Автор |
Съобщение |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 29 Юли 2009 13:10
The Only написа: Докато учебният план на КН, Инф, СИ в СУ е много много по-добър. Да много хора мислят като теб,щото много хора не осъзнават голямата разлика между КСТ и спецялностите във ФМИ
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 29 Юли 2009 13:18
Напротив - точно защото я осъзнавам виждам колко излишни са огромна част от предметите в програмата на КСТ. Физиката е от малкото които си заслужават, особено при реализация в софтуер за симулации и игри.
В същото време химията е един от абсолютно излишните предмети.
___________________________________ Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. - Albert Einstein
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 29 Юли 2009 14:54
The Only написа: особено при реализация в софтуер за симулации и игри. Е очевидно не я разбираш.В КСТ на софтуер не се набляга.Там,както и във всички останли спецялности в ТУ,се опитват да те направят инженер.А инженер без основни познания по физика и химия не става.Разликата междо компютърно инженерство и информатиката в СУ е огромна.А и на запад системата е същата - 1ви курс се учат всякакви основни науки,без значение колко са свъразни със спецялноста.Всеки спецялист,не зависимо в каква област се нуждае от обща култура Аз лично програмист не искам да ставам,за тва няма и да уча във ФМИ,нищо че имам възможноста
|
|
|
|
 |
progata
|
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 30 Юли 2009 08:50
Жорикс е прав Математика,Физика и Химия са важни в инжинерството и не са някаква си не резонна прищявка.
___________________________________ BULGARIA AIR - леФски ПАДА, НИЕ НЕ!!!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 30 Юли 2009 16:48
Може и прав да си. Най-вероятно греша. Не мога да кажа със сигурност тъй като не съм учил там. Просто изказвам лично мнение според това което мога да видя. Jorix написа: В КСТ на софтуер не се набляга. Там, както и във всички останли спецялности в ТУ,се опитват да те направят инженер. Е, да, очевидно е, че не се набляга на програмирането, но и това на което се набляга също не му е много там мястото. По това, което мога да видя се опитват да съчетаят КН с електроника, което не е лоша комбинация при правилно подбрани предмети. Понятието инженер не е толкова тясно, и не винаги е нужно да засяга част от химията или физиката. Jorix написа: А и на запад системата е същата - 1ви курс се учат всякакви основни науки,без значение колко са свъразни със спецялноста. Но тук обаче си в голяма грешка 
___________________________________ Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. - Albert Einstein
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 31 Юли 2009 10:49
The Only написа: Напротив - точно защото я осъзнавам виждам колко излишни са огромна част от предметите в програмата на КСТ. Физиката е от малкото които си заслужават, особено при реализация в софтуер за симулации и игри.
В същото време химията е един от абсолютно излишните предмети. Абе от тоя пост ти съдя, че не си за инженер - на физиката основното и приложение било за софтуерни симулации и игри?! wtf? Или промени основно начина си на мислене, или се откажи докато е време. Цитат: Понятието инженер не е толкова тясно, и не винаги е нужно да засяга част от химията или физиката. Е да, но в случая с изчислителна техника и PCта, за съжаление засяга прилично и от двете - за химията съм донякъде съгласен - единствената химия, която ти трябва е химичен състав на различните видове транзистори и базови познания за електропроводимост, а се учат и някои ненужни неща. Ама без електротехника да се водиш комп. инженер е абсурдно, а тя почива на физиката.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 31 Юли 2009 11:12
Ти глупак ли си не мога разбера или се просто се правиш на такъв?
Я прочети пак точно тоя абзац и се осъзнай, че пиша позитивно за физиката, като съм споменал НЯКОИ приложения където има особело голям принос. Физиката е предмет, който има малко или много важност в почти всяка научна специалност.
Да виждаш някъде дума, която лимитира до посочените от мен приложения? Осъзнай се малко и чети преди да говориш простотии, щото става смешно.
|
|
|
|
 |
R7KWHR3k
|
 |
Мнения: 400 Местоположение: Страната на неограничените възможности...
В момента играе: всичко
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 01 Авг 2009 14:01
СУ
|
|
|
|
 |
Nocturne
|
Curse of the Sands |
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 01 Авг 2009 18:12
Да ви еба и смешните прависти 
|
|
|
|
 |
Pennywise
|
Latinica |
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 17 Апр 2012 01:46
|
|
 |
zip0
|
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 17 Апр 2012 09:43
Аз бях гласувал за НБУ, но си променям вота. УНСС е университетът - с тия намаления за пиячка! 
___________________________________ ...
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 17 Апр 2012 10:17
НЕ СЕ АА ![[Rock On!] :rockon:](./images/smilies/rockon.gif)
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 17 Апр 2012 10:32
Важното е, да не е СУ 
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 17 Апр 2012 14:56
zip0 написа: Аз бях гласувал за НБУ, но си променям вота. УНСС е университетът - с тия намаления за пиячка!  К'ви намаления, я кажи 
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
 |
zip0
|
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 17 Апр 2012 19:15
___________________________________ ...
|
|
|
|
 |
Мr.Anderson
|
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 17 Апр 2012 21:52
Ама Вие навсякъде сте учили и завършили и сте много навътре с нещата, а?
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 17 Апр 2012 22:02
Пффф, евтина сензация. ISIC карти имат повечето университети ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 17 Апр 2012 22:02
Пффф, евтина сензация. ISIC карти имат повечето университети ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
|
|
|
|
 |
Excess
|
 |
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 17 Апр 2012 22:21
По темата университети, някой може ли да каже две-три думи за Пловдивския?
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ Публикувано на: 18 Апр 2012 02:02
Excess написа: По темата университети, някой може ли да каже две-три думи за Пловдивския? аз мога една да кажа - хуй 
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|