Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Песъка
Публикувано на: 13 Май 2020 05:04

Пуснах си песента и ми мяза яко на чалга. Не като олд скул чалгата с кючеците, а тая новата, още по-долната. Може и да греша, не слушам такива помии.

Андрей отново политизира темата :lol:

Arrow, пиша така, защото от телефон е истинско мъчение да се пише тук.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2020 05:05

Der Meister написа:
Ценител съм на естествената женска красота без грим и фотошоп. Харесвам пищните женски форми, а не анорексични гримирани фотомодели, които като ги погаля по бузата, ще имам чувството, че ще им се отчупи парче грим от кожата.

Аз супермоделите като ги погаля по бузата най-много да им избърша сълзите от дълбокото гърло с хуя си.

По другата тема според мен е допустимо да се каже момче/момиче на видимо по-млад човек от теб или батко/кака на по-голям. По-добре е мъж/жена, а най-възпитано господин/госпожа. Всички останали обръщения следва да се запазаят само за членове на семейството.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2020 05:32

Liberty написа:
Gipo написа:
А, тая ли гняс изпълнява антилопа? Е що казвате, че не била чалгарка :shock: Абсолютна чалга си е това :shock: Аз точно това имах предвид под "не го наричат чалга, а хип-хип, за да го пускат по другите радиа, нищо, че звучи точно като чалга".
При всички случаи е музика, която бива възпроизвеждана в тоалетната докато си по голяма нужда.

Това е щото се напълни с интелектуалчета дето "не слушат чалга". Понеже вече не е престижно. За това си трябва нещо дето хем не чалга, хем си е баш същото. Аз лично предпочитам чалгата. Но това са типичните български комплекси. Сърбите не се срамуват от тяхната чалга. Нито го правят гърците, нито турците и т.н. Ние тука гледаме да си съсипем малкото хубаво дето го имаме.

Какви комплекси, какви 5 лева? Хората, които не слушат чалга им е през хуя за тази музика. Аз подкрепям българската музика по всякакви възможни начини и не само не ме е срам от нея, но се гордея с нея! Нещата се промениха. Много млади хора вече слушат алтернативни стилове. Клубове като Терминала, Строежа, Маймунарника, Мазе и др. се пълнят дори в делнични дни, когато има концерти на бг групи. Чалга слушат циганите. Работя до леярски цех и всичките прости мангали там слушат чалга. Което няма лошо, щом се кефят. Просто е смешно да кажеш, че хората не слушали чалга, щото били комплексари. Имам чувството, че живееш в зората на интернета, когато хората се деляха на чалгари и анти-чалгари. После аз съм бил чичо.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2020 09:11

всичкото тва с антилопите и георги никол и брат му, и прочее извращения са на Криско

у нас няма пара и желание и адекватни хора да продуцират друг тип музика
а не че циганите са много и щом те слушат чалга, тряя се прай само чалга
видял съм как 90% от хората биха слушали и демотата на Moonblood и Mutiilation ако им се поднесе по определен начин

и в америка има чалга, има доста по-гнусни мазньощини и техните цигани са не по-малко от нашите, но има и други сцени

а всичките тия момиченца МОГАТ да пеят много добре, много от тях са излезнали с народно пеене и т.н.

ако знаех решението, щех напраа нещо по въпроса, честно

еееееее, добре че беше Песъка, че да си подхванем темите от едно време :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2020 11:08

Съвременната чалга далеч не е някаква цигания ами по-скоро може да се оприличи на американския поп/рап.

Профил

Публикувано на: 13 Май 2020 12:18

абсолютно, не мога да се сетя за читава съвременна популярна музика.

от известно време самата дефиниция за ''поп музика'' е доста крива, понеже въобще не иде реч за музика като форма на изкуство, а комерсиален продукт, пък това колко негативи носи със себе си...

аз от около 2-3 години си пускам само два канала в YouTube като ми се слуша нещо:

The Dungeon Synth Archives - простичка, но доста атмосферична и в повечето случаи музикална ... ъъъ музика, ето няколко доста силни попадения:

OLD Sorcery - Clandestine Meditation in Two Chapters

OLD tower - The Rise of The Specter

Vindkaldr - Enchantments of OLD lore

и другия е The Guild of Ambience, от който пускам за фон някакъв дъжд или 10 hours cave ambience. И си паля една лула, и кеф.

Dungeon synth-a ме кефи точно понеже няма за цел да е комерсиален, а да улови някаква атмосфера - дали ще е на Конан варварина, дали ще е от Властелина на пръстените, дали ще е просто broad средновековен мрак - при всички положения не е кучки, коли и спрайт с кодеин с overproduced регетон бийт

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 13 Май 2020 15:27

Заговярайки се за музика, ще отвлека малко темата в друга посока. Принципно не ги гледам тези предавания и не мога да направя сравнение с предходните години, но този сезон на Гласът на България е пълен с учудващо добри изпълнители, включително и рок такива.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2020 16:15

В разните такива формати в чужбина съм попадал в тубата на некви зверщини и хора дето се изявяват с доста сериозни парчета и не-шлагерни неща на Сабат, Хелоуийн, Скорпиънс, разни метълкори и такива неща, че чак и дет имаше някъде. Май в Полша, естествено, където и жури беше Нергал от Бехемот, ахахаха.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2020 22:53

Тези музикални риалитита винаги са ми били мега скучни. Това са някакви караоке шоута, където някакви наистина добри певци пеят до болки познати песни. За да не кажете, че съм чичо ще кажа, че се изкефих много на Голямото рок междучасие, което беше риалити за цели ученически банди, които имаха авторски песни. Там имаше смисъл да спечелиш, защото победителите Bloodrush се развиха много, в момента учат в Англия и правят концерти както там, така и тук и им предричам добро бъдеще, защото хлапетата си ги бива. Не съм сигурен какво се случва с десетките победители от по-популярните музикални риалити шоута.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2020 23:09

еми кво става - хваща ги некой пак като Криско и им прави песен дето после се оказва крадена от някъде, става лек кофти момент, въпросната ''звезда'' изчезва и след 10 години се появява у на кафе или неква е такава простотия дето върви по телевизора докат чакаш да ти се досере преди да тръгнеш за работа, и се държи се едно е легенда с 15 албума зад гърба си

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2020 01:11

shub niggurat написа:

иначе, ако смятате, че в софия е зле ... преди 2 години бях в Палермо и се потресох - не бях виждал по-гадна свинска клоака и гето от тоя град - верно, че е бедняшката част на Сицилия, ама ВСЕ ПАК, дееба

София изглеждаше като супер спретнат мегаполис в сравнение с това нещо
дори по центъра, където стърчат паметници от римско време бяха челно насрани с кви ли не лозунги и свастики и хуйове

За Палермо не знам, ама аз като бях преди време у Лондон за 10-на дена бях потресен какво циганска грозотия е. Навсякъде ей тия дърти тухли ат 19-ти век. То си има някакъв чар, ама наистина буквално едно и също. Някакви тесни улици, супер клаустрофобично и пълно с някакви негра и ислямисти и смард на драйфано и развалена храна. И в комбинацията с мрачното време и това че хората там са ебаси ботовете, имаш чувството че си в Мордор :D

Възмущавах се как в България се строят нови сгради без да се мисли за историческите части на градовете и без да се мисли за градоустройствен план. Ами в баш в центъра на Лондон, там дето има стради от 14-ти век, паметници на културата със световно значение, до тях изплющени някакви модерни офис сгради приличащи на гигантски аквариуми, в стремежа си да направят града модерен мегаполис като от sci-fi филмите.

И смятай, дето се късам да хейтя по Софията, след тази екскурзийка като се прибрах направо се накефих на София и България като цяло. Не само че обстановката е по-уютна ами и виждаш истински хора по улиците, а не роботи :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2020 09:37

Liberty написа:
Това е щото се напълни с интелектуалчета дето "не слушат чалга". Понеже вече не е престижно. За това си трябва нещо дето хем не чалга, хем си е баш същото. Аз лично предпочитам чалгата. Но това са типичните български комплекси. Сърбите не се срамуват от тяхната чалга. Нито го правят гърците, нито турците и т.н. Ние тука гледаме да си съсипем малкото хубаво дето го имаме.

За мен е по-вероятно много хора да не слушат чалга, защото е отпадъчен стил, а не защото е/не е престижно. Поне моята причина е такава. Все едно да кажеш, че хората ползват чужди компютри, а не правец, само защото правеца вече не е престижен.
Ако чалгата ни е "малкото хубаво", предлагам направо да ни метнат няколко бомби и да се свършва, нека дадем път на някакъв не изостанал вид :lol:
Стига бе човек :lol: :lol: :lol:
пхахахаха
Иначе ми се струва нормално турците да не се срамуват от ориенталската музика, все пак са ориенталци... а ние... :cry:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2020 11:06

Освен това сърбите, турците и румънците си имат тяхна си чалга, докато нашата е... крадена сръбска, турска и румънска :D Тая дето не е крадена е толкова зле че даже и хардкор чалгарите не я харесват.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2020 11:25

Ами сръбската чалга е по-близка до сръбската народна музика и при тях е по-естествен прехода. За румънците не мога да коментирам. Освен някакви техни мега дженерик поп гадости, които пускат по наши радиа, нищо друго не съм чувал от там.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2020 11:30

Аз пък от Лондон бех очарован ( хората, заеби ги - то всяка голяма европейска столица е пълна вече с тва, най-честата гледка беше костюмар индиец, с жена си, с 6 деца в колички ).

То голям град, де - може да съм попаднал на окей неща в сравнение. Но ми направи друго нещо впечатление - беше петък, ходихме на пъб, потрошихме сума пари за ... 2 бири и фиш ен чипс, нали, и като почнаха да се бият заради некъв мач на ливърпул си тръгнахме. По улиците беше коптор - имаше оставени халби пред заведенията, излизат-влизат, пушат, козят, все тая.

Събота сутринта минавам през същата улица - излизано и изметено и няма фас, няма стъкълце.

И като цяло, освен в метрата, дето редовно си имаше драйфано, и МИРИШЕШЕ НА ТАКОВА НАВСЯКЪДЕ, града беше чист :lol:

Аквариумите са неизбежни.

Ходихме и до пош квартала, че имахме тенис фенове и влизахме на тур в стадиона дет се играе Уимбълдън - и там, в един двор, с два лъва отстрани и с някъв палат с 5 поршета вътре, чувам милфчето на верандата с най-шуменско/варненския ''И ко ся да праа, да идим ли дуечера?"

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2020 11:39

Тука намерих малко инфо за песъка: https://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia ... i_rechnik/

Цитат:
Цивилка – цивилен полицай. Ако се чудите какво значат графитите "Песъка е ухо" из центъра на София, да знаете "човекът с прякор Песъка е цивилен полицай, т.е. подслушвач, ухо".

Иначе останалото от статията ми е мега криндж :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2020 20:13

1. Чалгата няма нищо общо с автентичната българска музика!
2. Сърбите са на светлинни години като култура от нас! Естествено, че масово там не слушат чалга :lol:
3. Не съм бил в Лондон, но съм бил в Ковънтри, Стратфорд и Бирмингам и там като чистота и уреденост са на светлинни години от нас.

П.П. това за сърбите беше за темата на Волтажа ама обърках темите.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2020 20:48

Естествено, че пред! Англия е мега по-богата и уредена държава в сравнение с нас. Както и всички западни държави. Не казвам, че там е някакъв рай, там проблемите им пък са чужди за нас. Андрей може да говори по темата предполагам :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2020 21:12

За Бирмингам мога да се съглася, но аз бях само в центъра, където беше доста по-спретнато от София. За индустриалната част, не знам, имах само половин ден да го разгледам. В Ковънтри бях отседнал и имам по-сериозни наблюдения, не бих казал, че е град с индустрия, но със сигурност също доста чист и уреден. Не са "точно те", просто само там бях, както и в Стратфорд.

Андрей има общо с наблюденията си относно културния марксизъм и погазването на свободата на словото в западния свят. Проблеми, които са все още чужди за България.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2020 01:03

Поздрав за чалгарите

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: