01 Окт 2005 20:03 Мнения: 6133 Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Мото Мания
Публикувано на: 06 Яну 2022 22:15
1) Електрически коли има откакто има и бензинови коли.
2) Електрическите коли не са по-сложни от бензиновите точно обратното. Ако бай Генчо от кварталния сервиз може да поправи изключително сложен двигател с вътрешно горене, той или еквивалентен на него експерт, може да оправи и електричка.
3) Разликата между бензиновата кола и електрическата е като между компютъра и айфона. Едното е набрало популярност в епоха когато хората все още са държали на личната си свобода, а не са били такива консуматори с робско съзнание.
4) В Щатите със сигурност (а вероятно и в ЕС не съм проучил) това че си направил опит сам да поправиш устройството всъщност не ти нарушава гаранцията, нищо че технологичните компании си измислят правила. По закон те всъщност са длъжни да докажат, че си повредил устройството опитвайки се да го поправиш, за да ти откажат гаранционна услуга.
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7902 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 06 Яну 2022 23:18
Почвам да се убеждавам, че по всяка една тема можеш да намериш някой ютубър да ти обясни как идва края на света заради нея. Браво Андро, добра работа
Иначе си спомнете "warranty void if removed" стикерите от едно време, кво надувате все едно нещо невиждано се случва. Наистна в ЕС има сериозен напън за right to repair, който се бори точно с това, но Мерцедес нито са казали, че ти пада гаранцията ако погледнеш под капака, нито са заявили, че само те могат да извършват ремонти - бай Генчо също трябва да може ако е квалифициран, по закон, не по капацитет, явно не си търсил авто-електричар скоро.
Се тая, дъвчете си го ако искате, само се опитах да обясня, че един глупав дисклеймър на екрана не е "катастрофален гаф" щот не променя нищо, не да подкрепя консуматорите с робско съзнание борещи се срещу личнта ви свобода. You do you, baby
31 Май 2010 19:52 Мнения: 1382 Местоположение: бегето
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 06 Яну 2022 23:44
The Grim Reaper написа:
Първото ти твърдение е откровено невярно, но няма да седна ти обяснявам, избора дали да отвориш да попрочетеш или да лееш алармистки глупости из форума ще си го правиш сам. .
Ако имаш предвид това за климатика, да невярно е. Даже е по-зле:
Цитат:
While other EV manufacturers make the space where an engine normally would be into a frunk, Mercedes filled the EQS with a pre-filter housing for its HEPA filtration unit.
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 07 Яну 2022 09:56
Не трябва ли автомобилните майстори от механици да се превърнат в електричари в идните 10-15 години? Пращайте децата си в електротехникуми и след 20 години ще сторите пачка Тамън EV-тата втора ръка дотогава би трябвало яко да са напъплили тук и да имат нужда от ремонти
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
Liberty
Публикувано на: 07 Яну 2022 13:40
Не е задължително да са едни и същи хора. Донякъде има приемственост, защото ДВГ колите в днешно време са изцяло компютъризирани.
Един от водещите проблеми обаче е споменатата "Айфонизация" на ел. коли и нежеланието от страна на производителите да ги направят достъпни за ремонтиране. Тесла станаха доста печално известни с това. В youtube имаше някакъв пич дето обясняваше, как те дори не са искали да му изпратят пластмасова капачка на болта на гумата му, който той сам да си сложи Друг станал доста известен случай беше с някакъв пичага, дето пробил охладителната система на батерията минавайки през нещо на пътя. И от Тесла му заявили че трябва да плати 22К$ за нова батерия вместо да сменят една тръбичка от охлаждането. Съответно той успял да намери един от малкото независими сервизи за Тесла автомобили в страната, основан от бивши служители на Тесла. Та те му направили ремонта с материали които могат да се купят във всяка желязария, като цялото нещо му струва няколко стотин долара.
22 Ное 2006 18:05 Мнения: 4480 Местоположение: София
Публикувано на: 07 Яну 2022 22:13
И аз го гледам Луис, голям пич.
Иначе днес (8 януари) заредих колата след около два месеца от последния път и ми излезе 200 лева, което до сега не е било чак толкова.
Направо, за пореден път се кефя супер много че не ми се налага да шофирам редовно...
___________________________________ тежки нокаути
Gen.Toast
Публикувано на: 17 Яну 2022 11:43
След като смених бушоните и крушките на габаритите и продължиха да не работят, се оказа че проблемът е от изгоряла крушка на габарита Продали са ми дефектна крушка за габарит миналата седмица Поне вече знам че жичкаджията си го бива.
Публикувано на: 19 Яну 2022 09:51
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
vanmx
Публикувано на: 20 Яну 2022 14:14
Днеска мога да кажа от първа ръка вече, че когато паяка ти вдигне колата получаваш SMS
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Публикувано на: 20 Яну 2022 15:37
Мене са ме вдигали от зелена площ не в зона (разкалян паркинг без един стрък трева между блокове) и също бях получил смс
vanmx
Публикувано на: 20 Яну 2022 15:49
Просто спрях на булеварда, пред входа на блока, където има и знак че паркирането е забранено
Посред нощите обичам да се разкарвам из града, като няма трафик, тъкмо и отивам някакъв дюнер да изям там където работят 24/7. Като се върна вкъщи обаче после няма къде да се паркирам и спирам на това място.
Преди ставах рано за да преместя колата на паркинга зад блока, щото нали има хора които не работят от вкъщи и освобождават парко места. След определено време обаче видях, че ако оставя колата на забраненото място никакъв паяк не я вдига, случвало се е да не я помръдвам от там 7-8 дена, пък и гледам че и други коли си стоят там паркирани и на никой не му пука. Явно нещата са били така до определено време
Gen.Toast
Публикувано на: 20 Яну 2022 15:58
Много неприятно, особено като сега тия с другите коли като трябва да си намерят ново място и всичко става още по-блокирано. Но на моята кола вече всички врати се отварят като хората и багажника също.
Тоя жичкаджия си го бива, тия работи ги мъча от 2 години без успех.
Публикувано на: 20 Яну 2022 17:07
Супер, влезли сме в новата ера, едно време пращаха смс-и само ако ше те вдигат на зона. Имам чувството, че с vanmx живеем в един блок, и пред нас на четирилентов път дясната се ползваше за паркиране дълго време, ама в един момент започнаха да вдигат през деня, което аз разбрах след като се прибирах една вечер и не си намерих колата пред нас. Смс-и нямаше, но пуснах справка в сайта им и колата се в наказателния.
Интересното е, че квартала се "научи" и през деня няма паркирали, но вечер налазват.
Публикувано на: 20 Яну 2022 17:21
Gen.Toast написа:
Тоя жичкаджия си го бива, тия работи ги мъча от 2 години без успех.
София, нали? Дай ми контакти плс!!!
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Публикувано на: 20 Яну 2022 17:25
Да бтв, пусни ги тука моля те, че въпреки на Андрей тъпотиите по-рано в тая тема, да намериш авто-електричар, че и да е читав, е ебати находката.
Публикувано на: 21 Яну 2022 22:29
Не искам да го урочасвам, но да се похваля, че откакто писах по този въпрос в темата преди няколко месеца, до момента моя приятел белгиеца не е правил ново ПТП.
Мочмета, реших го - след няколко месеца като събера пари ще си купувам мотор. Кажете къде в София да изкарам А категория ?
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Публикувано на: 05 Фев 2022 14:55
По-скоро ше изкарам C категория отколкото А. Не знам дали има моторджии сред 7-те човека в тоя форум, а аз книжка вадих преди 14 години, та след толкова време и моята школа ше ме е страх да препоръчам.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения