Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: гласувайте, мама ви дееба
Публикувано на: 30 Окт 2015 09:29

Till.Lindemann написа:
И все пак, ще се намери ли някой да разясни как ще се осигури анонимността на вота, как ще се предпази от хакване и как ще попречи на някой от някоя партия с торба кеш да ръководи гласуването с лаптоп от къщата на някой цигански барон с електронните подписи на цялата махала, примерно.
Щом на ден по финансовите пазари електронно се търгуват трилиони без да са хакнати, едва ли ще се намери някои който да хакне българския вот...Ти задаваш въпроси като баба ми.

Са друг е въпроса, че фирмата която ще направи системата ще "спечели" търга щото всичките други не отговарят на критериите (които в случая са името на фирмата за започва с "m" и да завършва с "agic solutions"), както обикновено, и вероятно ще си остави пръстите по софтуера. Съответно на първите избори ще има успешна "хакерска атака" или някав друг гаф и ще решат да махнат електронното гласуване или нещо такова. Ама тия неща са си по default за България.

А за идентификацията най-лесно е да ти изпратят някво номерче за логин на адреса + стандартните останали.

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 30 Окт 2015 10:41

Der Meister написа:
Пак нищо не си разбрал и едно и също плямпаш.

1. Не водим дискусията за сега, тъй като нито е възможно, нито е правилно ей така изведнъж да се въведе ел. гласуване. Ти мислиш, че ей така ще станат нещата от днеска за утре да се разработи такава система ли?

2. Това, което си написал е същото, като това в първия ти пост. След него обаче ти се дадоха и много други аргументи в подкрепа на ел. гласуване, освен мързела. Сега, за да продължа дискусията трябва да напиша пак същите аргументи ли? Как да се води дискусия с теб изобщо? Научете се, като се води спор искам да ми обориш всяка една запетайка, а не да ми отговаряш избирателно както и в много други случаи.

Прочетох ти мнението още първия път. Просто то не отговаря с убедителни аргументи и общо взето заобикаля въпроса. Какво повече да напиша.

1) Напротив точно за в момента говорим. Ако се приеме закона (хипотетично) гласуването ще е факт. Не е ли по-логично да водим тази дискусия когато и ако 90% от гражданите притежават електронен подпис? Защото в момента това са много малко хора и не виждам причина те да се увеличат. Ти не отговори на това. Смяташ ли че някой ще тръгне да си вади ел. подпис специално заради вота? Не те видях да даваш убедително обяснение на този въпрос. Коя точно запетайка от мнението ти искаш да коментирам повече?

Не съм ПРОТИВ ел.гласуване, даже гласувах с "ДА" на референдума, просто казвам, че наивно и нереалистично да се мисли, че то ще доведе до някакви съществени размествания в политическите пластове, както се изказаха някои хора.

Разберете, че хората които страшно много искат да гласуват, но са възпрепятствани са изключително малка бройка и няма да доведат до съществени размествания във вота. Нов метод за гласуване не ти дава нов избор или нова причина да гласуваш. Повечето българи просто не подкрепят нито една политическа партия.

2) Не знам за хакването, но както казах в първия си пост, след това аргумента беше повторен от Till.Lindemann, сега го потретвам, според мен ще се улесни купуването на гласове. Освен че няма да се налага организирано извозване на хора, както до сега, няма да се гарантира и анонимността на вота, тъй като какво ще ме спре да гласувам в присъствието на този който ми плаща от настолен компютър някъде си, примерно?

indigo написа:
Говорейки за електронно гласуване, не е задължително да се говори за онлайн гласуване.
Електронно може да се извършва вота отново в центрове, отново анонимно, отново в тъмна стаичка, и след това отново на гръб да се носи информацията до някои стадион, където да се събере всичко.

Не, това е машинно гласуване. Електронно (или дистанционно, както май беше точната формулировка в референдума) гласуване е точно онлайн гласуване от компютъра ти с електронен подпис.

Профил ICQ

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2015 10:50

Машинно гласуване има и в момента, на тези избори имаше 50 машини в различни секции, почти не са се ползвали.

Мисля че под електронно се разбира онлайн, като цяло нещата ще се въртят около чипосаните лични карти, които ще влязат до 3-4 години в обръщание. Оттам вече варианти много, не говорим за ел. подписи, сертификати, усб пишки и други такива. Имаш си лична карта с чип, с която ще можеш да гласуваш, а и сигурно и други неща в бъдещето.

Въпроса е да не се направи черна кутия, в която да влизат само някви неща и да излизат, трябва прозрачност, и то голяма, но не говоря за отворен код. Нещо по средата.

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 30 Окт 2015 11:14

Liberty написа:
Не, това е машинно гласуване. Електронно (или дистанционно, както май беше точната формулировка в референдума) гласуване е точно онлайн гласуване от компютъра ти с електронен подпис.

То и машинното гласуване е електронно, освен ако не гласуваш на парна машина.
Просто казвам, че термините са доста тъпички, и винаги трябва да се пояснява.

Omega-x написа:
Въпроса е да не се направи черна кутия, в която да влизат само някви неща и да излизат, трябва прозрачност, и то голяма, но не говоря за отворен код. Нещо по средата.

Това е най-сериозния проблем, да. Даже отворен код да е, кой гарантира че кода който е пуснат е същия като този, който се ползва?

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 30 Окт 2015 12:05

Аз ще отговоря на Майстора. Гласувах за Кадиев :oops: Ама не случайно, просто ми е съсед, отделно от това селото ми е пълно с комунаги от различни поколения, пък с него си имаме и приказка, впрочем. А знам, че за нищо не става по принцип, но му ударих едно рамо.

Чисто статистически като погледна останалите кандидати и като изключа познанството си с Кадиев, излиза че няма за кого да дам гласа си. Та на тези избори съм чувал за едва няколко кандидата и от малкото, което знам за тях се изключва вероятността да ги подкрепя.

Ангел Джамбазки беше някакъв лидер във ВМРО, не знам на кого точно в тази патриотична коалиция, ама и не ме интересува. Вече загубиха доверието ми, след като играха заедно с Барека в коалиция. Завинаги. Онази Календерска съм я чувал като курвата, която роди син на Барека или нещо от тоя сорт, съответно - не ми дреме и за нея. И последно Фандъкова, за която ако трябва да съм честен, не ми допада като човек, понеже съм виждал какво уважение имат старчетата от евросъюза, които пристигат тук на гости към кметът на столицата. Обаче Герб си строят и облагородяват, в този ред на мисли хич не е случайно, че печелят и не съм толкова разочарован.

Представителите на РБ и БСП няма и да ги коментирам, ама бяха порядъчно жалки и с предизвестен провал. Както и да е, поне идеалистите от двете страни имаше на кого да се надяват отново. Тези партии за мен са отдавна извън играта и гледат отстрани, като така и ще бъде за в бъдеще, докато отново не направят фамозен гаф и големите не си измият ръцете с тях. След което отиват в небитието. Сега им беше моментът да покажат мъжество, да сплотят електората си зад някоя силна фигура, защо не някой от лидерите да се яви на избори. А не някакви анонимки, трябваше да има разпознаваем човек. Не е толкова срамно да бъдеш кмет за известно време, нали и Софиянски и Борисов бяха, какво толкова?

Друго, което ми направи впечатление и всъщност е малко плашещо е абдикацията на ДПС и като че ли примирение, което строеше от лидера им. Беше като насран. Ама спечелил в 200 общини. Ок, бе, ама в тея 200 общини, от които 70-80% процента селца в Кърджалийско и Смолянско с под 50 човека постоянно живущи и аз мога да спечеля. Загубиха Смолян, Хасково, Шумен, Разград, Силистра, където традиционно се представят силно. И то с голяма разлика. Мисля, че постепенно ДПС ще бъде изтикана в ъгъла и силата и ще бъде абсорбирана. Бойко Борисов е един много хитър тактик, може би от ранга на Тодор Живков, който знае как да дискредитира опасните си противници и сега всички са мъртви, ама в буквалния смисъл. Политически все още, надявам се да не стане и физически, ама почнат ли да печелят с по над 95% натам ще тръгнат нещата. Сега правилния ход е да продължава да си строи и да гради инфраструктура на градовете, отваряйки заведения, заводи, училища и градини, като отваря място за работа на хората. Така ще може да разшири електората си още повече, а междувременно кой знае - защо да не изникне някой антипод на ДПС, който обаче превръща идеите си в реалност или пък просто дава, където е нужно с кебапче-две повече? Циганите и голяма част от турците са политически номади да ги наречем, да не кажа продажници и много-много не им пука за кого гласуват и кой им организира екскурзията до България и им осигурява кетъринга.

Колкото до мен, има само няколко неопетнени партии в момента, които все още не са ми паднали в очите. Това са Глас Народен, който вкара няколко общински съветници в София и на други места, което не знам как точно да го тълкувам? Значи ли, че малко им се е дигнал процента след спада на Бареков, реформаторите и фронта, че и на БСП? Ако видя адекватна възможност за пробив от тяхна страна, ще имат незабавно моя глас. Зелените също успяха да вкарат хора в различни населени места, ето че бумът на малките партии се случва, след като големите са тотално низвергнати. Зелените също са ми симпатични макар идеите им в близките 20 години да не биха могли да се реализират.

И не на последно място АБВ, за които и гласувах на последните избори и мога да кажа, че съм доволен от избора си. Не ме подведоха, а изпълниха точно това, което казаха по време на предизборната си кампания. За разлика от Бареков, който щеше да дава айфони и да дига заплатата до 200 хилки, след като опандизи Борисов, за разлика от реформаторчетата, които се кълняха на клетниците, които все още имат надежда в тях, че никога няма да подкрепят Борисов и да му помогнат да дойде на власт, а ако това не дай Боже се случи, то те няма да влизат в директна коалиция с него и да имат свои министри в управлението на страната и не на последно място фронта, който ми падна най-много в очите, защото за Бареков, Кунева и Радан си знаех, че са политически курви и продажни същества, ама за патриотите не очаквах, че ще се окажат и те такива.

Докато АБВ си свърши работата, заради която и гласувах за тях - доуби БСП, като продължава да ги яде отвътре и на всички избори увеличава електората си с 0,5-1%, което показва стабилност и бавен, но сигурен градеж. Отделно от това не клекна пред Герб, като не им беше колело или златен пръст, което винаги да гласува заедно с тях при важни решения, което за съжаление няма как да се забележи в моментната конфигурация на парламента, защото ако реформаторите не се нагъзят на Герб, то ДПС ще ги подкрепи и всичко ще мине по вода, със или без АБВ. Но това не омаловажава стоицизма им. Започват да ми стават все по симпатични с идеите си, макар да не съм комунист и досега да не съм гласувал за друга лява партия. Обаче тези хора печелят доверието ми.

Досега съм гласувал главно за патриотични фракции, но вече едва ли ще го направя. Гласувал съм и за Расате и неговата Гвардия(които всъщност въведоха нахлуванията в различни институции, при това държавни), гласувал съм и за Болен, като бях много зелен и все още той не лижеше задника на Русия както сега, също за патриотите, преди да се надупят на Герб и да кажат, че ще затварят малцинствата в резерватите и ще ги охраняват с калашници :lol: И за Герб съм гласувал де, даже май точно затова не съжалявам, но повече едва ли ще гласувам за тях, те печелят и без мен и изпълняват само инфраструктурните идеи за развитие, които споделям, макар че и това не е малко, защото предишните тройни коалиции и това не правеха.

В същото време следя отблизо Слави Трифонов и Кирил Домусчиев и евентуалното им влизане в политиката. Хубаво е да има успели бизнесмени в нея и аз съм готов да ги подкрепя, ако не завият по пътя на Бареков. Все пак тяхното богатство не се е случило по този начин: Мама ми подари медии и имоти на стойност 1милиард, а си изградиха от нищото успешните бизнес проекти. Ще изчакам да видя докъде ще им стигне мозъка и имат ли шанс да разместят статуквото, защото в момента почти всички партии са мъртви.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2015 20:43

Liberty написа:
Прочетох ти мнението още първия път. Просто то не отговаря с убедителни аргументи и общо взето заобикаля въпроса. Какво повече да напиша.

Много лесно да кажеш така :D Неубедителни, защото така ти изнася. Като са неубедителни защо не ги обори? Ти ми отговори само на аргумента за мързела (за който ще пиша по-надолу, защото не съм съгласен, че не е фактор при гласуването). А другите аргументи ще ги кажа пак специално за тебе:
1. хора, които са заети и нямат време да гласуват;
2. трудно-подвижни хора;
3. хора, които не са на родното си място по време на изборите.

Що се отнася до мързела. Ти каза, че според теб това не е фактор, а основната причина за ниска избирателна активност е това, че не се харесват кандидатурите. И си прав за второто, обаче то се наслагва и с фактора мързел, защото винаги може да се гласува за най-малкото зло. Абсолютно съм убеден, че при всеки един човек има лоши, по-лоши и най-лоши. Примерно за повечето десни избиратели най-лошите са БСП, докато ГЕРБ също не са харесвани от тях, но ги предпочитат. Проблемът е, че това, че никой не ти харесва се наслагва и с фактора мързел и в крайна сметка си казваш, че няма смисъл да гласуваш, защото всичките са пълни капути, няма смисъл да си цапаш ръцете, да се разкарваш до секцията и т.н. Докато ако можеш да гласуваш от вас с 2 клика от компютъра си, съм сигурен, че много хора биха пуснали вота си, просто защото нищо не им коства. Ти разбира се ще повториш аргумента, че щом ги мързи да гласуват, ще ги мързи да си извадят и ел. подпис, но за това по-надолу. А дори да приемем, че не съм прав, за това което казах и при повечето хора не стоят така нещата, то със сигурност има и такива, при които е така. Дали са 5, 10 или 20% все е нещо, щом ще се повиши избирателната активност

Liberty написа:
1) Напротив точно за в момента говорим. Ако се приеме закона (хипотетично) гласуването ще е факт. Не е ли по-логично да водим тази дискусия когато и ако 90% от гражданите притежават електронен подпис? Защото в момента това са много малко хора и не виждам причина те да се увеличат. Ти не отговори на това. Смяташ ли че някой ще тръгне да си вади ел. подпис специално заради вота? Не те видях да даваш убедително обяснение на този въпрос. Коя точно запетайка от мнението ти искаш да коментирам повече?

Едно е да се спечели референдума, друго е да се приеме закон. Защо трябва да чакаме 90% от хората да си вадят ел. подпис? Колкото по-отрано започне да се говори за ел. гласуване, толкова по-бързо може да се задействат нещата. Не виждам нищо лошо още отсега да се говори за това. По тая логика защо говорим за изчерпването на нефта, защо не говорим за това като се изчерпи :D Освен това, да, смятам, че много хора биха си извадили ел. подпис специално заради вота. Освен това не е задължително да се гласува с ел. подпис, вариантите има много. То това е идеята на референдума. Да започне да се обсъжда сред обществото темата. Никой не е казал, че днес референдума се печели и утре се въвежда закона.

Liberty написа:
Не съм ПРОТИВ ел.гласуване, даже гласувах с "ДА" на референдума, просто казвам, че наивно и нереалистично да се мисли, че то ще доведе до някакви съществени размествания в политическите пластове, както се изказаха някои хора.

Разберете, че хората които страшно много искат да гласуват, но са възпрепятствани са изключително малка бройка и няма да доведат до съществени размествания във вота. Нов метод за гласуване не ти дава нов избор или нова причина да гласуваш. Повечето българи просто не подкрепят нито една политическа партия.

Те са малко. Идеята е накараме да гласуват, тези които гласуват с отвращение.

Liberty написа:
2) Не знам за хакването, но както казах в първия си пост, след това аргумента беше повторен от Till.Lindemann, сега го потретвам, според мен ще се улесни купуването на гласове. Освен че няма да се налага организирано извозване на хора, както до сега, няма да се гарантира и анонимността на вота, тъй като какво ще ме спре да гласувам в присъствието на този който ми плаща от настолен компютър някъде си, примерно?

Тука вече казах, че съм съгласен, но сигурно има начин да се измисли нещо по въпроса.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2015 21:04

Добре Der Meister

А сега словоизлиянието на The Wolf ме провокира да напиша няколко думи относно състоянието на българските партии и кого подкрепям и защо.

Първо РБ съвсем не са се провалили на изборите, даже напротив. Настоящите местни избори може да се каже, че потвърдиха съществуващото статукво на ГЕРБ като водеща партия и РБ като основен коалиционен партньор. В София конкретно Фандъкова взе 60%, докато РБ 10% с което са убедително на второ място.

РБ никога не са се клели, че няма да се коалират с ГЕРБ. Всъщност това че го направиха им донесе политически негативи, но беше национално отговорно и правилно решение. Това гарантира сформирането на стабилно дясно-центристко правителство. Каква беше алтернативата? ГЕРБ да управлява с ДПС, или комунистите от АБВ. Впрочем не знам Wolf как може да гласува за АБВ, това е нелепо.

Разбира се ГЕРБ далеч не са идеални и аз не съм им привърженик но в коалиция с РБ смятам че правителството взе няколко много важни решения в ключови за България моменти. Отстоява националната кауза и интерес като реже руснаците по всички направления. На първо място това е добре за България, но също донякъде реабилитира доверието на нашите партньори, което по времето на тройната коалиция и Орешарски беше съвсем подронено. Не пуснахме руските самолети да летят, същевременно сключихме договор с Полша за ремонт на нашите мигове, колкото и да протестираха руснаците, което е стратегически важно решение.

По отношение на бежанците, кабинета се държи стабилно, като прави максималното за да ни държи далеч от цялата каша, което заслужава адмирации. Границата ни се пази доста добре и нашите не си поплюват, поради което бежанците сами избягват да прескачат при нас. Това показва, че е възможно да си с про-западна ориентация и същевременно да си отстояваш националния интерес, също както направи И.Костов по време на кризата в Косово и тогавашните настоявания от страна на западните ни партньори да приемем албански бежанци (не го направихме).

Разбира се, ГЕРБ осакатиха предложената съдебна реформа от страна на РБ, това се очакваше, но смятам, че с депутатите които имат РБ направиха максималното възможно. Живот и здраве след следващите парламентарни избори, ако имат повече депутати ще очакваме и още по-добри резултати, но за сега това е.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2015 21:14

Значи влезнах си в профила специално, да напиша, че след като прочетох поста на The Wolf ми дойде да си вкарам главата в микроволновата.

Хае, със здраве, чао.

Профил

Аватар
В момента играе: не казвам
Публикувано на: 01 Ное 2015 22:28

Гласувах ве, ш'ва иба

Профил

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 01 Ное 2015 23:06

Balerion написа:
Значи влезнах си в профила специално, да напиша, че след като прочетох поста на The Wolf ми дойде да си вкарам главата в микроволновата.

Хае, със здраве, чао.

Да ве, на мене ми идваше лично да издиря Морко и да му се извиня за коментара от предишната страница.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Ное 2015 00:20

Liberty написа:
Първо РБ съвсем не са се провалили на изборите, даже напротив. Настоящите местни избори може да се каже, че потвърдиха съществуващото статукво на ГЕРБ като водеща партия и РБ като основен коалиционен партньор. В София конкретно Фандъкова взе 60%, докато РБ 10% с което са убедително на второ място.

Пф, не е така Андрей. Как въобще може да се твърди, че партия, която е събрала само близо 10% от гласовете в огромен град(столицата) за българските стандарти при избирателна активност под 50% е убедителна? Онзи от БСП има 8%, Кадиев 7% или горе-долу такава е вариацията, което прави разлика от едва 2-3% между втория и четвъртия на изборите. Дори и да оставим тази извадка настрана, чисто и просто да те бият с резултат почти 6 пъти, колкото твоя показва уникален разгром и липса на вяра в идеите ти. И само потвърждава тезата ми, че почти всички партии са мъртви.

Защо трябва да даваме за пример само столицата? Кажи ми ти, колко кметове на общини имат РБ на изборите, един град спечелиха ли? Село с над 500 души население ще управляват ли? Това ме връща във времето на Станишев и знаменитите му думи:"Бележим прогрес. Хората увеличават доверието си към нас и няма значение в колко места сме загубили. Ние сме моралните победители". Съмнява ме на избори за парламент при една сравнително по висока активност дори само с 5-10% реформаторите да вземат повече от 6-7%. Готов съм да се обзаложа.

Ако изборите са потвърдили нещо, то е, че при евентуални предсрочни избори, може би Герб ще управлява самостоятелно държавата, а всички други партии ще бележат спад, някои с по 1-2%, което обаче не е малко имайки предвид какви са им резултатите, а други като тази на Бареков например с повече от 5%.

Liberty написа:
РБ никога не са се клели, че няма да се коалират с ГЕРБ. Всъщност това че го направиха им донесе политически негативи, но беше национално отговорно и правилно решение. Това гарантира сформирането на стабилно дясно-центристко правителство. Каква беше алтернативата? ГЕРБ да управлява с ДПС, или комунистите от АБВ. Впрочем не знам Wolf как може да гласува за АБВ, това е нелепо.

Да, точно така. Кунева и Радан не случайно обикаляха преди изборите всевъзможни сутрешни и вечерни шоу програми. Още си спомням как при Слави заявиха категорично, че няма да се коалират и дори да подкрепят Герб, след което даже водещия си каза, че при тези обстоятелства ще гласува за тях. След изборите вече започнаха да гъжвят и да се обясняват как би могло с Герб да намерят общ език и прочие и прочие... алабалистики. След което един месец си играха на иди ми дойди ми и Кунева и Кънев, заедно с още няколко смешни покемона летяха по разни стаи да говорят с Цачева и Менда Стоянова, защото дори Борисов се беше отвратил от явното лизане на задника му от тяхна страна и не искаше да се занимава. Разбира се, накрая се нагъзиха по всички параграфи, от което естествено ще търпят негативи и за в бъдеще. Абе някои хора наистина не помнят какво се е случвало съвсем наскоро в държавата. Беше миналата година, по дяволите! Ето заради това стоим толкова години на едно място като държава. Късата памет...

Да, стабилно правителство, подкрепено от патриотите, АБВ и шайката на Барека. Това, от където и да го погледнеш си е по голяма пародия и от тройната коалиция. Коя дясна партия на запад, уважаваща себе си ще влезе в подобна коалиция на всяка цена? С такива явни радиоактивни елементи начело на дадени партньори в сянка и други, за които си се клел, че никога няма да седнеш заедно на маса? АБВ им беше вариант за партньор още по време на преговорите с Реформаторите. Но АБВ не искаха директно да влизат в коалиция с Герб, защото знаеха какво ще им се случи, а и бяха млада и малка партия, опипваща почвата. Направиха единственият правилен ход в ситуацията, който беше на дневен ред и при реформаторите, но понеже са дупедавци, а и като стари мутри гравитирали около Царя, Доган и Костов знаещи изгодата да си на власт, пък макар и в ролята на клоун, от който нищо не зависи, естествено не приеха. А именно подкрепа на Герб, но не безусловна, без министри на партията да участват в управлението на държавата. Подкрепа, която по всяко време може да бъде оттеглена без да си се компрометирал. Опитен играч като Първанов много бързо разбра каква е играта и се ориентира идеално в нея. Ако не беше бсп-ар, а сдс-ар, сега блока щеше да има едно 20% гарантирано. Но с олигофрените начело в момента - толкова, без шанс за градация.

Имало възможност за коалиция с ДПС казваш? Възможност? С ДПС? Ти в България ли живееш в последно време или от някоя друга държава следиш случващото се? Герб с подкрепата на ДПС си прокарват, каквото си поискат в парламента и то благодарение на реформаторите, които никой не ги брои за живи. Ако не бяха изпуснали шанса си, сега нещата щяха да стоят по друг начин, а не да играят ролята на наивна съпруга, която не разбира, че партньора и се задява с всяка друга зад гърба и. Шансът им беше да излязат от преговорите с онези даскалици, да покажат какво се е обсъждало и да кажат в прав текст: Герб ни извиват ръцете, затова коалиция с тях е невъзможна. Хората не се доверяваха на Герб в степен, като днешната и приемаха всичко с доза съмнение. Нови избори щеше да има, защото и Герб нямаше да рискува в ситуацията тогава коалиция с ДПС. При които избори реформаторите щяха да дръпнат с още няколко процента подкрепата си и вече наистина да бъдат фактор, но нали мислят само за мига и как да се накльопат, без идея за утрешния ден, разбираем е първичния им и уж отговорен избор в ползу роду. В този ред на мисли алтернативата беше предсрочни избори с по добър резултат за десните, а не подлизурство.

Оставям без коментар и анализиране твърдението ти, относно нелепостта да гласувам за АБВ, като вече обясних с факти колко по нелепо и срамно е да гласуваш ти за кликата мошеници от РБ, просто щото май са десни на теория.

Liberty написа:
Разбира се ГЕРБ далеч не са идеални и аз не съм им привърженик но в коалиция с РБ смятам че правителството взе няколко много важни решения в ключови за България моменти. Отстоява националната кауза и интерес като реже руснаците по всички направления. На първо място това е добре за България, но също донякъде реабилитира доверието на нашите партньори, което по времето на тройната коалиция и Орешарски беше съвсем подронено. Не пуснахме руските самолети да летят, същевременно сключихме договор с Полша за ремонт на нашите мигове, колкото и да протестираха руснаците, което е стратегически важно решение.

Ъъъъ, братле, уникат си, честно. Във всеки пост не можеш да пропуснеш споменаването на Русия. Изкушавам се да направя една партия "Гроб за Русия" и да кажа, че ще ги бомбардирам ако спечеля, та да има най-сетне за кой друг освен Рб да гласуваш. Ама ще си остана само с твоя глас :lol: Сега сериозно, не знам в какъв свят живееш, но вероятно си мислиш, че щом Плевнелиев излезе и каже, че руски самолети няма да минават на наша територия, това непременно е закон. Представям си как спираме братушките с гранатомети, които не могат да взривят една бронирана кола. Няма да отварям темата колко безпомощни сме всъщност, пък и не ми се влиза в спорове.
Liberty написа:
По отношение на бежанците, кабинета се държи стабилно, като прави максималното за да ни държи далеч от цялата каша, което заслужава адмирации. Границата ни се пази доста добре и нашите не си поплюват, поради което бежанците сами избягват да прескачат при нас. Това показва, че е възможно да си с про-западна ориентация и същевременно да си отстояваш националния интерес, също както направи И.Костов по време на кризата в Косово и тогавашните настоявания от страна на западните ни партньори да приемем албански бежанци (не го направихме).

Тук сме на едно мнение, с уточнението, че бежанците и не се напъват много-много да минават границата ни. Не е като да сме спрели хиляди бежанци. И не знам РБ каква заслуга има точно по този въпрос, като често различни членове на партията се изказват прекалено уклончиво по темата и проявяват липса на синхрон помежду си, което от своя страна не им е за първи път.

Liberty написа:
Разбира се, ГЕРБ осакатиха предложената съдебна реформа от страна на РБ, това се очакваше, но смятам, че с депутатите които имат РБ направиха максималното възможно. Живот и здраве след следващите парламентарни избори, ако имат повече депутати ще очакваме и още по-добри резултати, но за сега това е.

С реформата честно казано не съм запознат изобщо, но доколкото чух от медиите, всички са направили отстъпки. Ако можеш да обобщиш какви са им били предложенията, бих могъл да им призная заслугата.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: не казвам
Публикувано на: 02 Ное 2015 13:03

В KLETA MAJKA BALGARIQ имената на партиите нямат никакво практическо значение.

Профил

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 02 Ное 2015 14:46

И аз специално влизам, за да отбележа, че написаното от Вълка ме депресира. Бил ти съсед, затова си гласувал за него... ебати глупостта. Най-малкото от Кадиев последните две години освен викане и спорове, реална работа не сме видели. Може да е пич на живо, но в случая е важно как си върши работата. 6 милиона гледат и се надяват на резултати... И ако да гласуваш за един кандидат от партията е донякъде разбираемо, то да казваш добри думи за АБВ изобщо трябва да бъде наказвано със затвор. Това е БКП 2, човече. Това е партията на провалените партийни кадри на БСП - и Румен Овчаров, и Георги Първанов са утайки и съм уверен, че нищо хубаво няма да излезе изпод техните мазни пръстчета. Разбира се, това е мое мнение и не ангажирам никого с него, но по-скоро бих гласувал за Партия на Българските Мъже, отколкото за БС(К)П и хрътката им, АБВ! Убиха народа, да влизат в затвора!

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Ное 2015 16:34

newcomer написа:
И аз специално влизам, за да отбележа, че написаното от Вълка ме депресира. Бил ти съсед, затова си гласувал за него... ебати глупостта. Най-малкото от Кадиев последните две години освен викане и спорове, реална работа не сме видели. Може да е пич на живо, но в случая е важно как си върши работата. 6 милиона гледат и се надяват на резултати... И ако да гласуваш за един кандидат от партията е донякъде разбираемо, то да казваш добри думи за АБВ изобщо трябва да бъде наказвано със затвор. Това е БКП 2, човече. Това е партията на провалените партийни кадри на БСП - и Румен Овчаров, и Георги Първанов са утайки и съм уверен, че нищо хубаво няма да излезе изпод техните мазни пръстчета. Разбира се, това е мое мнение и не ангажирам никого с него, но по-скоро бих гласувал за Партия на Българските Мъже, отколкото за БС(К)П и хрътката им, АБВ! Убиха народа, да влизат в затвора!

Щом като с newcomer сме на едно мнение, смятай колко се осираш The Wolf. Даже не знам от къде да започна, можеше да резюмираш малко. Като цяло, това че РБ са водили 1 месец преговори с ГЕРБ преди да се коалират, тъкмо опровергава твърдението ти че са проститутки, които само гледат да влязат във властта. Напротив РБ постигнаха принципни съгласия по програмата си с тази на ГЕРБ и са основен фактор това управление да е значително по-добро отколкото самостоятелно такова на ГЕРБ.

Ако погледнем нещата в перспектива, РБ се развиват доста успешно, при положение че само преди няколко години дори не бяха парламентарно представени партии (СДС и ДСБ), тъй че сегашното им положение около 10% с тенденция да расте е добре. За момента най-доброто на което като живеещи в България можем да се надяваме е управление на ГЕРБ подкрепено от РБ. Както казах ГЕРБ макар и да не са идеални (като РБ) имат правилни позиции по основните въпроси и да външната политика и отношенията ни с Русия са от съществено значение именно в този момент. Нали, тъпо е да си мислиш, че ние ще тръгнеме да спираме Русия с гранатомети, но точно поради слабостта на нашата държава е от решаващо значение да бъдем считани за лоялен и стабилен партньор в НАТО и ЕС. Нещо за което само мога да поздравя и да кажа евала на президента Плевнелиев, който е един от малкото български политици действащ като истински българин.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 02 Ное 2015 17:12

Sus vsi4ko sum suglasen osven tova za plevneliev. Plevneliev e mi6ka.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Ное 2015 18:19

newcomer написа:

И защо да е глупост? Виж, не знам какви са ти възгледите в политиката, но доколкото чета предните ти постове в темата се оказва, че не си гласувал за никого. Освен това и не мислиш да гласуваш продължителен период от време. Това ли е решението? Да не гласуваш?

Гласувах за Кадиев по три причини. Първо съсед ми е, имаме общи възгледи, в скоро време защо не общ бизнес, а и отдавна мисля да стана активист на някоя партия, като тази година почти сигурно, това което отлагах, ще се случи. Второ, имам цели, които преследвам и това също има значение, оставям настрана, че познавам въпросния човек и живеем къща до къща. Трето, пък и общо взето най-важното - исках да гласувам.

Във времената, в които живеем трябва да си хитър, трябва да си акула, да можеш да се ориентираш в различни ситуации. Да имаш изгода първо за себе си, после за семейството си и чак тогава за държавата. Знам, че звучи гадно, ама в това се крие най-същественият момент на избори - даваш гласа си, за да заживееш по добре, ако не мислиш така, значи се заблуждаваш и не си честен пред себе си или не мислиш рационално. Аз гласът си не съм продавал и никога няма да го направя. Обяснявам го просто, понеже виждам, че ме разпнахте тука - моя глас не е променил нищо, нямаше значение за кого гласувам. На тези избори си имаше предизвестен победител от години. Ако бях гласувал за Фандъкова - просто един глас в морето от гласове. Ако бях гласувал за някой друг кандидат-кмет отново нищо нямаше да променя. Ако Кадиев не участваше на изборите също нямаше да има кой знае каква значима промяна, освен че Андрей щеше да се вайка колко тъп народ сме, щом на второ място в София е кандидата на БСП и щеше да е притеснен за реформаторите :lol:

Интересно ми е комера каква работа е очаквал да свърши Кадиев в последните две години, след като е в опозиция? Да поведе бунт срещу управниците ли? Разбира се, че ще печели поддръжници със спорове, дебати, викане, диспути и идеи, които няма да се харесат на масите, но не изневеряват на принципите му. А отделно в БСП заради погромите в самата партия и некадърността на господин Миков, който не се справя с управлението и мобилизацията на левицата, Кадиев нямаше какво повече да направи от това. Там всеки е приятел на някой друг, който е роднина на трети, обвързан с приятелския кръг на първия, зад когото стоят интересите на бизнесмени като Манджуков, Гергов и други. В същото време наблюдаваме и лешояди, които никой не иска в отбора си и сами драпат да се издигат. При тези диви зверове разделени на глутници няма какво чак толкова ползотворно да направиш, като капак на това че си опозиция, забутана в трета глуха. Самата партия се е изолирала и почти не коментира наболелите теми в държавата откакто минаха изборите през 2014, а ти искаш един човек да блесне на този фон. Не става.

Цялостното ти мнение за АБВ подсказва ограниченост или може би неосведоменост. Комунисти в България отдавна няма, момци. Престанете да ги търсите. Уважавам различното мнение и го насърчавам, но когато е подкрепено с някакви факти, а не дебилни глупости от рода на: "Как ще гласуваш за АБВ? Затвор за поддръжниците им. Неуспяли комунисти, въпреки това основали комунистическа партия, БКП 2, не стават за нищо, не мога да кажа защо, ама са продажници и несретници". Не сме в коментарите на БЛИЦ, ебати.

И за да не дабълпоствам, специално за Андрей, който твърди, че съм се осрал. Току-що ти сам се опроверга. Постигнаха съгласие с Герб, защото искаха да влязат на всяка цена във властта, толкова е просто. Програмите им бяха коренно различни и без допирни точки, както стана ясно в началото на преговорите. С прости думи Борисов се изнерви, че му губят времето, размаха им пръст и им каза или да го подкрепят безусловно и да се съгласят с програмата на по голямата партия или се отива на избори. След няма седмица се постигна съгласие. Сещайте се сами кой е бързал и правил отстъпките. Или отново си противореча и Борисов им се е молил, приел е техните предложения само и само да влезе в коалиция с тези ценни експерти :lol: Един месец се чудеха как да не е толкова явно дупедавството им, като през цялото това време и Кунева и Кънев и онзи турчин плюс главния на СДС, тия съвсем ги забравих смешници откъм имена, показаха същността си и неадекватността си, заради която потенциални техни гласоподаватели като мен ги зачеркнаха завинаги, отвратени от действията им.

Вярвай си, че РБ са някакъв фактор, при това основен, че са перфектни, имат перспектива за развитие и тн. И най-вече, че са подкрепяни от 10% избиратели :lol: Заеби, прави бяха тези по горе в коментарите, които казаха, че не е добре да казваш за кого и защо си гласувал и да се опитваш да заформиш дискусия. Щото до момента освен очакваната вълна от 2-3 смешника(явно толкова са оцелели във форума и само чакат шанс да драснат мненийце и те), които се вайкат за изгубената ми душа и им иде да си наврат главата в тоалетната чиния и да пуснат водата, нищо смислено не прочетох. Някаква беззъба защита на реформаторите от твоя страна, ама по постна и от одите ти за Америка. И то при условие, че не съм ги нападнал в първия си пост, а само споделих моето мнение за резултата им, възхвалите ти за тях в твоя ответен бяха някак не на място и доста пресилени. Не ти е за първи път.

ПП: Досега не знам дали се е случвало да съм на едно мнение с комара, което изглежда е невъзможно заради несъвместимите му идеи по различни въпроси с допирни точки, но с теб мога да кажа, че съм бил на едно мнение в доста теми. Твърдя обаче, че живееш в някакъв филм, в който виждаш само доброто направено от едни или решаваш да вярваш на слуховете, че уж са направили нещо ползотворно, докато открито низвергваш останалите и щом са опоненти на твоите хора, дори непряки, те не заслужават вниманието ти, нелепи са, подривни са, работят срещу националния интерес и подобни заключения. Нищо не е черно и бяло, всеки си гледа интереса. Това е.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 02 Ное 2015 21:12

Къв ментор съм ти аз, ако ше ми говориш как в България вече нямало комунисти, затва е окей да гласуваш за АБВ?

Ей. В БГ има предимно комунисти и оттук оттам по нещо друго. Да си преосмислиш ГЕНЕРАЛНО позициите, да не се разправям с тебе :!:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2015 10:59

Какво мислите за полицейския протест?

Моето мнение.

МВР е министерството с най-голям бюджет в държавата. Това са пари плащани от работещите хора в страната. България има най-голямо съотношение полицаи на глава от населението в ЕС, а сигурността ни далеч не е най-висока. Напротив, разкриваемостта на престъпленията е изключително ниска. Обществена тайна е че полицията е замесена в повечето схеми на организираната престъпност. Всъщност като си говорим за рискове на професията, полицаите у нас работят най-здраво и са подложени на най-големи рискове по време на потушаване на гражданските протести, за които има далеч повече основания.

Обществото плаща най-много пари за полицията от всички институции, а не получава в замяна очакваната качествена услуга. Тъй че полицаите в България са длъжници на обществото, а не обратното.

Протестът на полицията е не само незаконен, той е също неоснователен и неморален.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2015 12:12

Ситуацията с полицията е омагьосан кръг.
В България има абсурдно много полиция, която има изключително малко КПД.
- Полицията няма пари за гориво, съответно патрулките скатават -> има малко свършена работа > викат се още патрулки на помощ. Безумие.
- Заплатите им са наистина ниски > няма как критериите да са високи(физически, психологически...) > куцо и сакато са полицаи > наемат се повече хора, защото иначе работата трудно се върши.
- Слугуват на шефове, които са абсолютни боклуци, те пък изпълняват политически поръчки. Съответно полицаите обират всички негативи.

Мой познат беше от тия големи оптимисти, че като влезе в системата ще промени нещо. Опита се, заплашваха го колегите му с уволнение и доста по-тежки неща. Сега е скатавка като тези, които не правят гадости, но и си затварят очите за какво ли не вътре в системата.

Една тъпа колежка разправяше - какво като взимат малко пари, те не плащат осигуровки и имат евтини почивки на море и тн. Питах я - на 600те лева, които взимат - какво помага липсата на осигуровки и такси? По какъв начин да нахранят семейството си с ваучера за евтина почивка на море? Имали преференции при взимане на кредит! Ами ако не искат да са роби на банката?

Едни познати перничани - момче и момиче. Той беше дилър и какво ли не, тя беше просто парцал. Сега са полицаи, защото е много по-лесно да си въртят далаверите :lol:

Не полицаите са длъжници, а полицията като институция. Защото полицаите са следствие на полицията.

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2015 14:35

Всички в България получават ниски заплати. Има хора, които работят много по-тежък труд, а не се ползват със специални преференции. Част от решението на проблема е да се намали бройката, но нали не смяташ че полицейските профсъюзи ще се съгласят на това?

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com