slim_k написа:
2D, напълно съм наясно кои са Crips и кои Bloods, просто не бях чувал досега група която директно да ги репрезентва в името ... (винаги съм си мислел че е табу). А иначе известни крипове - Snoop Dogg, Nate Dogg, Dr.Dre, Eazy E, Ice Cube, MC Eiht (и сичките от Comptons Most Wanted), Warren G и като цяло повечето от Уесткоуста ... За Bloods се сещам само за The Game и Mack 10 ... (Интересно е че Mack 10 беше в група с Ice Cube и Dub-C (Westside Connection), а те си бяха крипове ... Ако сте гледали концерти - Ice Cube и Dub излизат със сините кърпи на Криповете, а Mack с червената на Блъъдс)
Ти си последният човек в този форум, от когото бих очаквал да не знае кои са Блъдс и Крипс.

Стана ми странно обаче, че не си слушал Do Or Die, Sin Loc етс.
Понеже темата все още се казва: Да си поговорим за...хип-хоп, ще си позволя да споделя че много ме кефят тези две фракции как се хейтват.

Всъщност аз съм слушал почти само Crips де. Например, те наричат себе си Blood Killers (BK) и всички носят кецове ВК

а вместо АК 47 казват ВК 47, бе лудница голяма. Докато разбера някоя песен ми порастват ноктите на краката...

Това негърският жаргон, голяма лудница.

П.П. Има една мадама от Блъдс, която се зове Блъди Мери