Автор |
Съобщение |
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 18 Сеп 2015 17:12
Спелчекът би трябвало да е windows wide и се променя през
Settings > Devices > Typing
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 19 Сеп 2015 11:22
Edge е още в ранна бета според мен. С Treshhold 2 до края на есента се надявам да го направят ползваем, защото в момента просто не е такъв. При мен е на моменти - има такива, в които лети като нищо друго, има и такива, в които елементарни неща не мога да свърша. + това трябва да го балансират и не могат да го наблъскат до козирката с настройки, щото това е и дифолт touch браузъра и интерфейсът трябва да е чист. Ако трябва да бъда честен, не искам да ми заменят Chrome-a, а просто искам Майкрософт да имат читав браузър, който става за ползване най-накрая и out of the box хората да могат да си браузват с него не по-зле от тези с Mozilla и Chrome, а не първото нещо като преинсталирам компютъра на майка ми да е да свалям нови браузъри. Щото ми е писнало на гъза от тая процедура вече. Това с картинките в горния ляв ъгъл е дифолта и на Chrome, не знам за какво говориш http://i.imgur.com/7mMF6ky.png
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 19 Сеп 2015 19:32
нелегален написа: Всъщност най-големият фактор, който оказва влияние върху това дали ще хванеш вирус или не е грамотността на юзъра. Прав си, но позволи ми да добавя, че OS също играе важен фактор. Последната отврат, която съсипа съдържанието на целия хард (Win XP) беше някакъв червей, който дублираше .exe-тата. Windows 98 пък беше някакъв истински кошмар, дискът с wina беше винаги стоеше на видно място, готов за преинсталация. За сметка на това 7-цата е желязна, от повече от 4 години не съм имал или поне не са ми известни никакви нашествия. Поддържам още 5 компютъра на 7-ца и въпреки, че потребителите му са много basic и качват какви ли не щуротии, също са безпроблемни.
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 26 Сеп 2015 11:55
Повечето софтуеър работи без проблеми, и в офиса минахме на 10. Не че има някаква причина да се прави, но понеже причините да не се прави са малко, и понеже е хубаво да се използва този безплатен ъпдейт на легалните кийове.
Вкъщи също ъпдейтнах за да ползвам еднакви неща навсякъде, нямам проблеми с игрички. Драйверите на нВидиа се усраха отначало, но лесно се оправи.
Новия им браузър не ми харесва, и понеже нямам смарт телефон не съм свикнал и не ползвам разните колекциики апове и подобни центрове за сваляне на безполезен софт. Кортана не съм я даже пробвал, ей сега се сетих за това докато пиша поста. Сигурно заради нея ми се автоматично слагат апострови и главни букви в Скайпа.
Общо взето доволен старт по Майкрософт стандартите, обикновенно в началото е по-зле и не си струва да се ползва до първия сървис пак. Тестването се е отплатило.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 01 Окт 2015 10:05
Не е ли по-логично да е от браузъра?
Ако беше от OS-а не трябва ли да е и в Windows Explorer същото?
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
австриискиа дънер
|
|
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 01 Окт 2015 11:49
нелегален написа: и-и-и, айде честито, ето го и първият сериозен проблем, а именно че страниците, които браузвам почнаха неволно да скролират нагоре-надолу самички. Няма нищо общо с мишката, защото и да я махна, пак става така. Тоест нещо в ОС-а е.
Умолявам хората във форума да ми намерят решение за този проблем, защото не мога да чета нищо заради постоянното скролиране.. В момента пиша този пост на сляпо. Аз съм със 7-ца, обаче от седмица някъде и на мен ми прави така С Хром съм ?
___________________________________ 0887152992 - званете тука за персонален фитнес инструктор 5 години опит имам работиа нежно тарифа на тренирофка - 25 лева с ддс
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 01 Окт 2015 12:42
Мишката ти е станала гълъб и като клюма с глава мести страницата
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 01 Окт 2015 13:23
Gipo написа: Мишката ти е станала гълъб и като клюма с глава мести страницата ахахахахаха как го измисли това
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
В момента играе: MoneyCrafta
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 01 Окт 2015 15:05
Е вземи се някаква за 3 лева, пък и да имаш резервна.
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 01 Окт 2015 15:25
http://www.emag.bg/bezzhichna-mishka-asus-wt465-usb-cherna-90xb0090-bmu040/pd/DDJYMYBBM/купувай имам Asus WT425 и е една от най-хубвите ежедневни мишни, които съм имал; за 20 лева никога не съм предполагал, че ще попадна на такова нещо имам мишка и за тройно по-висока цена (не асус), която като build quality и ергономия оставя по-лошо впечатление от асуса бутоните с какъв прекрасен звук кликат да знаеш
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 01 Окт 2015 17:48
ако си прекарваш времето на настолен компютър, няма и много смисъл от безжична мишка, но аз съм с лаптоп и кабеляците само пречат
не знам тук дали правиш разлика между bluetooth мишок и такъв с usb двъчка, дето я забиваш в някой порт
първите са скъпи, хабят батерията скорострелно и твърде често имат проблем със свързването - бавно е, прекъсва, някой път мишката изобщо не може да се открие от компютъра, всякакви простотии
тия с wireless USB интерфейса даже нямат нужда от драйвъри и освен, че на няколко месеца все пак трябва да сменяш батерии, за друг недостатък спрямо мишоците с кабел не мога да се сетя
иначе мишките razer са като слушалките beats - нямат нищо общо с качествените продукти на пазара, но цената им е сходна на тях, защото 2/3 от парите за изработката на бройка отиват за маркетинг и опаковка, съответно стават безкрайно популярни и купувани... боклуци
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 02 Окт 2015 06:36
Аз имам рейзър нага още от първите, тоест от супер много години. Не е мръднала, работи безотказно. За това време смених няколко клавиатури. Единственото тъпо е, че драйвърите се ъпдейтват почти всяка седмица и слес това иска рестарт . Баси, щом драйвърите на видео картите вече не искат рестарт, то за мишката ли да е толкова необходимо...
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 02 Окт 2015 11:00
Gipo написа: Аз имам рейзър нага още от първите, тоест от супер много години. Не е мръднала, работи безотказно. За това време смених няколко клавиатури. Единственото тъпо е, че драйвърите се ъпдейтват почти всяка седмица и слес това иска рестарт . Баси, щом драйвърите на видео картите вече не искат рестарт, то за мишката ли да е толкова необходимо... взех си нага специално за WoW, умря в началото на втората година по това време баща ми си взе roccat pyra абсолютен чук
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 02 Окт 2015 11:16
хмм много странно. Моята е от края на 2009та. Възможно е да са ми я подарили с много любов и затова досега да е толкова здрава Нямам идея какви са подобренията на по-новите наги и какво може да е предизвикало скапването на твоята
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 02 Окт 2015 13:36
не, и двете бяха взети от чужбина казвал съм го и преди - при технологичните компании скоковете в качеството на марките - както нагоре, така и надолу - се извършват в рамките на няколко години образно казано, ако оня ден каталогът на Dell е бил пълен с лайна, а вчера са затегнали quality control-a, то това не пречи днес отново да е пълно бунище за бога, дори Acer може би имат някой качествен модел някъде, евентуално ше открадна сравнението от друг човек от друг форум, ма в момента razer мишоците са като играчки от зрънчо това е преувеличение, естествено, окей са, но по никакъв начин не отговарят на цената си - 1 към 1 с beats напишете razer quality в гугъл и гледайте какво става
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 03 Окт 2015 11:14
Е значи наистина съм имал голям късмет с моята Винаги съм мислел, че мишките им са прекалено скъпи, но качествени. А то какво се оказва... Явно и те са възприели съвременните методи на - името е всичко, качеството няма значение.
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
В момента играе: ❚█══█❚
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 07 Окт 2015 18:31
Маце Борко написа: Gipo написа: Аз имам рейзър нага още от първите, тоест от супер много години. Не е мръднала, работи безотказно. За това време смених няколко клавиатури. Единственото тъпо е, че драйвърите се ъпдейтват почти всяка седмица и слес това иска рестарт . Баси, щом драйвърите на видео картите вече не искат рестарт, то за мишката ли да е толкова необходимо... взех си нага специално за WoW, умря в началото на втората година по това време баща ми си взе roccat pyra абсолютен чук i za ko mu e na bashta ti takoa be
___________________________________ TAPAKO PROST...
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 07 Окт 2015 18:36
Щот на негов познат немец синът му му купил такава и той бил много доволен и от своя страна пуснал препоръката към баща ми. Още си я ползва и не го е еня, че е геймърска.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 09 Окт 2015 23:26
Много странно - на мен чак сега уиндолсът (7) ми предлага ъпгрейд към десетка. Много се чудя дали да приема оферата
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
В момента играе: ❚█══█❚
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 10 Окт 2015 20:12
btw ne znam zashto seki pat pishesh windoLs smsl nekva ebwvka li e
___________________________________ TAPAKO PROST...
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|