоса въобще...
Всичките от тях яко наблягат на CG-то, за да демонстрират визуално как точно биха изглеждали такива обекти, като черни дупки или квазари примерно...
Ето миналата седмица попаднах на някаква научно популярна възхвала на телескопа "Хъбъл". Дават снимка направена от него и обясняват - "ето тези светли точки в мъглявината са всъщност зараждащи се звезди", а после завъртат камерата в симулирано/реставрирана 3D перспектива, за да придобиеш малко по-обемна представа.
Говорим за огромни и доста изчерпатенлни поредици. В една от сериите имаше в детайли целия процес по формиране на слънчевата система, от къде точно идва водата в нея и каква уникална последователност от събития е оформила нашата планета, като годна за живот.
Имаше и друга, в която показваха симулация как би изглеждал сблъсък между нашата и друга галактика.
И т.н. доста неща, които не се толкова популярнии и не се учат в училище (е, голяма част от тях са си само хипотези).

Marv
Цитат:
Ще го пробвам, въпреки, че съм малко предубеден към идеята NG да правят филми за Вселената.

Ъъъ...защо?

Примерно NG имаха един филм, в който твърдяха, че имат обяснение за "тунгуския метеорит"...естествено беше поредната реинкарнация на метеоритната хипотеза. Интересно за гледане, въпреки че може да не си съгласен с него.

То това е идеята на научнопопулярните филми, да популяризират науката, научния анализ, научната критичност, а не да бъдат просто списък със 100% доказани научни открития.
И нали точно необяснените неща са най-интересни.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2010 14:34

Marv написа:
Също така според последните теории, Вселената няма да се свие до субатомна частица, а ще продължи да се разширява до безкрай - напрактика доката всички атмоми във Вселената се разпаднат и материята изчезне. Причната е, че Гравитацията е твърде слаба за да преодолее "тъмната енергия", която кара Вселената да се разширява.

не че нещо пак да си мислиш, че се заяждам, имало е много такива теми преди ти да се появиш и съм чел какво са писали форумците, но като се почне едно ей такова псевдо-академично научно изказване, точно никакъв интерес не привлича написаното от теб. мислиш ли че някой разбира какво означава "всички атоми във Вселената да се разпаднат и материята изчезне" ? въобще ти осмисляш ли го, можеш ли да си го представиш или само дрънкаш каквото си понаизустил тук-там от прочетеното, колкото да се изтъкнеш ? не става така.

съжалявам, че ви троля темата :D няма да се повтори.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2010 14:47

аз го свалям сега и ще го гледам с чайче в ръка , докато навън вали яко снег :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2010 19:37

Nocturno написа:
Marv написа:

не че нещо пак да си мислиш, че се заяждам, имало е много такива теми преди ти да се появиш и съм чел какво са писали форумците, но като се почне едно ей такова псевдо-академично научно изказване, точно никакъв интерес не привлича написаното от теб. мислиш ли че някой разбира какво означава "всички атоми във Вселената да се разпаднат и материята изчезне" ? въобще ти осмисляш ли го, можеш ли да си го представиш или само дрънкаш каквото си понаизустил тук-там от прочетеното, колкото да се изтъкнеш ? не става така.

съжалявам, че ви троля темата :D няма да се повтори.

И аз не се заяждам, но за да разбереш какво означава това, ти трябва нормална обща култура - ниво 7 клас.

Ето по-подробно обяснение:

http://www.youtube.com/watch?v=oGVYG0ce1Ps

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2010 22:48

Физиката и по-специално тази част от нея, която се занимава със всичко извън границите на нашата мила родна планета, се основана на различни теории, нито една от тях доказани и като цяло поражда много повече въпроси, отколкото дава отговори.
След като изгледах филма на NG, започнах да си задавам въпроси от рода на "Тогава какво сме ние?Какво следва след края на вселената?Защо въобще трябва да има край?Какво по дяволите е тя?" и стигнах до следните заключения:

Преди всичко ние сме хора.Всеки от нас си гледа ежедневните проблеми и да, интересно е понякога да гледаш такива научнопопулярни филмчета, но като цяло не ни интересуват, ама хич.
Съмнявам се някой на тази планетa в действителност да се интересува от това, че видите ли, вселената се уголемява адски бързо, толкова бързо, че теоретично, след 5 трилиона милиарда години всички ние ще се изпарим.
Смятам, че има далеч по наложителни проблеми пред човечеството, от това какво се е случило преди 10 хиляди милиона трилиона милиарда години и какво ще стане през същия период от време в бъдеще.
И тези неща не са позовани на разни недоказани теории и предположения, а се случват около нас и всеки може да ги види с просто око.

Да, хубаво е да знаем повече за вселената, но стига то да се позовава на някакви факти, а след първите 15 минути на този филм, всичко вече беше загадка за учените и беше изказано базирано на разни предположения, които във всеки един момент могат да се окажат напълно грешни.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 08 Мар 2010 23:34

Който иска да се докосне до вселената трябва да опита ентеогени. :oops:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost