Автор |
Съобщение |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 16:22
Aбе някой чете ли статията, която постнах или пак продължавате да си говорите наизуст. Иначе за въпросните квадратни дини, мисля (не съм сигурен) номера е следния - нахлузва се на динята докато е малка квадратна кутия и като израсте динята става с квадратна форма. Прост номер, който се практикува от преди времето на ГМО-тата. Прочетете тази статия, всичко е подробно обяснено.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
Kaizerkiel
|
 |
В момента играе: NFS
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 16:35
Fanatic написа: А някога мислил ли си, че може би тези експерименти са част от баланса... Глупости. Човечеството не се е развило достатъчно за да си играе с природата. Това е все едно да дадеш кола на неандерталец и да очакваш да я кара без да се разбие в най близкото дърво (ако изобщо успее да я подкара) .
___________________________________ Need for speed Junkie
|
|
|
|
 |
Изход
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 16:45
Andrey358 написа: Aбе някой чете ли статията, която постнах или пак продължавате да си говорите наизуст. Иначе за въпросните квадратни дини, мисля (не съм сигурен) номера е следния - нахлузва се на динята докато е малка квадратна кутия и като израсте динята става с квадратна форма. Прост номер, който се практикува от преди времето на ГМО-тата. Прочетете тази статия, всичко е подробно обяснено. Прочетох я и се чудя колко тъп трябва да си за да подкрепяш подобно начинание. Дори и да приемем, че ГМО не са вредни, тогава за какво ни е да заместваме естествената продукция с генномодифицирана? Защо да губим вкуса на плодовете само заради малко витамин А отгоре? Или пък да ставаме жертва на Монсанто, които са си монополисти и подкупват цели правителства (в това число и нашето)? А може би тази твоя колежка или каквато е там няма достатъчно акъл да помисли за смисъла в българия цялата естествена продукция да се замести с генномодифицираина? Кой печели от това? Производителят ли, потребителят ли, кой? И защо да сме петата "африканска" страна, която се съгласява да експериментират на неин гръб с технология, която все още не е достатъчно напреднала. От глад ли умираме? Не, по-скоро от алчността на кретените, които ни управляват! Източниците в статията твърдят че, примерно "мишка, хранена в ПО време на бременността ражда без отклонения от нормата". Хубаво, ама никой не иска да изследва следващите поколения. В коментарите са оборени всички тези на статията. Не всичко, което е написано грамотно и красноречиво е вярно.
___________________________________ секс едва ли - just cavalli
агентите са педали напускам форума
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 17:34
Изход е тъпо парче, но тук по много изкусно и по прост начин оборва крехката и бедна откъм аргументи статия на "колежката" ти ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) Сега да добавя - защо вместо да се инвестира примерно в екологични и натурални продукти, които с носталгия си спомням съм ял като по-малък не само от градината на баба ми, но дори от пазара за стоки в родния ми град правителството загърбва никаквото ни и умиращо производство и толерира боклуци от съседни държави, а сега иска да изпълнява и политиката на западни корпорации, които да ни използват за същите опитни мишки, за които говори девойката ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 17:35
@Indigo, не мога да се съглася с теб. Кокошките на село ги гледаме в двор, те по цял ден седят на слънце, кълват си там каквото кълват, дядо ми ги храни с там каквото ги храни и не само, че месото им е по вкусно, ами и яйцата. Жълтъка им е яркожълт (не като бледожълтото на купешките), а колкото до цвета на черупката - не е бял, почти винаги е различен, но не виждам каква връзка има това.По-жълта черупка - повече калций в нея. Разликата с домашното не е само в гъстотата - има много по-силен вкус, в смисъл - много по-кисело е, но не е някак гадно кисело, ами всъщност много вкусно.В сравнение с него млякото, което се продава по магазините си е направо безвкусно. За айрян не става, защото е много кисело и лично на мен не ми харесва, но ако искаш да си го ядеш просто ей така е повече от превъзходно. Дядо ми има 4 или 5 кошера на село и сам си прави меда.Меда, който прави отново има превъзходен вкус, в пъти по-добър от купешкия, освен това няма нито един консервант или капчица добавена захар.Ако капнеш в него малко вода веднага почва да се захаросва.Ако видиш мед от магазина, който ще се захароса при това положение, браво ти казвам А колкото до зеленчуците, ами баце не знам какви краставици ядеш, ама да кажеш такова нещо Да, може да са по-малки и с повече семки, но пак са хиляда пъти по-вкусни от набичените с нитрати на пазара.
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 17:36
Knut Hamsun написа: The Chameleon написа: Твърдо за, да живее киберпънка ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) и квадратните японско-мартенски дини!!!! Е, ако не е Русе, нз кво ще прави България. 
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 17:40
Като порасна искам да стана селянин и да си живея на село - си гледам продукцията и така, може и алкохол да пропия ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 18:00
The Chameleon написа: Свищокио също допринася :Д
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 18:06
Така си е, и Велико Търново има някакъв пръст в цялата работа. ![[Twisted Evil] :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 18:39
Интересно ми е как някои чрез консумация на ГМО очакват да им пораснат вагини, при условие, че ти като ядеш храна от генно модифицирания организъм, твоите гени си остават същите? Гените за алергени не знам дали могат да бъдат директно изрязвани от ДНК-та на клетките, но ако не, продуктите им могат да се разградят чрез агент, синтезиран от самата клетка (естествено пак кодиран от привнесен ген). Рисковете при генното модифициране са свързани основно с грешки при самото внасяне на гена в организма (неправилно слепване на ДНК примерно, което би причинило някаква мутация). Обаче при достатъно внимателно провеждане на тази част, което явно става, щом технологията работи, понататъшен риск от мутация се свежда практически до нула.
Аз съм за въвеждането на ГМО, но след още и още тестове, които неоспоримо да докажат липсата на вреда. Засега това не е така. Нужни са допълнителни проучвания.
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 22:50
Изход написа: Andrey358 написа: Aбе някой чете ли статията, която постнах или пак продължавате да си говорите наизуст. Иначе за въпросните квадратни дини, мисля (не съм сигурен) номера е следния - нахлузва се на динята докато е малка квадратна кутия и като израсте динята става с квадратна форма. Прост номер, който се практикува от преди времето на ГМО-тата. Прочетете тази статия, всичко е подробно обяснено. Прочетох я и се чудя колко тъп трябва да си за да подкрепяш подобно начинание. Дори и да приемем, че ГМО не са вредни, тогава за какво ни е да заместваме естествената продукция с генномодифицирана? Защо да губим вкуса на плодовете само заради малко витамин А отгоре? Или пък да ставаме жертва на Монсанто, които са си монополисти и подкупват цели правителства (в това число и нашето)? А може би тази твоя колежка или каквато е там няма достатъчно акъл да помисли за смисъла в българия цялата естествена продукция да се замести с генномодифицираина? Кой печели от това? Производителят ли, потребителят ли, кой? И защо да сме петата "африканска" страна, която се съгласява да експериментират на неин гръб с технология, която все още не е достатъчно напреднала. От глад ли умираме? Не, по-скоро от алчността на кретените, които ни управляват! Източниците в статията твърдят че, примерно "мишка, хранена в ПО време на бременността ражда без отклонения от нормата". Хубаво, ама никой не иска да изследва следващите поколения. В коментарите са оборени всички тези на статията. Не всичко, което е написано грамотно и красноречиво е вярно. Дадох си труда да изчета коментарите и според мен колежката ми много убедително си защити тезата. А като си говорим за "естествена продукция", такава е само отглежданата в собствения ти двор. Както беше казано по преди в съвременното масово земеделие и скотовъдство няма нищо естествено и това е така много преди ГМО-тата да се появят. Както правилно беше отбелязано в статията проблемът с патентите и големите лоши корпорации като Монсанто е политически, а не научен. Трябва да се прави разлика, а не да се пропагандира и да се настройват хората срещу самата технология.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
Романс
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 20 Фев 2010 01:04
Все ми е едно.
___________________________________ .
|
|
|
|
 |
destroythewest
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 20 Фев 2010 12:19
От една страна съм против - натуралното и отгледаното по "нормалните" начини винаги ще е по-здравословно - пример, четете на Сашо поста. От друга... за съжаление, сме част от стадото. Не може целия свят да ги ползва и прилага тези методи, да се инвестират милиарди долари в разработване на тези неща, в строене на специални ферми и прочее, а ние да сме едното островче дето разчита на баба и дедо и какво те произвеждат на село..
Да ги има, но лично аз ще се старая да ям колкото се може по-малко от подобни продукти. За съжаление дори в момента няма начин да не ядем боклуци.
|
|
|
|
 |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 23 Фев 2010 02:16
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
Zerkiel
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 23 Фев 2010 03:02
Spoonkiller написа: indigo написа: Как и да е, логична стъпка напред е, очаквам все още клонираните органи. Прогрес е нужен. Andrey358 написа: Реално ще мине доста време докато се въведе лечението чрез стволови клетки, както и клонирането на органи и то не само поради научни причини, а и по политически.
Да, мамичката му! Изследванията със стволови клетки се бавят заради параноя, религиозни лайнарщини, политически фарсове и идиоти като Wannabe, а са високопотенциален начин да се задоволи нуждата от органови трансплантации, заради които измират хиляди хора годишно! бавят се дръжки, пред кого е друга работа
___________________________________ Black You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.
|
|
|
|
 |
Оne
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 18 Мар 2010 11:10
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 18 Мар 2010 15:53
Некадърната работа или недостатъчните проучвания на някой братушка не могат да бъдат обективен показател за това дали генното модифициране като технология е вредно или не. Липса на контрол върху модифицирането - те тава е вече вредно.
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 18 Мар 2010 16:53
One написа: Значи ако трябва да обобщим: Плъхове са били хранени с ГМО соя докато са били бременни и имат 50% по-голяма смъртност на новородените в сравнение с контролната група. Също и недоносени плъхчета. Това как да се изразя е... прекалено стряскащо за да е истина. Разбирам плъховете да са били храени години наред с ГМО и да се наблюдава нещо, но за толкова кратък период, храната трябва да е адски токсична. А такова нещо няма как да се пусне на пазара. Не и при положение, че ГМО са по-добре тествани и от лекарствата пускани в аптеките. Или казано накратко, Руснаците ги е яд че изостават (отново) в технологиите и сега се опитват по такъв абсурден начин да ни убедят, че те са отровни.
|
|
|
|
 |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 18 Мар 2010 17:22
Andrey358 написа: ... руснаците (пише се с малка буква, предполагам английския те е подвел) ги е яд че изостават (отново)... Руснаците не изостават, просто не това е техния сектор. Докато САЩ освен забавление и храна други не изнася, то Русия е владетел на няколко сериозни сектора. Технологично развитие при тях търси в: # Aerospace # Aviation # Shipbuilding # Automotive (не автомобили ;р) # Machinery # Metallurgy # Construction # Nuclear physics Списъка е от държавни субсидии и патенти, сайта на правителството. Там им е силата, защото с това се занимават. Храна... не чак толкова. Chemistry and pharmaceuticals е по-назад в таблицата. Но ако си визирал само ГМО надпреварата, да, там са дори вън от топ 3. Просто не се субсидира това занимание.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Мар 2010 10:12
Andrey358 написа: А такова нещо няма как да се пусне на пазара. Не и при положение, че ГМО са по-добре тествани и от лекарствата пускани в аптеките. Не вярвам руснаците да са толкова прости, че да пуснат на пазара такава соя. Хем да я обявят за токсична, хем да я пуснат, всичко това с цел да очернят генното модифициране. Да се опитват да компрометират ГМО технологията като цяло с недовършени тестове е адската глупост. Обаче тогава какво, искат да кажат, че са хванали произволен модифициран сорт соя, пуснат в употреба, и чак след това са го тествали и са получили недоносени плъхчета?... Да бе. Не мога да разбера. Някак е тъпо да си публикуваш междинните резултати от тестовете и да казваш, че продуктът е опасен. Като е вреден, то е пределно ясно, че няма да се пуска на пазара. Какъв смисъл има да развяваш резултати от недовършени проучвания? Та... да, абсурдно е и май самите руснаци не знаят какво искат да кажат.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|