Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми
Публикувано на: 15 Фев 2010 23:00

indigo написа:
Как и да е, логична стъпка напред е, очаквам все още клонираните органи. Прогрес е нужен.

Andrey358 написа:
Реално ще мине доста време докато се въведе лечението чрез стволови клетки, както и клонирането на органи и то не само поради научни причини, а и по политически.

Да, мамичката му! Изследванията със стволови клетки се бавят заради параноя, религиозни лайнарщини, политически фарсове и идиоти като Wannabe, а са високопотенциален начин да се задоволи нуждата от органови трансплантации, заради които измират хиляди хора годишно!

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 15 Фев 2010 23:00

Андрей, благодарско, радвам се да чуя мнението на някой, който го учи това и е запознат с проблема :) Може ли да питам, ако имаш представа, дали наистина ГМО могат да вредят на плодородността и на размножението на видове растения? Наистина ли вредят на почвата? :?

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2010 23:04

Аз си нямам ни най-малка представа какво точно представляват гмо, но съм против тях!

Профил ICQ Skype WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 15 Фев 2010 23:06

Аз много обичам като си купя домат, да има приятен външен вид и красив червен цвят. И според мен не отстъпват на вкус на градинските домати, които не приличат на нищо :? :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 15 Фев 2010 23:07

Дади написа:
Андрей, благодарско, радвам се да чуя мнението на някой, който го учи това и е запознат с проблема :) Може ли да питам, ако имаш представа, дали наистина ГМО могат да вредят на плодородността и на размножението на видове растения? Наистина ли вредят на почвата? :?

http://www.capital.bg/show.php?storyid=850008
http://www.capital.bg/show.php?storyid=850048
http://www.capital.bg/show.php?storyid=850139

И двете твърдения не са верни, поне не и напълно.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 15 Фев 2010 23:13

Spoonkiller написа:
Дади написа:

http://www.capital.bg/show.php?storyid=850008
http://www.capital.bg/show.php?storyid=850048
http://www.capital.bg/show.php?storyid=850139

И двете твърдения не са верни, поне не и напълно.

10х :)

Профил WWW

Публикувано на: 15 Фев 2010 23:19

Твърдо против тия шитни! Това е голяма простотия... къде отидоха пресните натурални зеленчуци и плодове? :|

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2010 23:24

За вредата от ГМО се е писало много, като ви харесва да игнорирате вредните въздействия в/у организма няма да ви спирам. Но за почвата вреда има.
ГМО, конкретно зеленчуци, наистина са много големи и красиви и наистина се развиват в рамките на 3 до 4 месеца. Обаче почвата се изтощаваа много бързо и традиционните методи за смяна на разпложението на културите просто не действа. Добивите намаляват бързо и е нужно постоянно торене, което от своя страна в рамките на 7-10 години води до отраяне на почвата,
При естествените продукти натуряване има, но почвата остава използваема дори след 100 години.
ГМО не са естествени и е нормално да не са съобразени с естествения ход на обямна на в-вата. Според мен на този етап технологията е твърде примитивна и промяната на гена става твърде механично и едва ли не с "касапска" прецизност :)
Американците не са еталон за социално развитие. Фирмите, занимаващи се със семена на ГМО са доста богати и успяват да подкупят цяли правителства (в това число и нашето).
Надявам се да съм ви бил що-годе полезен, и не забравяйте, че има много факти, които ви се спестяват. Естествените продукти съдържат и много други вещества, които са нужни на организма. В ГМО има повечето, други ги няма...а има и допълнителни, които не влияят съвсем положително.
Аз предпочитам да ям естествени продукти. Ако ви харесва да се тровите (пардон, храните се с безвреедни и полезни храни) давайте. Аз ще се опитвам да си набявам максимално количество естествени продукти, било то и само заради вкусовите им качества :)
И световния глад не трябва да се бори с ГМО, а като американците и другите "богати" страни започнат по-мъдро да си оползотворяват ресурсите.(демек да не ядат кът за 30 сомалиеца всеки, хихи)
Освен това информацията за ГМО е противоречива, а в момента вестниците пишат за каквото им се плати. Да бъдем обективни.

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 15 Фев 2010 23:50

Spoonkiller написа:
indigo написа:
Чшш, ало, умния....

Как по-точно адресирах поста си към теб, че даже и те изкарах хипи, като просто използвах примера ти за домати с вкус на бекон в думите си? :lol:
Не се излагай. :wink:

Възможно е да съм параноичен, цял ден ме хулят в скайпа. В такъв случай първите ми думи са излишни.

Инак относно религиозния момент... хората от много стотици години се доблжиават до това, което приемат за богове - от огъня, до промяната на средата, избиването или защитаването на други видове, машините "по наш образ и подобие", създаването изкуствено на живот. Това е нормална и логична следваща стъпка.

Профил

Публикувано на: 15 Фев 2010 23:54

Доматите, които са току-що откъснати от градината превъзхождат десетократно оранжерийните по вкус.

Току-що закланата кокошка на двора превъзхожда десеторкатно бройлера, расъл на електрическа крушка, по вкус.

Киселото мляко, издоено току-що от кравата и заквасено с истинска закваска има не десетократно, СТОКРАТНО по-добър вкус от най-доброто кисело мляко, което можете да намерите в магазина.

Същото важи за меда, яйцата, краставиците, прасковите и абе ВСИЧКО, за което можеш да се сетиш.

Не го казвам наизуст, а от опит :P

А пък вие си решете дали искате да ядете изкуствени или истински плодове и зеленчуци.

Колкото до изтощаването на почвата - никой не е толкова тъп, че да използва нещо, което ще го доведе до фалит в дългосрочен план.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2010 00:01

Като гледам в Юса кви са мутанти,твърдо против!!!Имат огромни дебели тела,огромни глави,а средния размер на обувките там е 50 сигирно.Абе пълни мутанти,твърдо против!

Профил

Публикувано на: 16 Фев 2010 00:14

Въпросът е принципен тук :!: Отдавна не си купувам зеленчуци от магазините за това, защото макар и не непременно генно моднати, са отврат тровена с пестициди и всякакви дрисни :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 16 Фев 2010 00:27

Алминатора` написа:
.

Кокошките, които се гледат по дворовете не са напълно естествени. Аз помня (как звучи, лол) старите кокошки. ЧИстак бели яица, големички. Самите кокошки летяха над два и полвина метра ограда. Сега са като космати кутрета, не са птици. Яйцата са кофти.
И, да, гледам кокошки.

Киселото мляко е по-добро като е домашно заради гъстотата си, но ако искаш айран не усещам разлика. А домашно кисело мляко често пробвам.

Меда е само подправка за мен, не мога да го оценя високо, но си правим.
Краставици, домати... отглеждам, но не са по-добри от купечките, според мен. Имат предимството да са свежи, а не пътували 100 километра в чувал. Иначе не са по-вкусни, имат повече семки, по-малки са.

Почвите се изтощават когато не се сменят културите - 3 години царевица, 3 години фасул. Но когато един фермер се занимава с една култура и едно парче земя, един търговец купува от него, той не може да сменява. Затова тори повече и повече, превръщайки земята в наркоман (не е мое сравнение, някакъв филм). Утре по-подробно ще пиша, старо фермерче съм все пак.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2010 00:38

A доbре може ли да попитам от къде сте сигурни, че това което ядете в момента е 100 % натурално. Примери колкото искаш. Едно пише на етикета, друго е в действителност. Че толко bързо ли заbравихме минавката със сирна кашкавали (100 % краве мляко) , а масово го правят със растителни мазнини ? Замразените, охладените кокошки, които се продават в големите верига магазини кой знае с кво ги тъпчат и проче ... да не говорим вскякакви продукти садържащи в сеbе си каквито и да bило Е-та (НЕ СЪДЪРЖА КОНСЕРВАНТИ). Деликатеси , които съм сигурен че поне 1/4 от форумците тук консумират (кренвирши,кайми,шпекове, луканки се'кви такива меса ). Кисело прясно мляко ... ? Изключвам всякакви junkfood-type храни като чипсове, вавфли, снаксове и т.н.

Единственото натурално е когато сам си го отгледаш и си знаеш с какво си го тъпкал - животни за месо, мляко и млечни продукти или bило то зеленчуци и плодове. Тъй че дали ще е ГМО или продукт с многото Е–та , зеленчуци плодове пръскани с какви ли не лайна за да запазят галещия окото външен вид ... според мен е все тая. Лично аз съм bезразличен към ГМО тъй като не съм осведомен за (+) и (–) и съм съгласен с Изход, че пресата пише това, за което и се плати ;)

Прога , те са такива защото нямат култура на хранене. Големия ми bрат bеше там и заbеляза,че хората са отвикнали да готвят нормални храни, всичко е КФС, Макдоналдс или нещо полу-готово от супера. Проbлема не е в ГМО–то в случая

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 16 Фев 2010 22:52

Извинете, че пак повдигам темата но горещо Ви препоръчвам да прочетете тази статия, ако наистина Ви интересува въпроса. Писала я е една моя колежка и е наистина много добра.

http://begem0t.wordpress.com/2010/01/06/еvilgeneticengineers/

Профил ICQ

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 19 Фев 2010 02:26

Твърдо за, да живее киберпънка :!:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 19 Фев 2010 10:46

The Chameleon написа:
Твърдо за, да живее киберпънка :!:

и квадратните японско-мартенски дини!!!!

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 19 Фев 2010 14:05

От тази цялата глупост губи Земята!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: NFS
Публикувано на: 19 Фев 2010 16:02

Vermic написа:
От тази цялата глупост губи Земята!

Прав си. Най-вероятно човечеството ще се на*бе само от сумати експерименти с биологичната система. Абе, не разбрахте ли?! Този,който е създал света си е разбирал от работата. При всяка промяна в биологичната система (ГМО,изчезване на видове,замърсяване) баланса се разваля. Развали ли се баланса надали ще можем да си го върнем обратно.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 19 Фев 2010 16:07

А някога мислил ли си, че може би тези експерименти са част от баланса...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost