Автор |
Съобщение |
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 06 Фев 2009 23:53
Ученето по слух винаги е полезно, защото винаги добавяш нещо от себе си (при мен поне е така), но е хубаво да видиш наистина всичко как е, все пак. Аз сега се опитвам да свиря Luminous flesh giants на Joe Sattriani, и по цял ден си седя в стаята и догонвам метронома. И я уча по слух, но имам и партитура от някаква книга за него, която, между другото, е пълна с грешки. Иначе моето първо соло беше Opeth - When. Ще потърся tab на Slow an' easy, ако намеря ще го постна.
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
хора
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 07 Фев 2009 20:52
Днес си взех китарата и научих нещо ново, ама го забравих.
___________________________________ Summoning his cosmic powers And glowing slightly from his toes His psychic emanations fly
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 07 Фев 2009 22:06
!!! Nocti справяше се !
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 08 Фев 2009 14:06
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 09 Фев 2009 15:06
Хах, мерси, друже ! Ама ако на това соло му казваш чисто и прецизно.. :Д Шефо беше гракнал и махмурлия след Содомь (а аз след Д2 :о) и не си даде зор. Но тоз чиляк има мощно гърло, ей !
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 10 Фев 2009 15:59
Leviathan написа: да. първото цяло соло, дето съм научавал нявга нататък ще уча и на Whitesnake - Slow an' easy, ама самичък, щото няма отде да гледам. На "Life Eternal" солото научи!
___________________________________ Negative Frequency Entity.
|
|
|
|
|
shantararam
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 17 Фев 2009 16:47
Здрасти дрънкачи! Нека и аз се разпиша... обичам да дрънча много пинк флойд. Не свиря отдавна, и не ми е богат репертоара, но пък ето, малко да се начеша и аз Pink Floyd - Wish You Were Here Pink Floyd - Is There Anybody Out There? Pink Floyd - Breathe Pink Floyd - Money Eddie Vedder - Tuolumne (разбира се, не я мога като оригинала, но пък се получава доволно и без да правя любов със струните) Bob Marley - No Woman No Cry Подуене Блус Бенд - Ден след Ден Cartoon themes - Pink Panther Cartoon themes - Looney Tunes Theme От време на време свиря и бийтълс, но не съм седнал да си науча песните като хората, и все гледам акордите постоянно. Разбира се знам и премного интрота Имам желание тия дни да понауча нещо на Джими Хендрикс. Между другото, не знам някой дали е чувал за Omnia (фолк банда от Холандия), но ако някой е запознат с табулатури на техни песни, да свирка, в нета има само 2, а аз не съм чак толкова добър че сам да си вадя табовете До скоро свирих на една Кремона от 79'та, но преди 4-5 дни си купих едно Стагче, много симпатично и удобно. п.п. Имам ужасен проблем с баретата
___________________________________ Run, rabbit run Dig that hole, forget the sun, And when at last the work is all done Don't sit down it's time to dig another one place-for-rest *Ghost Master
|
|
|
|
|
хора
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 17 Фев 2009 17:02
Goodbye Blue Sky написа: Подуене Блус Бенд - Ден след Ден Покажи какво можеш!
___________________________________ Summoning his cosmic powers And glowing slightly from his toes His psychic emanations fly
|
|
|
|
|
реконект
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 17 Фев 2009 21:30
От три седмици ходя на уроци ( по един път седмично ) и все още сме на скучните нещица. Ноти по грифа, дърпане на перцето, упражнения за натискане на прагчетата и т.н. Упражнявам се средно по 30-40 минути всеки ден и нямам търпение да свикна с китарата, да напредна малко, и да започнем с наистина интересните неща които те грабват да свириш с часове...
___________________________________ And now, the time is here I see the Templars everywhere The Freedom Call is drawing near
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 20 Фев 2009 19:41
Goodbye Blue Sky написа: п.п. Имам ужасен проблем с баретата Ще свикнеш. ПП: Волтаж, като ти цъкнах на линка, някакъв часовник почна да отброява наобратно! Тиктака, ебал си е пичката лелина. Какви линкове ни пробутваш?
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 20 Фев 2009 20:09
High_voltage написа: Днес за пръв път записах с микрофон и резултатът разкри някои доста тревожни неща за свиренето ми, които с просто ухо не съм улавял. :Х ето: http://rapidshare.de/files/45486157/jam2.wav.htmlПет парчета. Кажете критики/препоръки, т.н. Ще са ми ценни. :Р Точен си и верен. Бая скован, особено на One, но със свиренето и времето ще започнеш да се поотпускаш ;] Тогава става истински приятно. Адмирации за интрото на Hallowed be.. аз не мога да го направя чисто, а ти се справяш отлично ! Препоръки: купи си хубава китара. Не знам, може от микрофона да е, ама вехтичко звучи. И не спирай да свириш. Види се разбираш нещата, от там нататък удобна китара, нек'ви ефекти и уроците от ultimate-guitar.
|
|
|
|
|
реконект
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 20 Фев 2009 21:12
Момци за колко месеца почнахте да задобравяте и да става наистина интересно ? Че сега в началото си признавам- пълната скука е. Но трябва и си свиря и уча всичко. Нямам търпение да дойде времето когато ще започна да си свирукам рок с яко набичени ефекти и т.н. Е, бая вода ще да изтече до тогава
___________________________________ And now, the time is here I see the Templars everywhere The Freedom Call is drawing near
|
|
|
|
|
реконект
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 21 Фев 2009 19:23
И това ще стане, но засега предпочитам да правя само това което ми дава господина ( а той е един от най-добрите китаристи във Варна и не го казвам аз ), за да не заучавам грешни неща. Нека минат няколко месеца. За сега се справям доста добре и господина ми е доволен, макар и скучни си ги свиря нещата.
|
|
|
|
|
хора
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 21 Фев 2009 20:14
няма да се научиш да свириш на китара
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 21 Фев 2009 21:56
Наистина няма. Чакай само господинът да те научи и ще си останеш с чакането. Ще се опитам да не бъда язвителен, да ти дам някой съвет, макар и много да ме дразниш. Първо, свири много, по един - два часа на ден не стигат. Второ, свири много с метроном. Трето, не очаквай да стане "интересно". Ако не ти е приятно и успокояващо всеки път, щом хванеш китарата, се откажи. Гледай и няколко полезни клипчета: Sweep pickingСъвети от ГосподСъщо не е лоша идея да се записваш докато се упражняваш, и после да си слушаш грешките. Потърси и някакви Backing tracks из интернет, за да се научиш да импровизираш някакви прости рок сола. Научи минорните и мажорните скали и техните ладове във всички тоналности. Започни да се държиш като задник, за да ограничиш социалните си контакти до минимум и са седиш вкъщи и да се упражняваш, това е съвет от Dave Mustaine, не от мен.
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 22 Фев 2009 17:32
Dante написа: да не заучавам грешни неща.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 15 Апр 2009 11:00
Dante написа: Я препоръчайте някакви лесни песички, които обаче са приятни. Като за съвсем начинаещ от около два месеца свиря, но е имало дни които не съм сядал, и седмици които не съм ходил на уроци, защото съм нямал възможност. Мерси предварително. http://www.youtube.com/watch?v=9TznBgoUFeY Ама ако научиш тава, че уредим всички да спрат да те ебават, обещавам !
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 15 Апр 2009 11:04
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 15 Апр 2009 11:06
Моридин написа: Е тава и я го моем, бе. Виж, ако беше Holy Wars
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|