Автор |
Съобщение |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 15 Фев 2010 23:00
indigo написа: Как и да е, логична стъпка напред е, очаквам все още клонираните органи. Прогрес е нужен. Andrey358 написа: Реално ще мине доста време докато се въведе лечението чрез стволови клетки, както и клонирането на органи и то не само поради научни причини, а и по политически.
Да, мамичката му! Изследванията със стволови клетки се бавят заради параноя, религиозни лайнарщини, политически фарсове и идиоти като Wannabe, а са високопотенциален начин да се задоволи нуждата от органови трансплантации, заради които измират хиляди хора годишно!
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
Дади
|
 |
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 15 Фев 2010 23:00
Андрей, благодарско, радвам се да чуя мнението на някой, който го учи това и е запознат с проблема  Може ли да питам, ако имаш представа, дали наистина ГМО могат да вредят на плодородността и на размножението на видове растения? Наистина ли вредят на почвата? 
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
 |
zip0
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 15 Фев 2010 23:04
Аз си нямам ни най-малка представа какво точно представляват гмо, но съм против тях!
___________________________________ ...
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 15 Фев 2010 23:06
Аз много обичам като си купя домат, да има приятен външен вид и красив червен цвят. И според мен не отстъпват на вкус на градинските домати, които не приличат на нищо 
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
|
|
|
 |
Дади
|
 |
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 15 Фев 2010 23:13
Spoonkiller написа: Дади написа: Андрей, благодарско, радвам се да чуя мнението на някой, който го учи това и е запознат с проблема  Може ли да питам, ако имаш представа, дали наистина ГМО могат да вредят на плодородността и на размножението на видове растения? Наистина ли вредят на почвата?  http://www.capital.bg/show.php?storyid=850008http://www.capital.bg/show.php?storyid=850048http://www.capital.bg/show.php?storyid=850139И двете твърдения не са верни, поне не и напълно. 10х 
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 15 Фев 2010 23:19
Твърдо против тия шитни! Това е голяма простотия... къде отидоха пресните натурални зеленчуци и плодове? 
___________________________________ Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си и майната и на репутацията!
|
|
|
|
 |
Изход
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 15 Фев 2010 23:24
За вредата от ГМО се е писало много, като ви харесва да игнорирате вредните въздействия в/у организма няма да ви спирам. Но за почвата вреда има. ГМО, конкретно зеленчуци, наистина са много големи и красиви и наистина се развиват в рамките на 3 до 4 месеца. Обаче почвата се изтощаваа много бързо и традиционните методи за смяна на разпложението на културите просто не действа. Добивите намаляват бързо и е нужно постоянно торене, което от своя страна в рамките на 7-10 години води до отраяне на почвата, При естествените продукти натуряване има, но почвата остава използваема дори след 100 години. ГМО не са естествени и е нормално да не са съобразени с естествения ход на обямна на в-вата. Според мен на този етап технологията е твърде примитивна и промяната на гена става твърде механично и едва ли не с "касапска" прецизност Американците не са еталон за социално развитие. Фирмите, занимаващи се със семена на ГМО са доста богати и успяват да подкупят цяли правителства (в това число и нашето). Надявам се да съм ви бил що-годе полезен, и не забравяйте, че има много факти, които ви се спестяват. Естествените продукти съдържат и много други вещества, които са нужни на организма. В ГМО има повечето, други ги няма...а има и допълнителни, които не влияят съвсем положително. Аз предпочитам да ям естествени продукти. Ако ви харесва да се тровите (пардон, храните се с безвреедни и полезни храни) давайте. Аз ще се опитвам да си набявам максимално количество естествени продукти, било то и само заради вкусовите им качества  И световния глад не трябва да се бори с ГМО, а като американците и другите "богати" страни започнат по-мъдро да си оползотворяват ресурсите.(демек да не ядат кът за 30 сомалиеца всеки, хихи) Освен това информацията за ГМО е противоречива, а в момента вестниците пишат за каквото им се плати. Да бъдем обективни.
___________________________________ секс едва ли - just cavalli
агентите са педали напускам форума
|
|
|
|
 |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 15 Фев 2010 23:50
Spoonkiller написа: indigo написа: Чшш, ало, умния.... Как по-точно адресирах поста си към теб, че даже и те изкарах хипи, като просто използвах примера ти за домати с вкус на бекон в думите си? Не се излагай.  Възможно е да съм параноичен, цял ден ме хулят в скайпа. В такъв случай първите ми думи са излишни. Инак относно религиозния момент... хората от много стотици години се доблжиават до това, което приемат за богове - от огъня, до промяната на средата, избиването или защитаването на други видове, машините "по наш образ и подобие", създаването изкуствено на живот. Това е нормална и логична следваща стъпка.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 15 Фев 2010 23:54
Доматите, които са току-що откъснати от градината превъзхождат десетократно оранжерийните по вкус. Току-що закланата кокошка на двора превъзхожда десеторкатно бройлера, расъл на електрическа крушка, по вкус. Киселото мляко, издоено току-що от кравата и заквасено с истинска закваска има не десетократно, СТОКРАТНО по-добър вкус от най-доброто кисело мляко, което можете да намерите в магазина. Същото важи за меда, яйцата, краставиците, прасковите и абе ВСИЧКО, за което можеш да се сетиш. Не го казвам наизуст, а от опит  А пък вие си решете дали искате да ядете изкуствени или истински плодове и зеленчуци. Колкото до изтощаването на почвата - никой не е толкова тъп, че да използва нещо, което ще го доведе до фалит в дългосрочен план.
|
|
|
|
 |
progata
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 16 Фев 2010 00:01
Като гледам в Юса кви са мутанти,твърдо против!!!Имат огромни дебели тела,огромни глави,а средния размер на обувките там е 50 сигирно.Абе пълни мутанти,твърдо против!
___________________________________ BULGARIA AIR - леФски ПАДА, НИЕ НЕ!!!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 16 Фев 2010 00:14
Въпросът е принципен тук ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) Отдавна не си купувам зеленчуци от магазините за това, защото макар и не непременно генно моднати, са отврат тровена с пестициди и всякакви дрисни ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
 |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 16 Фев 2010 00:27
Алминатора` написа: . Кокошките, които се гледат по дворовете не са напълно естествени. Аз помня (как звучи, лол) старите кокошки. ЧИстак бели яица, големички. Самите кокошки летяха над два и полвина метра ограда. Сега са като космати кутрета, не са птици. Яйцата са кофти. И, да, гледам кокошки. Киселото мляко е по-добро като е домашно заради гъстотата си, но ако искаш айран не усещам разлика. А домашно кисело мляко често пробвам. Меда е само подправка за мен, не мога да го оценя високо, но си правим. Краставици, домати... отглеждам, но не са по-добри от купечките, според мен. Имат предимството да са свежи, а не пътували 100 километра в чувал. Иначе не са по-вкусни, имат повече семки, по-малки са. Почвите се изтощават когато не се сменят културите - 3 години царевица, 3 години фасул. Но когато един фермер се занимава с една култура и едно парче земя, един търговец купува от него, той не може да сменява. Затова тори повече и повече, превръщайки земята в наркоман (не е мое сравнение, някакъв филм). Утре по-подробно ще пиша, старо фермерче съм все пак.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
Mad Hatter
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 16 Фев 2010 00:38
A доbре може ли да попитам от къде сте сигурни, че това което ядете в момента е 100 % натурално. Примери колкото искаш. Едно пише на етикета, друго е в действителност. Че толко bързо ли заbравихме минавката със сирна кашкавали (100 % краве мляко) , а масово го правят със растителни мазнини ? Замразените, охладените кокошки, които се продават в големите верига магазини кой знае с кво ги тъпчат и проче ... да не говорим вскякакви продукти садържащи в сеbе си каквито и да bило Е-та (НЕ СЪДЪРЖА КОНСЕРВАНТИ). Деликатеси , които съм сигурен че поне 1/4 от форумците тук консумират (кренвирши,кайми,шпекове, луканки се'кви такива меса ). Кисело прясно мляко ... ? Изключвам всякакви junkfood-type храни като чипсове, вавфли, снаксове и т.н. Единственото натурално е когато сам си го отгледаш и си знаеш с какво си го тъпкал - животни за месо, мляко и млечни продукти или bило то зеленчуци и плодове. Тъй че дали ще е ГМО или продукт с многото Е–та , зеленчуци плодове пръскани с какви ли не лайна за да запазят галещия окото външен вид ... според мен е все тая. Лично аз съм bезразличен към ГМО тъй като не съм осведомен за (+) и (–) и съм съгласен с Изход, че пресата пише това, за което и се плати  Прога , те са такива защото нямат култура на хранене. Големия ми bрат bеше там и заbеляза,че хората са отвикнали да готвят нормални храни, всичко е КФС, Макдоналдс или нещо полу-готово от супера. Проbлема не е в ГМО–то в случая
___________________________________ http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 16 Фев 2010 22:52
Извинете, че пак повдигам темата но горещо Ви препоръчвам да прочетете тази статия, ако наистина Ви интересува въпроса. Писала я е една моя колежка и е наистина много добра. http://begem0t.wordpress.com/2010/01/06/еvilgeneticengineers/
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 02:26
Твърдо за, да живее киберпънка ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 10:46
The Chameleon написа: Твърдо за, да живее киберпънка ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) и квадратните японско-мартенски дини!!!!
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 14:05
От тази цялата глупост губи Земята!
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
Kaizerkiel
|
 |
В момента играе: NFS
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 16:02
Vermic написа: От тази цялата глупост губи Земята! Прав си. Най-вероятно човечеството ще се на*бе само от сумати експерименти с биологичната система. Абе, не разбрахте ли?! Този,който е създал света си е разбирал от работата. При всяка промяна в биологичната система (ГМО,изчезване на видове,замърсяване) баланса се разваля. Развали ли се баланса надали ще можем да си го върнем обратно.
___________________________________ Need for speed Junkie
|
|
|
|
 |
Fanatic
|
 |
В момента играе: The Second Encounter HD....
|
|
Заглавие: Re: Генно-модифицирани организми Публикувано на: 19 Фев 2010 16:07
А някога мислил ли си, че може би тези експерименти са част от баланса...
___________________________________ I wanna be sedated.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|