Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 18:51

Shady написа:
Аз ще имам матура (готвене по литература и англииски), държавен (готвене по икономическите предмети) и кандидантски за университет (математика + още нещо). Значи трябва да се разпукам по тамън 4-5 предмета. И да знам всичко, че Бог знай какво ще ми дадът. Освен това да имам грам социален живот и да си върша работата у нас (селската работа не е кой знае колко трудна, но отнема бая време). Как го виждате това?

Тези 4-5 предмета можеш да си ги съкратиш.
Никой не те кара насила да учиш в икономическа гимназия, освен това и самите изпити не са задължителни. Да не говорим, че, ако имаш висшо образование(гледам, че натам си тръгнал) хартийката за средно специално ще ти върши работа само за печката, е, можеш и да си обършиш гъза с нея.
Матурите не бяха ли 2, първата задължително по БЕЛ, а другата по избор? Ако е така защо втората си я избрал да бъде английски, а за уни математика? По-добре избери един предмет за двете неща. Освен това никой не те задължава да кандидатстваш с 2 предмета, изключение правят по специфични специалности. Примерно МО - все пак посланиците на България по света би трябвало да са по-умнички, с по-голям умствен капацитет; медицина - ми теб, ако те мързи да учиш просто няма да си никакъв лекар; + още няколко такива. Ако искаш да учиш някоя елитна специалност ще трябва да се потрудиш.
Българските училища са толкова различни като качество, че матурата е просто задължителна. Как ще се почувстваш, ако си учил в елитна гимназия, всеки ден си учил здраво, имаш диплома примерно 4.80, и след това да разбереш, че съседа ти(много прост и малоумен човек, завършил в някое много пропаднало училище, или пуснал парички под масата) има по-висока диплома от теб(примерно 5.60)? Трябва да има единна система за оценяване и матурата е точно за това. Изпита е просто доказателство, че си учил. Ако наистина е така просто ще загубиш един ден, даже са няколко часа.

Цитат:
Бла Бла Бла!

В този прекрасен форум няма девствени! Евала на всички, защото знам, че всеки си има приятелка... поне в .jpg формат :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 22:26

Ако бях ученик,щеше да ми е гадно.Оправяйте се :)

всичко тук идва,когато умре.
Екарисажа му викат и здраво смърди,
умряло животно от паважа вземи!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 12:21

Матур за курите!

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка