Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Ученически и студентски карти за пътуване в БДЖ
Публикувано на: 02 Мар 2008 15:34

Здравейте,
Рано или късно всички удъртяваме и отказват да ни издават карти за намаление на влаковете :D А такава карта си е голяма екстра за пътуващите - още при първото пътуване се изплаща многократно. Примерно на мен едно отиване и връщане от Пловдив до Стара Загора може да ми излезе около 15 лева, а на практика давам около 7 лева. Картата струва 1 лев. Виждате авантата.
Работата е че ако може да се сметнат валидни номера на картите, все нещо 'може да се измисли' ;)
Молбата ми е, ако имате стари карти, да постнете номерата им и информация за това в кой град са издадени, по кое време (дата) и дали са ученически или студентски. Би ми се искало и ЕГН-то на което е издадена картата, ама да се разпространява такава информация във форума е доста тъпо.
Ако се съберат достатъчно екземпляри може да се намери алгоритъма за създаването на номерата и после всички ще намажат.
Поздрави.

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие: Re: Ученически и студентски карти за пътуване в БДЖ
Публикувано на: 02 Мар 2008 15:57

За съжаление моята я хвърлих, след като изтече срока. Помня обаче, че имаше някакъв холограмен стикер и се съмнявам да се подправи лесно.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 02 Мар 2008 16:10

Е добре де, за 1 лв(на година!) ли ти се изправя срещу закона? :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 16:13

Не му е за левчето, а за възрастта. Одъртял е и му отказват. :o

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 16:15

Е туй не траеше ли до края на Висшото? :D

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 16:18

Издава се на учащи до 26 години. И не знам, ако ivanatora е на 34-35 как ще ги ментоса, дори и с фалшива карта. Нее...всъщност ако беше на 35 години щеше да се занимава с нещо друго. :o
Очаквам да разкрие детайли.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 16:34

Разбирам.. :) Това съм с две ръце ЗА ! :D

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 16:45

Е, ако спомените не ме лъжат, Иван не е чак толкова по-голям от мен, а аз съм '90. ;р

ПП
Гошо, стига с т'ва "висшо" брат, като некой аграр звучиш. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 16:47

Мда, в профила му пише , че е на 22. :o

П.п. Епа аграр съм. ;р

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 16:50

Хахахаха, да... То аз май никога не съм знаел на колко години е... преплели са ми се спомените, 'щото си спомних, че някой от старите пушки беше набор, ама чак сега се сетих, че т'ва беше SneakyDude.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 08:42

На 22 съм, но имам приятели, които вече са отвъд лимита. А 4 години не са толкова време, освен това през тези 4 години трябва да съм студент, а дори да запиша и да изкарам магистратура, това ми оставя 2 празни години. Ако не запиша магистратура имам 1 година и малко.
Така че срока е сериозен :)
Поствайте карти, или ми ги пращайте на лична, ако не искате да разкривате лични данни тук.
Моляяяя :D

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 12:36

Два пъти си вадих, и двата пъти като изтекоха ги изхвърлих .... Пусни темата в някой по голям форум - дата.бг, нещо такова ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 12:42

Поне навремето имаше някакви карти, младеж ли, нещо такова. Струваха 20 кинта, което пак доста бързо се изплаща (особено ако честичко пътуваш) и не беше задължително да си студент :) По-добре 20 кинта, които пак доста бързо ще ти се изплатят, отколкото да си играеш. Мое мнение :wink:

Помогни им да си намерят дом...

Ей, мъсен заек, ша та застейам... :bleh:

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 13:09

аз пък си пазя картите за последните 3 години назад (пътувал съм за училище с влак) както и една ISIC карта, но номерата не мисля да ти ги дам...не знам кой би бил толкова глупав да ти ги даде и много ми е интересно защо точно по това време си решил да пуснеш темата ???
не не е за едно левче, а за 45
“КЛАСИК” - картата се издава на постоянните клиенти на БДЖ ЕАД срещу лична карта. Дава право на закупуване на билети с 50% намаление и абонаментни карти с 25% намаление. Цената на картата е 45 лв. и е с валидностен срок една година от датата на издаване.
стикер по принцип се намира лесно...ако са още на старата система си взимаш абонаментна карта за 5 дни за маршрут който да то струва левче за ден и след като изтече взимаш стикера...
НО ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ЩЕ МАМИШ БДЖ...ТА ТИ АКО ДАДЕШ ПАРИ НА КОНДУКТОРА НЯМА ДА ИМАШ ПРОБЛЕМИ, СТИГА ДА НЕ СИ СИ ИЗВАДИЛ ЛАПТОПА ИЛИ ТЕЛЕФОНА ЗА 1 000 ЛЕВА КОГАТО МИНАВА, БДЖ СА СИ МНОГО ЗЛЕ И ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ ГО ДОКАЗВАТ... та сега и алгоритъм за номера... и като отидеш за билет на монитора на продавачката излиза че ти Иванка Петрова, пенсионер на 78 години, ще взимаш билет до Пловдив ??? be real !!!

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 03 Мар 2008 15:53

И аз съм ги изхвърлил старите си, но обещавам когато изтече актуалната, да я запазя ;)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 19:58

ass написа:
НО ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ЩЕ МАМИШ БДЖ...ТА ТИ АКО ДАДЕШ ПАРИ НА КОНДУКТОРА НЯМА ДА ИМАШ ПРОБЛЕМИ, СТИГА ДА НЕ СИ СИ ИЗВАДИЛ ЛАПТОПА ИЛИ ТЕЛЕФОНА ЗА 1 000 ЛЕВА КОГАТО МИНАВА, БДЖ СА СИ МНОГО ЗЛЕ И ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ ГО ДОКАЗВАТ... та сега и алгоритъм за номера... и като отидеш за билет на монитора на продавачката излиза че ти Иванка Петрова, пенсионер на 78 години, ще взимаш билет до Пловдив ??? be real !!!

Ти си си отговорил сам - къде е 1 лв, къде са 45 лева?
Твърдо съм против всякакви 'бутания на пари' по какъвто и да е повод, съответно ако някой се опита да ми 'бутне' на мен пари бих го набил. Но пък нямам нищо против да опитам да ги ебна леко, защото реалните цени на билетите са дори под половината на тези които искат. Да живее електрическия транспорт.
БДЖ хич не са зле, просто както в повечето български предприятия печалбата отива за мерцедеси на шефовете, вместо в инвестиция за компанията. От трийсет години карат с едни и същи вагони. Сега пуснаха едни рециклирани, щото трябва да замажат малко положението след всичките тия увеличения на билетите.
Кои са тия 'последни събития'? Запалването на вагона ли? Случва се. Някакви малоумници да пушат и пият в купето... Ако си бяха у тях целия блок щеше да изгори.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 20:34

Аз влакове и такива есктри не ползвам, ама имам един въпрос - присетих се като видях темата.
С едни приятели се бяхме навили да правим Eurotrip с влак (из европа само) и някой ми беше споменал, че е намерил карта за всичките железници из Европа, за съжаление не помня цена и давност на картата, както и нищо повече. Някой ако има инфо моля да сподели, плана сме го отложи ли за тоя септември, та единия вариант е влак другия лоу кост флайтс, ама с влака е по-яко(ако въобще нещо направим де). Мерси предварително.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 23:11

Мисля че ISIC картите са международни, освен това с тях получаваш много други намаления - в кина, в аптеки, в магазини...

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 10 Мар 2008 16:11

0667961
Само дето не знам по какъв начин ще се справиш с проблема, че, в крайна сметка, мисля, ги водят записани в базата им данни. Дори и да преодолееш проблемът с невалидна снимка на редовна карта (например винаги някой друг да ти взима билета, често срещана практика)... Абе не знам, ама щом си решил да лъжеш.
А иначе и аз съм на мнение, че цените са малко високи. Но това е по-скоро заради ширещата се практика да не се пътува с влак. Било "страшно", поне ако си момиче. От там намаляват пътниците, цените се качват, пътниците още намаляват, става още по-"страшно" и т.н. Досега винаги, когато съм пътувал с влак, съм спал в него (нощните най-вече). Малко ако си нащрек трудно ще ти се случи нещо кой знае какво.
От друга страна тия така предпочитани автобуси са толкова неудобни. Ако пътуваш повече от час, на тази малка и тясна седалка, направо се чувстваш после като смачкан, какво да говорим, ако искаш да спиш. А в крайна сметка пътуването не е толкова много по-дълго (с експресите - половин-един час повече). А, повярвайте ми, понякога от София се излиза с автобус повече време, отколкото е целият път от там до Сливен!
Кофтито за БДЖ-то е, че в момента цените им са много високи. Почти като тези на автобусите. Реално с влак пътуват само хората, които ползват намаление - ученици, студенти, пенсионери, инвалиди (предполагам) и може би групи. Тъпа работа, ама и в крайна сметка не е изгодно май да пътуват празни, какъвто е преобладаващият случай.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2008 22:15

Пътниците въобще не са малко!
Следобед на влака от София през Пловдив към Бургас си е ебало майката. Имало е случаи в петък да пътувам прав в коридора!
Един нормален вагон втора класа с купета побира 80 пътника. Влака обикновено е около 7-8 вагона (не броя първата класа). Това прави около 500 човека на влака. Цената на София - Пловдив (половината трасе) е 6-7 лв. Цената на цялото трасе е 16-18 лв. Умножете по 500 и сметнете колко прави един такъв влак на ден.

Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost