Автор |
Съобщение |
krip
|
|
В момента играе: Chrono Trigger Castlevania: Order of Eclessia
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 05 Сеп 2013 17:45
@ ci-devant
Благодаря!
@ NoName
vanmx направи сравнително добра класификация. Поколенията винаги са малко объркани, по принцип, а още повече за нас българчетата. Ние тук не сме изживели и половината вълни и периоди в гейминга и се ориентираме само чрез интернет. Пропуснали сме толкова много конзоли и игри, че... Това е проблемът за нас, а не толкова фактологията.
Лично на мен на този етап са ми най-интересни 8-битовите неща и аркадите. Но се интересувам от всичко що е ретро. Интересувам се и от гейм историята като цяло. Конзолите изброени от теб мисля попадат към графата ретро, защото вече са завършили жизнения си цикъл. Аз лично имам само PS1, но мисля и за GameCube скоро. Така че и те ще намерят място в Аркадинатора някой ден.
Радвам се, че сайтът ви харесва. Основната ми цел е да достигна до максимално много хора на този етап. Това е много трудно... иначе идеи имам да ви зарина.
Хубав уикенд момчета!
___________________________________ www.arcadinator.com
Можеш ли да врътнеш с 1 жетон Мустафата?
РЕТРО ГЕЙМИНГ + РЕТРО ГЕЙМИНГ КУЛТУРА + АРКАДНИ ИГРИ + КОНЗОЛИ + НОСТАЛГИЯ
|
|
|
|
|
krip
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 14 Сеп 2013 23:02
Преди два дни Аркадинаторът отиде на куест за GameBoy игри на търговската планета : ) Прочетете какво се случи ---> http://www.arcadinator.com/2013/09/blog-post.html
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 14 Сеп 2013 23:34
Тази статийка ми напомня на тази http://blog.hardcoregaming101.net/2010/ ... egypt.html. Бих казал че целия сайт ми напомня на този от линка На повечето битаци, където все още ги има, продължават да се продават NES и Mega Drive ментетата и дискетите за тях. Като бях малък всичките ми джобни отиваха по такива сергии. Имах няколко NES клонинга "Терминатор", които се чупеха за няколко месеца. Най-яките конзоли на битака бяха polystation 2 и след това се появи funstation 3 Общо взето интересни бяха нещата на тези щандове, особено за едно хлапе през 1999-2003, когато не бяха толкова достъпни всички тия модерни работи и бързия Интернет.
|
|
|
|
|
krip
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 15 Сеп 2013 09:03
LOL vanmax приликата е безспорна! Не ми беше известен този блог. Мога само да кажа - retro gamers think alike. И също, че Аркадинаторът все още няма реклама и е изцяло ориентиран към български геймъри и фенове на ретро нещата (въпреки огромния натиск от приятели да го направя на английски). Търговците от Илиянци ми казаха, че навремето там е имало доста магазини за видео игри, но в последствие са останали само тези двата. Аз лично съм от Варна и там понеже сме гъзета нямахме евтини битаци. Просто един скъп и лъскав магазин за игри в Спортна Зала : ) Тегавина си беше...
|
|
|
|
|
NoName
|
|
В момента играе: Белот ...
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 15 Сеп 2013 10:48
Да, в България наистина сме изпуснали повечето конзоли, но аз не го считам за голяма загуба. Аз лично като малък имах Nintendo, оригиналното. Но чак наскоро като се разрових за конзолната история, разбрах че това което съм имал е било японската версия, европейската е съвсем друга на вид и е доста по-голяма. Повечето ми приятели имаха Terminator, един дори имаше нещо като колата на батман , вече съм забравил. После имах PS1 , и това беше върха на технологията, цялата махала , всички приятели се счупвахме да играем в нас ... А за GameBoy-а , аз лично никога не съм го харесва. Самата концепция за преносима конзола не ми харесва. А GameBoy , ми се струва примитивен. Не от съвременна гледна точка, още когато беше хит на пазар. Гледах клипа на AVGN за SEGA Virtual Boy ... eй сега това е гъзария. Преди много години имах една много първобитна преносима игра , Ну Пъгади не знам дали някои от вас е имал или се сеща за какво става въпрос. Задният фон е нарисуван и като пуснеш играта се появяват само човечетата, който мърдат само в четери посоки ляво, дясно, горе и долу ... с четери бутона. Целта беше да се събират някви яица мисля ... абе мания в жанра А в София не знаех че има още магазини в който продават такива игри . От къде ги намират ? Тук в Пловдив отдавна нямаме такива магазини, всички са отдавна затворени. Варянта е само по интернет, но е доста оскъдно от към на избор и някой цени са здраво надути . Е онзи ден видях един да продава Atari Jaguar за 150 лв. Пък и по интернет е малко рисковано ако ти го пращат по куриер , иначе и аз искам да си взема още някоя конзола ... каквато и да е. Поради различни причини чат-пат посещавам пазара в Димитровград , който е нещо като брат на вашият Илиянци. Със същата големина, само че една идея по-селски. И там чат пат между сергии и паланки много рядко съм виждал да се въргалят ... я Sony , я X-Box, и то на много хубави цени. Само че там абсолютно никъде не можеш да пробваш дали играта работи , и хазарта е на 100%. Аз от там преди 2-3 години си бях взел едно Sony, прибирам се в нас ... и о чудо , работи. Ако скоро минавам на там и намеря нещо добро и имам излишни пари за даване, мога да рискувам да взема нещо.
___________________________________ Only god can judge me , is that right ? Only god can judge me now . Only god baby , nobody else , nobody else .
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 15 Сеп 2013 18:11
NoName написа: Преди много години имах една много първобитна преносима игра , Ну Пъгади не знам дали някои от вас е имал или се сеща за какво става въпрос. Задният фон е нарисуван и като пуснеш играта се появяват само човечетата, който мърдат само в четери посоки ляво, дясно, горе и долу ... с четери бутона. Целта беше да се събират някви яица мисля ... абе мания в жанра Точно преди няколко дена AVGN направи видео за този тип игри, не разбирам как не ти е харесвал ГБА, но тази примитивна джиджавка, дето е забавна колкото калкулатор, ти е харесвала...
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 15 Сеп 2013 20:39
Тия конзолки с яйцата бяха популярни. Принципно са дело на Nintendo, но братушките правеха клонинги. Имах две такива конзоли. Едната беше с Ну погоди, а другата с Мики Маус и двете се преебаха. Хич не ми се струваха забавни колкото калкулатор, непрекъснато се карахме с бащата кой да играе .
|
|
|
|
|
krip
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 15 Сеп 2013 20:47
@ NoName
Руските джобни игри Elektronika са пълен култ! Много хора ги колекционират. Иначе не са ги измислили руснаците. Направили са ги в отговор (да не кажа имитация) на Game&Watch на Nintendo. Между другото изобретателя на Game&Watch Гунпей Йокой по-късно прави GameBoy : )
GameBoy-я си има много специфичен чар. Игрите могат да ти скъсат нервите, обаче има някакво много приятно мазохистично чувство да ги играеш. Има и много добри попадения.
Търговците на Илиянци поръчват стока от Китай. Всичко е пиратско. Аз нямам проблем с това. Иначе, ако поръчваш с Еконт от продавалника например винаги имаш вариант да пробваш дали ти работят нещата. Пак има риск, няма да лъжа. Прецаквали са ме, но шансът е 1 към 5 да кажем.
Ако си търсиш ретро конзола помисли за Gamecube. Има много богато library и е много евтина и достъпна.
@hyper1
ГБА би трябвало да е GameBoy Advance. Това е третото поколение на GameBoy : ) Тоест само един от многото. GameBoy първо поколение се съкращава на GB най-често.
Последният епизод на AVGN за Tiger Electronics хендхелдите разцепва!
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 16 Сеп 2013 00:00
Ох, прочел съм ГБА, иначе знам разликата като петте си пръста.
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 06 Окт 2013 02:08
Хора, някой има ли си идея къде се продават гумените крачета за DS/ 3DS? Говоря за оригиналните, които по принцип си ги има на конзолките, не допълнителните, дето се лепят.
|
|
|
|
|
krip
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 12 Окт 2013 20:14
@ hyper1 [url] http://dx.com/p/full-replacement-housin ... black-7276[/url] Ако си говорим за DS lite. Крачета отделно никъде няма да намериш, ножеш да си купиш housing и да вземеш от него или да го ползваш направо целия.
|
|
|
|
|
krip
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 09 Дек 2013 17:52
Аркадинаторът отново е на линия! На вашето внимание представям тематична статия, която трябваше да излезе преди доста време: КАК ДА СИ НАПРАВИМ АРКАДЕН КАБИНЕТИ беше лето 2013-то... Аркадинаторът отиде при геймърите и им каза: „О, вий неразумни люде! Поради что се мъчите да играйте триизмернови игри дето животите ви са все бая, продълженията безкрайни, а сейфовете незаприщени? Не вий ли йе срам да сторите лошо на ближния си NPC, да го биете и да го млатите, да го стреляте и да го колите, до дека екраниот ви стане цял в кървища и черва? Не ви ли ищи сърцето умиление, изнурено от фрагове и ЕЛО-та?” И най-после още рече: „Ще въздигна аркаден кабинет от стари педечета, от китайски чаркове, та да може вий неуки геймъри да изпитате земното щастие и да се възрадвате на безкрайните ретро благини. И ще видите истината, и ще откриете правата вяра! И нека Pong-а, Pac-Man-а, и светото Mario се смилят над грешните ви души... Атаримин!” http://www.arcadinator.com/2013/12/i.html
|
|
|
|
|
krip
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 20 Фев 2014 18:29
Обзалагам се, че не знаете много за това джобно гадже! GAME BOY MICROCheck this out - http://www.arcadinator.com/2014/02/game-boy-micro.html
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 20 Фев 2014 19:30
@krip Не знам как съм ти изпуснал сайта, но почвам да го следя, евала за начинанието! Сам ли се справяш или действаш с екип?
|
|
|
|
|
БИЛИслав
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 22 Фев 2014 17:43
Търся една игра, в която главният герой беше котка в униформа или поне вид имаше на такова същество, имаше оръжия, но като цяло играта беше jump & run и се развиваше във някакъв замък. Разбиваха се ковчези, имаше шипове, които се прескачаха, въжета.
|
|
|
kaboom
|
|
В момента играе: С пъпа на баба ти
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 22 Фев 2014 18:00
Slay qzoveca
|
|
|
|
|
Bagerist0
|
|
В момента играе: Със самолетчета :)
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 22 Фев 2014 18:13
БИЛИслав написа: Търся една игра, в която главният герой беше котка в униформа или поне вид имаше на такова същество, имаше оръжия, но като цяло играта беше jump & run и се развиваше във някакъв замък. Разбиваха се ковчези, имаше шипове, които се прескачаха, въжета. Captain Claw http://en.wikipedia.org/wiki/Claw_(video_game) http://kapitanpazur.piasta.pl/en/http://www.captainclaw.com/P.S. Мега-добрътъ игрЪ
___________________________________ I'm far too busy... being delicious.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
а.к.а. Багериста
|
|
|
|
|
krip
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 26 Фев 2014 14:33
@The Wolf благодаря! Сам работя върху сайта, като от време на време пускам статии писани от един друг ентусиаст познат наоколо. Първата половин година бях доста активен, но напоследък нямам време и съм ограничил постовете до 2 на месец. Иначе във фейсбука на сайта поствам доста неща свързани с ретро гейминг.
Иначе Captain Claw го бях забравил, беше доста екзотична игра навремето. Яка е! Jazz Jackrabbit също заслужава да се спомене в същата посока на мисли.
|
|
|
|
|
krip
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 29 Апр 2014 16:20
Сигурно вече сте разбрали, но - беше разкрита една от най-големите мистерии в историята на гейминга! http://www.arcadinator.com/2014/04/atari.html
|
|
|
|
|
krip
|
|
|
|
Заглавие: Re: RETRO GAMING TO THE RESCUE Публикувано на: 28 Май 2014 17:12
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|