Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: World of Warcraft
Заглавие: Re: Грам злато за парче хляб - Зимбабве
Публикувано на: 19 Мар 2009 00:07

Vermic написа:

Абе прав си в Ирак има оръжие за масово унищожение

Абе май ти си тъп

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 00:11

Squiz написа:
QQ

Моят дядо пък е работил за КГБ и ЦРУ едновременно и е трепал турци с калашник :bg:
Баба ми пък е агент на МОСАД и талибанските нинджи :binladen:
Викали са й "Снайпера",защото е можела да те убие с плюнка от 200 метра разстояние.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 00:13

Good, old Almi ^^

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 19 Мар 2009 00:22

Oрк Паладин написа:
Squiz написа:
QQ

Моят дядо пък е работил за КГБ и ЦРУ едновременно и е трепал турци с калашник :bg:
Викали са й "Снайпера",защото е можела да те убие с плюнка от 200 метра разстояние.

Наеш кфо? Няма смисъл да те псувам, нищо,че вече го написах...Ти ше си останеш тъпо копеле цял живот...Както и още много хора, за съжаление :|

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 00:28

Squiz написа:
Oрк Паладин написа:

Чудя се кфо да ти коментирам...Явно цял живот майка ти е била курва, та не знаеш какво значи да се гордееш с член от семейството си...

Как пък точно улучи,че е била курва..ти си направо някъв велик медиум :shock:

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 19 Мар 2009 09:18

Squiz написа:
Дядо ми е бил агент на ДС.Ако искаш, след време мога да ти направя сканировки на книгата му, да ти дам, да почетеш.Заради работата му в САЩ като разузнавач, сега леля ми е глуха и е инвалид.Така че, като не знаеш кой с какви мотиви и последици е работил в ДС, може просто да си задържиш шибаното "компетентно" мнение за теб, щото ми е омръзнало от дървени философи, дето всичко знаят.Със сигурност в ДС е имало боклуци, както и навсякъде по всяко време, но си залагам главата, че дядо ми е повече патриот от ВСИЧКИТЕ "родолюбци" , дето сте в тоя форум :!: Щото ако вие можете да седите на протести с неясни искания, човека е отдал целият си живот, за да служи с каквото може на България, и е бил уволнен на 49 години, защото не е бил удобен на партията, поради нежеланието му да предаде принципите си! Мога да ти разкажа и как е стигнал до тази си позиция, мога да ти разкажа и за други негови колеги, при които ситуацията е подобна.Но няма да го направя, щото ти си тъпо ограничено копеле, което мисли в стереотипи!

Именно за това говоря! Няма как да си задържа "шибаното компетентно мнение" защото точно в момента в България се прави опит да се наложи мнението, че няма нищо лошо в това да си бил агент на ДС и че такива хора многат спокойно да заемат отговорни обществени длъжности (като президент например).

Сега конкретно. Повдигаш доста интересна тема и аз желая да се изясним за да не стават недоразумения. По принцип е кофти да даваш пример с личните си роднини, защото така има опастност по време на дискусията да останеш лично обиден, което аз не искам да става.

Пътво в отговор ще ти кажа, че личните мотиви, убеждения, въжделения и в крайна сметка жертви на дядо ти нямат отношение към спора изобщо. Въпросът е на какво е служил той. И отговоръ изобщо не е на България. Най-малкото защото по онова време цялата власт на комунистическата партия е била изцяло и безрезервно предана на Москва и се е съобразявала само и единствено с интересите на Москва и на една интернационална система. По онова време, да ти припомня дори не се е празнувал 3-ти март, като празник, тъй като се е считало за национализъм, което е в разрез с идеологията на комунистическия ИНТЕРНАЦИОНАЛ. Изобщо не знам какво си чувал от Дядя си, но по онова време никой не е казвал "Служа на България", всеки е казвал "служа на партията" или "служа за победата на комунизма" или нещо от сорта. Сега обаче е много удобно, такива хора да се изпишат патриоти и да кажат, че видиш ли са служили на РОДИНАТА- една напълно непозната за тях дума до преди 89г. И всъщност нямам предвид дядо ти, който вероятно е обикновен пенсионер, а хора които и в момента заемат висши постове във властта. И когато изобщо говоря за бившите служители на ДС, всъщност не съм казвал никога нищо друго освен, че те не бива да заемат отговорни обществени постове в държавата. Това не е нещо което съм си го измислил аз, а принцип установен във всички европейски страни, като Полша, Чехия, Унгария и дори Румъния.

Второ, за да сме в равностойно положение и аз ще ти дам пример с мой роднини. Прадядо ми е бил лишен от пенсия от страна на комунистите, защото преди 9-ти септември 1944г. е бил член на БЗНС (земеделската партия). Той до края на живота си остава убеден земеделец, поради което си пати не веднъж.
Чичо ми е бил, най-общо казано възпрян от развитие в професията, защото в рода му е имало човек, който е бил полицай по времето на Цар Борис трети.
Примерите със семейството ми всъщност са доста леки, за щастие нямаме убити или безследно изчезнали.

Днес приятелю, никой не закача Дядо ти. Той, вярвам, си получава пенсията. Нито пък някой ще те спре теб от развитие защото в рода ти е имало агенти на ДС. След 89г. режимът се смени, но с хората, които са били част от него не беше постъпено по същия начин, по който те постъпиха навремето със своите врагове. Ето защо хора като дядо ти (и дори като теб) би трябвало да са щастливи и да се радват на живота си, защото не ги е застигнало възмездието което им се полага.

Профил ICQ

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 09:37

Аз не съм наясно какво е политическото положение в тази страна, но със сигурност ако бях нейн жител бих се замислил за емиграция или някакъв по-нетрадиционен метод за препитание. А тия тъпи чернилки не стига, че целия свят отделя средства да им помага, ами и нищо не правят по въпроса за житейското си оцеляване. То ясно, че биват третирани като маймуни и биват изнудвани, ама вземат се хванат малко в ръце и да спрат да бъдат заедно с някои латиноамерикански и азиатски региони паразитите на света и да не умират от глад (не че на някой му изнася, но както си е казано "всеки народ си заслужава съдбата").

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 19 Мар 2009 09:56

Андрей, отново всичко опира до убеждение.Защото е имало хора, които са вярвали в партията като в Бог, но е имало и хора, които казвайки "служа на Партията" са миселели, че тази пратия служи на народа - да, на българският народ.Реалността може и да е била друга, но това не прави тези хора народопредатели.Поне не всички.

А примерите, които даваш със семейството си, показват колко грешки е имал режима.Дори дядо ми го признава ( кой очаква агент на ДС да говори против комунизма? ) и е факт, че не това е метода.Но сега е свършило, слава Богу.Човечеството не е достатъчно добре развито, за да може идеята на комунизма да се осъществи.Той ще си остане просто едно добро пожелание...

Иначе, сериозно ли си мислиш, че аз би трябвало да не мога да получа образование например, защото дядо ми е бил част от ДС? :)

По принцип не съм съгласен с това бивши агенти да не вземат отговорни и обществени постове, но щом е устав в толкова държави, явно не съм прав и има причини.

Иначе се обиждам лично само от лайна като Ал, които просто дразнят с тъпи и неадекватни изказвания...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 10:51

Squiz написа:
Иначе, сериозно ли си мислиш, че аз би трябвало да не мога да получа образование например, защото дядо ми е бил част от ДС? :)

Естествено, че не просто ти дадох сравнение с миналото.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 11:30

Егати историята колко много злато имат в Зимбабве.
Откъде го вадят това злато,а тук в нашите реки няма злато,не е честно. :)

Профил

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Публикувано на: 19 Мар 2009 13:34

One Vision написа:
Аз съм израснал в семейство на отявлени демократи. Семейство, което е пострадало силно в онези времена. Моите дядовци са ги ограбвали, а някои са били избити.

Не си сам.
И прави думи речеш.
Салют!

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 15:47

"където ЕДИНСТВЕНАТА ценност е печалбата"

Жени на килограм,лолити на килограм.Колко якооооооооооооооооо. :rockon:

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 19 Мар 2009 18:16

ВНИМАНИЕ

В България има оръжие за масово унищожение!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 18:33

One Vision:

Няма да цитирам целия ти текст, защото е дълъг, но врявам хората, които са го прочели, ще схванат за какво иде реч.

Първо в думите ти има много верни неща, които аз никога не съм отричал.

С първия ти абзац съм съгласен. Да вярваш в комунизма и дори да си работил за тази система, защото такива са били убежденията ти не те прави непременно изверг. Никога не съм го твърдял. Проблемът обаче е (и тук отиваме към втория въпрос), че за да има реална реформа, реални демократични промени в България, ние трябва да скъсаме с миналото, което означава да не ни управляват страрите комунисти. А в момента се получава така, че за сумати депутати, журналисти и др. важни общественици се разкриват техните връзки с бившия режим и въпреки това те продължават най-нагло да заемат тези постове. Нещо повече те излизат с подобни оравдания, от сорта на "аз бях само разузнавач" или "само" не знам си какво. По този начин ние не можем да се изчистим и да продължим напред. Да не говорим за БСП, която всъщност си е добрата стара комунистическа партия със същите хора, структури и лоялност към Кремал, но с нова абривиатура. :?
И като говорим за преход, аз отново ще се опра на примерите с други също бивши социалистически страни, които са имали същите проблеми като нас, но се справят много по-успешно и в момента са много по-добре от нас (сложи random източноевропейска страна, членка на ЕС тук).

Нататък въпросът се поставя на доста философско ниво:

Цитат:
И ти можеш да изреждаш безброй недостатъци на комунизма, такива несъмнено има. Обаче ще ти кажа, че недостатъците на демокрацията са не по-малко...

Ще си позволя да не се съглася. По скоро съм склонен да приема сентенцията, че Демокрацията е лоша система, но по-добра не е открита. Демокрацията, като реално съществуваща система, (а не като фикция или утопия) превъзхожда останалите също реално съществуващи или съществували системи, по един основен показател и той не се измерва със стандарт на живот, а с уважение и ценност на всяка една отделна личност. И да приемем най-крайния вариант при който никой не се интересува от теб, оставен си напълно на себе си. Все пак ти имаш реално предимство и то е свободата. А свободата, както е казал Дон Кихот е велико нещо. Истината е, че съвременния "свободен свят" има десетки недостатъци, част от които бяха изредени от теб, но аз лично го харесвам въпреки тях и го предпочитам пред съществуващите алтернативи. Причината е, че този свят ти дава свободата и възможността да моделираш собствената си личност, както намериш за добре. Друг е въпроса, че голямата маса от хора, не могат да се възползват напълно от възможностите даващ им този свят и си живеят в посредствеността. Това са средностатистическите консуматори, които се наслаждават на Биг Брадър и цялата помия, която се лее от телевизора. Но това си е тяхна работа, така или иначе. Това му е хубавото на този свят, че ти избираш как да развиеш живота си. Можеш да преследваш кариера (възможности определено има), може да решиш, че за теб друго е важно в живота. Можеш да рабориш по 4 часа на ден и пак няма да умреш от глад, а ще можеш да
отдадеш времето си на хобита или каквото намираш за ценно. Можеш да пътуваш навсякъде по света и да намираш хора за близки, съобразно интересите които споделяте, без значение от националността или расата. Можеш да си и неонацист, ако ти харесва. Ако искаш, можеш да бъдеш доброволец и да помагаш на децата в Африка. В свободния свят ТИ определяш ценностите си, ти определяш целите си, ти определяш каузите за които да се бориш и в крайна сметка трябва да намериш себе си, което е и най-голямата трудност. Не може да сравниш този свят с някой друг подчинен на определена идеология и да кажеш, че са еднакво лоши или че е все тая. Демокрацията ти дава право на избор и от този момент на татък, не ти дава право да се оплакваш. Дали живота ти ще е добър или лош зависи от тебе. Още повече, че самият ти, повече от всякога имаш възможността да промениш този свят, една идея, един уебсаит, една книга, едно откритие, възможностите днес са повече от всякога.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 20:10

Andrey358
Ти си нямаш и на представа какво е комунизма.Демокрацията представля избира се човек(министър-председател) който гледа себе си.
Аз не искам да избирам хора не искам хората избрани от мен да живеят добре и да имат лични облаги от това че съм ги избрал.
Демокрацията е легализиране на краденето.
Съдебната система плаче!
Полицията е нищо!
Всеки един ден ти е подарък.
Живеете в мизерия и се радвате.
Аз не казвам че комунизма е безгрешен!Има грешки които се броят на пръсти и са лесно поправими.
Демокрация или как измамниците да станат богати.Имаш ли си на представа какво става?
Демокрация или как да преебем целата работа за винаги.
Демокрация или Корупция.
Демокрация или упадък на морала.
Демокрация или да умреш в болница от настинка и да си си платил здравните осигуровки и пак да умреш по нелеп начин.
Демокрация или как да си преебем новия автомобил на улиците на които са били бомбандирани от американски изтребители от косовската война.
Демокрация или как се лъжа че съм свободен.
Демокрация или цензура.
Демокрация или 50 лева пенсия.
Демокрация или как да върнем държавата на царя.
Демокрация или чудим се как да се махнем от тук след като я втасахме.

Демокрация или самоубийство.

Благодарение на демокрацията сега сме кенеф :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 20:25

Деба,Вермик,къв си тъп :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 20:38

Oрк Паладин написа:

Тъпия си ти бе маймуно!Даже не знаеш кое е нашето оръжие за масово унищожение!

Профил Skype

Публикувано на: 19 Мар 2009 20:49

Vermic написа:
Oрк Паладин написа:

Това е Царя! Той има ефекта на черната дупка. Пускаме го и той присфоява всички останали държави, при което всички умират от демокрацията на царя. :lol:

Стига със шегите вече:
Vermic, кое е нашето оръжие и защо толкова искаш да се върнеш към комунизма? Тоест аз виждам защо, но не мислиш ли, че пак ще е същото?

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 21:32

Vermic написа:
Andrey358
Ти си нямаш и на представа какво е комунизма.Демокрацията представля избира се човек(министър-председател) който гледа себе си.
Аз не искам да избирам хора не искам хората избрани от мен да живеят добре и да имат лични облаги от това че съм ги избрал.
Демокрацията е легализиране на краденето.
Съдебната система плаче!
Полицията е нищо!
Всеки един ден ти е подарък.
Живеете в мизерия и се радвате.
Аз не казвам че комунизма е безгрешен!Има грешки които се броят на пръсти и са лесно поправими.
Демокрация или как измамниците да станат богати.Имаш ли си на представа какво става?
Демокрация или Корупция.
Демокрация или да умреш в болница от настинка и да си си платил здравните осигуровки и пак да умреш по нелеп начин.
Демокрация или как да си преебем новия автомобил на улиците на които са били бомбандирани от американски изтребители от косовската война.
Демокрация или цензура.

Демокрация или самоубийство.

Благодарение на демокрацията сега сме кенеф :lol:

Бързо бягай в Зимбабве.Да не те застигне случайно демокрацията...

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 21:40

Vermic написа:
Oрк Паладин написа:

Тъпак,не съм казвал,че Ирак имат оръжия за масово поразяване,просто ти казвам,че в близкото минало Саддам е използвал биологично оръжие срещу цивилни градове по време на войната в Иран.

Цитат:
Демокрация или Корупция.
Демокрация или цензура.

Всичко тези са белези не на демокрация,а на лошо управление,тъпако.
Какво ти е виновна демокрацията,че правителството ни е корумпирано и некопетентно?
Формата на управление не влияе на това,че винаги ще има народ,достатъчно дебилен,за да избере дори по-големи дебили от него да го управляват.
Демокрацията се изразява в едно - народът да избира своите управляващи и всяко правителство да бъде сменяно след период от "Х" години мандат.
Това е демокрация-чисто,просто,за тъпаци като тебе,измислено от древните гърци преди около 2500 години.

Тъп си копеле,тъп си кат пън.

Ти никога не си бил роден по времето на социализма(което ти гордо наричаш комунизъм,още един пример колко тъп си),та да знаеш по-добре ли е било или по-зле.
Ти си просто един пример,за това че човешките възможности ( в твоя случай малък умствен капацитет) нямат граници.

Млъкни деба,излагаш се яко.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost