Автор |
Съобщение |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 17:13
WidowmakeR написа: И накрая мога да ви кажа, че страната ни не е точно кенеф, дори е доста важна за другите страни, защото тя е един кръстопът и вички минават от тук. Имаме излаз на море към Азия, излаз на суша, пак към друг континент с Турция и граничим с Гърция. Турция и Гърция изнасят доста стоки, особено Турция и всичко минава през нашата страна. И обратното, ако някой иска да внесе нещо в Турция не вярвам да заобикаля през Румъния, Македония Сърбия и Гърция. Разбирате ли? Много стока за Азия минава през нас, което прави България доста важна търговска пионка и в никакъв случай това не прави страната ни кенеф.
Не е дошъл и няма да дойде момента, в който България да получи каквато и да е облага от това, че е на такова разположение.  Нямаш си идея колко много страдаме и губим от този факт. Demon__Hunter написа: Няма да бягам.Тук съм роден и тук ще си умра. 'Ми...умирай.  Не че аз съм се изсилил за чужбина, но не оставам заради глупашки патриотизми като твоите. Някой ден обаче планирам и деца да имам, и ми се струва, че пред мисълта как ги обричам на мизерстване, оставането в родината доста ще си изгуби приоритетите. А ти свиквай. Това е модерния свят. Wannabe, млъкни бе момче. Иди си напиши неграмотните 2 есета, недей бълва дебилизми тука. Еби му майката и статистиките дето вадиш. Адекватни са колкото и грамотността ти. 
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 17:28
Е, аз не казвам, че в момента получаваме облаги. А и не мисля, че страдаме, трябва да печелим много от този факт, но по-скоро не получаваме нищо.
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 18:28
Spoonkiller написа: Wannabe, млъкни бе момче. Иди си напиши неграмотните 2 есета, недей бълва дебилизми тука. Еби му майката и статистиките дето вадиш. Адекватни са колкото и грамотността ти.  Кви статистики съм вадил бе мизерник
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 19:03
WidowmakeR, мислех те за по-интелигентен, ама си промених мнението. Какво от това че сме на кръстопът? Ти печелиш ли от това?Не, тогава ?!?! Кво ми говориш някакви заучени фрази? И в центъра на Света да бяхме, пак жизнения ни стандарт ще е нисък. Защото тука се наблюдава един феномен- един да се захване с нещо успешно все ще се намерят няколко идиота, които да прецакат работата. Затова сме на това дередже-докато всеки си мисли, че за да е той добре на Вуте трябва да му е зле и там другите малоумни разновидности, докато не се промени шуробаджанащината, изобщо докато НЕ СИ ПРОМЕНИМ НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ, няма да се промени нищо.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 19:04
@ Widowmaker, на Турция и Гърция им излиза далеч по-евтино да си изнесат стоките за Западна Европа по море, отколкото да обикалят порутените ни балкански пътища  @ Wannabe, като не ти харесва тук - отивай да миеш чинии в Германия, Австрия, Полша... В действителност има много успели българи зад граница, но техният брой не е по-голям от този на успелите румънци, сърби, македонци, албанци и прочее. Ако не можеш да успееш в България, няма да успееш и зад граница.Защото там няма познати, приятели, семейство, шуробаджанащина. И ако смяташ, че и там можеш да си купиш изпитите и книжката - жестоко се лъжеш 
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 19:12
Ами заслужаваме да сме кенеф  . Манталитета ни е кенеф, улиците ни са кенеф, политиката ни е кенеф, всичко ни е кенеф. Защо другите да не ни използват за кенеф? 
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 19:15
Wannabe написа: Spoonkiller написа: Wannabe, млъкни бе момче. Иди си напиши неграмотните 2 есета, недей бълва дебилизми тука. Еби му майката и статистиките дето вадиш. Адекватни са колкото и грамотността ти.  Кви статистики съм вадил бе мизерник Wannabe написа: Щото ако се разходиш малко по университетите няма да видиш почти никои от елитните български гимназии.Не случайно в техническия и УНСС приемат с 3ки,в софииския правят 2ра изпитна кампания заради липса на места...Щото всичко що може бяга в чужбина,истината е че тука остават само тея които не могат да си го позволят... Такива статистики, които да подкрепят глупавите ти изказвания. Твоето фактологически необосновано мнение не е доказателство за тенденциите, които описваш. Когато ми преброиш колко от завършилите във въпросните "елитни гимназии" са продължили образованието си в чужбина, в съотношение с останалите да учат тук, тогава ше ми говориш толкова убедено. Така като те гледам, май не си още в гимназията, а? Щото истината е, че в УНСС и ТУ приемат с тройки, ама само в ония специалности, в които не е като да има особен наплив. Влези ми МИО в УНСС с тройка. С 3 ше учиш за библиотекар. Има хора в България, които с години се опитват да влязат на една студентска позиция без да успеят. Защото наплива е толкова силен, че за оценки под 5,50 няма места. 2-ра изпитна кампания се прави за тези, които не са успели да влязат в желаната си специалност, но биха влезли в друга, по-мизерна, каквито са тези, в които са останали свободни места. Абе, общо взето, глупав си, ама ти е голяма устата. Няма смисъл да си губя времето да обяснявам как е нареден света на кривогледи, слабоумни келемета. Иди си напиши двете есета, да ти пишат 3ки за правопис и приключвай с надеждите. От тебе нема излезе нещо особено. WidowmakeR, няма какво да спечелим от това нещо. Още повече, откакто има влакове и товарни кораби, за Гърция и Турция imp/exp логистиката не е в най-голям дял през България, сещаш се. Ние сме пречка на пътя, седим до колос на износа като Турция, та внасяме и си забавяме икономическия растеж, от векове сме крайпътен кенеф на всякаква търговия, та сме станали монумент на генетичното разнообразие, та даже и сме външна граница на ЕС и европейския свят-икономика, което ни прави бавно развиваща се държава. Ебати изгодата, верно.  И аре ся, пичове, несериозно е да обвинявате състоянието ни главно на манталитет. Ако останалите фактори за развитие бяха на лице, ако не бяхме бедна гранична държава, и манталитета щеше да е друг. 
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 19:46
Spoonkiller написа: Така като те гледам, май не си още в гимназията, а? Щото истината е, че в УНСС и ТУ приемат с тройки, ама само в ония специалности, в които не е като да има особен наплив. Влези ми МИО в УНСС с тройка. С 3 ше учиш за библиотекар. Има хора в България, които с години се опитват да влязат на една студентска позиция без да успеят. Защото наплива е толкова силен, че за оценки под 5,50 няма места.
Няма значение за кои спецялности,самия факт че хора без грам познания успяват да следват и завършат висше е смешен.И аре кажи ми кои са тея спецялности дето ти трябва минимум 5.50 за тях?Миналата година поне нямаше такива.Че дори и медицина се влизаше с некви смешни оценки...Тъй че вобще не ми говори глупости.Силен беше наплива едно време,сега е пародия.Секи олигофрен може да учи квото си поиска тука.Че и с малко повече късмет и средства да го завърпи. Цитат: Когато ми преброиш колко от завършилите във въпросните "елитни гимназии" са продължили образованието си в чужбина, в съотношение с останалите да учат тук, тогава ше ми говориш толкова убедено. От къде на къде ше ти вада статистики бе за къв се мислиш
|
|
|
|
 |
Изход
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 20:08
Хахахахаха, медица със смешни оценки. А може би изпитът е неземно труден, дебилче такова? Защо мислиш че трябва да ходиш на курсове 2 години, като е толкова лесно. В българия образованието все още е класи над това в ЕС, завършва се много по-трудно и е доста по-тежка системата. А в САЩ примерно е другата крайност-всеки, независимо какъв е, може да завърши БУКВАЛНО каквото иска в треторазрядните им университети (90% от всичките им учебни заведение). Ако ти си в смешна специалност на пропаднал университет...ами толкова по-зле за теб, но не всички са такива.
___________________________________ секс едва ли - just cavalli
агентите са педали напускам форума
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 20:36
Windowmaker-a този път правилно рече!
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
Known Soldier
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 20:39
Изход написа: Хахахахаха, медица със смешни оценки. А може би изпитът е неземно труден, дебилче такова? Защо мислиш че трябва да ходиш на курсове 2 години, като е толкова лесно. В българия образованието все още е класи над това в ЕС, завършва се много по-трудно и е доста по-тежка системата. А в САЩ примерно е другата крайност-всеки, независимо какъв е, може да завърши БУКВАЛНО каквото иска в треторазрядните им университети (90% от всичките им учебни заведение). Ако ти си в смешна специалност на пропаднал университет...ами толкова по-зле за теб, но не всички са такива. В САЩ, всеки може да завърши каквото и да е в треторазрядните им учебни заведения, които са КОЛЕЖИ. УНИВЕРСИТЕТИТЕ им, са направо на извънземно ниво в сравнение с нашите тук. Същото важи и за Европа. Въпреки това, тук, в нашата мила татковина, с ниски оценки можеш да влезнеш само в филологическите или други "конвейрни" специалности(става въпрос за "престижните" университети). Разбира се, има го и другия вариант, при който правиш едно дарение от 5-6 хиляди лева(или повече, зависи къде искаш) и ти се запазва място. Друг е въпроса, че влизането е може би най-лесната част.
|
|
|
|
 |
човек
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 20:41
Ти се застреляй.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 20:48
Цитат: Друг е въпроса, че влизането е може би най-лесната част. В бг университет? Едва ли.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 21:43
Изход написа: Хахахахаха, медица със смешни оценки. А може би изпитът е неземно труден, дебилче такова? Защо мислиш че трябва да ходиш на курсове 2 години, като е толкова лесно. В българия образованието все още е класи над това в ЕС, завършва се много по-трудно и е доста по-тежка системата. А в САЩ примерно е другата крайност-всеки, независимо какъв е, може да завърши БУКВАЛНО каквото иска в треторазрядните им университети (90% от всичките им учебни заведение). Ако ти си в смешна специалност на пропаднал университет...ами толкова по-зле за теб, но не всички са такива. Бате кажи ми че се ебаваш и целия ти пост е ирония
|
|
|
|
 |
blackmaster
|
 |
В момента играе: Red alert 3
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 22 Яну 2010 21:59
Брат ми кандидатства в НВУ и едвам го приеха с 5 и нещо-не помня с колко точно.А тъпанарите влизат само ако си платят.Така,че за хората които не се къпят в пари изобщо не се влиза лесно.
___________________________________ ЩАСТИЕ= А.П.Е.Л. 96 Апнем, Пийнем, Ебнем, Легнем и така до 96. Апелът към който се коренят идеологичните основи на партийното движение "Коалиция за Успешно Развитие и Европейски Ценности" съкратено К.У.Р.Е.Ц ..
|
|
|
|
 |
Изход
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 23 Яну 2010 00:08
В София все ощще си има елитни специалности, вк оито се влиза трудно. Изпитите по български, история и химия са гадни. Ако вие мислите обратното-деба заблудените.
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 23 Яну 2010 00:17
Wannabe написа: Цитат: Когато ми преброиш колко от завършилите във въпросните "елитни гимназии" са продължили образованието си в чужбина, в съотношение с останалите да учат тук, тогава ше ми говориш толкова убедено. От къде на къде ше ти вада статистики бе за къв се мислиш Бате ти сам ако осъзнаваше колко си тъп, щеше си теглиш ножа... 
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 23 Яну 2010 00:35
Изход написа: В София все ощще си има елитни специалности, вк оито се влиза трудно. Изпитите по български, история и химия са гадни. Ако вие мислите обратното-деба заблудените. Не не говоря за тва.Говоря за тва,че каза че трябвало да се готвиш 2 години за изпитите.И че образованието в България било класи над тва в европа.И че американските университети били треторазрядни,при положение че 8 от 10те най-елитни университета в света са американски.Кажи ми че тва беше сарказъм
|
|
|
|
 |
Изход
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 23 Яну 2010 01:03
Мне, казах, че в САЩ има много треторазрядни университети, които се завършват без зор. Има голяма разлика. Там имат няколко наистина много елитни университета които са на световно ниво. Затова никой не спори. Но имат и още 1000 по толкова, които са много зле. За изпита по химия за София наистина трябва да почнеш да ходиш а курсове от 11 клас, само от 12 е малко трудно. Да, за химията ти трябва двугодишна подготовка ако искаш да си осигуриш сигурен прием. В Европа има страшно много университети, не всички са на задоволително ниво. А дипломите им ги признават на повече места. Това имах предвид. И не, в поста ми нямаше сарказъм.
|
|
|
|
 |
Изход
|
 |
|
|
Заглавие: Re: България-кенефът на света Публикувано на: 23 Яну 2010 01:21
Скандална измислица, която ми е потвърдена от хора, живели в САЩ. И учители, преподавали там. И скаднална измислица, подкрепена с факти, които лесно могат да бъдат проверени. Като цяло съотношението елитни университети-измислени такива тук и в Европа е долу горе същото, даже в наша полза защото имаме малко на брой университети  Следователно от гледна точка на процентните съотношение подготовката, която получаваме тук не е на толкова лошо ниво, колкото се изкарва постоянно. Обаче за кандидатстването си прав-системата е гадна и жестока, а селекцията леко съмнителна. Надявам се да успея да я премина успешно 
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|