Автор |
Съобщение |
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 31 Юли 2014 16:35
Първия компютър, на който съм сядал беше в даскало - 486, 66Mhz, Win 95. На него нямаше игри и съм разцъквал Paint, калкулатора и текстовия редактор Първия компютър, на който съм играл беше на един приятел - Pentium 1, 166Mhz, 16 MB RAM, 2 GB HDD. На него играх Age Of Empires 1, Heroes 2, StarCraft и WarCraft 2. Първия компютър, който имах беше чак в 9-ти клас - Celeron, 2.4 Ghz, 512 MB DDR, GeForce 4 MX 128MB, 40 GB HDD
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 31 Юли 2014 16:56
Deprivd написа: u nas vinagi e imalo kompiutur, vinagi samodelki na ba6ta mi s AMD procesori godni za otoplenie i nqkvi gotini statsove principno, zaribqva se manqka da gi pravi
na purviq si komp sum zakurmen sus NAI-ZVERSKITE igri kato: Monkey island Doom Captain Claw Tomb Raider Hexen Lemmings Age of Empires Loom Heroes of might and magic, Blackthorne, Master of Orion, Lost Vikings, i izob6to vse klasiki...
na vtoriq ve4e otkrih Baldur's gate, Oblivion, VTMB, WoW i ve4nata mi lubov kum igrite se betonira Hexen и Blackthorne и аз си ги спомням, а също така и Heretic беше много зарибявка Age of Empires вървеше оригиналка с първия ми комп вкъщи по някаква причина - играта беше като подарък към уиндоуса, диска си беше оригинален с обложка и всичко
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 31 Юли 2014 17:06
omraznahte mi veche s vashte santimenti be
prez den nekvi e takiva dedovski temi
sa pak she mi pochnete "eeeeeh edno vreme hubavo beshe"
bilo e shtot ste bili tapaci
a sq pak ste tapaci, daje oshte po-golemi
tai che ko ne mu haresvate na nastoqshteto ne znam
deiba pensiite aman
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 31 Юли 2014 17:08
a i da ne zabravqme - vseki gleda da se naprai na kolko moje po-golqm i kazva nekvi godini kogato ne e moel da govori, ama inache e bil bog na kompa nali
nikvo nivo
|
|
|
|
|
Children of Bodom
|
|
В момента играе: c няк'ъв евтин Jackson
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 31 Юли 2014 17:29
е баце аз помним, че на пет превъртехме с вуйката Дум 2, сметай твае било 2001, па ква е била щайгата- един хуй знай. сал помним, че много насирах като спрем да играем, оти ми беше страх да не излезат тиа чудовища през монитора и да не ни ебат макята на сички докат спим
___________________________________ Children of Bodom angry are rising Running amok, slaying with a sense of desire From the twilight of the past, among the victims who died
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 31 Юли 2014 19:22
1996 година да е било, но детайли много не помня. Типични за онова време, само с флопи, монитор Провиел 14" и имаше качен Windows 3.1x и никакви игри, освен вградените - пасианси мини и т.н.
|
|
|
|
|
venenum
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 31 Юли 2014 20:04
На времето бащата имаше един Правец 8(май).Докато другите цъкаха нфс-тата,аз си играех Moon patrol.Може оттогава ми е тая любов към класиките Иначе 2004 ми взеха първия компютър.Беше един Pentium 4(3.2)и тогава беше нещо като супер компютър
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 31 Юли 2014 20:22
aaa 4efo az ne sum zaprimiral po staroto vreme az vse sum dovolen sega cukam witcher, primerno, i pak e qko
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 31 Юли 2014 20:48
някой няма ли да напусне форума
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 31 Юли 2014 22:42
Gods е единствената somewhat сериозна игра, която баща ми е цъкал някога. Помня бях 5-и клас май и го гледах и му се кефех как прогресира и си виках дали и аз ше цъкам такива дълги приключенски игри, а са тва е основата, на която се градят много модерни приключения. Велико.
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 01 Авг 2014 00:17
venenum написа: На времето бащата имаше един Правец 8(май).Докато другите цъкаха нфс-тата,аз си играех Moon patrol.Може оттогава ми е тая любов към класиките : И аз съм така... Заради бащата в къщи винаги е имало комп та съм минал през почти всичко... Култовa беше лунния патрул... "Щастливеца", "Каратеката" ако помниш BobaFet? ... На 16-ката пък цъкахме с брачеда Archon, South and North, Cat, Принца на персия, и моята любима StarBlade която приемам за някъв първообраз на Mass Effect ... бях си направил карти на планетите и кораба чак хааха, цяла книжка...
|
|
|
venenum
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 01 Авг 2014 02:08
Определено игрите от онзи период са ми останали присърце.Още помня как цъках loderunner,castle wolfenstein,gold rush и най-любимата игра за всички времена crossfire,която си наскоро си намерих с емулатор за commodore 64 ... Само кофтито е,че съм бил много малък за да правя каквото и да е,освен да играя,затова съм играл това,което баща ми е ми е пускал и съм изпуснал много. Но за сметка на тва,сега си наваксвам
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 01 Авг 2014 13:23
сериозно ли никой не помни Dave? кви сте ми wanna be oldschool gamers
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 01 Авг 2014 14:01
Admiral General Till написа: сериозно ли никой не помни Dave? кви сте ми wanna be oldschool gamers помня бе, просто не ми е от първите баш спомени, ами по-нататък я разцъквахме с един приятел а вие спомняте ли си Monster Bash ( с Johnny Dash ) ???
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 01 Авг 2014 17:54
В училище на "Правец 8М". Имаше и един "Инко" - нещо си.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 01 Авг 2014 18:03
И аз така, вкъщи винаги е имало компютри разни, заради баща ми. Първият ми спомен е някъде '95 да е било на баща ми лаптопа с Windows 95 и разцъквах една игра с мотори, където ако не си смениш предавката и мотора ти се взривяваше. После мъгла и после през 1999 в Кипър наще като ми взеха първия компютър (всъщност на баща ми си беше, ама аз си мислих че е мой. Ма като цяло е много шибано да имаш баща програмист, защото компютърът ти никога не е твой ). Беше бая скъпа машина с пентиум двойка, 350 мхз, 32 мб рам и NVIDIA RIVA TNT 2, която беше лудница. И там вече започна гейминг живота ми с FIFA, NBA, NFS1/2, една игричка с формули, абе някво мазало. Тея задръстените игри като стратегии и рпг-та, доста по-късно ги открих и възприех Иначе, любимата ми игра беше Wargods, някакъв страничен проект на Midway, която по мое мнение и до ден днешен е доста по-брутална от всички файтъри. На всеки един герой бях научил комботата и фаталититата (10+ клавишни комбинации за всяко) без инфо от никъде, яко циклеж... https://www.youtube.com/watch?v=x0ah10k-uUs
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
NoName
|
|
В момента играе: Белот ...
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 03 Авг 2014 00:12
За компютър не знам , но бях първия човек в махалата който беше виждал /играл/ 3D игра. 96-97 нашите ми бяха взели PS One , което беше много бясна гъзария. Събирахме се по 10 човека в нас да играем. След това първият ми компютър да е бил 1-2 години максимум след това. И до ден днешен си му спомням конфигурацията:
P2 400 mhz , 64 RAM , Riva TNT 2 16 mb, 15 gb Hard, CTX 15'' , Win98 Което си беше добра машина за времето си. Бързо ми мина после мерака, омръзна ми, в днешно време даже малко ми се гади от компютри ... Сега съм толкова зле че в момента не си знам конфигурацията на компютъра. Даже не си го купих аз този компютър. Леля ми го подари , щото братовчед ми си купил нов. Та старият ми го даде на мене, аз пък дадох моят старият на баща ми ... кръговрат.
___________________________________ Only god can judge me , is that right ? Only god can judge me now . Only god baby , nobody else , nobody else .
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 03 Авг 2014 06:42
Nqkakyv pentium shte da e bilo. Razcykvah komandos i quake kato za nachalo.
|
|
|
Blackbird
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 04 Авг 2014 03:45
Още го пазя, седи в мазето, че първо беше семеен компютър, а след това към края на 99-та го преместиха в стаята ми.
Slot 1 CPU от ония дето се мушкат като видео карта на 400МХз 128МБ РАМ 20 нещо си ГБ хард диск 3Д ускорителя не го знам какъв е, но явно си е бил добър за времето, че помня Porsche Unleashed, THPS3 ми вървяха перфектно.
Съвсем забравих, че още го пазя. Надъхах се утре да го изкопая и да видя дали всички файлове още са си там.
|
|
|
|
|
Buttersa
|
|
В момента играе: не казвам
|
|
Заглавие: Re: Какъв ви беше... Публикувано на: 04 Авг 2014 20:02
Мен пък ме налегна мега носталгията и си цъкам Rune до припадък
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|