Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 10:41
Мале как ти завиждам за Виена, не е истина. За последно бях там преди година-УНИКАЛЕН ГРАД, ТОЛКОВА ИМПОЗАНТЕН, ТОЛКОВА БЛАГОРОДЕН, ЛУКСА ЛЪХА ОТ ТАМ НА ВСЯКА КРАЧКА, ИМА ГО ПО МНОГО, СТРАХОТНО МЯСТО, ПРОСТО СЕ ВЛЮБИХ В ТОЗИ ГРАД, ЧАРЪТ НА ВИЕНА ГО НЯМА НИКЪДЕ ДРУГАДЕ!! Будапеща също не отстъпва разбира се, но Виена ми е по на сърцето. Най-добре ще направиш ако отидеш първо в Будапеща, после във Виена 
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 10:53
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 10:59
Виена е хубав град до момента, в който се стъмва. След това осъзнаваш, че типично по австрийски вечер не се случва абсолютно нищо и хората си седят предимно вкъщи. Нощният им живот е като на циганите интелектуалния живот 
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 11:08
Франция - безброй много интересни места, Париж, замъците по Лоара, Алпите...абеее Тур Дю Франс ама с яко похапване на сирена и пийване на червено вино. Чехия - всеки път когато майка ми заговори за Прага става дума за Старойе Миесто...имам чувството, че знам повече детайли отколокото след едно лично евентуално посещение там. Великобритания - всъщност малко по-влажно, мъгловито и ветровито за вкуса ми, но пълно с интересни места...само Лондон би ми отнел години за монткане и разглеждане... Австрия - какъв Бай Ганьо ще съм, ако не посетя В'ена-та и не отида на баня Япония - Токио, Осака, Киото...има ли нужда да изреждам още... Абе има още мноооого места в Европа и едно-две в Азия и Северна Америка, които ми се иска да посетя, но това са ми Топ 5. Мразя всички останали континенти - най-вече Африка и малко по-малко Южна Америка...Австралия също е гадно място...всъщност и голяма част от Азия, но там има и поносими места... Едно знам...не ми се ходи никъде из България или пък из околните страни... ...с изключение на няколко места в Гърция или примерно на Дубровник в Хърватия... Не мога да схвана ентусиазма на някои хора по Истанбул (имало страхотен лукум, баклава, халава и уберкичозни сгради...чудо невидяно) или по отскачането през уийкенда до Македония за плюскане на "плескавици"...кво ти прачи сам да си опечеш кюфтета (колкото си искаш големи)?
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 11:08
AcTivE написа: искам такова легло в асансьора
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 11:37
Алшу, истинска плескавица в България с българското месо не може да се направи. Вкуса ще е друг, сръбската плескавица си е определено много силно ядене-едно от фаворитите ми. А и в България си има хубави места, които си струва да се посетят.
Гипо-да, това е единствения недостатък на Виена, и аз като бях там за първи път доста се учудих. Събота вечер, улиците напълно празни...
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 11:50
{SuPa-1337-Killa} написа: МлъкниМа написа: Еми искайте си,ама няма да отидете щото сте неудачници  аз съм неудачник ама ся в петак отивам на Остров Крит септемви месец на Будапеща и Виена Ехааа ебати гъзара Аз искам да отида в Бразилия,Мексико,Тайланд (при Андрей), Мароко и Китай може би... В Европа съм бил почти навсякъде и във Франция като че ли най ме кефи като атмосфера. Париж ми е любимия град. В Англия не съм бил, ама след 1 месец там ще живея така че ще видим 
|
|
|
|
 |
Мr.Anderson
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 11:55
Тибет Шотландия Финландия Норвегия Англия
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
 |
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
 |
В момента играе: Всичко без аниме игри
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 12:01
намирисвам толкова много сарказъм  иначе на мен в Виена ми се ходи предимно заради Виенското колело и Виенската опера имало и някакви интересни замъци ама нещо те не са ми на кеф и сигурно ще ги пропусна 
Drecher написа: От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 12:11
А да, за замъците да. За няколко дни бяхме отседнали в един замък близо до Виена. Мега култова обстановка 
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 13:08
как така никой не иска в Северна Корея Догодина ми се очертава ходене в Норвегия , а оттам мога да отскоча и до Швеция. Бих искал в Исландия също така, може би и Англия. В Чехия искам отново, защото беше много яко първия път. 
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
Kamelot
|
 |
В момента играе: q3
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 13:11
North Korea, Best Korea anyone? 
___________________________________ Reaching aural nirvana...
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 13:13
Е какво да прави човек в северна корея... и тук мога да видя изостанало мислене и малоумия на всеки ъгъл 
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 13:47
THE KING OF TIME Цитат: Алшу, истинска плескавица в България с българското месо не може да се направи. Вкуса ще е друг, сръбската плескавица си е определено много силно ядене-едно от фаворитите ми. А и в България си има хубави места, които си струва да се посетят. 1. Каква е тази разлика български, сръбско, македонско месо  . За мен няма такъв филм. И без това месото по нашите магазини е внесено все от там. Може би искаш да кажеш, че там се ползва смес от различни видове меса, а у нас се набляга само на свинско...да прав си...това не пречи да направиш същата комбинация и да ги приготвиш по същия начин (ако знаеш как)...проблемът е, че в някой български ресторант просто никой няма да си играе да ги прави по такъв начин и ще получиш побългарена сръбска скара. 2. Тотално пропускаш мисълта ми - хората с които се бъзикам наблягат на плюскане и по-точно не на екзотични храни (което поне си е тръпка), а на някаква разновидност на нещо познато...Наблягат и на шарении, които могат да си купят за спомен (за какво ми е на мен наргиле от Истамбул, като на Женски пазар в София ги има същите кичозни грозотии). "Сръбска скара" в Македония...мухахахаха...поне да бяха отишли за "македонска" скара. Не им пука за вишизми като музеи, замъци, руини, гледки и исторически места. Пука им за кюфтета и локум...ама не по нашенски, а някакви такива по-ябанджийски... Цитат: А и в България си има хубави места, които си струва да се посетят. Именно - места...хората обаче малко провалят гледката...Нито искам да ги виждам, нито пък те искат да ме виждат (щото на тях им трябват загубени и неразибащи чужденци...та да могат да ги лъжат в сметката...ама това "неразбиращи" го има само в тяхната фантазия...)
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 13:50
Сръбската кухна е подобаващо различна от българската. Аз поне не съм ял хубава плескавица направена от български готвач  .
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 14:00
Gipo Цитат: Сръбската кухна е подобаващо различна от българската. Аз поне не съм ял хубава плескавица направена от български готвач Ми много просто, на българският готвач не му пука, че ти искаш автентично сръбско кюфте и го прави както му скимне...как мислиш, дали сръбския ще ти направи кюфетата по друг начин или пък ще ти опече, обели и панира чушки по нашенски? То това е и интересното - че кухните са различни...но пък за мен не е причина да отида някъде...може покрай другото да намажа и от това, но като основна цел? 
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 14:09
Дания Норвегия Финландия Исландия Науру
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 14:10
Е много ясно, че няма да отида някъде, само заради храната  .
|
|
|
|
 |
Wong Fei Hung
|
 |
Мнения: 210 Местоположение: ...in a galaxy far, far away...
В момента играе: Medal of Honor:Breakthrough, HoMM 3, Call of Duty 4 MW, Diablo II (The Fury Within mod)
|
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 17:36
Интересна тема - а един Топ 5 е крайно недостатъчен за всички страни, които бих искал да посетя Без някакъв ред: Китай (бях там, но пак искам да отида) Япония - анимета, шинтоистки манастири, планината Фуджи и още много причини Южна Корея - дали там има зерги или истински хора ? О-в Борнео (Калимантан) - рядка екзотика и съчетание на доста непознати животински видове - защо не Тибет - въпреки, че не е отделна страна, там е мъдростта на вековете... Има и още страни, но пред тези 5 малко бледнеят : )
___________________________________ http://gmbd.eu/blog http://www.martialartsmoviesstation.blogspot.com
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Топ 5 на страните, които искате да посетите на всяка цен Публикувано на: 27 Юли 2010 19:13
Sega ne mi se zamislq, no na nomer 1 opredeleno e Norvegiq. NORVEGIQ. Nai malkoto zashtoto stranata e kato edna ogromna prikazka prez zimata, a i ima adski mnogo da se pravi po princip. (fjords, anyone?  )] P.S. Sorry za lat.
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|