Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: "Дарете надежда на децата от Хаити!"
Публикувано на: 07 Фев 2010 15:58

Излиза, че и аз съм виновен, че нямам гузна съвест да пращам пари за Хаити, егати :D Spoonkiller-е, като си купиш сто грама съвсет надявам се си станал една идея по-малко помяр.

Мобилните опеатори от цял свят, кино звезди, певци, банкери, мегакомпании (които сега потриват ръце от парите, които ще направят на гърба на странанието), все изроди, които имат пари правят пир по време на Вакхалия, а ние, обикновените хора трябва да се чувстваме виновни. Аре бягай оттук бе.

http://www.nenovinite.com/news.php?action=view&ID=552

Ей на такива им сери в устата и показвай колко си прост:
http://www.slava.bg/news/19055.html

Ето какво подкрепям аз:
http://news.ibox.bg/news/id_950350791

Профил

Публикувано на: 07 Фев 2010 16:06

:D :D :D

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 07 Фев 2010 16:17

Пардон, но кой от двама ни е по-офтопик?

Тя тая тема по начало е създадена да сравни положението тук с това в Хаити, айде да прочетеш първия пост.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Фев 2010 16:24

Американските помощи почти винаги са кредити, на които след това трябва да им се плащат лихвите. Те пари просто ей така почти не дават, само пи ар е цялата работа, за да се замаскира истинската причина за нестабилността в най-бедните държави и за умиращите от глад хора там. Малко лицемерно, ама те са си такива.

В прав текст заявявам-НЕ ПРАЩАЙТЕ SMS-и за Хаити!
Ако наистина искате да помогнете, преведете пари на банковата сметка на Unicef, примерно. Това, което пращате от България гарантирано няма да стигне до никъде освен до джобовете на разни алчни изроди.

агентите са педали
напускам форума

Профил

Публикувано на: 07 Фев 2010 16:47

:D :D :D

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 07 Фев 2010 23:53

Моридин написа:
А ти що за идиот си наистина, ако смяташ, че тук някой се е обявил против даряването на пари за нуждаещите се? Целият спор се води около това как и на кого точно да бъдат дарени, а тия бръщолевения за целенасочено опитващите се да осуетят събирането на средства "сериозни" юзъри стоят твърде неадекватно дори за принципен неадекватник като теб, който, от неимоверно старание да бъде open-minded, винаги се е посирал мощно във възгледите си. Не се обявявам против даряването. Искам обаче да даравяме тук, а не навън.

Ами точно това правиш мой човек, ти и другите като теб. С теми като тази, ако се замислиш, е много малко вероятно да насърчиш някого да дари пари за Българските деца, но е твърде възможно да откажеш някой от това да го направи за Хаити. Така, че цялостното ти поведение в случая може да се определи като вредно за една иначе благородна кауза. Както казах и преди, ако не искаш да даряваш недей, но си спести лайната като тези написани в тази тема. Ако те е грижа за Българските деца, тогава популяризирай техните кампаний, но да противопоставяш една човешка трагедия на друга е гнусно и не знам кой е "неадекватник" щом не си даваш сметка за нещо толкова елементарно.

И друго по тази тема, не знам на хора като Моридин и Duke кой ги е учил на морал, но не е ли напълно в реда на нещата когато се появи бедствие като това в Хаити всички да помогнат кой с каквото може. Не може да кажеш, че няма нужда от дарения понеже и в собствената ти страна има проблеми, защото тогава и други ще си кажат така. Всяка страна си има проблеми, дори и най-богатите.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2010 00:07

тоа морадин е една начетена куха лейка

Профил Skype

Публикувано на: 08 Фев 2010 00:10

Изход написа:
Американските помощи почти винаги са кредити, на които след това трябва да им се плащат лихвите. Те пари просто ей така почти не дават, само пи ар е цялата работа, за да се замаскира истинската причина за нестабилността в най-бедните държави и за умиращите от глад хора там. Малко лицемерно, ама те са си такива.

Напълно невярно! Познавам хора на които проектите са им финансирани точно от Американски сдружения.

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2010 00:37

Andrey358 написа:
И друго по тази тема, не знам на хора като Моридин и Duke кой ги е учил на морал, но не е ли напълно в реда на нещата когато се появи бедствие като това в Хаити всички да помогнат кой с каквото може. Не може да кажеш, че няма нужда от дарения понеже и в собствената ти страна има проблеми, защото тогава и други ще си кажат така. Всяка страна си има проблеми, дори и най-богатите.

Андрей, не знам къде си блял в цялата тема. Нямам и намерение да се повтарям. В темата се намесиха обстоятелствата за българчетата, нуждаещи се от помощ, после Spoonkiller-а се изсра относно моето мнение по този въпрос, но в крайна сметка мисля, че се разбра какво имах предвид. Всеки е свободен в избора си къде и как да вложи и за какво да си даде парите, но като място за свободно изразяване, съм споделил моето мнение (без да агитирам да не се пращат пари, което ти или някой друг ме набеди). Обяснил съм всичко. Ако не си съгласен с нещо – намираш ми писаниците, цитираш, опровергаваш. Може и да ми услужиш с малко морал, че пишеш нещо ми липсвало.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 08 Фев 2010 14:26

Andrey358 написа:
Ами точно това правиш мой човек, ти и другите като теб. С теми като тази, ако се замислиш, е много малко вероятно да насърчиш някого да дари пари за Българските деца, но е твърде възможно да откажеш някой от това да го направи за Хаити.

Стоп, дотук.
С какво ще откажа някого да даде пари за хаитяните? Като казвам по какви причини аз дарявам за български деца, а не за тях, така ли? Значи просто някой, който ме чете, ще реши да заебе всичко и да не помага изобщо...

Неадекватен си, та гръм се разнася като се изкажеш. Останалото няма какво да го коментирам, то произтича от тотално безумното ти вече цитирано мнение.

П.П.
Андрей, вярно, че всяка една страна си има проблеми - дори най-напредналите. Въпросът е, че техните проблеми не са толкова отчайващи колкото нашите.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2010 15:13

За децата с увреждания се заделят повече от достатъчно средства. Проблемът е, че те не достигат до самите деца, а са прибирани от различните държавни служители, директори и т.н.
Като пращате SMS-и за тези домове вие на практика плащате това, което е било откраднато. Друг е въпросът, че и с даренията се злоупотребява.
Моето скромно мнение е, че не трябва да се организират повече дарителски кампании, а хората да се обединят и да направят всичко възможно парите от данъцйите им да не пълнят чужди джобове.

За Хаити-от тук можете да добиете най-обща представа защо държавата им е толкова бедна, макар и материалът да не показва цялата история.
http://xn--80aqa3bm.com/

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2010 20:54

Алминатора` написа:
Кои деца струват повече - тези на Хаити или нашите?

Съдък, хората сме равни, всички струваме еднакво, от надутите англичани и швейцарци до бедните цигани, талибани и който и да е народ! Всеки заслужава да бъде Човек, а децата навсякъде са си деца и имат еднакви човешки права. Като видях тази твоя тема, изведнъж уважението ми към теб се изпари. Погледни все пак това ако те интересува - http://www.youtube.com/watch?v=c_dMzgy3Pp4
Не казвам да правим дарения, просто не въздигай един народ над друг, още повече децата. Нещастник.

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2010 21:00

Пръдльо, не оспорвай Алминатора :!: Той за разлика от теб си изложи добре позицията и е стар форумец, пък и пич, дрънка на китарка готино и е хубав човек :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2010 21:19

Duke написа:

колко съм тъп.

Ти го каза :stooped:
Подкрепям Spoonkiller, сякаш пише от мое име!
:OffTopic:
А трябва ли да ми пука за тези, които ме плюят само защото съм срещу мнението на техни познати?

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2010 22:02

RTM написа:
Duke написа:

колко съм тъп.

Ти го каза :stooped:
Подкрепям Spoonkiller, сякаш пише от мое име!
А трябва ли да ми пука за тези, които ме плюят само защото съм срещу мнението на техни познати?

За пичът не знам, ма ти си тъп бацка, щото само куоутваш и се оправдаваш :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2010 22:05

Това, което исках да кажа, го написах по-горе. После видях, че мненията ми съвпадат с тези на Spoonkiller и му давам +1 ... въобще за какво ти се обяснявам...

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2010 22:07

Значи това се отнасяше към Алминатора, че не си съгласен с това, че противопоставя хаитяни срещу българи, другото беше пръдня под налягане :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2010 22:14

Не съвсем, имаше доста смисъл, но всеки го приема по свой начин.

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2010 22:38

Не мога да се съглася :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 08 Фев 2010 22:41

Толкова дълги постове и пълни с обиди към толкова хубави хора.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost