Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Мото Мания
Публикувано на: 21 Юли 2021 13:47

Един приятел го хванаха без гражданска и без технически и го глобиха 500лв за гражданската и 50 за техническия. Не са му спирали колата от движение. Това беше преди 5-6 години държа да отбележа.

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 21 Юли 2021 17:49

ГТП-то е 50 лв, сигурен съм в това. Не са ме глобявали, но съм рисърчвал, щото карах около 2 седмици без преглед :lol:

За стикерите съм съгласен - то аз видях и по новините като ги обявяваха тия новите - в репортажа бяха заснели как на една кола й го слагат на същото място. Ерик, само се притеснявам да не е по закон нещо (както позицията на стикера за ГО или преди на винетката), да не намерят нещо да се заядат с тебе.

Реално погледнато, тия смотаните камери на АПИ имат функцията да следят за скорост, винетки, еко стикери, ГО, ГТП.... квото се сетиш. Ама дай да печатаме стикери и да поддържаме абсолютно най-малоумната простотия с БГ ТОЛ полицаите :|

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 21 Юли 2021 19:53

Аз го преместих в дясно до огледалото, на практика пак е централно, колкото да мога да се оправдая че чичкото от техническия там го е лепнал, не е моя работа. А и както с гражданската, липсата на валиден стикер не означава липса на сключена застраховка, а тоя проформа стикер докато не определя дали имам право да се движа в града също не означава нищо. Само за винетките бяха набили някакви безумни глоби за залепена изтекла, но там поне разума надделя и сме на електронни. Worst case ше ми се заядат някой път и ше преместя камерата, ма се надявам и да не попадам на толкова тъпи полицаи.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Юли 2021 17:35

The Arrow написа:

И в тоя ред на мисли, кои са ви застрахователите и как оценяте обслужването им? :D

Профил

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Публикувано на: 22 Юли 2021 19:48

The Arrow написа:
The Arrow написа:

И в тоя ред на мисли, кои са ви застрахователите и как оценяте обслужването им? :D

Аз съм на "Армеец" и досега никакви ядове... Освен ДЗИ, тези са единствените, които приемат повече от 2 паркинг щети за период от 1 година. Отделно, агентът ми е човек, работил преди години за тях и познава част от хората там.

П.С. До преди две години (когато нещо се прекърши в мен и реших да бъда малко по-отговорен и да спра да бъда чак такъв хамало-аграрен шофьор) колата получаваше частично пребоядисване (поне броните и поне две врати) всяка година... Само таванът не беше пипан с боя :lol:

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юли 2021 23:51

Никога не съм имал нищо повече от гражданска, но пък и колите които съм карал са на 18+ години, така че...
Отделно от това само веднъж се преебах да си разсроча гражданската и трябваше да лепя и махам стикери на всеки 3 месеца и да се занимавам с простотии. Винаги си я плащам цялата веднъж в годината.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 25 Юли 2021 01:17

Това да чакаш на светофара в 23:59 и в 00:00 да спре да работи е сюреалистично преживяване; за малко щях да стана свидетел на катастрофа пред мола на Черни връх заради това нещо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2021 01:20

Gen.Toast написа:
Това да чакаш на светофара в 23:59 и в 00:00 да спре да работи е сюреалистично преживяване; за малко щях да стана свидетел на катастрофа пред мола на Черни връх заради това нещо.

В моя квартал има поне два ключови светофара, които изключват точно в 00:00 и през годините съм виждал няколко полу-сакатлъка там. Тоест за малко са се разминавали страшни катастрофи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2021 15:56

Image

Направо ендо към едно :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2021 15:59

И аз съм изпадал в такива моменти преди години. След това осъзнах, че движимото имущество е почти най-тъпия начин да си похарчиш парите :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2021 16:23

Gipo написа:
И аз съм изпадал в такива моменти преди години. След това осъзнах, че движимото имущество е почти най-тъпия начин да си похарчиш парите :D

Да, така е, просто се надявам проекта, върху който работя в момента, да се изплати достатъчно добре, че да мога да си купя нови и движими и недвижими имущества едновременно в някакъв етап от време, че и да ми останат пари отгоре за ежедневните разходи :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Авг 2021 16:44

Пичуи, понеже тия дни се пошматках из северозападнала Бг и видях много шофьори, които карат голи до кръста - знам, че е незаконно да караш така, ама виждате ли някаква логика в това? Защо да е забранено?
Аз поне не измислих основателна причина.

Профил

Аватар
В момента играе: Grand Theft Auto: Vice City
Публикувано на: 03 Авг 2021 20:30

Gipo написа:
Пичуи, понеже тия дни се пошматках из северозападнала Бг и видях много шофьори, които карат голи до кръста - знам, че е незаконно да караш така, ама виждате ли някаква логика в това? Защо да е забранено?
Аз поне не измислих основателна причина.

За първи път го чувам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Авг 2021 23:59

По принцип и аз съм го чувал това. Но сега като стана дума реших да направя един бърз сърч и не намерих достоверна информация дали по закон наистина е забранено. Ако някой извади цитат от закона да заповяда, аз не намерих.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Авг 2021 11:28

това за голото каране го чувам за пръв път през живота си и аз, по-скоро ми звучи като някакъв мит; от друга страна е възможно да се счита за нарушаване на обществения ред, както гласи коментар на човек в тема в друг форум, направих бърза справка, и според закона за административните нарушения и наказания (защо пък този закон, не знам), това може да се счита за дребно хулиганство, защото по този начин разсейваш останалите участници в движението, ако например жена е само по бельо или пък направо гола, това вече е хулиганство, непристойно държание на обществено място или там както е формулирано, не знам, тук има поне 5 човека, които са завършили право, нека те да кажат. ако знаят.

а защо изключват светофарите? в стара загора това се прави дори в уикендите и по най-големия булевард светофарите не работят. с каква цел е това, улесняване на движението? то в стара загора по време на уикендите движение няма, защото всички са на село. не знам. някой да каже нещо адекватно по въпроса, призовавам.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 04 Авг 2021 11:45

Еми да, улесняване на движението, предвид намаляване на трафика.

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 04 Авг 2021 12:47

Доста е тъпо да седиш минута и половина на червен светофар докато нито една кола не минава на зеленото отсреща, затова. :D
Не че няма адекватни решения на тия проблеми по света, например винаги зелено на главния път и индукционен пръстен на страничния, така че да го пусне само ако е застанала кола. Уж в София щеше да има такива някъде, ама не съм запознат повече, някой да каже ако знае.

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 04 Авг 2021 14:23

За голото каране не знам, но знам че е забранено да се шофира с чехли или джапанки :)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 05 Авг 2021 08:25

Как са заскачали цените на колите... Какво гледах като обяви миналата година по това време, какво гледам сега и то за повече пари, деба. :?

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Авг 2021 09:00

пасата въри, не съ оплаквам

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми